hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care ar fi suma maxima pe care ati fi dispus sa o platiti sub forma de taxa anuala daca ar fi sa deveniti membru individual al FRR, beneficind astfel de servicii de buna calitate (revista de specialitate, servicii de QSL, consiliere juridica, reprezentativitate IARU etc)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 1-decembrie-2014 si s-a incheiat la 8-decembrie-2014

Intrebarea acestei saptamani a fost propusa de YO9FZS.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (28)  

  • Postat de Stanescu Florentin la data de 2014-12-01 22:40:06 (ora Romaniei)
  • Cei care ma cunosc stiu ca am o multime de defecte, dar nu si ca sunt meschin, care ma ..pe mine pt 10 sau chiar 100 lei.
    Nu suma este problema, ci atitudinea.
    Ideea este de ca sa dau ceva cand daca vreau sa sap pe net, ma descurc si singur.
    Sa trimit /primesc e-QSl-uri a ajuns banal.
    Si oricum daca treaba a mers prost pana azi, nu am credinta ca aceiasi oamenii care au busit-o o vor indrepta....
    Revista? Am publicat in ea, evident mai putin decat in altii, dar si mai mult de cei care nu au semnat niciun articol...
    Asa ca da, poate/sigur voi afla lucruri interesante. Dar si umplutura..
    Oricum imi permit sa platesc fiecare numar individual, care sa acopere cheltuielile tipografice si restul ..
    Asa ca -fara gluma- ce imi dati ca sa va dau?
    Pe de alta parte, care-i treaba Federatiei?
    Nu sa se zbata si sa gaseasca sponsori si oameni care sa ii scrie articole din placere, orgoliu, etc?
    De cand a murit Vasile saracul, citesc doar mizerii despre activitatea Federatie..
    Asa ca eu mersi NU va DAU.
    Poate peste un an cand, datorita rezultatelor, o sa ma faceti sa regret ce am scris azi..
    Totul e posibil...dar ma indoiesc..

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2014-12-02 03:45:37 (ora Romaniei)
  • Cotizatii 2015 REF( pentru comparatii ) :
    http://cotisations.ref-union.org/

  • Postat de Stefan la data de 2014-12-02 05:19:18 (ora Romaniei)
  • Cunosc multi din YO care nu mai cotizeaza din "simplul"fapt ca nu li s-a dat chitanta de pe vremea lui Marian.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-02 07:31:35 (ora Romaniei)
  • Atentie cum este formulata intrebarea. Sondajul nu isi propune sa afle daca doriti sau nu sa faceti parte din organizatia nationala intr-o formula in care membrii sunt reprezentati direct si platesc o cotizatie anuala. Alegerea optiunii "Nu as fi dispus sa platesc nimic" presupune ca serviciile de buna calitate pe care le-ati primi (in mod ipotetic) ar trebui sa fie gratuite pentru membri.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-02 07:37:33 (ora Romaniei)
  • Pentru a elimina confuzia de mai sus si a da posibilitatea tuturor sa se exprime, am adaugat optiunea "Nu doresc sa fiu membru intr-o asemenea organizatie". Cine a ales optiunea "Nu as fi dispus sa platesc nimic pentru aceste servicii" pana la 2 decembrie ora 07:32 indicand de fapt ca nu doreste sa faca parte dintr-o asemenea organizatie este rugat sa ma contacteze pentru a face corectia necesara.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-12-02 13:46:26 (ora Romaniei)
  • Sunt membru al unui club privat afiliat FRR si platesc o cotizatie anuala a carei valoare se afla printre primele din lista care figureaza in intrebare. Si nu sunt singurul, multi platesc aceasta suma pentru ca este un club "al nostru", asigura servicii QSL si are o activitate onorabila pe taramul radioamatorilor. Nu valoarea taxei o consider determinanta ci calitatea organizatiei la care ader. De aceea am ales ultima varianta. Daca formularea ar fi fost "Care ar fi suma maxima pe care ati fi dispus sa o platiti sub forma de taxa anuala daca ar fi sa deveniti membru individual al unei autoritati nationale a radioamatorilor beneficiind astfel..." as fi ales unul din primele doua raspunsuri. Convingerea mea este ca o federatie eminamente sportiva nu poate fi capabila sa reprezinte decat cateva interese de natura competitionala si nici acestea cu profesionalism, ca sa fiu generos. 72!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-02 16:49:30 (ora Romaniei)
  • Pentru YO4BKM: Daca schema de afiliere la FRR ar fi prin membri individuali si nu prin cluburi, FRR ar inceta sa mai fie o asociatie sportiva, pentru ca federatiile sportive din MTS au aceeasi structura de afiliere. Prin urmare daca membrii FRR (autoritatea nationala a radioamatorilor YO) ar fi radioamatori platitori ai unei taxe anuale (intr-un cuantum pe care acest sondaj incearca sa-l stabileasca), lucrurile s-ar schimba fundamental, radioamatorismul nu ar mai fi considerat sport, membrii ar avea metode mai eficiente sa controleze conducerea, care la randul ei s-ar simti direct responsabila fata de cei pe care ii pastoreste.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-12-02 19:49:39 (ora Romaniei)
  • TNX N2YO pentru completari dar, conform Legii Sporturilor http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_sportului.php la art. 35 persoanele fizice nu pot fi membri ai unei federatii. Iar satutul FRR preia acest lucru. De aceea am vorbit despre o autoritate nationala (cum s-o fi numind ea, numai federatie nu), cu membri persoane fizice, care sa faca acea schimbare fundamentala. 73!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-02 20:36:55 (ora Romaniei)
  • Exact asta am sugerat si eu, dar indirect. Pentru ca acest lucru sa se intample ar fi necesara o schimbare de statut si o dezafiliere de la MTS. Nomenclatura actuala ("federatie") nu implica in mod necesar o "federatie sportiva", deci titlul ar putea sa se pastreze, desi ideal ar fi ca acesta sa se modifice indicand o schimbare profunda. Chiar si in formatul actual, de federatie sportiva, FRR este autoritatea nationala a radioamatorilor YO, dupa cum reiese din statut si dupa cum este recunoscuta de ANCOM si IARU.

  • Postat de Vasile la data de 2014-12-03 04:39:56 (ora Romaniei)
  • O intrebare cu multe posibilitati !!!!
    Si ceva care m-a nedumerit:din mers se adauga variante !!! 73 !

  • Postat de Paul la data de 2014-12-03 16:36:51 (ora Romaniei)
  • Buna ziua.intrebarea este buna,daca s-ar putea intampla asa ceva ar fi bine, dar legal nu este posibil! Motivul este acela ca Frr este o federatie de asociatii cu personalitate juridica,.ori fiecare radioamator este o persoana fizica,prin urmare trebuie modificat cadrul juridic care reglementeaza lea Asociatiilor ceeace este destul de greu!! 73, Paul

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-12-03 17:30:49 (ora Romaniei)
  • "" ...si o dezafiliere de la MTS.". Asta chiar ca e tare! Dar e si trist. Arata cat de putin este cunoscuta legislatia de catre cei care tot vor sa schimbe ceva dar...nici ei nu stiu ce, sau cum. Dar cand e vorba de distrugere romanul e inventiv...hi.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-03 18:20:14 (ora Romaniei)
  • Pentru YO8RAA: Pentru ca ati citat dintr-un comentariu pe care l-am facut anterior, presupun ca va adresati mie. Intr-adevar nu sunt expert in legislatie si imi cer scuze daca nu am folosit terminologia corecta. Sugestia mea a fost ca FRR sa inceteze sa fie clasificata drept federatie sportiva, iar membrii acesteia sa fie persoane fizice. Ar fi ideal daca ati putea interveni cu argumentele care stau la baza comentariului ironic pe care l-ati facut. De asemenea mi se pare jignitor sa insinuati intentia de distrugere. Cateva clarificari mai mult tehnice si mai putin emotionale cred ca s-ar impune.

  • Postat de George la data de 2014-12-04 18:09:21 (ora Romaniei)
  • Presupun ca cei care au bifat ultima optiune vor, de fapt, sa spuna ca nu vor sa faca parte dintr-o organizatie care accepta membri persoane fizice dar care este condusa de aceasi domni tovarasi... Altfel, pe HAM nu-l intereseaza daca federatia este sportiva sau nu atata timp cat corespunde aspiratiilor sale.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-12-05 11:00:05 (ora Romaniei)
  • Se cuvine o completare: federatiile nu pot avea ca membri decat persoane juridice, indiferent daca sunt sportive sau nu, http://www.firme.ro/ghid-infiintare-ong/14/infiintarea-federatiilor.html, mai sunt si alte acte normative. O structura nationala ai carei membri sa fie persoane fizice nu poate fi decat o asociatie sau o fundatie http://lege5.ro/Gratuit/gi3tsnrt/ordonanta-nr-26-2000-cu-privire-la-asociatii-si-fundatii. 73!

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-12-05 16:17:29 (ora Romaniei)
  • Alooooooooooo, oameni buni!!! O luati rau prin aratura si va mai si plangeti ca e lumea ironica cu d-voastra. Mai vad una buna: "O structura nationala ai carei membri sa fie persoane fizice nu poate fi decat o asociatie sau o fundatie". Poate asa ati vrea d-voastara dar...mai e si legea care reglementeaza acest tip de asocieri. O structura asociativa in scop nepatrimonial (ong) de tip asociatie sau fundatie...poate avea orisice caracter doriti dar numai NATIONAL NU. Pot fi de interes general, pot fi de utilitate publica pot fi ce vreti d-voastra dar nu au caracter NATIONAL. Aceasta caracteristica o primesc abia cand doua sau mai multe asociatii/ fundatii se afiliaza dar atunci ati pus-o ...de FEDERATIE. HI.. Asociatiile si fundatiile nu sunt structuri NATIONALE. Faceti confuzii cu Legea Partidelor. Nu intru in detalii tehnice, respectarea si cunoasterea legislatiei interne este obligatia fiecarui cetatean roman. Cine nu se descurca ... sa ceara consultanta juridica. Deocamdata unii dintre d-voastra indemnati radioamatorii ...sa dea vrabia din mana(FRR) pe cioara de pe card (asociatie de hobisti ?) ... adica o structura nationala recunoscuta ca fiind de utilitate publica, afiliata international.... pe o ipotetica asociatie obscura nebagata de nimeni in seama. Vreti sa schimbati lucrurile rele din FRR? Solutia e foarte simpla. Dar nu se vede padurea...din cauza copacilor. Sau invers...hi.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-05 22:23:31 (ora Romaniei)
  • Pentru YO8RAA: Putine lucruri spuse in multe cuvinte. Retin din comentariul dv ca o asociatie, spre deosebire de o federatie, nu ar putea avea un caracter "national". Ce intelegeti prin aceasta? De pilda Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania are un caracter national? Sau Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor? Poate prin caracter national intelegeti aceea ca organizatia are dreptul sa scrie in statut ca este *singura* care reprezinta radioamatorii la nivel national? Puteti sa intrati in detalii tehnice cu trimiteri spre articole de lege, nu cred ca s-ar supara nimeni. Si apoi, din ce ar rezulta ca ipotetica organizatie mostenitoare a FRR ar fi o asociatie obscura nebagata de nimeni in seama? De asemenea, cred ca toata lumea ar fi interesata de solutiile simple care pot sa schimbe lucrurile rele din FRR, cred ca ati putea sa le enumerati. Nu am vazut sa fi explicat afirmatia facuta despre intentia de distrugere.

  • Postat de Vasile la data de 2014-12-06 09:59:52 (ora Romaniei)
  • Eu cred ca ultima rubrica nu are ce cauta aici !
    De la suma pe care o doriti a fi platita...la dorinta de a fi sau nu intro asemenea organizatie....este cale lunga !
    "Felicitari" celui care a facut completarea !HI !
    73 !

  • Postat de NICK la data de 2014-12-06 10:49:57 (ora Romaniei)
  • Da,am votat a patra casuta,DAR trebuie,sa avem si noi un cuvint de spus si ascultat de conducere.Altfel bani'"ca cotizatie""nu au nici un rost.73 Nick

  • Postat de Toader Marius la data de 2014-12-06 13:08:48 (ora Romaniei)
  • Buna ziua stimati colegi. Intrebarea este absolut legitima si bine venita. Trebue sa fim constienti ca nimic nu se poate obtine fara efort si investitie. Sunt multe aspecte de comentat,dar ma limitezla unul sigur:Pentru cei care opteaza (fiind f. activi) de toate servicile ce pot fi oferite,suma de 4oo lei este echitabila ( 500 ar fi mai echitabila). Pentru cei mai putini activi,sau pensionari,consider ca 200 lei este rezonabil. Doresc tuturor un Craciun fericit cu impliniri si sanatate,iar anul NOU 2015 tot ceace va doriti. LA MULTI ANI !

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-12-06 13:17:05 (ora Romaniei)
  • "Nu conteaza cum votezi, conteaza cum cotizezi!" Totusi sunt cateva probleme de fond legate de finante care trebuiesc rezolvate inainte de a face pasul spre normalizarea FRR. Prima problema se refera la obligativitatea cluburilor de a plati cotizatii in functie de numarul de membrii inscrisi(sportivi.) La fel este si la IARU, pentru cei care nu stiu. Apoi numarul de voturi exprimate in AG sa fie conforme cu numarul de cotizanti, astfel se obtine controlul si raspunderea folosirii iresponsabile a votului. Nu se mai poate tolera ca "oameni radioclub" sa aiba aceeasi putere de decizie, prin vot, la fel cu a unui un club performant cu multi membrii. (multi membri cotizanti, inseamna un prim semn de performanta)! Un alt lucru nelalocul lui este situatia in care cluburile de drept privat impart prin decizia reprezentantilor, fonduri publice! Nu este normal ca acelasi om radioclub sa voteze pentru banii primiti de la buget pentru sport. Privat care sa manevreze bani publici este in cele mai multe cazuri egal cu deturnare de fonduri! Cred ca odata rezolvate aceste probleme ar putea da un sens constructiv si pozitiv strangerii cotizatiilor! Pana atunci ramane la cheremul CD al FRR, pe ce se cheltuiesc banii din contul pentru care presedintele si-a facut card bancar! Iar "cotizantul" ramane cu praful in ochi! Sarbatori Fericite! 73 YO9RIJ Petrica

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-12-06 13:33:06 (ora Romaniei)
  • Ptr. N2YO. Lucrurile spuse sunt foarte multe si clare dar fiecare intelege cat poate. Ce inteleg eu din cele scrise de d-voastra? Inteleg ca in loc sa cautati sa va clarificati ce prevede legea
    romaneasca ati dat o cautare cu "soricelul" sa gasti cateva anomalii sau exceptii care sa va
    convina...ca moderator bineinteles si nu ca participant activ la "batalie" ... hi.
    Gaselnitele nu dovedesc nimic altceva decat ca nu toti judecatorii au fost atenti cand au aprobat
    anumite denumiri.
    Altceva nimic deosebit. Problema e rezolvata cu aceste anomalii si legal in doi ani vor disparea.
    Uite va dau gratis si legislatia care a indreptat aceste anomalii si de ce ma refer la termenul de 2
    ani: Legea 22/2014.
    Smecherii de genul asta care sa faca confuzii devin tot mai rare pe masura descoperirii lor.
    Asa ca ramane cum a stabilit legislatia romaneasca si nu dorintele fiecaruia.
    Revenind la ce nu ati inteles. Cineva a facut urmatoarea afirmatie:
    " O structura NATIONALA ai carei membri sa fie persoane fizice nu poate fi decat o asociatie sau o fundatie". Deci se avea in vedere art. x din OG xx/xxxx luand in calcul doar prima varianta din cele trei posibile. Adica doar asocierea intre PERSOANE FIZICE. Cuvantul pe care trebuia sa-l foloseasca era " o structura de interes GENERAL"
    Daca persoana care a facut afirmatia ar fi fost mai atenta ar fi observat ca legea nu ierarhizeaza
    asociatiile/fundatiile dupa criteriul administrativ ci dupa cel al activitatii lor. Adica de interes personal, local, comunitar, zonal sau interes GENERAL. Cum ar fi oare o asociatie NATIONALA de interes PERSONAL??? hi. Ca unii pun semnul egal intre GENERAL si NATIONAL...e treaba lor. Ca unii mai smecherasi reusesc prin neatentia unor judecatori sa-si strecoare cuvantul NATIONAL, ROMAN, ROMANIA, etc. in denumire...sunt de acord cu d-voastra ca "soricelul" le va gasi dar problema a fost deja solutionata de Legea 22/2014. Este chiar cazul exemplului date de d-voastra. Si o sa mai gasiti cateva dar acelea nu sunt anomalii ci intra sub incidenta art. xx din OG xx/xxxx.
    De exemplu d-voastra va puteti denumi asociatia " Radioamatorul Satesc" sau "Radioamatorul Comunal"
    dar asta nu inseamna ca legea clasifica asociatiile dupa criteriul administrativ ci dupa criteriul interesului activitatii. Adica local.
    Asociatiile nu pot fi nationale (oare cate ar fi pe acelasi obiect de activitate daca s-ar permite???...hi, sau ce batalii s-ar isca intre ele ?), dar pot fi mai cu mot una fata de alta doar daca isi propun sa fie de interes comunitar, zonal, general,de utilitate publica sau nu, etc. Avem in Romania peste 300 organizatii de radioamator.Una mai cu mot ca alta. Una singura de utilitate publica si de nivel national. FRR. Si nu ca asa are scris in statut ci pentru ca asta stabileste legea. PUNCT.
    Alte consultatii juridice daca doriti (ce art. de lege explica anumite lucruri, ce intentii de
    distrugere are unul sau altul, care e solutia de a face FRR sa mearga bine, de ce unii atata un grup
    social impotriva altui grup social, ce risca unii care instiga la nerespectarea legii sau la
    denigrarea unor institutii ale statului roman sau denigrarea oficialilor care conduc aceste
    institutii, etc), nu le dau decat contracost. Tarif consultatii intre 100 si 300 ora, functie de
    solicitant. Batalia unora de a lovi in FRR din orisice pozitie precum teroristii lui nea Ion...ma lasa rece sau cel putin ma amuza.
    Si totusi un pont gratis ... cand o sa intelegeti de ce FRR merge rau...o sa intelegeti si cum poate
    fi facut sa mearga bine. Dar aveti prea multa ceata pe ochi...

  • Postat de Vasile la data de 2014-12-06 14:51:48 (ora Romaniei)
  • Toata admiratia pt.Mircea YO8RAA !Ultima interventie a lui Mircea denota o buna cunoastere a problemelor juridice si eu as cere o consultatie contra cost la tariful de ...50 lei !Parerea mea este ca ultima varianta a posibilitatii de raspuns...nu are ce cauta aici !Sunt sigur ca nu YO9FZS a introdus-o !
    73 !

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2014-12-06 23:35:42 (ora Romaniei)
  • Oh, Doamne!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-07 01:17:57 (ora Romaniei)
  • Pentru YO8RAA: Multumesc pentru explicatii. Sa stiti ca am consultat legea la care faceti trimitere si nu am gasit referirile la caracterul national pentru care ati facut acest tapaj. Dar, trebuie sa recunosc, nu am calificarea necesara in domeniu si poate gresesc neintelegand spiritul legii. Spre deosebire de dv, care ma acuzati de intentia de "distrugere", ca "nu pot" sa inteleg, ca am "ceata pe ochi", eu nu imi permit sa va critic sofismele pe un asemenea ton. Va multumesc si pentru oferta de consultatii juridice contra cost, deocamdata ma mai gandesc, desi daca acuzati in public pe cineva ca are intentia de distrugere, tot in public ar trebui sa dati si lamuriri sau eventual sa va cereti scuze, nu sa solicitati intre 100 si 300 lei pe ora pentru explicatii. Din pacate, dupa cum vedeti si dv, pastrarea neschimbata a starii de lucruri existente si impotrivirea vehementa la schimbare au adus Federatia si radioamatorismul YO in starea actuala. In final gasesc ca este o usoara doza de egoism sa nu spuneti tuturor si mai ales noua celor care nu intelegem, de ce FRR merge rau si cum poate fi facuta sa mearga bine. Dar poate vreti mai degraba sa impartasiti solutiile dv conducerii Federatiei. Contra cost, fireste. Acestea fiind zise, nu o sa mai revin pe acest subiect, care a devenit deja off-topic. La Forum insa tema asociatie nationala de radioamatori versus federatie de cluburi sportive se poate dezbate destul de eficient, daca exista participanti interesati.

  • Postat de Cristi la data de 2014-12-07 08:05:41 (ora Romaniei)
  • Cei Adi? Citesti si te crucesti de interpreatrea legii?

  • Postat de STOLNICU PETRICA la data de 2014-12-08 08:58:53 (ora Romaniei)
  • Sa detii "solutia de a face FRR sa mearga bine", dar sa fii atat de egoist incat sa o tii doar pentru tine, este o dovada de orgoliu nemaiintalnit!Mai mult decat atat cred ca a sti ce trebuie facut dar sa nu faci, este ca si cum ai fi complice al situatiei in care aceasta se zbate! Este doar o parere! 73!

  • Postat de Toader George Marius la data de 2014-12-08 17:11:08 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru MIRCEA! Alte comentarii cu siguranta,sunt de prisos. Banuesc la cine se refera(la epigonii din batatura noastra) Sa ma scuze Dnul PIETRICA,dar intodeauna a pus punctul pe"C". Daca mai cauta,poate gaseste si un "CI" Sarbatori FERICITE si LA MULTI ANI "RADIOAMATORI" si =R O M A N I A =

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact