hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti in lucru vreo constructie/proiect care sa doteze statia dv. de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-februarie-2015 si s-a incheiat la 9-februarie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Vasile la data de 2015-02-02 23:38:34 (ora Romaniei)
  • Am mai multe proiecte...unul fiind un catarg la 14-16m pt o antenna in mijlocul gradinii !Termen...in cursul lunii martie !
    Al doilea proiect....MOSLEY PRO 96 S o antenna f.scumpa !Termen....anul acesta....de peste....balta !
    73 !

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-02-04 10:09:13 (ora Romaniei)
  • Mai sunt inca destule de facut in completarea unui echipanment de radioamator, desi nu mai este ca pe vremuri cand destul de multi isi construiau singuri totul. Folosind adesea numai un multimetru analogic si cate un GRID-DIP-Meter imprumutat de la club. Am construit - si nu eram singur - emitatoare in DSB sau SSB, eu facusem un filtru pe 2,2 MHz din criastle casate "trase" cu radiera tare sau cu creionul moale. Inca le mai am, in carcasa maronie din bachelita, fara vid. Si acum se poate face cate ceva, o interfata pentru modurile digitale, un power-metru, un adaptor de antena pentru echipamentele mai vechi, antene, dar nu se compara cu manopera integrala precum placile de circuit, plantare, reglare, surse etc, la care aparea inevitabil, la finalul operei, "efectul de cutie" care, dupa stiinta mea, nu se producea numai la mine. Plus alte surprize, frecvente la materialele de atunci, cum ar fi "banala" alegere a punctului (punctelor) de masa. GL & 73!

  • Postat de Razvan la data de 2015-02-04 10:32:23 (ora Romaniei)
  • La mine cam toata statia radio cu care lucrez in mod obisnuit din amplasamentul fix este home-made (de la sursa la antene, mai putin computerul). Acum reconstruiesc transceiverul SDR si in paralel lucrez la un amplificator de putere cu LDMOS, dar la cat timp am ar fi bine sa le termin pe ambele anul asta.

  • Postat de Valentin la data de 2015-02-06 16:00:21 (ora Romaniei)
  • @yo9irf - cu ce ldmos vrei sa construiesti ? ca si eu am in lucru un liniar cu blf188xr, si ma gandeam poate colaboram cu idei/solutii samd

    73 de yo4rln

  • Postat de Razvan la data de 2015-02-06 17:26:58 (ora Romaniei)
  • La proiectele astea de obicei RF deck-ul e ultima problema, mai importanta e partea de protectie, filtrele si solutia termica. Proiectul e cu BLF578 racit cu apa (~1200W), dar ma gandesc ca initial sa folosesc initial un RF deck cu BLF184XRS racit pe aer (~700W) pentru a testa totul. Momentan am cam trecut de partea de strans materiale, partea RF de putere e gata (mai trebuie sa montez LDMOS-ul), sursa de 50V la fel, lucrez la partea de control si automatizare (controller Atmega cu display grafic 128x64) precum si la cea termica, urmeaza sursa de 12V, filtrele si cutia. Nu ma grabesc din lipsa de antene rezonante care sa duca puterea. Pentru detalii, discutam pe email cu cea mai mare placere.

    Razvan.

  • Postat de Valentin Mayer la data de 2015-02-08 10:33:36 (ora Romaniei)
  • O sursă bună de kituri este un site din China,
    www.banggod.com
    Au multe montaje bazate pe ARDUINO dar nu numai.
    Un instrument de măsură pentru tranzistori, diode, C, R, L la preț de $12.50 mi se pare acceptabil și îl recomand tuturor. Transportul durează cam 3 săptămâni dar ajunge cu siguranță!

  • Postat de George Rosca la data de 2015-04-04 22:34:13 (ora Romaniei)
  • anul acesta doresc sa abordez banda de 4 m(70Mhz) asa ca am terminat un transverter cu numai 10W la iesire. L-am reglat si sunt cu urechile ciulite !
    Urmeaza sa construiesc antena - un yagi cu 5 elemente si un amplif de 50W pe tranzistorul SD1477 care sa ma faca mai prezent in banda!
    Toate astea sper sa fie gata in luna iunie 2015.
    In rest am in lucru un stalp triunghiular de 18m inaltime care sa gazduiasca antenele pentru benzile de la 40 m (yagi cu 3 elemente pana la banda de 10 m inclusiv WARK - Qubical Quad cu 4 elemente care este deja in stoc PKW antene.
    Mai am in plan un delta loop de 80m la locatia din Ploiesti si un set de antene in benzile 2m,73cm si 23 cm care sunt in lucru avansat.
    E ceva de lucru si pentru anul 2015 ! Succes tuturor care au de gabd sa construiasca si nu uitati va sunt alaturi http://www.yomagazin.ro
    George YO9BGR http://www.ifroar.org members

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact