hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Calculatorul de la statia radio este folosit numai pentru activitati de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 8-septembrie-2014 si s-a incheiat la 15-septembrie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Vasile la data de 2014-09-09 04:30:00 (ora Romaniei)
  • Am votat la poz.3-a !
    Nu stau toata ziua cu laptopul pornit !Mai am si alte treburi !Cred ca cei tineri nu mai au altceva de facut !HI !Poate se gandesc ce vor face la 65 de ani...de unde vor primi pensie ! HI !73 !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-09-09 09:30:59 (ora Romaniei)
  • Calculatorul la care francezii spun ordinator (si cred ca e mai nimerit) are un statut special mai ales pentru ce in varsta peste 70 de ani prin faptul ca utilizand ponderat si judicios este un adjuvant benefic pentru a tine in miscare neuronii. Utilizarea PC la statia radio ca "manipulator" in TX mi a insuflat regretatul Radu YO4HW cu soft de TR4 dar RX ul va ramane totusi pentru ureche...hi pentru simlul fapt ca inca nu a creat un PC care sa "gandeasca" si abstract, nu poate depasi capacitatile creierului uman. PC - ul la noua generatie insa uneori devine un factor periculos in lipsa de discernamant, dar mai provoaca si sila de citit o carte in "stil vechi" saracind trairile emotionale in suflet. Pentru radioamaorism insa este extrem de util indiferent de varste.

  • Postat de Rares la data de 2014-09-09 13:45:25 (ora Romaniei)
  • Am doua computere..unul doar cu specific "radioamatoricesc", celalat pentru "activitati" diverse.
    73!

  • Postat de George la data de 2014-09-09 15:10:50 (ora Romaniei)
  • @YO5AJR - Odata cu aparitia pe scara larga a "ordinatoarelor" cuantice vom ajunge sa avem o masina care depaseste omul la orice tip de gandire, inclusiv intuitiva. Chiar mai mult, faceti o cautare dupa "DNA digital data storage" si observati ca se lucreaza intens la stocarea si prelucrarea informatiei folosind ADN.

  • Postat de Sandu la data de 2014-09-10 09:03:53 (ora Romaniei)
  • Calculatorul de la statia radio este folosit numai pentru activitati de radioamator?
    raspuns corect NU!

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2014-09-13 16:50:46 (ora Romaniei)
  • La mine situatia este cam asa: Un calculator P4 e folosit numai pentru activitatea radio, al doilea pentru firma, al treilea pentru diverse aplicatii personale si o tableta pentru vazut filme, seriale si verificat e-mail-uri. Niciodata nu lucrez cu toate deodata. E mai bine ca fiecare sa fie specializat pe o anumita activitate, pentru ca in caz de virusare sa nu pierzi totul. Cel de la calculator e folosit pentru adrese si indicative radioamatori, cluster si program comunicatii digitale PSK , RTTY, CW, SSTV. Tot prin el imi fac si logurile de concurs, logurile de trafic pentru YOFF si convertirea lor in ADIF ca sa le trimit pe eQSL. Stim cu totii ca acum la orice concurs se cer loguri cbr., deci e nevoie de un calculator pentru asta, chiar daca faci logul dupa concurs. Tableta o mai folosesc si pentru anuntarea prezentei mele in banda cand lucrez zone YOFF (are inclusa cartela de internet- e o tableta VONINO cu 3 G).

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact