hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati fi de acord ca indicativele YO de doua litere solicitate de radioamatori sa se aloce de catre ANCOM numai cu acordul Federatiei Romane de Radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-iunie-2014 si s-a incheiat la 16-iunie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (36)  

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-06-09 15:46:03 (ora Romaniei)
  • Nu sunt de acord cu "numai cu acordul FRR", asta reprezintă implicarea totală a FRR într-un teren care se află doar în curtea ANCOM şi a radioamatorului. Este ca şi cum ACR şi-ar da acordul pentru numărul de la maşină, chiar şi numai pentru membrii ACR. 73!

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2014-06-09 16:24:45 (ora Romaniei)
  • Atentie, a nu se confunda alocarea indicativelor scurte (de doua litere) cu realocarea unor indicative care au apartinut unor radioamatori cu contributii importante in radioamatorismul romanesc si care ar trebui rezervate. Aceste indicative sunt atat de doua, cat si de trei litere. Cei care raspund cu "Da" ar fi bine sa explice de ce cred ca FRR ar trebui sa se implice in aceasta alocare de indicative de 2 litere si pe baza caror criterii sa aprobe cererile.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-06-09 17:50:22 (ora Romaniei)
  • RRR N2YO, în acest caz îmi menţin dezacordul cu formula "numai cu acordul FRR", care ar putea deveni "la solicitarea radioamatorului sau la propunerea FRR", pentru a se rezolva şi alocările/realocările rezervate. 73!

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2014-06-09 17:58:35 (ora Romaniei)
  • Intrebarea saptamanii a fost ocazionata de propunerea din ultima sedinta a Consiliului de administratie care suna cam asa: "YO3IRC (presedintele FRR, nota mea) propune ca se fie delegat de CA pentru convorbiri cu ANCOM in privinta discutarii acordarii indicativelor cu 2 litere. Acestea sa se dea numai cu acordul FRR". Din acest motiv am folosit formula "numai cu acordul FRR" in intrebare. Procesul verbal scris de mana se gaseste la adresa http://www.hamradio.ro/Comunicate/0106201401

  • Postat de Nicu Bunescu la data de 2014-06-09 18:00:47 (ora Romaniei)
  • Am votat cu "Nu".Realocarea indicativelor ar trebui sa se faca dupa epuizarea tuturor combinatiilor posibile cu exceptia celor triviale. Nu cred ca s-au terminat cele aproximativ 18000 de combinatii pentru fiecare district. Indicativul este ceva care ar trebui sa te reprezinte si dupa ce nu mai existi. Stim radioamatori cu rezultate deosebite. Cel putin o generatie ar trebui sa-si aminteasca de ei, nu de altcineva care sa se impauneze cu rezultate pe care nu le-a avut. Cei ce vor indicative la alegere sa aleaga din ce a ramas nealocat, ca la auto. Mai ramane sa transferam indicativele, sau, si mai bine, sa le vindem ca la auto.
    Indicativele cu doua litere care au mai ramas nealocate ar trebui allocate in continuare pana la epuizarea lor in ordinea cererii fara iterventia forurilor...cu favoruri. Nicu, 73!

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2014-06-09 18:05:07 (ora Romaniei)
  • Pentru a fi mai clara intrebarea, am adaugat "solicitate de radioamatori".

  • Postat de Nicu Bunescu la data de 2014-06-09 18:31:00 (ora Romaniei)
  • Nu inteleg, de ce trebuie sa se implice FRR in acordarea indicativelor? Indicativul este un premiu? Indicativul meu este greoi la pronuntare, dar este al meu si nu l-as schimba pentru nimic. Nu am rezultate deosebite, dar nu din cauza indicativului. Sustin ce-am scris mai sus. Cel ce solicita sa aleaga din ce a mai ramas. Nicu.

  • Postat de Kuchta Petru la data de 2014-06-09 18:34:15 (ora Romaniei)
  • Eu vreau sa lamuresc cateva aspecte clare si precise.ANCOM-ul este institutia unde de obicei se dau examenele si care acorda indicativele in ordinea obisnuita, ca la "inmatriculari auto". Cine a primit indicative cu trei litere, sa-si duca crucea pana la capat. Cei care urmeaza sa primeasca indicativ,fara nici o interventie, sa beneficieze in continuare de cele trei litere inca nealocate. Cele cu doua litere care au fost folosite de niste titani ai radioamatorismului romanesc,ar trebui sa nu mai fie realocate, cinstind astfel memoria inaintasilor. Ar mai fi de spus ceva si despre FRR, dar ma opresc aici. 73' Petrica

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-06-09 19:05:44 (ora Romaniei)
  • Pentru ca nimeni dintre cei care au raspuns "Da" nu a furnizat explicatii, presupun ca o parte dintre acestia considera ca indicativele de doua litere se acorda prea usor si doresc ca o institutie sa puna niste conditii suplimentare inaintea alocarii lor. Problema este ca FRR nu poate fi acea institutie, pentru ca asa cum a aratat YO8CDQ, numai ANCOM aloca indicative radio pentru serviciul de amator. Prin urmare, daca radioamatorii YO doresc conditii suplimentare la obtinerea acestor indicative de doua litere nealocate, ANCOM este institutia care poate impune criterii suplimentare - de pilda detinerea certificatului de clasa I si un numar N de ani de la prima autorizare. Intrebarea saptamanii nu are legatura cu realocarea indicativelor de doua si trei litere care au apartinut unor radioamatori care s-au remarcat prin contributii importante in miscarea de radioamatorism din Romania. Aici FRR ar putea sa se implice si sa intretina o lista cu asemenea indicative pe care sa o transmita periodic la ANCOM pentru a propune evitarea realocarii acestora.

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-06-09 20:37:42 (ora Romaniei)
  • Intrebarea este gresita. Ancom nu mai poate "aloca" indicative cu 2 litere. Doar "realoca". Din pacate si realocare s-a facut de doua, trei si in cateva cazuri chiar de 4 ori. Mai bine intrebati daca se doreste realocare de indicative si daca da, atunci in ce conditii, cu ce filtre si cine sa asigure filtrarile, Ancom sau altcineva.

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-06-09 20:45:18 (ora Romaniei)
  • De exemplu luati sufixul BE. In afara de cel ce il detine in clipa de fata tot BE a fost si Morel-4x1ad dar si YO2IZ. Toti trei sunt activi in clipa de fata. Deci la un eventual qso isi pot impartasi din experienta lor cu sufixul BE. hi.hi.

  • Postat de Ionut Pitigoi (yo9wf) la data de 2014-06-09 21:09:38 (ora Romaniei)
  • Am raspuns "Da". Nu e obligatoriu FRR, dar cineva trebuie sa informeze ANCOM de valoarea/renumele/importanta unui sufix. Asa s-a ajuns la conflictul YR0HQ vs. YP0HQ. Pai, e frumos?

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-06-09 21:10:20 (ora Romaniei)
  • Principial: - acordarea indicativelor este un atribut legal al ANCOM!
    FRR - in ultimii 10 ani a demonstrat cu vqrf si indesat incapacitatea, si incompetenta de a coordona activitatea de HAM RADIO din YO! Este o structura (finantata direct si indirect din banii nostrii) un organism FRANA in evolutia, progresul, performanta in domeniu. Atata vreme cat sunt incompetenti si clientelari este absolut contraindicat ca sa aiba asemenea atributii. FRR ar trebui - in primul rand - sa blocheze realocarea unor indicative care au apartinut unor personalitati in domeniu, radioamatori cu realizari deosebite si imagine internationala consistenta. Nici acest lucru nu au fost in stare - indicative / sufixe ca YJ; LC, AW etc. au fost realocate. Mai urmeaza sa auzim prin FM in 145,225 MHZ indicative ca YO3AC, YO3CR, YO3RF etc. FRR - sub mareata presedentie a fostului procuror comunist reconvertit in activist sindical modern, nici atata lucru NU a fost in stare sa-si reinoiasca autorizatia pentru YO3KAA - si astfel a fost posibil ca in anul 2011 sufixul KAA sa fie acordat ca YO5KAA la un club de gargaragii in FM. Noroc ca am aflat, am anuntat pe regretatul 3APG - a intervenit si in doua saptamani a fost retrasa yo5kaa - acordanduse alt prefix.
    Deci NU, in nici un caz, NU este indicat ca actualul CA FRR (cu foarte mici exceptii gasca de nepriceputi si clientelari) sa poata sa conditioneze acordarea de indicative cu doua litere pentru cei ce efectiv fac performanta remarcabila pe plan international! Sper din tot sufletul ca ANCOM sa nu intre in acest joc parsiv.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-06-09 21:37:00 (ora Romaniei)
  • Pentru YO8RAA: Si mai corect ar fi fost ca intrebarea sa se refere la "realocarea sufixelor de doua litere", pentru ca un indicativ de genul YO8HW nu cred ca a fost alocat vreodata, in schimb sufixul "HW" fusese alocat lui YO4HW (daca nu cumva si altor radioamatori inaintea lui Radu Bratu). Cred totusi ca desi inexacta, respondentii au inteles intrebarea.


    Ionut, intrebarea se refera in mod specific la FRR. Si eu sunt de acord ca indicativele sa aiba conditii suplimentare pentru a putea fi autorizate, dar nu vad in ce fel FRR ar putea sa-si de-a acordul, pe baza caror criterii. In trecut FRR aproba indicativele scurte, de doua litere, pe baza "meritelor" pe care le are petentul. In conditiile actuale, in care foarte multi radioamatori YO nu mai sunt membri ai FRR, vreti ca organiatia sa le evalueze "meritele" inainte de a da aprobarea? Exemplul cu YR0HQ este nepotrivit, nu era vorba despre indicativele speciale. Sa inteleg ca atat indicativele speciale, cat si cele de doua litere ar trebui sa poarte girul FRR inainte de a fi folosite in trafic? :) Referitor la YR0HQ, FRR ar fi trebuit sa rezerve in mod preventiv intreaga suita de combinatii YP0HQ, YR0HQ, YO0HQ si YQ0HQ. Nu trebuia decat in loc de un indicativ sa fi insiruit pe cerere patru si astfel s-ar fi evitat orice alocare nedorita.

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-06-09 22:49:01 (ora Romaniei)
  • Citind ultimele evolutii forumiste si povesti fanteziste am fost nevoit sa consum o cantitate apreciabila de lamaie dar sa dau si un DA hotarat in favoarea FRR. Cand nu ai alte optiuni e de preferat sa alegi raul cel mai mic. Da Ciprian, nu a existat un YO8HW dar a existat un YO4HW care venea foarte des si cu foarte multa placere in Bucovina sau la cel mai bun prieten al lui de la Iasi, Costi-YO8BKM. O parte din sufletul lor inca mai este aici printre noi. Vrei sa-i uitam? Sau le dam indicativele altora sa ne aduca aminte de ei? Oare ce ar simti colegii de la YO8KAE care si acum pastreaza poza lui Costi langa indicativul clubului daca ar fi realocat acest sufix? Dar cei de la radioclubul "Radu Bratu"? Sa va intreb de parintele Rusu de la Arad? Sau poate de YO9WL care a format atatia radioamatori cat poate nu ati lucrat multi dintre d-voastra... Chiar nu mai exista nici un pic de respect? Impartim si distribuim totul ca la taraba? RUSINE!

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-06-09 22:52:40 (ora Romaniei)
  • Scuze...cititi va rog YO8BAM. si nu YO8BKM. dar e normal sa-ti pierzi atentia cand vezi asemenea lucruri. Mii de scuze

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-06-09 23:19:27 (ora Romaniei)
  • Pentru YO8RAA: Nu stiu de ce v-ati pierdut cumpatul si sper ca nu pe mine ma apostrofati. Asa cum am mai spus, sunt, ca si dv, de acord ca sufixele (de doua si trei litere) radioamatorilor cu contributii majore la radioamatorismul YO sa nu mai fie realocate. Dar intrebarea sondajului este diferita, si se refera la indicativele de doua litere *in general*. Ce treaba ar avea FRR cu alocarea acestor indicative, si pe baza caror criterii le-ar aproba?

    Pentru indicativele de 2-3 litere care au avut o mare reputatie, ANCOM ar putea colabora cu FRR pentru a pastra si trimite la filialele zonale o lista cu sufixe "blocate". Adaugarea de indicative pe acea lista ar trebui detailiat documentata de unul dintre presedintii de comisie (probabil de cel de la clasificari sportive) si aprobata in sedintele CA, pentru ca apoi lista actualizata sa fie trimisa catre ANCOM.

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-06-09 23:38:39 (ora Romaniei)
  • Scuze Ciprian. Nu ma razboiesc nici cu dumneata si nici cu un alt coleg. Mi-am pierdut cumpatul din cauza amintirilor si din cauza raului care s-a produs si nu mai poate fi reparat. S-a gresit enorm. Foarte multi stim cum si cand. Nu mai poate fi reparat nimic. Nu numai radioamatorii au gresit. Au gresit si anumite institutii. Institutiile nu au sentimente. Ele functioneaza dupa reguli, regulamente, legi. Pacat ca nu s-a inteles mesajul lui Carol-YO3RU. Noi nu putem impune nimic ANCOM-ului. Indicativele nu se mai dau dintr-un singur birou ci din patru. De multe ori de fuctionari diferiti. Noi contam prea putin ...mai exact spus suntem o piatra de moara atarnata de gatul lor. Personal nu cred ca se mai poate repara ceva. Poate de aia ar fi bine sa renuntam la traditie si cutume si sa aplicam sistemul din HA cu repetarea sufixului in fiecare regiune sau poate sistemul din VK unde daca schimbi clasa schimbi si indicativul. Atunci poate vor disparea si anumite amintiri din mentalul colectiv. Din pacate nici asta nu depinde de noi. Repet ... nu cred ca se mai poate repara ceva. De asta zic ca pana la schimbarea situatiei e bun macar filtrul FRR daca Ancom va dori sa o consulte dar...nu cred.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-06-10 07:42:41 (ora Romaniei)
  • @ YO8RAA copy/paste::::: /Poate de aia ar fi bine sa renuntam la traditie si cutume si sa aplicam sistemul din HA cu repetarea sufixului in fiecare regiune sau poate sistemul din VK unde daca schimbi clasa schimbi si indicativul./..... Deci tot ce este rau si incorect in alte tari trebuie importat si in YO??? Mai ai si alte asemenea idei?

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-06-10 09:02:47 (ora Romaniei)
  • @YO6EX-Sica, daca atat ai inteles atunci e pacat de cat m-am straduit sa apar pe aici traditia, cutumele si memoria celor care nu mai sunt printre noi. Ca sa pricepi si tu: am ales special doua exemple dintre cele mai proaste tocmai ca sa va treziti din isteria asta absurda si nu pentru ca asta doresc sau vreau eu. Am pus o alternativa extrem de proasta care sa va aduca la realitate. Ca sa intelegi de ce, vezi ce voteaza majoritatea. Nu ti-am auzit glasul pana acuma in apararea memoriei celor care nu se mai pot apara. In schimb constat ca nu pierzi ocazia de a sari la "beregata" doar asa de dragul sariturii sau pentru a plati cine stie ce "polite". Unde ai fost Sica cand altii si-au batut joc de cei a caror glas nu mai poate fi auzit? Vina pentru ce se intampla e si a voastra. A celor care ati tacut atunci cand au aparut devieri. Stai linistit, nu doresc ceea ce crezi tu. Si daca nici acum nu ai inteles iti mai spun odata foarte clar si raspicat. NU DORESC SA SE FACA NICI O REALOCARE. A NICI UNUI INDICATIV. CUNOSCUT SAU NECUNOSCUT. Aveti de unde va lua indicative UNICE. Vreti cu doua litere? Luati cu YP,YR sau YQ. Nu mai stati dupa parastase la 5 ani. Sau macar faceti-l de 7 ani cum e crestineste. Ma duc sa cumpar lamii...

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-06-10 11:01:31 (ora Romaniei)
  • @ YO8RAA: eu am inteles foarte bine ce ai vrut sa spui in acea postare. Manipularea se poate face si prin insinuari subtile...
    Iar ce am avut eu de spus referitor la chestiune, am spus pe forum.

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2014-06-10 11:38:43 (ora Romaniei)
  • @YO6EX: Ma bucur atunci daca ai inteles si mai ales ai descoperit si "marea teorie conspirationista" a realocarii indicativelor purtate de altii. Ei ... atunci in calitate de fost functionar al IGR ia manipuleaza-i dumneata pe doritorii de indicative clonate sa ne lase inaintasii in pace. Ia exemplu de la Carol care nesilit de nimeni a recunoscut ca a facut si greseli cand a avut o functie de decizie in acest domeniu. De asta merita stimat (chiar daca si dumnealui a beneficiat de trecerea de la trei la doua litere). Sa aveti o zi buna si doar ganduri bune.

  • Postat de Miron la data de 2014-06-10 11:47:56 (ora Romaniei)
  • De curiozitate și împins de dorința de a afla cât mai multe, am căutat informații aici, pe site. Atât s-a făcut uz de ”cinstirea înaintașilor” încât am fost curios să aflu cât mai multe despre despre motivele pentru care alfabetul a devenit, brusc, motiv de discordie. :)) Aveam o vagă bănuială că măcar câțiva dintre cei care acum sunt numiți ”corifei” și care au adus ”contribuții importante” au fost, la rândul lor, cât timp în viață, mâncați de c... de samariteni, dar nu am avut nici o dovadă. Pentru amuzament, Mihail Zoscenko a descris obiceiul magistral în ”Ultima supărare” când scria celebrul ”De data asta îngăduiţi-ne să vă povestim un episod dramatic din viaţa morţilor...”.

    Bunăoară, fac căutare pe radioamator.ro după numele ”Vasile Ciobanita” si găsesc inclusiv niște articole deosebit de interesante (care, în sine, ar constitui ușor o bază serioasă pentru materialele de popularizare a personalităților despre care discută unii), dar am dat și peste acest interviu ”De ce se desfiinteaza radiocluburi?”, realizat de László Hadnagy, YO5AEX, în septembrie 2011. Este revelator pentru obiceiul oamenilor de a ”se lua” de oricine și oricine. Vă las plăcerea să-l descoperiți și vă mai dau o mostră de umor sovietic, foarte de actualitate (pare-mi-se). ;)

    ”A venit unul la noi să ţină o conferinţă. De unde e, nu ştim: ori de la sindicatul lucrătorilor din ramura prelucrării lemnului, ori de la trus­tul de chibrituri. Mă rog, nu stă scris pe frunte.
    A rostit o cuvîntare lungă, frumoasă. A spus multe lucruri bune, simţite. Cică se îmbunătă­ţeşte şi productivitatea. Şi producţia creşte vîrtos, zice. Şi calitatea produselor, zice, devine tot mai bună. Zice că ar cumpăra şi el, dar n-are bani.
    A spus lucruri încurajatoare. De vreo două­zeci de ori l-a întrerupt asistenţa şi l-a aplaudat. Pentru că la toţi le face plăcere cînd creşte pro­ductivitatea. Vă daţi seama!
    După aia, conferenţiarul a început să dea cifre. Pentru ilustrarea celor spuse.
    A dat două cifre şi a răguşit.
    A luat paharul cu apă, a sorbit o înghiţitură şi după aia zice:
    — Nu ştiu de ce, fraţilor, dar am obosit. Să-mi aprind numai o ţigară şi pe urmă o iau iar cu cifrele.
    A scăpărat un chibrit. Dar gămălia chibritu­lui, blăstămata de ea, odată a sfîrîit şi i-a sărit conferenţiarului în ochi.
    Omul s-a apucat cu mîna de ochi, a urlat o dată şi a căzut jos. Şi a trîntit de pămînt cutia de chibrituri. De durere, cred.
    După aia i-au spălat ochiul şi i l-au legat cu o batistă.
    Şi a urcat iar la tribună.
    A urcat la tribună şi zice:
    — Ce să mai dau cifre şi să mă expun de­geaba? Totul e limpede şi aşa. Consider aduna­rea închisă.
    Oamenii l-au aplaudat, vezi bine, şi s-au dus pe la casele lor, zicîndu-şi că cifrele astea n-au nici un rost, cînd şi aşa se vede totul...”

  • Postat de Attila Kote la data de 2014-06-10 12:18:47 (ora Romaniei)
  • Parerea mea ca FRR trebuie sa faca o lista cu indicativele cu sufixe cu doa litere, care sa nu fie date in nici un caz la nimen find ca aceste indicative reprezentau pe cineva , pe ANCOM nu cred ca interesaza la cine ajunge un indicativ cu sufix cu doa litere, sau cine a filosit acum 10 ani indicativul . Cam asa vad eu implicarea FRR-ul la indicative , si nu ca uni au voie sa cere indictiv alti nu cu doa litere daca chiar vre sa se implice. Scuze daca am suparat pe cineva. 73 Dx

  • Postat de Misi la data de 2014-06-10 15:05:43 (ora Romaniei)
  • Pe langa toate reglementarile in privinta REDISTRIBUIRII indicativelor ( ex, dupa decesul titularului )indiferent de doua sau n litere, ar trebui tinut cont si de eventuala dorinta al titularului,daca acesta s-i a exprimat in scris,inainte de deces.Sau,sa se poata achita taxa anticipat,pe durata de n ani,timp dupa care ar deveni redistribuibil.( Scuze pentru greseli de orto - epigrafie si de punctuatie )

  • Postat de George la data de 2014-06-10 15:07:29 (ora Romaniei)
  • Sa mi se dea degeaba un indicativ cu 2 litere,cu sau fara acordul FRR,si tot nu as renunta la indicativul de apel primit cand am devenit radioamator!73&gl!

  • Postat de NICK la data de 2014-06-10 20:16:33 (ora Romaniei)
  • REGRET, DAR PENTRU A FI CINSTIT, MA VAD IN DELICATA SITUATIE DE A NU FI POLITICOS CU CIRIAN(DACA A FI CINSTIT SI A SPUNE PE NUME adevaruluiINSEAMNA SI IMPOLITETE). vezi comentariul sau din 9/6 ora 23:19 unde spune (reproduc):"" Pentru indicativele cu 2-3 litere,care au avut o mare reputatie,ANCOM ar putea COLABORA CU FRR, pentru a pastra si a trimite la filiale o lista cu sufixe blocate....etc,etc..."". Deci Ciprian ne retrimite la PARTIDUL UNIC (FRR) cand stim ca mai este si ARR si altii. dar si MAJORITATEA NEAFILIATA. in numele lor cine vorbeste ?? Pluralismul ar face altceva: ar cere din arhiva (ANCOM-ul) de la pastratorul ei lista cu sufixele blocate, sau ce se vor a fi blocate ar prezenta lista si celorlalte parti si apoi ar tine cont (SAU NU ) de ea. Aici intervine dreptul celui ce face,ce da si nu-l poate lua nimeni ANCOM-ului si nici nu putem intra in ograda sa, ca asa vrea FRR ( cu tamaierea unora) Nu de alta, dar ca mediator, Ciprian trebuia sa vada si aparitioa acestora din urma si dreptul lor la opinie.. Problema ridicata e falsa, punerea ei in joc e sforarie curata si NU FRR A CERUT ACEST DREPT DE A FACE IMIXTIUNI IN GRADINA ANCOM SI RICHELIEU de Buzau, care il conduce pe Ludovic de Bucuresti exact ca pe o marioneta pe sfori. Eu cunosac dorinta ULUITOARE a lui Richelieu de parvenire, de a acapara tot si a fi CEL MAI ISTET DINTRE PAMANTENI. Dar va duce FRR la ruina.VRea sa fie sforaul sef. Si ... a cam reusit pana acum...speculand MICILE ERORI sau scapari ale unora. Sa auzim si bune. nick

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-06-11 08:31:09 (ora Romaniei)
  • E un topic care a facut valuri.....in opinia mea exagerate. Lucrururile in esenta sunt simple. Sunt si au fost indicative ale caror "purtatori" au plecat si nu mai sant. Parerea mea ca timp de 10 ani sa fie "intangibile". Marea intrebare - cine sa faca? Cine sa tina evidenta pentru ca nu poti pretinde asta de la ANCOM la care doare in cot istoria radioamatorismului Roman. Ionut a nimerit. Trebuie sa exista ceva....cineva sa se ocupe de aceasta treaba cu piosenie cuvenita. Au aparut ARR - SRR si alte organisme - e in regula - sunt alternative democratice dar trebuie cineva sa se ocupe si de istoria noastra. Acum suntem suparati pe FRR si nu fara motiv dar pentru ca FRR are radacini adanci in istoria radioamatorismului Roman ar trebui sa aiba si acest gir....daca ar fi mai carismatic, dar nu e. Oare SRR sau ARR nu ar putea sa realizeze niste "Almanahe" :))) pe aceasta tema? De ce nu face? Un lucru e cert - nu galcevele rezolva aceasta situatie ci un organism care stapaneste in intregime istoria radioamatorismului nostru si care ar avea si dreptul moral de a colabora cu ANCOM in acest sens. In rest - propagarea cu voi - 73 de yo5ajr Miki

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-06-11 09:13:06 (ora Romaniei)
  • Multe dintre interventii le-am perceput ca si o tentativa de sensibilizare a factorilor care conduc in acest moment destinele frr. Dupa cum ati vazut deschiderea spre dialog este nula ! Ce sa mai zicem ? 73! de yo8cln

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-06-11 13:35:46 (ora Romaniei)
  • Ce dialog? Dragilor - pai FRR nu are membri radioamatori singulari el este suma radioacluburilor afiliate - ergo - nu poate sta de vorba doar cu radiocluburi. Tacerea si refuzul de reactie la solicitarile singulare de la diversi radioamatori este PERFECT LEGAL.....dar nu si MORAL.

  • Postat de NICK la data de 2014-06-11 13:37:23 (ora Romaniei)
  • Va salut cu respect !! Sunt YO9AGN-nick.
    Incerc sa sistematizez ce am citit(si dece nu si ce am scris si eu ) pana acum::
    1. Problema,cum ca s-ar dori conswervarea unor indicative ale unora dintre inaintasi e falsa,deoarece:
    -a) sub aceasta masca se ascund invidiosii si carcotasii (unii cu adevarat indignati- si pe buna dreptate) impotriva unora care nu au realizari ,de nici-un fel in activitate, dar au 2 litere in sufix;. INVIDIA !!!CITITI OTHELO !!!Pot exemplifica FARA RAUTATE CU NUME SI INDICATIV- de mi se cere !!!Va asculT( ca in trei"juma" !!)
    -b) se ascund si unii care (pe drept-ca merite- sau pe nedrept numai din vaanitate,snobism au luat indicativ cu sufix de 2 litere si nu accepta sa fie si alti ca ei ) Vreti exemple ?? Va dau !!
    2. Falsitatea problemei este clara: se incearca a se ascunde PROSTIA RIDICATA LA RANG DE LEGE prin care FRR devine PARTID UNIC- el este,altii nu-s.Ba mai mult, se incearca a nu se vede ( practic a se ascunde DORINTA NESABUITA A CONDUCERII FRR DE A NU ::""SE MISCA IN FRONT::""de nimeni.Vedeti si Statutul FRR si alegerea celor 2 secretari: nu i-a ales AG ci CD. Corect ?? NUUUUUU!! Deci v-am explicat !Ca nu sunt suficiente prefixe cu 2 litere nu-l contrazic pe distinsul meu vecin(in judet) Domnul Prof Tavi(YO$BKM) ,care rezolvand un exericitiu de analiza ccombinatorie (algebre liniare):Combinari de n elemente luate cate k a rezulta un numar de cca 700 indicative, din care ""in functie "" cca 600(asa sunt informat )> dar ,atat FRR,cat si ARR dar si SRR pot lua listele cu Radioamatori "de pe, liste (nu pot zice nici macar ""de jure"" si cei ""de facto"" si veti vede ca cel putin 80% din indicative sunt ALE SNOBILOR, uni nu mai au tangenta cu acest sport(hoby) de ani multi...Verificati poe viu. La ISTRITA BUZAU: Secretarul si Presedintele prezinta un numar de cca 28 membri(cu armata ""chefereului") in realitate activi fiind cca 7-10 oameni . Deci sub 50%, adica 5o% sunt numai STATISTIC si nu activi.Incercati si Dv, cititorilor si analizati la cluburile la care activati si veti vede ca am dreptate, Deci IATA CA SE DUBLEAZA SAU CHIAR TRIPLEAZA NUMARUL INDICATIVELOR CU 2 LITERE libere. cUM LE OBTINEM:: E PROBLEMA DE CLUB: VREI MEMBRI MULTI,ATUNCI LASA-I PE TOTI. Vrei corectitudine: atunci solicita detinatorului ca sa renunte la indicativ PENTRU INACTIVITATE PE UN NUMAR DE ""xz"" ANI !!
    -4. In final:: Problema este a ANCOM-uluio, care poate cere sprijin de la TOATE STRUCTURILE RADIOAMATORICESTI din ROMANIA, care POATE TINE CONT DE PROPUNEREA ACESTORA,RUGAMINTEA ACESTORA, SAU poate nu accepta nici-o imixtiune in bucataria sa. Sa nu mai aruncam cu gunoi la ANCOM . Nu avem dreptul.E titular de AUTORIZARE LEGAL !!
    Am incercat un PUNCT DE PLECARE LA NEGOCIERI intre aceste structuri, nou create in Romania.Mai mult, am incercat sa RELIEFEZ ca FRR se erijeaza in UNIC REPREEZENTATNT AL RADIOAMATORILOR ROMANA( a avut o usoara zvacnire si ARR), sa se vada clar ca MINTEA DIABOLICA DIN CD AL FRR sta, cloceste (eclozeaza) si rabufneste,. Cu respect pentru Dv si scuze,de am fost prea cinstit si la obiect. Sa auyzin si bune -nick-yo9agn

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-06-11 20:41:23 (ora Romaniei)
  • Draga MIKI - NU sunt de acord cu afirmatia ta "ANCOM la care doare in cot istoria radioamatorismului" Ai facut-o in necunostinta de cauza. Nu ai vazut expozitia "muzeu" din holul de la intrare la sediul ANCOM! NU uita - la ancom au activat si inca mai activeaza o serie de radioamatori cu rezultate deosebite. E drept - mai cunosc si impostori - dar astea sunt exceptiile care intaresc regula! De asemenea NU pot fi de acord cu cei "zece ani" stabiliti de tine. Absolut nerealist. Realizarile unora dintre semenii nostrii nu expira in zece ani! Daca vrem sa avem viitor trebuie sa respectam trecutul! A fost o greseala enorma ca indicativele Y)5YJ - Ferdy; RO5LC - Vsile, YO6AW - Victor etc., etc., etc. au fost "realocate" inainte de a se raci raposatii in pamant! Daca am avea asemenea inimosi in CA al FRR asemenea asemenea lucruri nu ar fi posibile - imaginea FRR ar fi cu totul alta!
    In opinia mea - nu este nevoie de realocari - avem disponibile combinatii suficiente (folosind si celelalte variante de prefixe YP, YR etc.)pentru inca macar 50 de ani - adevarati radioamatori sa avem care sa afca cinste indicativului obtinut. Din pacate la acest capitol sansele sunt destul de mici - si asta deoarece CA FRR NU are NICI O Preocupare pentru dezvoltarea resurselor umane - din contra!
    73&GL Joska

  • Postat de Marian la data de 2014-06-12 17:29:23 (ora Romaniei)
  • Depinde, eu unul consider ca nu exista onoare mai mare pe care sa o faci unui radioamator SK decat aceea de a-I tine indicativul "viu", nu numai in memoria cunoscutilor ci folosindu-l efectiv in benzi, fie ca e vorba de un mare concurs fie doar de o legatura de placere . Nu inteleg de ce atunci cand, spre exemplu, ati auzi un apel "de YO4HW" ar trebui sa va enervati automat, in loc sa rememorati amitirile placute pe care acest indicativ vi le-ar evoca. Chiar si pentru un necunoscut, cand ar cauta pe QRZ sau alta banca de date, ar putea afla ca acest indicativ a apartinut in trecut altcuiva si eventual o mica biografie. Ca cel ce ar prelua un indicativ "valoros" ar trebui sa fie merituos este o alta poveste. Oare indicativele nu ar putea fi lasate mostenire... printr-un fel de "testament" radio? Nu dati cu pietre, e doar un punct de vedere...

  • Postat de Vasile la data de 2014-06-12 17:59:39 (ora Romaniei)
  • Si eu doresc un indicativ cu 2 litere dar nu YO ci YP !Este vreo problema ?Nu cred ca am merite deoesbite dar doresc !!!!! Cui ma pot adresa si cu ce trebuie sa "contribui " ? Poate ma lamureste cineva !Sper ca nu tulbur cine stie ce ape !
    73 Vasile !

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-06-12 18:56:24 (ora Romaniei)
  • Draga Miki, se vede ca te-ai sensibilizat! Hi! Ai dreptate sa spui ca este legal, dar oare cine ii opreste pe cei care ne reprezinta pe toti, sa iasa in nume individual sa spuna care este parerea lui personala despre anumite lucruri, ... si ca nu se poate face nimic, sau se poate face asta si asta, etc, intr/un cuvant: DIALOG! Stiu ca stau si citesc inversunati cele ce scriu radioamatorii pe forumuri si apoi decid in consecinta pentru anihilarea lor dar, cele ce spui domnia ta, nu reprezinta decat portita prin care legal se ascund si fug de raspundere cei care decid distrugerea radioamatorismului in YO. Mai ai nitica rabdare, pentru ca in curand, alaturi de radioamatorii YO veti vedea ce ati votat! si mai ales de ce refuza sa se "iasa in public on-line" !! Timpul trece in favoarea mea! 73 si o seara placuta! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-06-12 19:25:28 (ora Romaniei)
  • Cunosc cazul unui individ, care a preluat indicativul unui radioamator decedat pe motiv ca vrea sa-i cinsteasca memoria (ne-fiind rude). Decedatul era membru al unui club international, iar urmasul, fara pic de rusine si-a insusit si calitatea de membru al acelui club (inclusiv vechimea)...
    .

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact