hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Fata de acum cinci ani sunteti mai activ astazi in traficul de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 13-octombrie-2014 si s-a incheiat la 20-octombrie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de Vasile la data de 2014-10-14 01:27:23 (ora Romaniei)
  • Am votat la prima rubrica si cu aceasta ocazie am o intrebare:de ce dupa QTC cand este apelat districtul YO3...nu raspunde nimeni ? Cauza este probabil cunoscuta...ca o rezistenta pasiva la FRR ? Se rezolva ...ceva...astfel ? Cred ca webmasterul nu va considera comentariul meu prilej de amuzament pentru cei care...citesc ! HI !73 !

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-10-14 06:16:17 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9FEH: Intrebarea dv. este foarte interesanta, dar ar putea genera comentarii care nu se potrivesc la sondajul acestei saptamani. V-as sugera sa deschideti o discutie pe aceasta tema la Forum.

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2014-10-14 11:06:55 (ora Romaniei)
  • Multe statii au devenit mai active ca urmare a implicarii lor in diverse activitati (SOTA, YOFF, OIR, IOTA, etc.). Multi tineri au inceput sa lucreze in benzile de radioamatorism din dorinta de a realiza diplome, performante si sa primeasca QSL-uri deosebite. Chiar daca cluburile de elevi au disparut incetul cu incetul din peisaj, gratie unor initiative personale si de grup, au aparut alte cluburi de radio de unde se lucreaza intens. Participarea la concursuri YO si straine este o alta latura a reactivarii multor radioamatori. Chiar si cei trecuti de 60 de ani (ca varsta) par sa fie mai activi decat cei tineri.Cel mai bun exemplu este YO3AAJ-domnul Capraru Vasile, care trecut de 80 de ani, este activ in mai toate concursurile YO. Sa nu uitam de YO9FL, YO6EZ, YO3JW pe care-i poti auzi lucrand din rezervatii YOFF sau in concursuri. Eu am inceput o bogata activitate la Codlea din 2008 si realizez atat cu indicativul de club , cat si cu cel personal, peste 10.000 de legaturi radio pe an (si apar totusi destul de rar in banda, cam de 3-4 ori pe luna). Ultima oara am expediat peste 100 de Kg de QSL-uri in tara si strainatate si acum lunar primesc confirmari de la cel putin 300 de statii cu care am lucrat. Am votat prima pozitie. 73! Cezar.

  • Postat de Vasile la data de 2014-10-14 11:17:01 (ora Romaniei)
  • Pentru N2YO:Daca intrebarea mea este foarte interesanta....ce va opreste DOMNULE...sa o puneti in discutie cu proxima ocazie...nu pe forum ci aici la "CESTIUNEA ZILEI" ? HI !

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-10-14 17:38:16 (ora Romaniei)
  • În trafic radio, ca şi în alte activităţi, sunt adeptul modului de lucru "Non multa, sed multum". Ori mai gandesc şi alţii la fel, ori au pasiuni multilaterale şi radioamatorismului îi vine rândul mai rar, ori viaţa s-a schimbat radical în mai puţin de o generaţie. Am observat şi eu ceva ciudat: ieri, când am răspuns la întrebare, erau mult mai mulţi cei activi, acum văd că s-a inversat clasamentul. Ca o explicaţie a afirmaţiei mele de mai sus, personal nu sunt adeptul acumulărilor care depăşesc capacitatea de a beneficia de ele, fenomen foarte vizibil în reţelele de socializare unde mulţi adună mii de prieteni făcuţi practic de un robot, prieteni cu care nu reuşeşti într-o viaţă să schimbi două vorbe "de la om la om". 73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-10-14 21:45:40 (ora Romaniei)
  • Compararea unui click/like de pe facebook cu un QSO este nefericită.
    Un QSO chiar foarte scurt poate avea multe justificări. De ex. o ţară nouă la DXCC, un prefix nou la WPX, un indicativ necesar pentru o diploma, etc...

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-10-15 09:07:08 (ora Romaniei)
  • Comparatia unui QSO cu retele de socializare dupa mine e un "sacrilegiu". Dincolo de contacte prin unde hertiene exista vraja cutiilor, sarmelor si mai cate, toate laolalta innobiland radioamatorismul. Inmultirea raspunsurilor la "rosu" eu consider din cauza a multiplelor griji cotidiene, nivelului de viata in general dar cert este ca asezarea la masa cu aparaturile tale te mai "anesteziaza" de durerile si uneori scarbe fat de ce a ce petrece in societate.....fata de grijile facturilor de energie, a zilei de maine, de cosul zilei, ce-i drept temporar. Un alt aspect negativ este conflictele inte chiar radioamatorii, divizarile, orgoliile exacerbate. Un lucru insa este cert - cei cu motivatii adevarate nu vor scapa de "virusul" radioamatorismului - din fericire. 73 de yo5ajr

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-10-15 11:10:56 (ora Romaniei)
  • Nu am facut nicio asemănare cu reţelele de socializare, să compari nu înseamnă să faci asemuiri. Când am spus "Non multa, sed multum" aveam în vedere ţări noi, zone noi etc, care nu se traduc în zeci de mii de QSO-uri pe an sau sute de kg de QSL-uri. Dar, dacă unii vor să lase deoparte "vraja" cutiilor, sârmelor şi să pună robotul să "toarne" mii de răspunsuri stereotipe setate pe vreun mod digital, nu înseamnă că nu trebuie observat acest fenomen. Cât priveşte "grijile", fiecare generaţie le are pe ale ei, să mai amintesc de vremea când nu găseai pâine, lapte pentru copii sau altele? 73!

  • Postat de Vasile la data de 2014-10-16 06:12:08 (ora Romaniei)
  • Domnul profesor Oproescu are multa dreptate ...."sa puna robotul sa toarne mii de raspunsuri stereotipe setate pe vreun mod digital" !Cel mai frumos QSO este cel in SSB sau si CW daca ai talentul acesta...cand simti emotia sau....sictirul unuia din YO6....care pe mine cel putin ma calca pe nervi !Sper ca se vor amuza multi !!!
    73 !
    Si pe mine ma surprinde numarul din ce in ce mai mare al celor care au vota la ultima pozitie !

  • Postat de Dani la data de 2014-10-17 15:09:25 (ora Romaniei)
  • Este o intrebare bine pusa,intr-un context in care se ascut sabiile online,pe net,si mai putin in benzile de frecventa.Personal,de cand am obtinut autorizatia am vanat dx-uri.Am invatat singurel CW ,fara niciun ajutor,mi s-a parut tarziu la un om trecut de 30 de ani sa mai cer lectii de telegrafie.Fara a fi acuzat de falsa modestie,pot spune ca am fost un auto-didact in tot ce am facut.Am avut un reper,prin YO8BDT,nea Nelu .Mi-am facut primul transceiver cu componente recuperate din aparate de radio uzuale,am ingustat SSB-ul cu filtru multi-Q(mai stie cineva ce-i ala?),am folosit DSB-ul cu modulatie de la un microfon de MAJAK(magnetofon).Referitor la intrebare,da,sunt mult mai activ si lucrez cam tot ce inseamna dx in CW,atat cat timpul mi-o permite.Cu stima!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact