hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cate antene de emisie/receptie pentru benzile de radioamatori aveti instalate in locatia dumneavoastra?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 8-decembrie-2014 si s-a incheiat la 15-decembrie-2014

Intrebarea acestei saptamani a fost propusa de Morel, 4X1AD ex. YO4BE

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Silviu (yo9hrb) la data de 2014-12-10 07:38:53 (ora Romaniei)
  • O singura antenna, un inverted V, datorita amabilitatii vecinilor de bloc. In momentul in care ma voi muta la casa (peste vreo 3-4 ani) cu siguranta voi avea mai multe.

  • Postat de Popovici Gabriel la data de 2014-12-10 14:43:20 (ora Romaniei)
  • Trei antene = doua verticale si un dipol.
    Si ma consider fericit ca am putut face acest lucru la bloc(hihihi) in comparatie cu alti radioamatori sunt cazul fericit!
    Singurile benzi ce nu le pot acopri in acest moment sunt:3,5 si 7Mhz
    73&88

  • Postat de Hotaran Emanuel (yo6hem) la data de 2014-12-10 21:56:55 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9HRB;dupa ce o sa te muti la casa,in perioada imediat urmatoare nu prea o sa stii pe ce sa pui mana, sau sa repari mai repede(treburile pe langa casa nu se termina decat atunci cand devii sk)...dar apoi pui un stalp,mai tragi o sarma...te superi si dai cu ele de pamant...si o iei iar de la capat cu intins sarme( la casa ai unde sa faci asta).AVERTISMENT:microbul de a construi si experimenta antene este mai puternic decat radioamatorismul in sine!

  • Postat de Kelemen Adrian-Emil la data de 2014-12-12 10:23:49 (ora Romaniei)
  • Am doua LW de 40.7mtr.slopere la cam 120de grade in plan orizontal spre SW-SE si 45 de grade vertical si un sloper l/4 multi banda de la 7la 28de Mhz cu banda se 300 de ohmi , spre sud si pe care-l pot indrepta de la SW la SE fiind legat de un gard.HI!.Toate trei sunt prinse de peretele blocului de la etajul IV la o scoala din apropiere.Cele doua antene LW le pot folosi ca LW separate acordate cu un TM "Z" si apoi la un TM Ultimate clasic ,legate ambele la iesirea de 50de ohmi in banda de 160 de metri si 80 de metri sau ca dipol legat direct la TM Ultimate.In toate benzile superioare se poate folosi un conformatia dipol multi band cu un balun 300/50 Ohmi la TM Ultimate sau cele doua LW cu "Z" si Ultimate TM dar se pot acorda in anumite benzi.N-am avut alte antene mai bune. Cea mai buna a fost un dublet 20.20 si iesirea cu 20.20 cu panglica de 300 de ohmi si GP de la Bacau de la 7-28 de Mhz.Am acordat cu TM"Z" si TM Ultimate doua si trei antene toate folosite simultan.N-a avut nici un castig dar a avut o gramada de lobi in toate partile si pana la urma a fost utila aceasta configurare.Cu stima 73.Ady.

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2014-12-12 12:08:37 (ora Romaniei)
  • La varf de activitate (2006), am avut 23 antene pe acoperisul blocului meu cu 4 scari. Pentru HF: 4 slopere comutabile@3.5MHz; W3DZZ; Delta Loop @3.5MHz; Vertical elevat @3.5&7MHz; vertical elevat multiband@7-28MHz; LW 82m; Yagi 2el@7MHz; Yagi 4el@14-28MHz; Yagi 3el@18&24MHz. Pentru RX un Magnetic Loop rotabil si 5 antene RandomWire joase pentru atenuatorul de zgomot. Pentru 50MHz Yagi 6 el; un duabander colinear pentru 144@430MHz FM; Yagi 11el@144MHz si Yagi 13el@430MHz plus un Discone 25-1000MHz pentru scanner. Totul pe 4 piloni de 13-22m inaltime plus cateva tevi de suport de 6m. De-a lungul celor 30 de ani de cand locuiesc in acest bloc, am mai avut nenumarate antene filare (Windom, Inv Vee, Inv L, dipoli inclinati, dipoli fluturi si diverse verticale multibanda). Doar in banda de 160m nu am avut niciodata antena. Poate par foarte multe in ochii celor cu probleme mari de locatie, insa experimentarea lor m-a atras mai mult decat orice. Acum trebuie sa o iau de la capat deoarece in locul batranului meu bloc de 4 etaje si 4 scari cu o gradina foarte mare se vor construi 2 blocuri de 40 de etaje cu apartamente rezidentiale plus un bloc de birouri de 30 de etaje intre ele. Acum, preocuparea mea principala este acordul antreprenorului pentru o baza de pilon incastrata pe casa lifturilor (sau pe casa captatorilor solari) si obtinerea unui apartament cat mai sus pentru a limita pe cat posibil lungimea heliaxurilor necesare. Cu toata inaltimea, pentru mine va fi un mare pas inapoi deoarece nu voi mai dispune decat de o fractiune din suprafata anterioara si nici de posibilitatea ancorarii antenelor lungi de un bloc vecin, iar protectia la descarcari la peste 100m inaltime va fi extrem de problematica.


    73


    Morel 4X1AD ex.YO4BE

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact