hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Sunteti multumit de indicativul de radioamator care va este alocat?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 21-aprilie-2014 si s-a incheiat la 28-aprilie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Kuchta la data de 2014-04-22 21:48:05 (ora Romaniei)
  • Indicativul meu a fost acordat" la rand " fara nici o interventie. Sunt multumit de el, deoarece suna bine si in telegrafie.

  • Postat de NICK la data de 2014-04-22 22:52:59 (ora Romaniei)
  • Acest indicativ mi-a fost ales de buzoieni. Cand am ajuns la Palatul CFR, cel ce a fost Dan Antoni, ma astepta cu acest indicatv. Cu zambetul lui sagalnic, m-a intrebat daca-l doresc. DA !am raspuns scurt.Ulterior ,am aflat ca a fost al unui inaintas buzoian(nea Iancu) pe care eu nu l-am cunoscut ca nu sunt buzoian. Dar desi e un indicativ ce da batai de cap in orice moD NU RENUNT LA EL NICI PENTRU UNUL CU O LITERA ! ! Sufixul indicativului ...AGN in orice mod deruteaza corespondentul .Stiti ce inseamna agn,agn,agn mai ales repetat, Dar asa sunt cunoscut pe multe meridiane si paralele, cu el am peste 12000 qso, cu el am pagina qrz vizitata de peste 17700 , cu el am peste 162 ""tari"" confirmate, cu el am peste 10000 qsl-uri. Cu scuze, dar am povestit cum am intrat in posesia acestui indicativ si CAT DE MULT TIN LA EL..... apoi e ceva ... ca o mostenire lasata de inaintasi.. Multumsc, cu respect, pentru rabdare. Va transmit salutul meu nick-yo9agn ...agn ?? agn.? agn.. ?Hristos a Inviat !!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2014-04-23 23:59:03 (ora Romaniei)
  • Indicativul primit e ca numele, bun, rau, e al tau, nu il schimbi ca pe ciorapi, chiar daca e mai greu de folosit in cw. E de inteles ca radioamatorii vechi, cei care au prins anii de teroare comunista, au fost nevoiti de vremi sa isi tot schimbe indicativele. Dar acum ? Ce resort il poate determina pe un radioamator care are indicativ mai vechi de un an, sa zicem, sa si-l schimbe fara nici o retinere ? Se intimpla asta cu numerele de la masini, pe vremea aialalta, cei care voiau sa para mai ceva decit ceilalti si puteau, isi luau numere "mici", unul din insemnele puterii de atunci. Se procedeaza acum la fel cu indicativele, care mai de care vrea sufix cu doua litere, de parca asta i-ar aduce numaidecit si un palmares pe masura. Sub indicativul meu nu se gasesc nici performante, nici notorietate, nimic deosebit. Cu toate astea nu l-as schimba. E al meu. Si e unic.

  • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2014-04-24 18:04:47 (ora Romaniei)
  • Este al meu si l-am dorit asa a fost atunci este numele meu de radioamator si nu mi-e rusine cu el de si am facut destule greseli ca radioamator tot eu sunt daca l-as schimba as fi alt cineva? as fi mai bun? tot Remus de la Vulcan raman asta este YO2CNH.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-04-24 20:41:57 (ora Romaniei)
  • Este al meu, sunt mandru de el, imi place cum suna mai ales pentru ca l-am "incarcat" cu dedicatie, pasiune si valoare! Nu l-as schimba pentru nimic in lume, indiferent cat e de lung in CW sau SSB! Daca sunt bun, ma voi pregati, voi castiga cu el asa cum e. Sa il schimb cu unul mai "scurt" e ca si cum as frauda un CN US! Hi! Mi-as fura caciula singur, as avea un avantaj nemeritat fata de alti radioamatori! Unde ar mai fi fair play/ul? Apoi, avem "exemple" care si-au schimbat indicativele din trei litere cu unele in doua litere, dar cu aceleasi performante mediocre sau deloc! Asa ca, OM-ul sfinteste locul! Asta e parerea mea! 73 YO9RIJ Petrica

  • Postat de Hotaran Emanuel la data de 2014-04-27 16:35:48 (ora Romaniei)
  • Eu l-am primit la rand in 1986 si deseori sunt confundat cu YO7AOT hi hi...dar nu simt nevoia sa il schimb.Nu vad nici un avantaj daca l-as schimba,asa ca o sa il pastrez pana voi deveni SK.73,Emil.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact