hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati avut vreodata indicativul raportat pe sistemul DX Cluster?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 18-mai-2015 si s-a incheiat la 25-mai-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-05-19 09:01:59 (ora Romaniei)
  • Da de multe ori dar nici-o data de mine sau de un "agent" de al meu....hi. De regula "auto spotting" - ul este destul de frecvent de anumite indicative uitand ca majoritatea "smecheriilor" "prietenii stiu" cum se face si raman ca o amprenta in spatiul virtual ca proba al ne sportivitatii.

  • Postat de Vasile la data de 2015-05-19 21:33:38 (ora Romaniei)
  • Am votat la Nu !Am lucrat statii interesante dar nu am solicitat pe nimeni sa ma posteze !Odata am fost solicitat sa postez pe corespondent....dar i-am comunicat ca nu stiu sa fac acest lucru !Treaba lui ce-o fi gandit !
    73 Vasile !

  • Postat de ARON la data de 2015-05-19 22:18:24 (ora Romaniei)
  • In perioada mai-septembrie ,sunt multe ore din zi(dupa prinz-seara) pe banda de 6m, cind reusesc sa fac qso-uri le postez pe dxcluster, sa atraga atentia ca este propagare spre YO, aici in -banda magica- am vazut qso-uri raportate de amatori din alte judete ale tarii, dar la mine nu se auzea nimic si aici ca si pe alte benzi este nevoie in primul rind de propagare, antene bune , daca se poate si de ceva putere...........

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-05-19 22:41:58 (ora Romaniei)
  • Vasile - de regula la conteste eu nu folosesc clusterul din convingere. Daca insa ma posteaza cineva (si ma posteaza destui) este sa dea de stire si la altii unde se gaseste respectivul indicativ care poate fi si un multiplicator. In nici un caz nu e frumos sa cer de la cineva sa ma posteze. Si aici exista un "ham spirit" care din pacate la noi in YO calca multi cu buna stiinta. Cel ce e prost se autoposteaza, cei care sunt "destepti" rooaga un prieten prin telefon sau se autoposteaza insa cu indicativul nevestii sau a fiicei sau a fratelui daca au si ei indicative. Ori cum o iei - e o frauda de condamnat si daca cauti in memoria clusterelor vezi si cu ani in urma aceste indeletniciri josnice practicate chiar si de indicative "sonore" din pacate. Eu am 76 de ani dar incerc sa fiu la curent cu "spatiile virtuale" care pentru fraudulosi a devenit cam infricosator.....si totusi o fac din orgoliu pentru a castiga nimic cu ori ce pret. Boala.

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2015-05-20 20:28:54 (ora Romaniei)
  • Deseori am apelat la unii radioamatori cu care am lucrat din portabil zone Flora Fauna, neavand cateodata acolo semnal pentru tableta cu internet. Modul de postare este practic pentru cei care vor sa lucreze repede din zone WFF mai rare , avand puteri mici si fiind pe alimentare cu acumulatori care nu tin mai mult de 2 ore. Cei care lucreaza SOTA e bine sa-i punem noi pe cluster cat mai repede , nu se stie ce se poate intampla si sa fie nevoiti sa opreasca emisia (acumulator descarcat, ploaie sau descarcari electrice pe munte, alte probleme ).

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-05-20 22:38:17 (ora Romaniei)
  • Da - e corect Cezar. Eu m-am referit in exclusivitate de deontologia in conteste cu folosirea clusterului.

  • Postat de Popa Gheorghe la data de 2015-05-22 21:34:28 (ora Romaniei)
  • Dupa cum a precizat si Cezar de multe ori, chiar am si rugat sa fiu postat in activarile de YOFF, altfel pierd timp pretios si "curentul" din baterie cu apeluri fara raspuns...
    Intrebarea e pusa bine, dar sunt mai multe "aplicatii" la care face referire, asa ca....... DX clusterul si spotarea imi sunt prieteni buni cand sunt in / Portabil

    73 de YO2MTGigi

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact