hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in concursul international CQWW DX, etapa de telegrafie, care se va desfasura in perioada 29-30 noiembrie 2014?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 24-noiembrie-2014 si s-a incheiat la 1-decembrie-2014

Anuntati-va participarea in concurs!

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Kuchta Petru la data de 2014-11-26 19:36:53 (ora Romaniei)
  • Nici un comentariu despre acest concurs?. Oare sa fie el asa de neansemnat in Romania cu 3 zile inainte de start?. Acest concurs il asteapta o lume intreaga de un an de zile. Ma uit pe tabelul de mai sus si ce sa cred, ca numai 37 de statii din YO stiu telegrafie?. Sa fie asta consecinta retragerii CW de la examenul de radioamator?. Greu de spus, as vrea sa aud si parerea altor hami care posteaza zilnic pe aici si care de data aceasta nu au iscalit condica. Felicitari celor care si-au anuntat participarea si care stiu cu ce se mananca acest concurs, le doresc succes.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-11-26 21:17:58 (ora Romaniei)
  • @ YO8CDQ, bucuros as spune mai multe despre concurs, dar cu 3 zile inainte sunt inca cu pilonii jos si sarmele intinse prin ograda! Lucrez contra timp pentru rezolvarea problemei! Tintesc 1,8Mhz si cu siguranta daca reusesc sa pun totul la punct va fi subiectul unui material bun de luat aminte pentru toti participantii pe viitor! Mult succes iti doresc! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-11-26 21:27:30 (ora Romaniei)
  • De obicei la asemenea sondaje raspund radioamatorii anuntandu-si participarea. Existenta rubricii dedicate face probabil inutile postarile in doua locuri. Eu unul voi fi prezent de la NR4M la categoria Multi-Multi, operand in banda de 40 de metri. Succes tuturor!

  • Postat de Cezar la data de 2014-11-27 11:07:10 (ora Romaniei)
  • @YO8CDQ: "numai 37 de statii din YO stiu telegrafie?"

    Sunt convins ca suntem mult mai multi care "stiu telelgrafie". Eu sunt unul dintre ei, iar tatal meu, altul (YO3RH).

    Modul in care ati pus intrebarea poate fi privit ca un soi de modalitate de indem la competitie prin "zgandarirea" orgoliilor de telegrafisti, dar sincer, neparticiparea multora cred ca se datoreaza unor cu totul altor cauze.

    De exemplu, eu am votat clar "NU" pentru ca nu iubesc concursurile, dar asta nu inseamna ca nu imi place sa lucrez CW. Inainte de 2005, majoritatea QSO-urilor mele au fost CW.

    Alt exemplu l-a dat Petrica, YO9RIJ - respectiv probleme nerezolvate ale rig-urilor.

    Si un alt exemplu, ar mai fi faptul ca anuntandu-se un week-end prelungit (luni=1Dec, ziua nationala!), multi vor prefera sa fie alaturi de familii si in eventuale mici excursii, in loc sa piarda timpul in fata statiei si a manipulatorului.

    Dupa ce vii frant de la serviciul unde esti exploatat mai mult sau mai putin "sangeros", in general preferi o iesire in aer liber, o friptana si un program relaxant cu familia pe care o vezi destul de putin in timpul saptamanii.

    Probabil mai exista si alte motive, dar cred ca am atins niste puncte importante. Antenele si capabilitatile statiei le poti verifica oricand... fara sa fii focusat in concurs.

    73! de Cezar

  • Postat de Vasile la data de 2014-11-29 01:01:28 (ora Romaniei)
  • Felicitari Cezar !Ai avut curajul sa spui lucrurilor pe nume !Eu as participa in acest concurs dar inca nu am pus la punct un program automat de decodarea telegrafiei !Pentru transmitere...sunt dotat cu codor si decoder de CW facut de K.Lori care merge f bine la emisie!Din pacate la receptie...este un fiasco !Poate voi rezolva problema dupa o noua deplasare ...peste garla !
    Cred ca multi se vor amuza de comentariul meu !73 !

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2014-12-01 00:15:24 (ora Romaniei)
  • 48 de ore ! Timp nu gluma. Am dormit, am mancat, am fost la un parastas, mi-am facut plimbarea asa cum recomanda doctorul, am stat cu xyl-ul la TV. Si pana acum am facut 446 de qso-uri in toate benzile. Cu aiureala mea de antena. Si calatoria prin ionosfera continua ! Aseara nu m-am culcat pana nu l-am intalnit pe Ciprian sa-l salut. Sa fiu in localitate, pensionar, cu aparatele pe masa si sa nu fac cateva legaturi in CQWW CW ? Nu e vorba de nicio iubire. Este doar interesant. Rusii si americanii raman telegrafisti de elita ! In Moldova era teribil ER4A. Va salut ! Mircea = yo4si.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact