hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In cate concursuri de radioamatori interne si internationale ati participat de-a lungul anului 2014?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 22-decembrie-2014 si s-a incheiat la 29-decembrie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-12-27 12:49:40 (ora Romaniei)
  • Din anii 57 si eu, ca si altii am trecut prin multe faze a radioamatorismului. Constructii, antene, etc. dar mai mult in domeniul US. 90% din QSO - uri in CW. De cati-va ani ies in eter doar pentru concursuri in exclusivitate CW si doar la 160m, rar in 40m si in majoritate la concursuri organizate in afar YO. Singurul concurs drag mie intre concursurile organizat YO a ramas YO DX HF campionatul international in CW. Fie care concurs pentru mine este o provocare unde pot face comparatie de abilitatile mele care cu trecerea anilor in mod logic ar trebui sa fie in scadere. Sustin insa ce acest lucru nu e o lege. Am intalnit operatori extrem de buni si activi de ex. in JA, operatorul evea peste 90 de ani. Este universal valabil ca neuronii trebuie sa fie mereu activate, sustinute in miscare pentru o longevitate in ori ce activitate iar asta influenyeaza benefic si tonusul general de sanatate (mentala si fizica) Referitor la YODX HF regret ca nu intelegem cat de benefic ar fi introducerea benzii de 160m. Ori ce justificare "contra" nu sta pe piciore in mod practic si logic. As dori mai multi sustinatori in aceasta propunere. 73 de yo5ajr

  • Postat de Corneliu Conrad la data de 2014-12-27 21:52:51 (ora Romaniei)
  • La multi ani cu sanatate Miki! Ai dreptate in legatura cu folosirea benzii de 160m in YO DX HF. Ar fi bine daca Ciprian ar initia un sondaj pe aceasta tema intre radioamatori. Este adevarat ca nu toti au antene pentru aceasta frecventa joasa. Nu lucrasem nicodata in aceasta banda ca imi spuneam ca antena mea dipol 2x20m nu se acordeaza in 160m. In aceasta toamna am lucrat (multiband) intr-un concurs international si am intrat si in 160m si m-am bucurat sa fac primele legaturi intr-o noua frecventa. Astfel am obtinut un scor mult mai mare lucrand in 6 benzi in loc de 5!!!
    Le doresc tuturor un AN NOU cu sanatate si multe realizari

    YO4BXX Cornel

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-27 22:39:39 (ora Romaniei)
  • Este cunoscuta indarjirea cu care Miki YO5AJR solicita introducerea benzii de 160 de metri in concursul de vara YO DX HF Contest, insa insistenta fara sprijinul unor argumente temeinice nu este suficienta. Un sondaj ar putea fi facut, dar nu printre vizitatorii acestui site, care in marea majoritate nu stiu prea multe despre acest concurs si despre top-band. Ideal ar fi un sondaj facut cu fostii participanti. Aici doar FRR se poate implica, avand adresele email ale celor care au trimis log. Argumente pro si contra s-au mai scris in diverse locuri, si se vor mai scrie banuiesc, dar subiectul nu este potrivit printre comentariile la acest sondaj saptamanal.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2014-12-28 23:58:07 (ora Romaniei)
  • Pai alta activitate in domeniul cel mai drag mie,- radioul,- nici nu mai prea am ! Dar atentie, nu "concursuri radio". Eu nu concurez, eu particip. Este cu totul alta abordare. Este o ocazie unica de a face legaturi radio, cat mai multe, fiind sigur ca cel ce te aud, iti raspund. O ocazie unica, rara de a-ti da seama cum iti merge antena. O ocazie de a te verifica pe tine insuti. Am constatat ca sunt foarte multi ca mine. Intra de placere, placerea de a face radio. Daca acesti multi pasionati nu ar exista, cei angajati sa faca performanta ar da chix. Nu ar mai avea cu cine lucra. XYL-ul imi spunea: "ce, tu mai esti de concursuri ?". Si atunci, o iau foarte diplomatic, si-i spun ca de exemplu radioamatorii din Franta (sau Cehia, sau Polonia, etc) au o activitate aniversara si invita toti radioamatorii din lume sa participe. Si ca e frumos sa le dam atentie. Sau ca este un Omagial George Enescu sau Ion Creanga sau Mihail Eminescu. Spiritul competitiv face parte din lista riscurilor ce pot provoca accidente vasculare. Eu nu mai am voie sa am un al doilea accident coronarian la cel existent deja. Dar radioul este asa de frumos !
    73s ! Mircea = yo4si.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact