hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum preferati sa trimiteti si sa primiti cartile de confirmare a legaturii (QSL) - in format clasic (tiparit pe hartie), sau electronic?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-septembrie-2014 si s-a incheiat la 22-septembrie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (16)  

  • Postat de Costi la data de 2014-09-15 20:13:22 (ora Romaniei)
  • Din pacate problema trimiterii unui paper QSL in strainatate din YO pare a fi o aventura! Daca cineva ar avea timp si vointa ar putea pregati o lucrare de doctorat cu istoria trimiterii-primirii QSl-urilor din si in YO. Personal mi-am spalat obrazul in 90 la suta trimitand QSL electronic. Dar un QSL electronic nu are frumusetea unuia scris si trimis prin posta! Poate sunt nostalgic. 73, Costi

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-09-15 23:07:47 (ora Romaniei)
  • Trimiterea unui QSL pe hartie nu este nici-o aventura. Este doar costisitor.
    Un QSL electronic n-are nici-un haz.

  • Postat de Vasile la data de 2014-09-16 02:27:51 (ora Romaniei)
  • La YO9KAG din Ploiesti in perioada 1986-1998 erau cativa "monstrii sacrii" care nu trimeteau in strainatate QSL-uri fara a primi cupoane sau $ !
    Erau...DX-uri !HI !QSL-ul pe hartie,cu cateva cuvinte pe verso....este cea mai frumoasa amintire a QSO-ului efectuat pe calea undelor !La ora actuala raspund numai la ce primesc prin posta ! HI !
    YO6EX are dreptate !QSL-ul electronic....nu are acelasi impact asupra vizitatorilo !Am fost vizitat de un columbofil si a ramas masca cand i-am aratat colectia mea de QSL-uri !Era curios sa asiste la o legatura cu cineva din YO dar era la o ora nepotrivita privind propagarea in 80m.
    73 Vasile !

  • Postat de ion la data de 2014-09-17 21:52:12 (ora Romaniei)
  • Am si eu o singura intrebare? cine se ocupa de expedierea QSL-urilor,indiferent daca esti membru FRR s-au nu.Stiu ca toate QSL-urile primite vin pe adresa FRR,UNDE SANT QSL-URILE MELE PRIMITE ?NU am primit nimic,Oare cei care carteaza corespondnta primita,arunca aceste QSL-uri la gunoi?Oare nu mai exista bunul simt.Oare chiar asa ne injosim? CHIAR ASA AM AJUS?

  • Postat de Vasile la data de 2014-09-18 09:27:13 (ora Romaniei)
  • Pt YO9CEB !Si QSL-urile mele care sosesc la YO9KAG....patesc la fel !
    Deci trebuie gasita alta cale de a primi ! HI !73 !

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-09-18 11:55:44 (ora Romaniei)
  • QSL-urile sunt expediate de YO3CZW.
    La el trebuie sa intrebati.

  • Postat de Eliodor Tanislav la data de 2014-09-18 17:15:28 (ora Romaniei)
  • Conform Conventiei postale universale si a legii privind serviciile postale din Romania, cartea de confirmare, respectiv QSL/ul, are in terminologia postala caracter de corespondenta. Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau retinerea, fara drept, a unei corespondente adresate altuia , se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda , conform art. 302 din Noul Cod penal.Se pot face si teste de verificare daca ajunge corespondenta la destinatar si se poate stabili unde s/a produs frauda in circuitul postal. Oricum expeditorul a platit costul transportului pina la destinatar si tot conform aceleasi Conventii postale universale se precizeaza ca trimiterea postala este la dispozitia expeditorului pina ajunge in mainile destinatarului.Este logic pentru ca a platit. Succes, la cit mai multe QSL/uri.

  • Postat de Misi la data de 2014-09-18 19:08:44 (ora Romaniei)
  • Din moment ce oricare QSL electronic se poate imprima, si se accepta inclusiv la YODX CLUB,consider ca are cel putin atatea farmece, cat si unul clasic, cu conditia sa renuntam la hartia din tara respectiva , si la eventualele inscrisuri manuale ale operatorului. Dar asta din urma are tendinta de a deveni tot unul electronic .Si fiind vorba de un HOBBY, eu sunt de parere, ca trebuie cautat varianta mai ieftina.Daca sunt si alte pareri,nu ma deranjeaza,fiecare poate exprima ceea ce simte.
    Si as mai adauga un amanunt : rapotrul QSL trimis / QSL primit , cel putin in cazul meu e mult mai bun, la electronice, decat la cele de hartie.
    Iar in privinta QSL - urilor <> , este valabila legea nescrisa a HAM SPIRIT - ului, care prevede ca oricine daca intra in posesia unui QSL,care nu este al lui, are obligatia de a -l transmite la destinatar,pe propria cheltuiala . ac
    Repet,cele expuse mai sus,sunt doar o parere, nicidecum un normativ.
    73 si QSL -uri exoice Va doresc,Misi

  • Postat de ion la data de 2014-09-20 07:36:55 (ora Romaniei)
  • Aveti dreptate YO3AS,dar cine se mai ocupa in zilele noastre de expedierea de QSL-uri?ce cluburi ce asociatii asta ma intereseaza pe mine.De un an nu am mai primit nici un QSL.Asa cum am spus toate QSL-urile vin pe adresa FRR,unde banuiesc ,acolo se carteaza ,pentru membri si asociati FRR,iar pentru ceilalti se arunca la gunoi.Vad ca cei implicati(cei care carteaza QSL-urile)nu dau nici un raspuns.Oare chiar asa se injosec acei oameni(acei radioamatorii).Nu ar fi o problema,sa fiu anuntat si s-ar rezolva imediat.Nefind anuntat asta se numeste FURT de corespondenta si se pedepseste comform legi.

  • Postat de Val la data de 2014-09-20 16:08:24 (ora Romaniei)
  • Eu de 3 ani folosesc serviciile "Transfer QSL International" de la YO3KSR fiind mai mult decit multumit de serviciile dinsilor,functioneaza perfect se vede asta la numarul mare de QSL-uri care le primesc in raspuns prin biroul FRR.Felictari celor de la YO3KSR ! 73&DX Val,YO6DDF

  • Postat de ion la data de 2014-09-20 17:48:58 (ora Romaniei)
  • Ok Val YO6DDF,o sa iau si eu legatura YO3KSR,si sa vad ce conditi sint.Sint membru al ARR dar vad ca nu misca nimic,VORBA MULTA FAPTE LULU,SARACIA PROSTULUI(EU).Multumesc pentru informatie.

  • Postat de Catalin la data de 2014-09-20 18:53:29 (ora Romaniei)
  • Aici sunt detaliile legate de serviciul "Transfer QSL" al celor de la yo3ksr: http://www.yo3ksr.ro/web/index.php/birou-qsl-1715/birou-qsl

  • Postat de Dan Rabinca la data de 2014-09-22 10:25:18 (ora Romaniei)
  • @ Ion, YO9CEB: la ce va referiti, mai exact, cand spuneti ca "ARR nu misca nimic"? In urma cu peste un an anuntam ca ARR ofera GRATUIT expedierea in strainatate a QSL-urilor. Nu imi aduc aminte sa ne fi solicitat vreodata expediere de QSL-uri si sa va fi refuzat. In legatura cu QSL-urile primite, aici e o poveste mai lunga, aceasta activitate neputyand fi pusa in practica fara un protocol incheiat cu FRR.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2014-09-22 13:44:46 (ora Romaniei)
  • @Ion yo9ceb : Transfer QSL International de la YO3KSR este pe bani , trebuie achitata o taxa. Serviciul oferit de ARR ptr expediere este gratuit , fiind membru ARR banuiesc ca stiti .
    Numai bine , Dan yo3gh

  • Postat de Neagu Constantin la data de 2014-09-22 17:29:47 (ora Romaniei)
  • Primesc cu mai multă plăcere QSL-urile pe hârtie și expediez la fel QSL-urile mele.După cum arăta și Tavi,YO4BKM,într-o postare anterioară, la YO4KAK(Brăila)serviciul de expediere QSL-uri este foarte bine pus lapunct,de multi ani de zile.De două ori pe an,primăvara și toamna,Marian,YO4GNJ(șeful radioclubului)anunță pe radioamatorii activi,care și-au plătit taxa la zi,să aducă QSL-urile la club,aranjate pe țări.După ce le verifică,le pune în plicuri mai mari și le expediază la birourile QSL ale țărilor respective.Ca să coste mai puțin,plicurile au colțul din stânga jos tăiat și poartă mențiunea IMPRIMATE.Serviciul "Imprimate",acceptat de Posta Română,are tarife reduse,astfel: până la 20g-0,80 lei;până la 50g-1,20 lei;până la 100g-1,70 lei;până la 250g-3,50 lei;până la 500g-5,50 lei,etc. Dacă ar exista bunăvoință la FRR și voluntari care să se ocupe,serviciul de imprimate s-ar putea aplica și la expedierea (către radiocluburile județene)a QSL-urilor primite de FRR din străinătate,cu tarife mult mai mici(de ex. până la 20g-0,50 lei;pânăl la 50g-0,60 lei;până la 100g-0,80 lei;până la 250g-1,20 lei,etc.).În cazul radioclubului nostru,beneficiem de bunăvoința lui Cipi,YO3GEY(fiul lui Stănică,YO4BYW)care își face drum pe la FRR sau pe la nea Vasile,activul nostru veteran(yo3AAJ) de unde ia QSL-urile sosite pt.jud.BR iar când are ocazia le aduce la Brăila,Binemeritând astfel recunostința noastră.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-09-22 18:50:36 (ora Romaniei)
  • Nea Vasile Capraru YO3AAJ, nu se mai ocupa cu expedierea QSL-urilor primite din strainatate, din motive medicale.
    Am auzit ca acum poate fi intrebat YO3CZW despre acest subiect.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact