hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cât de frecvent organizați și realizați sesiuni demonstrative de radioamatorism pentru cei foarte tineri (copii, adolescenți etc)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-martie-2014 si s-a incheiat la 10-martie-2014

Intrebarea a fost propusă de YO3ITI.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-03-03 18:18:37 (ora Romaniei)
  • Pentru a sustine ceea ce am votat, va invit sa urmariti link/urile:
    http://radioclubulromaniei.ro/activitatea-de-radioamator-popularizata-in-scolile-romanesti/

    http://radioclubulromaniei.ro/ce-este-radioamatorismul-in-programul-scoala-altfel/

    http://radioclubulromaniei.ro/un-alt-fel-de-mos-nicolae/

    http://radioclubulromaniei.ro/jota-2013-la-buzau/

    http://radioclubulromaniei.ro/fi-cercetas-yo/
    Cu respect! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Vasile la data de 2014-03-04 09:16:28 (ora Romaniei)
  • Cand aveam antenele si aparatura in Ploiesti,am incercat si poate am reusit sa atrag cativa tineri !Asta inainte de 1989 !!!
    La tara unde activez acum,nu am pe cine atrage si momi...deoarece nimeni nu este interest decat de manele,telefoane cat mai scumpe sau tablete !!!!
    Tinerii vor numai tehnica de ultima generatie...nu vor vechituri ...indiferent de ce aparat este vorba !!!Poate sunt multi care nu-s de accord !!!!
    73 Vasile !

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-03-04 15:42:44 (ora Romaniei)
  • Comentariul lui Vasile YO9FEH mi-a amintit si mie de ... trecute epoci. Tot inainte de 1989 faceam demonstratii la Institutul de Invatamant Superior din Pitesti, unde infiintasem si o statie colectiva YO7KFV. S-au format acolo, din randul studentilor si personalului angajat, cativa radioamatori precum YO7DAA, YO7DAB, YO7DMX, YO7CSI, destul de pasionati si activi pe atunci. Acum, luati cu treburile sau cu batranetile ne auzim mai rar. In 1989 am venit la Braila si, pana prin 2005, am incercat niste demonstratii la Facultatea de Inginerie, fie cu o portabila pe 144MHz, fie cu o statie pe 14 MHz si un dipol intins pana la acoperisul vecin. Nicio emotie, nicio curiozitate. Nici cand le spuneam ca se poate vorbi gratis sute de ore in toata lumea. A fost amuzant cand auzeau partenerii ca ma copiaza bine, acest lucru nu prea le reusea studentilor mei. Si nici acest lucru, ca ma pot copia, nu i-a stimulat. Acum am si eu statia la tara, unde credeam ca accesul mai greu la internet sau telefonie mobila va fi o sansa pentru tineri. In zadar insa si am incercat sa atrag copii pentru RGA, adica altceva decat traficul cazut in desuetudine, dar li s-a parut prea monoton sa tot afli de unde vin undele si sa alergi dupa vulpe. Daca ne gandim insa ca nu vremurile sunt sub om ci bietul om este sub vremuri (Miron Costin), parca ar fi aici o explicatie. Sic tranzit! 73!

  • Postat de NICK la data de 2014-03-04 16:42:52 (ora Romaniei)
  • Lui YO4BKM (DISTINSUL TAVI )):::
    Pe latineste el DIXIT /////Gloria mundi sic transit///Eu inteleg :::la batranete///// E altfel ca la tinerete.....??......Cu multa stima si respect (chiar de-i OFF topic) nick-yo9agn

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-03-04 20:01:16 (ora Romaniei)
  • Nick YO9AGN, nu ma refeream la tinerete ci la radioamatorism iar 'z' este pus din atingere gresita. Din pacate latinii nu au un cuvant pentru radioamatorusm sa-l pun unde trebuie, numai daca ligvistii il creaza artificial, eu nu ma pricep. Ca tineretea "transit" este ceva de care toata lumea este convinsa ... la batranete. TNX pentru postare! 73!

  • Postat de yo5ajr (yo5ajr) la data de 2014-03-05 08:17:54 (ora Romaniei)
  • Este semnificativ ca comentarii pe tema "tinerete - batranete" apar mai multe din partea celor mai in varsta, pre putine din parte generatiei tinere. De cand e lumea - in totdeauna au fost si vor fi prapastii intre generatii. Lucru normal, lumea in mereu schimbare. Noi, cei mai in varsta facem excursii cu placere in nostalgiile anilor tineretii noastre, inerent tragem hotare imaginare intre generatia noastra si cea prezenta. Ne plangem ca tinerii de azi nu sunt atrase de radioamatorism si cauza este dezvoltarea tehnica a comunicatiilor. Aduceti - va aminte voi care si in 89 ati avut fire albe. In anii tineretii voastre radioamatorismul mai mult sau mai putin a fost un fel de fruct la care nu ajungeai prea usor. A fost un fel de fruct "interzis" si uneori mistic dar in totdeauna ceva misterios. Adiceti - va aminte cu ce sentimente priveati primele montaje in care lumina filamentelor, stralucirea verde a ochiului magic ne umplea cu o bucurie launtrica, cand te au coplesit transpiratiile dupa primul DX. Cand trebuia sa prezinti 800 de receptii in CW ca sa te prezinti pentru indicativ de emisie. Faceai eforturi si sacrificii. In radiocluburi te intalneai cu placere cu colegii pe care nu ai atacat nici-o data pentru ca a gresit o exprimare sau o virgula. Faceai rolul de serpas cu placere pa langa cei mai in varsta la urcarile in munti. Lumea in schimbare, a fost o alta lume. Cu toate astea radioamatorismul nu piere doar se polarizeaza. In asociatiile care mai nou au luat fiinta deja au ajuns la concluzia ca si in radioamatorism trebuie sa existe norme de selectie, in primul rand corectitudine, sinceritate, nu carcotasie si tendinte de minciuni si fraude - Din generatia de azi nu lipsesc valorile doar trebuie sa le dam exemple pozitive. A primi un indicativ nu trebuie sa se transforme in cadou, trebuie sa fie un "fruct ravnit" - ca sa ajungi la ea trebuie sa demonstrezi motivatie, suflet si inima.
    73 de yo5ajr

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-03-05 08:35:37 (ora Romaniei)
  • Am votat "osingura data" si nu stiu daca este corect pt. ca se refera la acele momente, cind impreuna cu nepotul meu (6 ani) incercam, in pragul craciunului, sa contactam statia lui Mos Craciun.
    In rest primesc "lectii" de la acesti copii pe care am reusit sa-i cooptez in echipa si care ma ung la inima, cind vad ca fac cite 5-10 qso-uri / minut in concursurile de cw ! Perfect real DR Miki. Inca mai traiesc cu nadejdea, ca atunci cind va veni vremea "socotelilor" sa existe si de aia care sa spuna "ce bun a fost mosneagul asta"
    73 ! de yo8cln

  • Postat de Mugurel la data de 2014-03-06 08:58:36 (ora Romaniei)
  • Doar un scurt comentariu. Cred ca trebuia adaugat la optiunile de votare si varianta "de cate ori am ocazia".

  • Postat de yo5ajr (yo5ajr) la data de 2014-03-06 15:14:58 (ora Romaniei)
  • Te urmaresc Ghita, zau ca bucuria Ta este si al meu sau sunt ale noastre tuturora. Stiu ce minuni faceti acolo, si ma umpli cu mandrie pentru ca nu Te ai transformat in "lup singuratic" si reusesti sa aduni oameni - ham-i de bine in jurul Tau, la "analiza finala" vei putea mandri ca nu ai facut doar umbra pe Pamant. 73 de Miki

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-03-06 15:26:46 (ora Romaniei)
  • Mny tnx, DR OM Miki ! Inca trag nadejdea, ca , cu acesti tineri (copii) vom duce mai departe radioamatorismul in YO ! 73! de yo8cln

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact