hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce calificativ acordati activitatii conducerii Federatiei Romane de Radioamatorism pe anul 2014?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 5-ianuarie-2015 si s-a incheiat la 12-ianuarie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (33)  

  • Postat de Vasile la data de 2015-01-07 09:29:08 (ora Romaniei)
  • Am votat prima varianta !Aceasta intrebare nu stiu cui foloseste...cred ca afost pusa pe tapet de f.multe ori sub diferite forme si variatiuni pe aceasta tema !
    Daca am lezat pe cineva...sa-i fie de bine !
    La multi ani 2015 !

  • Postat de Pit la data de 2015-01-07 09:50:43 (ora Romaniei)
  • Salut si La multi ani !
    Am dat "Bine" !
    Avand in vedere numarul mare al celor care au dat calificativul "nesatisfacator" as fi curios sa stiu care au fost criteriile de apreciere si ce doresc sa se imbunatateasca in activitatea federatiei pentru ca si ei sa fie multumiti!
    Altfel este doar asa ca sa ne aflam in treaba!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-01-07 10:01:45 (ora Romaniei)
  • Cifra actuala care exprima "Nesatisfacator" a ajuns la 87 si lucru curios, inca nu a aprut nici un comentariu. (intre timp au aparut 2...hi)Motivul cred ca sta in comportamentul fosilizat al FRR de a nu sta de vorba, de a nu lua in seama nici-o parere individuala de si acesti "indivizi" fac parte din cluburile afiliate FRR. Comportament in conformitate cu regulementul FRR, regulament perimat si devenit chiar imoral. Intre timp problemele cresc inmultesc, ajungand la imposibilitate de surmontare. Cred in gandurile bune fata de soarta radioamatorismului prin eforturile SRR sau ARR dar nimeni nu a gasit inca formula magica de a uni radioamatorii atat de dezbinati. Aceasta stare al FRR care pana in prezent este (inca)unicul reprezentant la IARU nu poate duce de cat la "decesul rusinos" al unicului reprezentant. Intre timp valorile adevarate se pierd, elita radioamatorismului devine "splendoare in iarba". Fac parte din Comisia de disciplina al FRR si ma rusinez ca prinre altele un caz simplu (aparent) de obtinere a calificarii Maestru a sportului pe cai frauduloase nu am reusit sa descalcim si asta tot prin miserupismul voit al CA FRR, ramanand sa ne adresam (rusinos pentru FRR) la MTS ultima speranta dupa care cred ca e de datoria nostra morala sa ne dam demisiile in corpore. Acest caz ridica in mod serios suspiciune fata de atribuirea legala si corecta a calificarilor sportive altfel arunca in derizoriu TOATE calificarile chiar si cele obtinute in mod cinstit! (poate este nevoie de o hotarare CA al FRR ca ori cine poate renunta de titlul de doctorat...pardon sportiv?) Cu astfel de comportamente nu putem pastra si cinsti valorile in radioamatorismul Roman. Nimeni nu e scutit de erori de greseli dar ne recunoasterea, ne lamurirea si ascunderea greselilor duce la colaps apoi la "exitus". La cine foloseste? Nu contest ca in CA al FRR sunt oameni onesti, ca au ganduri bune dar asta nu e de ajuns. Dragilor de la CA al FRR uitati-va la acest sondaj si nu va mai mirati - actionati in consecinta, castigati increderea "boborului", apropiati-va de noi "maidanezii".

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-01-07 10:23:08 (ora Romaniei)
  • Din multele argumente eu am ridicat doar unu si stiu prea bine ca Pit stie mai multe pentru care trebuia sa dea "Nesatirfacator" dar la urma urmei obtiunea Sa. Nu ma indoiesc ca "TACEREA" nu va vindeca nimic cum nu ma indoiesc ca si tu dr om Pit doresti sa "duduie" activitatea FRR - dar asa nu se poate! HNY tuturor in 2015

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2015-01-07 10:54:50 (ora Romaniei)
  • La momentul cand scriu acest comentariu sunt 89 de "nesatisfacator" si 58 de "toate celelalte". La atat de covarsitor de multe voturi pentru o singura varianta de raspuns nu cred ca mai conteaza criteriile dupa care au optat respectivii, o logica simpla arata ca trebuie sa fie si ele "covarsitor de multe". Cat priveste motivari cu "aflatul in treaba" cand se voteaza, statistica aplicata chiar si la mediul social arata o distributie egala a unor astfel de manifetari pentru toate variantele, nu numai pentru cea care se doreste a fi incriminata. Dar important este rezultatul votului ("zgomotul de fond" al masei) si la el trebuie sa gandeasca cei care trebuie sa traga concluzii, in niciun caz la ce au gandit cei care au votat. HNY, 73 & GL!

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2015-01-07 11:42:24 (ora Romaniei)
  • @YO5AJR TOATA STIMA pentru comentariu!

  • Postat de Tica la data de 2015-01-07 13:57:35 (ora Romaniei)
  • Cred ca la aceasta intrebare ar fi trebuit sa fie doar doua optiuni ,calificativ satisfacator sau nesatisfacator.
    HNY ,73!

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2015-01-07 18:30:06 (ora Romaniei)
  • Buna chestia cu "aflatul in treaba! Sunt convins ca se refera la cei la care face referinta intrebarea, dupa cum reise din numarul de voturi! O realitate greu de exprimat mai bine! Nu imi permit sa realizez o evaluare printr/un vot, desi imi doresc sa votez cu "Superlativ!", un vot in plus sau in minus din partea mea nu schimba cu nimic starea de fapt, o stare pe care colegii in cauza se fac ca nu o observa si se incapatineaza sa demonstreze ceea nu este nevoie.Sunt convins ca nici de aceasta data nu se va invata nimic din rezultatul voturilor! Felicitari Miki! Eu as putea completa cu ... a fost candva o echipa tanara cu care se puteau face multe...!! Sunt de parere ca altul ar fi fost rezultatul voturilor acum! O seara placuta si un an nou fericit tuturor radioamatorilor! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-01-07 19:08:48 (ora Romaniei)
  • Bine zis Petrica - echipa tanara - si eu m-am bucurat atunci ca dupa scurta vreme sa ma intristeze retragerea acelei echipa tanara. Aveam speranta in capacitatea de rezistenta, de combativitate de anduranta si de consecventa acelei echipe. Nu a fost sa fie fir al al....Paote nu am inteles prea bine motivele de parasire "al navei in deriva". Imi place rigurozitatea "matematica" al lui Tavi. Cred ca matematic se poate prevede si schimbarile in bine sau rau daca in ecuatia ai gasi valoric elementele pozitive si negative (ce a ce ar trebui determinate tot matematic si nu superficial) al componentei CA al FRR dar si cluburile afiliate. Aviz matematicienilor...hi. Meteoritii sa fie cu UUS.73.

  • Postat de Bazil la data de 2015-01-07 21:26:06 (ora Romaniei)
  • !!! Luati exemplu de la Ghita Dromereschi YO8 CLN .FELICITARILE mele Ghita pentru cea ce faci pentru radioamatorismul ROMANESC 73 !!

  • Postat de Pit la data de 2015-01-08 10:43:59 (ora Romaniei)
  • Buna! Azi sunt 114 voturi cu "nesatisfacator". Numai cativa din ei au aratat unele lucruri care s-ar dori, YO5AJR (care face parte din Comisia de disciplina), YO4BKM, YO9RIJ, +. In rest nu stiu ce anume doresc pentru a fi mai bine. Este chiar asa de greu de a scrie? Daca se doreste ceva anume haideti si veniti cu treburi concrete. Lucruri ce s-ar putea realiza. Nu de alta si eu am o gramada de "vise"! Cat priveste "zgomotul de fond", el trebuie sa se exprime ce vrea. Doar ca exista "zgomotul" nu se poate sti ce se vrea! Poate nu ar fi rau sa se incerce colaborarea intre diferitele forme existente. Nu de alta, dar mi se pare ca fiecare e pornita impotriva celorlalte. Poate este o impresie subiectiva, dar se simte cam peste tot. Se aduce vorba de o "echipa tanara". Dece a dezertat si nu a luptat pentru noi toti sa se impuna. Acum sunt pe alte baricade si lupta contra celor care au ramas pe vechea "baricada". Oare este nevoie de astfel de actiuni distructive?
    Sunt asa de multe lucruri de facut. In decursul anilor au fost realizari facute la membrii acestei federatii. Fiecare isi desfasoara activitatea in clubul din care face parte. In final rezulta activitatea din YO - Romania, indiferent sub ce steag se face! Ca unora nu le place una sau alta, este posibil sa existe si astfel de cazuri. Daca nu se zice ce te doare cum sa se repare ici, colo! Este o vorba din batrani: "Omul sfinteste locul!" Valabil si la bine, dar si la rau! Sa fie intr-un ceas bun Domnilor!

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2015-01-08 11:56:24 (ora Romaniei)
  • La Multi Ani, Pit ! YO3JW. Oare mai are rost sa scriem ceva despre activitatea conducerii unei activitati, cind acele personaje ne ignora cu nonsalanta ? Am auzit o vorba in banda care spunea: "nu te uita la radioamator.ro pt. ca nu ne reprezinta"(pe frr) ! Oare asa trebuie sa fie pozitia unui "sef" al organizatiei care se pretinde ca reprezinta toti radioamatorii YO ? Faceam revista , noi toti si aparea lunar cu un tiraj semnificativ ! Unde este acuma revista ? Oare este suficient sa ne uitam pe hamradio.ro unde cel mai important eveniment de la o saptamina la alta este , de multe ori, qtc-ul ? Unde sint rezultatele omologate pt. CN (US, UUS)? Unde sint rezultatele de la CI UUS ? De ce nu se publica lista cu arbitrii care au intocmit clasamentele ? Reprezentati toti radioamatorii YO dar nu ii lasati pe toti sa concureze , numai pe cei care va dau 15 lei pe legitimatii emise, nu de cluburi, ci de frr ! Anul trecut inainte de IARU HF s-au trimis rugaminti de a participa la echipa YR0HQ exact acelor operatori a caror apartenenta la o structura frr a fost pusa la indoiala ceva mai tirziu la CN UUS, oare este corect ? Chiar s-a facut o ancheta serioasa in acest sens ! Da, apartinem de o structura a frr si sincer i-mi pare rau ! Un singur lucru trebuie sa stie, cei care se bitiie pe un ton superior pe acolo, ca banii care ii primesc sint si din contributia mea ca cetatean si zau mie nu i-mi fac niciun serviciu ! Sa mai pomenesc Pit, de serviciul bidirectional de qsl-uri ? Sint multe dar atita timp cit se merge pe zicala "ciinii latra caravana trece " chiar nu are rost sa pierdem vremea . Va doresc multa sanatate ! 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2015-01-08 18:49:23 (ora Romaniei)
  • Buna seara. Am votat nesatisfacator . Consider ca nu a facut nimic ptr mine deoarece nu pot sa fiu membru in FRR decat daca sunt intr-un club afiliat - am propus schimbarea statutului si nu s-a intamplat acest lucru. Numai bine , Dan

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2015-01-08 19:01:27 (ora Romaniei)
  • Buna seara Pit si La Multi Ani!
    Am sa iti raspund de ce am "dezertat" asa cum gresit spui domnia ta! Ce trebuie spus este ca echipa formata din cei tineri, atunci, nu au dorit sa fie marionetele nimanui! Asta era intentia unora si imi permit sa cred ca a ramas! Un adevar pe care nu vrea nimeni sa il spuna! Ca echipa tanara aveam forta de a munci gratuit si priceperea (indrumati) sa facem lucruri potrivite timpurilor pe care le traim si de care radioamatorismul si radioamatorii YO au nevoie. S-a dorit a se schimba doar "caii" dar nu si "carutasii". Ori stim bine ca acest lucru are acelasi rezultat: "Caruta" tot in sant va merge (inca chiar cu viteza mai mare)! Adevarul este ca am preferat sa plec demn si nu compromis! Atunci stii cine s/a facut de ras si nici ca ati luat atitudine. Mi se pare jenant sa tot ceri pareri, cand stii bine ca acesta au fost puse pe tapet si repetate ani de zile cu acelasi rezultat! NIMIC NU SA SCHIMBAT! Acum au venit vremurile si situatiile care cam ard la talpi, si se reincalzeste ciorba? De catre cine? ..... Hi! Mi se pare total nepotrivit! Dar...! Trebuie sa multumesc celor care au avut lipsa de viziune si orgolii din belsug pentru ca asa au determinat o polarizare consistenta de normal in viata radioamatorilor YO. Nu am sa o denumesc pentru a nu fi acuzat de reclama! Ca un radioamator din afara FRR as putea doar sa sugerez sa incepeti prin a penaliza derapajele realizate in ultimii doi/ trei ani(unele derapaje enumerate si de Ghita sau Miki)si apoi sa incercati o normalizare! Este doar o parere! Oare am dreptate? Apreciez ca ai pomenit de dialog, dar ma gandesc la cele ce a spus IARU catre FRR, (lucru tinut la secret, dealtfel si in prezent), referitor la realizarea dialogului cu toti radioamatorii, nu numai cu cei afiliat! Lipsa acestui lucru va aduce la dezafilierea FRR. Un lucru extrem de nedorit si extrem de trist, dar un extrem de bun baromentru pentru adevarata situatie a atitudinii conducerii radioamatorismului YO! Si lista este luuuunga! Fiind prea lunga, nici nu ma mai obosesc sa ma intereseze. Chiar constat ca disponibilitatea de dialog a scazut considerabil! Raman cu deschiderea de dialog catre radioamatorii simpli care isi doresc ceva mai multa liniste si mai mult suport! Sunt multe de facut in alte directii! Si nu e nimeni pornit impotriva nimanui. Nu luptam impotriva FRR, pentru ca avem domenii, strategii si obiective diferite. Sanatate! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-01-08 19:32:16 (ora Romaniei)
  • Nemultumire s-au generalizat. Ne comunicare si tacerea "stil Majestate" nu fac altceva de cat sa mai acutizeze "baiul". Legitimatiile contunua sa zaca la FRR de si nu FRR trebuie sa finalizeze. Am pus pe directorul CSM Zalau in legatura cu domnul Presedinte al FRR ca aceste formulare sa fie trimise (contra cost) la CSM Zalau unde sa finalizam. Nu a fost sa fie. In conteste interne mai ales cele organizate de FRR participare in scadere, poate singurul a ramas cate de cat atractiv YODX HF dar nici aici am fost refuzat cu propunerea mea de a include si 160m cu motivatii puerile. Cele 6 autoturisme primite au intrat in "triunghul Bermuda", asupra atribuirilor "Maestru al Sportului atarna suspiciuni de fraude, programul european "Pierre de Coubertin" (oare cati radioamatori stiu de el) nu stim cum a fost abordat si exploatat de FRR, site-ul FRR e varza dar in acelas timp "Radioamator.ro" peretele unic ramas pentru comunicare primeste critici voalate, disparitia misterioasa al "tezaurul de istorie" al FRR nu e elucidat, dorinta veche al radiocluburilor rechte radioamatorilor ca FRR (MTS) sa respecte si sa aprecieze si rezultatele ca punctaj pozitiv si contestele organizate la nivele europene si mondiale e ignorat total, arbitrajele decurg defectuos (arat spre Cluj!) FRR nu informeaz "maidanezii" proprii cum decurge colaborarea cu IARU, Comisia de Disciplina se compune din 4 - in loc de un nr. impar conform statutului, "reitingul" emisiunilor saptamanale QTC a scazut dramatic, nimeni din FRR nu ne informeaza daca avem Secretar General, Secretar Federal legitimi, sa va mai zica "mosul" inca doua pagini? In imaginatia mea Adunarea Generala din primavara acestui an ar trebui organizat pe 3 zile non stop si cei care intra (cine vrea) sa nu mai poata sa iasa din acea sala pana nu se spala toate rufele chiar daca unii vor lesina sau la cati-va trebuie sa facem impartasirea pacatelor, vindecari de deochi si exorcizare....pana nu izgonim satana....hi.

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-01-08 22:03:28 (ora Romaniei)
  • Da - am votat NESATISFACATOR! Oractic, la FRR inca functioneaza - cat mai sunt lasati sa fca treaba - comisia a US (a se vedea participarea si rezultatele la YO DX C) si oarecum cea cu clasificarile spportive (dupa 4 ani, in sfarsit s-au dat carnetele de maestru al sportului). In rest REGRES global! Pentru edificarea tuterilor, lingailor si a oportunistilor (care sunt forte multumiti, multumiti sau mai spera la ceva...) le recomand sa se uite la participarile si rezultatele concursurilor de UUS de acum 5-10 ani si la cele din ultimii doi - trei ani! Regres catastrofoc! Am sesizat in scris, am ridicat cuvantul in A.G. A FRR - am cerut demisia / demiterea resp. cu UUS (individ total nepotrivit pentru a face parte din CA al FRR) - degeaba. ....Nu se aude nimic.... propunerile concrete sunt acoperite la A.G al FRR de zgomotul bine concertat, QRM-ul produs de cei care acum voteaza cu f. bine si bine. Putini si foarte zgomotosi - mereu aceleasi oameni! Se pare ca de yo3fu FRR s-a lepadat - ce s-a pus in loc???? De incompetentul, neeficientul si franarul (activitatii in UUS) de yo7agf cand scapati??? Dupa aceea poate am sa revin si eu sa mai particip la concursurile nationale de UUS si poate voi vota altfel! S-a vrut concret - am scris concret - evident in limita timpului - de zis ar mai fi foarte multe. Sa speram ca anul 2015 aduce marea schimbare - a treaba bine facuta pentru radioamatorismul YO. 73&GL, Joska

  • Postat de Daniel Salagean la data de 2015-01-09 10:42:35 (ora Romaniei)
  • Pentru YO5AJR:

    Nu aveti toate datele ca sa aratati cu degetul nici spre cluj nici spre FRR. Asa, ca o mica idee, noul site FRR este in constructie (www.frr.org.ro) unde se va putea comenta si discuta despre problemele FRR. Plus alte proiecte care sunt in derulare si la care nu fac reclama, pentru ca sunt de principiul "vorba multa, saracia omului". Principiu contrar a ceea ce se intampla aici. Cat priveste arbitrajul, imi pare rau sa va spun ca nu Clujul s-a ocupat de el, asa ca va puteti retrage degetul. Daca aveti alte nelamuriri puteti sa ma contactati pe yo5dsg@yo5dsg.ro. Multumesc si 73.

  • Postat de ica la data de 2015-01-09 11:40:57 (ora Romaniei)
  • interesant este cum un apropiat al frr ne provoaca sa spunem ce nu e in regula, iar altcineva ne apostrofeaza ca vorbim fara rost! in rest ma abtin sa comentez. 73!

  • Postat de George la data de 2015-01-09 14:06:48 (ora Romaniei)
  • @YO5DSG
    Discutam de muuuulta vreme aici, ce te face sa crezi ca pe noul site va veni cineva de la varful FRR sa dialogheze?
    Personal doresc o structura fara Neacsu, fara Pit, fara Jeixul, fara Burducea, fara... Aduceti niste copii de 25-30 ani si dati-le sandramaua pe mana. Se vor descurca cel putin la fel de bine/rau ca si voi. Nu sunteti eterni, chiar daca, uneori, sunteti fascinanti. Ca Romania!

  • Postat de Daniel Salagean la data de 2015-01-09 15:23:59 (ora Romaniei)
  • Discutiile fara finalitate sunt fara folos/valoare. O sa vina sa dialogheze, asta garantez eu. Personal, eu nu doresc sa plece X sau Y, eu vreau sa mearga treaba. Dar asta e alta poveste. Eu, dupa cum ziceam, am niste proiecte si atata vreme cat sunt lasat, le duc la indeplinire. Dar, cum am mai spus aici, am si un business de condus, nu pot sa-mi dedic tot timpul acestei indeletniciri. Si suntem cativa care chiar facem ceva, fara sa ne pierdem vremea in discutii inutile. Dar nu se pot face toate de pe o zi pe alta, cum ar vrea unii. De vorbit e usor, de facut e mai greu. Si sunt si eu copil, daca asa e catalogarea facuta, am numai 35 de ani. Si nu, nu sunt etern. Dar sunt hotarat sa fac ceva. Cat de fascinant sunt nu stiu, in afara de nevasta-mea nu mi-a mai spus nimeni asta. 73.

  • Postat de Pit la data de 2015-01-09 17:00:11 (ora Romaniei)
  • Pentru cel care nu ma vrea!
    George, trebuie sa-ti multumesc in numele multora pentru programul de concurs creat.
    In rest sa fi sanatos...

  • Postat de George la data de 2015-01-09 18:45:14 (ora Romaniei)
  • @YO3JW Exprimarea a fost generica, nu se refera neaparat la persoanele enumerate. Ideea este ca o intreaga generatie trebuie sa faca un pas in spate. Chiar si eu fac parte din aceasta generatie. Lasati copii sa faca radioamatorismul asa cum il vad si vor ei. Nu va plangeti ca nu sunt capabili, nu va cramponati de faptul ca noi am facut si am dres...

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2015-01-09 18:49:29 (ora Romaniei)
  • Am pus un comentariu la "Discutii libere", dar cred ca locul lui este aici!

    ...
    Pit, problemele si angoasele sunt la cei care se cred de neinlocuit si care din nou afirma ca le stiu pe toate, nemaifiind nimic de facut si inovat ci doar de a urma cu sfintenie directivele trasate! Asa de bine le/au stiut, incat vedem bine unde sa ajuns! Trebuie sa spun ca "Noul" meu nu seamana cu "Noul" domniei tale! De ce ne rapesti bucuria de a avea noul nostru si bucuria noastra? Cu ce drept ne tineti prizonierii trecutului? Astea nu pot sa le inteleg si de aceea am ales sa mergem pe alta cale. Poate va da de gandit vreodata ce va fi in perioda de cand nu veti mai putea face nimic? (natural vorbind si fara sa fac insinuari)! Eu am semne serioase ca stiu ce va fi, si cred ca nu vei putea fi deloc bucuros realizand cat at/i franat pe final!
    Apreciez stilul direct si franc fara a fi obraznic a lui George de a spune lucrurilor pe nume! Felicitari!
    73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-01-09 19:25:39 (ora Romaniei)
  • Nu doresc sa intru in polemica pentru simpul fapt ca majoritatea covarsitoare a radioamatorilor califica nesatisfacator activitatea FRR, in rest doar bla bla pro si contra fara rost. Ce a ce este evident e evident. In legatura cu diferentele intre generatii.....si chiar prapastii, intr- societate cu mentalitati stricate acest fenomen exista din pacate si este chiar incurajat prin manipulari pentru o si mai mare dezbinare. E o capcana pentru fraieri de fapt. Unul din proiectantii avionului Stealth a povestit ca copii lui care erau experti in a butona diferite jocuri pe PC i-au sugerat cate ceva in legatura cu ergonomia butoanelor de pe bordul avionului in proiectare pe care proiectantul nu a bagat in seama si a fost un succes. Dar tot proiectantul povestea ca acei copii ascultau bucuros de povestile lui despre intamplarile traite. Eu sunt invitat frecvent intre aviatori cu ULM nu numai sa povestesc de niste smecherii arhaice din aviatie, despre metode de navigatie arhaice si pot sa spun ca nici-o data nu simt intre ei diferenta de generatie, ma bucur ca pot sa-i impartasesc din trairile, experientele mele iar ei tin mult la asta. Intre radioamatori in general se ignora acea veche vorba - "daca nu ai batrani - sa-i cumpari".
    Imi place exuberanta lui Daniel chiar daca seamana cu fraze din SF. Vom trai si vom vedea. Propagari bune pentru data de 17 si 23 Ianuarie...."prietenii stiu de ce"

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2015-01-09 19:51:25 (ora Romaniei)
  • Pe 9 decembrie 2014 ma dplasam cu auto propriu de la Berca (Buzau) la Braila cand, imediat ce iesisem din Buzau, am fost apelat telefonic de Pit YO3JW. Mi-a pus insistent intrebarea ce nu imi place la FRR si ce trebuie facut. I-am dat exact raspunsul pe care l-a dat George YO9HSW mai sus, la ora 14:06:48. Fara sa planificam nimic impreuna, nici nu stiu daca m-am intalnit vreodata cu George. Vad insa ca cel care intreaba si chestioneaza ori nu intelege, ori nu vrea sa inteleaga ce stie oricine: cand doi iti spun ca..., mai ales cand cei doi sunt din generatiile vechi. Caruta de care vorbesti, Pit, a pierdut de mult caii. Din vina celor de la haturi. Si eu sunt unul dintre caii alungati recent, alaturi de multi altii al caror numar nu il poti cunoaste. Te rog, Pit sa ma contrazici la ce urmeaza. Primo. Ai fost primul care a aflat ca lucrez la revista R$R in 2012-2013, mi-ai facut si niste recomandari (TNX), ai stiut primul cand am finalizat primele doua numere dupa care am fost silit sa abandonez, ai prevazut si acest lucru, mi l-ai si motivat. De ce nu ai facut nimic cand, in martie 2014, YO3IRC a mintit o lume intreaga spunand ca nu a fost nimeni pasionat sa se ocupe de revista? Secundo. Cunosti foarte bine ce pot face eu in privinta softurilor de arbitrare/evaluare/conversie loguri. De ce ai bagatelizat incalcarea de catre FRR a propriului regulament care prevedea publicarea rezultatelor la CN UUS 2014 cel mai tarziu pe 1 oct? A facut-o cu peste o luna intarziere iar eu o aveam gata cu mai multe saptamani mai devreme, din momentul in care au aparut logurile pe hamradio.ro si am pus-o public pe 1 oct. Putem fi de folos la "caruta"? Hai,spune-mi ca nu! De ce ai bagatelizat faptul ca arbitrarea s-a facut cu arbitri anonimi si pe loguri care nu s-au facut publice sau s-a intervenit in ele? Stii bine ca incalacarile unui regulament nu sunt minore sau majore, ci incalcari. Iar daca nu ai acest sentiment, sfatul meu este ca mai rau complici lucrurile decat sa le lamuresti, asa ca ... un pas inapoi, ti-am mai spus-o si nu numai eu, pentru a nu corupe si pe cei tineri la nerespectarea regulilor. Tertio. Citeste Statutul IARU si vei vedea ca nu interzice ca intr-o tara sa functioneze mai multe societati de radioamatori, obliga doar ca una singura sa reprezinte tara la IARU. Cum tolerezi minciuna difuzata la QTC ca delagatia FRR a fost ridicata in picioare la IARU deoarece permite sa functioneze ARR in YO? Poate o sa-mi spui ca ARR actioneaza la IARU in numele YO, dar treci cu vederea ca este vorba de persoane care actionau in IARU pe cand faceau parte din FRR si mai apoi au fost dati afara iar FRR nu a gasit cu cine sa le inlocuiasca. Sau nu au gasit reprezentanti in diferite comisii la care i s-a cerut sa faca parte. Iar FRR a fost ridicata in picioare pentru incalcarea obligatiilor sale pa langa IARU (le gasesti in statutul IARU), nicidecum pentru ca nu a pus cu botul pe labe ARR care, dupa cum s-a zis la QTC, e...rijeaza in YO. Iata, am pus aici cateva lucruri cunoscute de mine, nu le cunosc pe toate si nu ma intereseaza sa le cunosc. Altii cunosc alte lucruri, functie de conjunctura. Chiar vrei sa afle ce deranjeaza pe fiecare? Nu este suficient ca deranjeaza? Ce este atat de greu de inteles aici? Cat despre noul sait al FRR, eu unul tot aflu ca este in constructie permanenta, seamana ori cu panza Penelopii, ori cu zidurile manastirii Curtea de Arges pe vremea lui Manole. Noroc cu forumul lui N2YO care dobandeste tot mai mult una din cele trei calitati pentru care un lucru devine cautat: ori sa ingrase, ori sa fie scump ori sa fie interzis. Ghici care este cea la care ma refer! HNY & 73!

  • Postat de DAN-LIVIU VOICULESCU la data de 2015-01-10 11:31:38 (ora Romaniei)
  • Buna ziua stimati colegi pasionati de comunicatii radio “de acasa”. Cu ceva timp in urma dar oricum anul acesta 2015, mi-a atras atentia un titlu de topic in care era evocat indicativul meu, YO3JX. Din curiozitate am recitit mesajele si de la inceput va semnalez ca titlul respective nu l-am initiat eu iar reaparitia lui in actualitate a deranjat mult si as ruga pe viitor sa folositi alte formulari uitati de mine. Se pare ca s-a ajuns la concluzia ca eu provoc si stimulez comenarii neplacute la adresa FRR si MTS, ceea ce nu este deloc adevarat. Am propus o candidatura SG in ianuarie 2012 pe un post vacant, la sugestia absolut legala si nepartizana a presedintelui de atunci al FRR, am sustinut dosarul meu cu expertiza in telecomuicatii, cu experienta organizatorica, cu un nume recunoscut de-a lungul a 45 ani de autorizare insa CA si consiliul director a optat pentru alt candidat, l-am felicitat (e adevarat in lipsa, nu l-am cunoscut personal) si M-AM RETRAS. Nu am legatura cu nimeni din cei ce au scris pe forum, fiecare e liber sa scrie ce crede. Insa cand m-am trezit cu documente oficiale ale politiei prin care IN FALS s-a utilizat numele si adresa mea de domiciliu de pe site-ul ANCOM pentru asa zise sesizari facute in numele meu de IMPOSTORI NECUNOSCUTI cauzatoare de eventuale controale ale DIRECTIEI DE INVESTIGARE A CRIMINALITATII ECONOMICE indreptate asupra persoanelor din FRR si MTS, se depaseste orice limita de “ham spirit”. Daca cei interesati, FRR si MTS nu fac investigatii cu privire la adevaratii inamici, e problema lor, eu am documente doveditoare pentru autoaparare. Am fost dintodeauna adept al cautarii solutiilor eficiente cu minim de costuri privind organizarea domeniilor in suferinta cum ar fi atragerea si pregatirea noilor generatii, revigorarea interesului pentru instalari si constructii de aparatura, legalizarea dreptului la antene exterioare, revista cu caracter tehnic si competitional fie si in format electronic, sprijin pentru cluburi in tara si ajutor central fata de autoritatile locale, infiintarea de noi cluburi de elita cu locatii de concurs performante, relatii cu virtuale surse de echipamente si accesorii specifice, distribuirea QSL si revigorarea intalnirilor noastre traditionale in cadru civilizat, evidente si arhive adevarate, program adecvat al salariatilor potrivit cerintelor publicului, reprezentare internationala decenta. Cer scuze ca toate acestea nu au fost intelese in primul rand de pasionatzii de baza, ca sa nu vorbesc de veterani. Orice initiativa a fost privita ca “insistenta” interesata sa mai rau “goanna dupa ciolan”.
    Ba chiar unii au sarjat ca s-ar impune “retragerea indicativului” desi nu e de competenta lor doar pentru a-si satisface furia oarba impotriva celor ce nu apreciaza alcoolul si “cholhanurile de gasca”, cei care promoveaza chiulul si incompetenta,
    linguseala si lacomia de foloase necuvenite. Dupa cum spuneam, tin la sanatatea mea si anunt ca ma retrag, nu mai doresc nimic pentru nimeni, sa fim sanatosi, Dan-Liviu.

  • Postat de Zoli la data de 2015-01-10 22:32:17 (ora Romaniei)
  • Am votat "Nesatisfacator" pentru ca este optiunea cea mai apropiata de realitate. YO8CLN a pus cateva intrebari pertinente, din pacate nimeni din FRR nu este capabil sa ofere un raspuns concret si corect. Ce rost mai au regulamentele daca cei care le stabilesc sunt primii care le incalca? Un prim pas pentru restabilirea normalitatii ar fi inlocuirea de urgenta a lui YO7AQF, groparul activitatii in UUS din YO. Multa sanatate si realizari in 2015 radioamatorilor onesti!

  • Postat de Marcel Perian la data de 2015-01-11 00:56:03 (ora Romaniei)
  • Ok, daca tot vad ca se cer explicatii pentru voturile negative, si pentru ca tot negativ am dat si eu, nu ma feresc sa ascund nemultumirea mea fata de modul in care FRR isi onoreaza promisiunile.Voi fi foarte scurt, prezentand un singur aspect care in viziunea mea ar fi fost foarte important. M-am inscris in FRR si am achitat taxa de rigoare in urma cu exact un an si jumatate, in urma promisiunilor d-lui Neacsu de a trimite protocoale de colaborare FRR - IGSU. (Speranta noastra era de a facilita instalarea antenelor in targu Mures, unde politia locala si-a facut un scop in sine din vanarea antenelor radioamatorilor). Concret, noi am pus banii, Neacsu a venit personal la radioclub, ne-a povestit viata dansului (care nu m-a prea interesat personal), a luat banii iar eu de atunci nu am mai auzit nimic, nici de Neacsu, dici de IGSU. Cert ce ca nici ei nu vor mai auzi de banii mei de acum incolo!

    Asa ca din partea mea... NEGATIV!!!!

    73 tuturor radioamatorilor, ca federatia... da cu virgula!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2015-01-11 10:22:10 (ora Romaniei)
  • Confirm stilul presedintelui FRR de a face promisiuni care sa nu fie respectate. Credeam ca numai mie mi-a facut promisiuni in nov. 2012 ca ma va ajuta la revista cu un grup de absolventi de la jurnalism, ca are niste granturi finantate din fonduri europane pe aceasta tema, ca mai apoi sa uite ca am muncit singur la doua numere, ca nu a catadixit sa le dea la tipar dupa ce le-am dat la FRR in forma completa iar la AG a FRR din 2014 sa spuna ca nu a gasit nicio posibilitate de a recruta absolveti de la jurnalism. Mi-a promis sprijin, dar editorialul presedintelui, pe care l-am pus in primul numar facut de mine, a trebuit sa fie scris de altcineva (ma abtin sa-i dau numele, desi ar trebui). Minciuni, vorbe goale, chiar la varf, astea au dus la un scor atat de drastic.

  • Postat de Ovidiu la data de 2015-01-11 17:27:05 (ora Romaniei)
  • Am pus raspunsul de mai jos la DISCUŢII LIBERE. Abia apoi mi-am dat seama că ar fi trebuit postat aici. Nu că ar creşte numărul celor care dau calificative de trecere, dar aici s+a pus prima dată întrebarea.
    Cei care au citit post-ul de la discuţii libere sunt rugaţi să treacă peste rândurile de mai jos...
    În primul rând ... LA MULȚI ANI!
    "Unde sint rezultatele omologate pt. CN (US, UUS)?"
    Pentru U.S. se pot găsi (acum) la:
    Campioantul Național U.S. SSB 2014: http://www.hamradio.ro/concursuri/campi ... nal-us-ssb
    Campionatul Național U.S. CW 2014: http://www.hamradio.ro/concursuri/campi ... onal-us-cw
    Campionatul Național Multiband, YO DX HF Contest: http://www.yodx.ro/rezultate-yo
    Mulțumesc celor care m-au atenționat că pe site apăreau tot sub formă de rezultate provizorii, deși C.A. a omologat rezultatele în ședința din Decembrie.
    După cum ați aflat de la QTC, FRR organizează în 24 ianuarie, la sediul MTS, o festivitate de premiere a radioamatorilor YO fruntași în competițiile YO!
    Trofeele de la Campionatul Național Multiband le puteți "admira" aici: http://www.yodx.ro/en/trofee-si-medalii-yo
    Mulțumesc încă odată sponsorilor!
    Medaliile și diplomele pentru Campionatele de CW și SSB le am de asemnea pregătite pentru a fi înmânate. Mi-ar să mă întâlnesc cu cât mai mulți dintre dumneavoastră la sala Gheorghe Hagi.
    Data de 24 Ianuarie a fost aleasă la propunerea mea (ZIUA UNIRII)!
    73 și pe curând! Ovidiu - YO2DFA, Președintele C.C.U.S.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2015-01-11 20:40:37 (ora Romaniei)
  • Postez si eu de la discutii libere tot aici ca o continuare a ceea ce a postat Ovidiu!

    Felicitari Ovidiu pentru consecventa si dedicatia in a promova concursul! Concursul trebuie inbunatatit cu orice ocazie chiar si cu introducerea benzii de 160m, si sprijinit prin participare de catre toti radioamatorii YO. YO DX HF Contest, este si va ramane una dintre emblemele reprezentative ale radioamatorilor YO, si numai a FRR. Poti sa fii deacord cu mine sau nu, dar asta este o realitate ce nu poate fi constestata.
    Asa cum era si normal ca radioamatori, pasionati de DX, membrii ARR se regasesc printre medaliati. Suntem pasionati de DX si e normal ca orice radioamator sa fim si printre castigatorii YO DX HF! Suntem printre premianti si nu "ca sa distrugem" ci ca sa populam si sa aducem un plus de valoare concursului, dupa dotarea si puterea fiecaruia. Totusi, dupa goana mai marilor frr de a "vana"si "pedepsi" membrii ARR, Intreb oare cum se va uita presedintele FRR in ochii celor care nu au carnet de sportiv si nici nu sunt afiliati, cand va inmana diplome si medalii? Cum se va uita in ochii celor care pana mai ieri ii propunea sa fie sanctionati sau ii ameninta ca le va confisca aparatura daca nu o pune la dispozitie? Putem anticipa ca se vor returna cateva medalii refuzand politicos de a fi primite, si explicand audientei de ce? Eu zic ca da! Si e bine sa luam in calcul situatia! Ar fi bine sa fie cati mai multi oficiali in sala! Sunt de parere ca cei care au marjat cu atata orgoliu pentru inabusirea curentului ARR pana acum, sa isi pastreze intentiile de unire pe mai tarziu! ARR va sprijini YO DX HF Contest si fara medalii!
    O seara placuta! 73! YO9RIJ

  • Postat de Zoli la data de 2015-01-11 20:59:20 (ora Romaniei)
  • Este imbucurator faptul ca la US bate un vant de normalitate. Chiar nu reuseste nimeni din FRR sa-l convinga pe franarul activitatii de UUS YO7AQF sa publice rezultatele de la CI UUS? Nepublicarea rezultatelor (dupa mai mult de 6 luni de la incheierea concursului) este un fapt rusinos si o lipsa de respect mai ales fatza de statiile straine care au facut efortul sa intoarca antenele catre noi. Oare cand vor intelege cei din FRR ca sectiunea de UUS pateaza imaginea Federatiei? Daca nu se va schimba nimic (si) in aceasta privinta, calificativul "Nesatisfacator" va fi mult prea indulgent...

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2015-01-11 23:24:27 (ora Romaniei)
  • Draga Zoli - dupa facutele, refacutele si masluitele clasamente la UUS din 2013 - facaturilie lui yo7aqf, eu nu inteleg de ce te te mai interesezi de cele din 2014??!!?? Eu personal, dupa cum ai observat ma abtin de amai lucra in concursurile UUS organizate de FRR. In iulie am lucrat pentru celelalte concursurile europene - nu si pentru YO VHF/UHF DX. Astept demiterea graparului UUS din YO - ca de de onorabila demisienu poate fi vorba! 73@GL Joska

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact