hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce calificativ acordati activitatii conducerii Federatiei Romane de Radioamatorism pe anul 2013?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 6-ianuarie-2014 si s-a incheiat la 13-ianuarie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (38)  

  • Postat de NICK la data de 2014-01-06 18:06:48 (ora Romaniei)
  • DESTEAPTA, MINUNATA ,BINEVENITA SI LA OBIECT a sosit aceasta intrebare !!!!FELICITARI REDACTIEI!!!
    Corect ar fi sa urmeze(in saptamanile urmatoare) alte probleme pe aceiasi tema.
    Sondajul va da aproximativ 90% NESATISFACATOR !
    Urmeaza ca noi, sa votam (fiecare dupa cum doreste si are interessul ). REZOLVAREA e la noi!!
    Cu mult respect nick-yo9agn

  • Postat de Toto la data de 2014-01-06 21:32:28 (ora Romaniei)
  • La Multi Ani !
    Calificativul FRR il dau rezultatele obtinute de Cluburile si Asociatiile afiliate.
    In anul 2013 au fost rezultate remarcabile pe plan international,cat si National .
    Majoritatea intalnirilor radioamatoricesti sunt si
    meritul FRR.
    Depinde din ce punct de vedere faceti aprecierea.
    Statul nu subventioneaza decat activitatile sportive si deloc pe cele pasionale.
    Anul 2014 sa ne aduca numai bucurii si prosperitate

  • Postat de Alexa la data de 2014-01-06 21:55:30 (ora Romaniei)
  • La Multi Ani ! Marea realizare din anul care a trecut este revista "Radiocomunicatii si radioamatorism " in format electronic .

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2014-01-06 22:17:08 (ora Romaniei)
  • As avea o sugestie : sa fie si optiunea " nu ma intereseaza " sau " N/A " unde pot opta si cei care nu sunt membrii FRR de ani de zile si nu ii intereseaza FRR-ul ptr ca nu ii reprezinta ( si sunt multi daca avem in vedere nr celor autorizati si nr celor din radiocluburile afiliate ). Ca independent nu pot face parte din FRR , cf statutului , fiind o federatie de radiocluburi , deci FRR nu ma reprezinta in niciun fel . Nici SRR , nici ARR nu sunt afiliate la FRR si deci membrii lor nu fac parte din FRR , doar daca sunt in acelasi timp si membrii in alte cluburi afiliate FRR , deci apartin mai multor cluburi .
    Numai bine , Dan yo3gh

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-01-06 22:25:02 (ora Romaniei)
  • Buna intrebare de inceput de an! La Multi Ani!. Perfect de acord cu NICK - mai ales cand scrie ca "are interesul"! - fapt imediat confirmat de al doilea comentariu ("elogiu"). Da unii au elogiile in singe - asa au fost crescuti, asa au avansat, asa s-au "strecurat" prin viata. Rezultatele anului 2013 sunt intr-adevar "remrcabil" de CATASTROFICE - si se explica prin prosta coordanare a asociatiilor afiliate de catre CA FRR - lipsa de profesionalism si de pricepere a comisiilor de specialitate. Concret - ia vedeti rezultatele la CN UUS 2013 si comparati cu cele de acum 20-30 ani - atat ca numar de participanti cat si ca punctaje obtinute. Veti constata un REGRES de cca. 30-40 ani! Halal "remarcabil". La fel si la YO VHF DX - participare si rezultate catastrofoce! Asta a fost CA FRR si comisia lui de UUS in 2013! Sa nu mai vorbim de CN US 2012 si 2013! Singurul nostru concurs care mai reprezinta ceva si se bucura de participare nationala si internationala este YO DX Contest - si asta datorita contributiei personale a lui Ovidiu YO2DFA! Dupa ce in anul 2012 banii pe abonamente la revista s-au incasat si revistele nu au mai fost trimise in totalitate (adica banii s-au furat), intr-adevar aparitia "electronica" pare o realizare "curat remarcabila"! Daca va mai uitati si la continut .... Asta este CA FRR 2013! Speram ca 2014 sa ne aduca o schimbare radicala (in BINE)! 73&GL - Joska - YO5AVN

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-01-06 22:40:44 (ora Romaniei)
  • .. tot eu.. Nu vi se pare interesant faptul ca "aplaudacii elogiatori" care au votat cu "foarte bine" sau cu "bine" nu au si motivat optiunea???? O fi ei votantii "de serviciu" ???.
    Nu pot fi de acord cu DAN - yo3GH - atata vreme cat FRR reprezinta miscarea HAM radio YO pe plan international - nici un cetatean YO, radioamator autorizat sau nu, membru afiliat sau nu la FRR - nu are voie sa afirme ca "nu ma intereseaza" - este vorba de imaginea tarii YO !!!! si implicit a contribuabililor sai de buna credinta!

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2014-01-06 23:06:48 (ora Romaniei)
  • Ptr yo5AVN: era o parere personala. Nu fac parte din FRR, nu am votat conducerea - nu am avut cum , nu ma reprezinta ref hobby-ul meu, nu stiu ce au facut ptr YO sau ptr mine ( sunt pasionat de constructii si depanari radio si nu de concursuri sau titluri " sportive " ) si practic nu stiu ce sa votez , de aceea mai doream o optiune , dar daca nu o sa fie acceptata de Ciprian nu e nicio problema :), cred ca sondajul nu o sa fie edificator .
    Numai bine, Dan

  • Postat de NICK la data de 2014-01-06 23:11:47 (ora Romaniei)
  • PENTRU YO5AVN ; Dlui iosif L : cum nu pricepeti ?? Aprofundati si veti constata ce zice TOTO :ca Cluburile si membrii lor (afiliate la FRR ) au activitati (mai mult sau mai putin )iar CA al FRR isi asuma ""obligatia acestor realizari"" (mai mari sau mai mici). Asta precum in fabula cu MUSCA LA ARAT. Acum ca v-am tradus, nu-i asa ca TOTO merita aplauze ?? Nu de alta, dar eu il stiu aplaudaci in serviciu . al dv (nu ultimul pe lista) nick-yo9agn

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-01-06 23:13:37 (ora Romaniei)
  • Pentru Dan YO3GH: Cei care nu sunt interesati de acest sondaj de opinie, membri sau nemembri FRR pot foarte bine sa nu ia in considerare sondajul. Foarte multi utilizatori de la Radioamator.ro nu sunt interesati de nimic altceva decat de Mica publicitate, de pilda. Sondajul nu incearca sa scoata in evidenta cati membri are FRR, printre respondenti putandu-se gasi radioamatori care cunosc si inteleg activitatea FRR. Apartenenta la organizatie nu este necesara pentru evaluarea activitatii acesteia, mai ales ca intr-un fel sau altul, macar teoretic, FRR reprezinta radioamatorismul YO. Dupa parerea mea puteti vota foarte bine si alege una dintre optiuni, daca aveti o parere documentata despre Federatie. Cea de-a cincea optiune "nu cunosc activitatea FRR ca sa ma pronunt" este implicit aleasa de cei pe care nu-i intereseaza subiectul sondajului din aceasta saptamana.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2014-01-06 23:39:14 (ora Romaniei)
  • @ Ciprian : Ok , era o parere , sper ca nu am deranjat .... alte sondaje aveau si o optiune de acest tip , dar esti admin si faci cum consideri ca e mai bine ptr site-ul tau .... cu scuze inca o data daca am deranjat . Sugestia ta e corecta , ignor acest sondaj daca nu cunosc sau nu inteleg activitatea FRR :) si astept urmatorul sondaj :)

    Un an de exceptie ptr tine si familie , Dan

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-01-07 09:15:14 (ora Romaniei)
  • La multi ani ! Nu stiu la care realizari se face referire ? Este adevarat, sint rezultate bune, dar au fost obtinute, majoritatea, de atii decit membrii celor 3 cluburi afiliate frr. Contributia frr la activitatile organizate...nu stiu, poate cu prezenta fizica, in unele cazuri, in rest a lipsit cu desavirsire. Faceam revista (noi radioamatorii yo)buna, rea, era un simbol al nostru, dar l-au luat si l-au desfiintat ! Al cui este meritul?(poate ne spune d-l Toto)Nu mai insir
    acele nerealizari marete pt. ca i-mi aduc aminte, din nou, de expresia: "vai de mama noastra" 73! de yo8cln.

  • Postat de Cristi la data de 2014-01-07 10:10:48 (ora Romaniei)
  • In primul rand la multi ani tuturor! Fie ca noul an sa va aduca sanatate s tot ceea ce va doriti. Acum vin cu o intrebare.Mi-a scapat probabil informatia legata de
    'Comentariu postat de Alexa YO5OAA la data de 2014-01-06 21:55:30 (ora Romaniei)
    La Multi Ani ! Marea realizare din anul care a trecut este revista "Radiocomunicatii si radioamatorism " in format electronic' ?
    Inca o data La multi ani si multumiri celor care fac ceva pentru radioamatorismul YO.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-01-07 10:27:57 (ora Romaniei)
  • Acest sondaj si comentariile reflecta imaginea negativa activitatii FRR. Numai ca celor alesi in conducerea FRR le doare drept in....cot, in mod legal si statutar pentru simpul fapt ca criticile ce apar pe toate site-urile provin de la persoane fizice si nu de la membri deplini al FRR adica cluburile afiliate. Asta inseamna ca toti acei radioamatori care comenteaza FRR de fapt urla in pustie, asta inseamna ca cei care vor schimbare nu sunt organizati, pe deasupra mai apar si carcotasii care dezinformeaza si genereaza contradictii intre noi ca haosul sa fie si mai mare. Vrem sau nu, deocamdata FRR este unic reprezentant (din pacate) al radioamatorismului Roman la nivele internationale. Unica rezolvare a problemei este UNIREA noastra, organizarea unei Adunare Generala extraordinara cu o larga participare dar cu prezentarea proiectelor pragmatice si realiste si dezbaterea lor fara galceava si atac la persoane. Aparitia noilor organisme ca SRR ARR FAUR etc. in esenta dovedesc o lupta pentru vindecare ca si prezenta anticorpilor intr-un organism bolnav dar si cu efect de divizare. Intr-o societate ne bantuita cu crize economice (si nu numai)aparitia a mai multor organizatii de aceas profil nu genereaza nici-o problema dar la noi si in prezent vrem sau nu - se cheama divizare si asta in tocmai cand avem nevoie de UNIREA ideilor si a actiunilor. Oare 2014 semne bune are? In rest la Multi Ani si 73 de yo5ajr Miki

  • Postat de NICK la data de 2014-01-07 13:46:09 (ora Romaniei)
  • YO5AJR :::: Hai sa dam mana cu mana ... bla,bla,bla si bla,bla blu....
    Nu FRR este culpabilizata aici !! Ci actualul CA al FRR. Soccietatile aparute(ca ciupercile dupa, ploaie) sunt -in viziunea mea- ca firmele capuse sau ca sacalii ce vin la ospat dupa moartea caprioarei !!Ele sunt o refulare a neputintei CA al FRR si nicidecum o alternativa la FRR, Ca cineva incearca...hm .. Uitati-va la ""sefii" aparuti in varful acestora.!!DISIDENTII DIN CA !!!
    Vad ca cineva competent spune clar ca FRR este (deocamdata - paranteza mea ) reprezentantul radioamatorilor YO.macar teoretic.
    Inainte sa scriem ceva pe aici e bine sa citim, sa intelegem si sa avem opinie clara.
    Cu respect nick-yo9agn

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-01-07 14:27:58 (ora Romaniei)
  • 1) - vad ca au mai rasarit cativa "aplaudaci" care au votat cu "f. bine" si cu "bine" - tot nu au sange in "batul vesel" ca sa si motiveze obtiunea. O fi chiar ei - membrii CA ai FRR si neamurile lor!
    2) - Din pacate cam asa este cum scrie YO9AGN;
    3) - NU UITATI - secretarul general si CA al FRR sunt coordonati de un salariat al ministerului - platit din impozitele noastre. Pe de alta parte sunt o serie de persoane cu responsabilitati in domeniu salarizati tot prin minister din impozitele noastre. Avand in vedere aceste considerente trebuie insistat IN SCRIS - prin petitii - la dl. ministru si la secretarul de stat responsabil pentru sport (Dna Tocala - o sporiva de exceptie) pentru demiterea consilierului responsabil cu FRR, demiterea secretarului general si al CA FRR in bloc, control financiar de fond pentru anii 2011 si 2012, echipa de control a ministrului sa verifice activitatea CA FRR pentru ultimii ani (daca nu au specialisti in evaluarea activitatii in acest "sport" cred ca se gasesc voluntari dintre noi care sa sprijine / consilieze echipa de control al ministrului).
    Cam asta ar fi de facut - doar - doar cineva reuseste sa debloce aceasta situatie de NETOLERAT!
    73&GL
    Joska - YO5AVN

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-01-07 15:06:07 (ora Romaniei)
  • Oare tov. presedinte al FRR, YO3IRC (???Indifferent Radioamateur Council???) citeste postarile de pe acest sait?
    .-.-.-. P.S. Era chiar sa cred ca a aparut o revista electronica pe saitul FRR.... ..

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-01-07 16:57:49 (ora Romaniei)
  • "Oameni buni" - pana nu reusim sa sincronizam "targetul" in privinta "unde-i buba", pana ce negam (chiar cu parul alb)si exemlul istoric al lui "Mos Ion Roata", pana ce inecam amarul si ne divizam intre ciupituri personale - pana ce plangem unii pe umerii altora vom ramane doar o gasca de neputinciosi. Organizatiile care au rasarit "ca ciupercii" si se "hranesc cu semicadavrul" CA al FRR (un enunt extrem de jignitor) sunt initiate de oameni - radioamatori care au intentii bune si nu distructive doar ca nu avem rabdare sa purtam o discutie civilizata. Este un un proces normal in acest context de brambureala debusolata. Fac apel la elita retrasa in barloagele proprii unde fie care arde pasiunile nobile in singuratatea trista sa iasa pe platou, altfel....vb. cuiva care nu mai este..."Vai de Mama noastra". Vazut "de afara" avem o imagine trista, suciti cum vreti dar la IARU deocamdata oficial FRR este singura organizatie din Romania care reprezinta radioamatorismul Roman iar eu m-am cam saturat sa ma simt rusinat pentru cei care "mai mananca lebedele lor". Petitii...? Daca cineva a facut petitii extrem de clare este Fery YO4PX - si? Nu s-a intamplat nimic! De ce? Pentru ca o petitie ori cat de concret este conceputa, este ca nuca pe perete, pentru ca nu suntem solidari, pentru ca continuam sa ne ciupim intre noi si nu alegem tinta mai presus de orgoliile noastre marunte, tinta acea reala a raului. 73 de yo5ajr...si nu mai revin, doar la "Intrunirea de la "Blaj" sau "Alba Iulia".

  • Postat de ion la data de 2014-01-07 17:33:34 (ora Romaniei)
  • Asa este VAI DE MAMA NOASTRA.Ce ai interseaza,pana la noi alegeri totul decurge normal.Cand vor veni alegerile isi vor angaja citiva trepadusi(care vor sta tot timpul cu mana in sus)eventual(ca la alegeri ,un kil de zahar,unu de faina ,un pui si ce o mai fi)VAI DE MAMA NOASTRA DACA AM AJUNS ASA .LA MULTI ANI PE 2014 SI POATE NE V-A VENI MINTEA .73

  • Postat de Vasile la data de 2014-01-08 03:44:26 (ora Romaniei)
  • Am votat NESATISFACATOR !Revista nu mai este,s-au papat banii pt ea cu...nerusinare,iar QTC-ul este un bun somnifer !Imi pare rau pt cel care-l transmite...dar sa ne lase !In banda multi spun acest lucru,dar cine sa auda ?Un TRCV care sa fie stabil ...nu se gaseste in ROMANICA ?Vai de mama noastra !73 Vasile !

  • Postat de NICK la data de 2014-01-08 11:18:47 (ora Romaniei)
  • Regret ca sunt provocat sa raspund, dar se vede clar ca postarea lui yo5ajr este foarte tendentioasa : vrea sa trimita discutia pe terenul in care organizatile ce au aparut """ca ciupercii"" dupa ploaie .. sunt binevenite si ca ele nu se vor a fi inlocuitoarele FRR ci ele vor sa dea o mana de ajutor la redresarea situatiei.Dar sondajul propus de admin. e clar.Eu, personal, nu vad intentiile bune ale unui grup (organizat) ce vrea sa dezmembreze o structura, sa vina ei in locul acesteia, cu ""varfurile""lor. OR E IN EROARE, OR E RAU INTENTIONAT MESAJUL TRANSMIS !!deocamdata FRR nu e defuncta, nu i s-a cantat prohodul si ,cred eu, nu va muri. ImportantA e inlocuirea CLICII DE PARVENITI din fruntea ei. Distinsul operator de la yo5ajr nu vede ca """SEFII""" de la celelalte "organizatii" sunt cei fugiti din CA al FRR care n-au mai apucat placinta ?? Nu vede ca GANDITORUL DE LA HAMANGIA( expresia am ""furat-0"" DE LA UN DISTINS ham) a realizat firma capusa pe langa FRR pentru dezbina ??Personal nu stiu cum e cu brambureala si busola !! Sunt 2 notiuni in raport de excluziune.Referitor la ""mancatorii de lebede""despre care faci vorbire explicit, pot zice ca sunt uscaturi in toate padurile indiferent de etnie. Poate ei spun "" ciupercile" si nu ""ciupercii""".Dar este sigur ca au mancat lebedele sau a fost o sintagna ziaristica ?? Ai certitudine, ai dovezi ?Ai vazut pene la clopul lor ??. Nu generaliza si nu incrimina o intreaga etnie ! S-ar putea intoarce roata, si de, e cam patrata(in situatii de astea) !Referitor la petitia initiata de Fery (yo4px) spun clar FELICITARI si sa NU CEDEZE !!Masura buna ,nefinalizata!!
    Ce ma intriga,e ca la sfasitul discursului, treci pe sindrom politicianist: o intorci, esti de acord cu existenta FRR, dar. nu mai intelege nimeni nimic din ce spui si ce vrei,!! Cu scuze pentru cititor si participantii la dezbatere, dar sa nu ne LASAM IMBROBODITI !! FIECARE CU GANDURILE, INTERESELE SI DORINTELE LUI !!

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2014-01-08 11:39:29 (ora Romaniei)
  • Referitor PETITII! - da, pe vremuri stiu ca Feri a facut - si au cam trebuit sa dea raspuns cei vizati. Dar nu uitati - el a fost UNUL! Cand vin mai multe petitii, eventual unele demnate de mai multe persoane - situatia se schimba. Nu cred ca un ministru, cat de politician ar fi, nu ar interveni daca ar trebui sa raspunda la peste 100 de petitii (cate voturi de nesatisfacator au fost inregistrate pana in prezent). Mai ales daca aceste petitii sunt formulate scurt, succint si la obiect - aspectele negative constatate (documentabile / sustenabile) de catre petenti! Unde sunt multi - puerea creste! Sunt convins ca daca macar 50 de scrisori recomandate ajung in atentia ministrului va lua masuri ferme!
    In ceea ce ma priveste eu am transmis deja doua - si solicit ferm sa fiu primit in audienta - daca in termen legal (2 luni de la solicitare) nu voi fi primit in audienta voi sesiza decretariatul primului ministru - doar-doar se misca ceva. Nu mai putem tolera incompetentii si impostorii!!! - care fac mult rau imaginii miscarii HAM Radio din YO si a Romaniei in strainatate. 73&GL Joska YO5AVN

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU la data de 2014-01-08 15:51:43 (ora Romaniei)
  • Vasile, YO3FEH scrie la data de 2014-01-08 03:44:26 " Am votat .....Revista nu mai este,s-au papat banii pt ea .....QTC-ul este ..... Un TRCV care sa fie stabil ...nu se gaseste in ROMANICA? ....." Din tot ce a scris si cu care sunt de acord ca de altfel si cu observatiile pertinente ale celorlalti colegi radioamatori, retin doar ultima observatie, cea referitoare la stabilitatea de frecventa a transceiverului cu care se transmite QTC-ul "PENTRU YO3KAA". E vorba de un Sommercamp FT277 mostenit de la "pionieri" si cei de la KPA fac si ei ce pot... Reamintesc ca am oferit pentru YO3KAA (la care insa trebuie refacuta autorizatia!) un set-up format din transceiver digital/analogic FT2000D (varianta 200W output) cu toate anexele, un amplificator liniar de 1KW output, antena cu piloni, coaxial, aparate de monitorizare tot, inclusiv operator clasa I-a, cu CV-complet, absolvent de Politehnica Facultatea Electronica si Telecomunicatii, totul la pachet. Oferta ramane valabila pentru urmatoarele 30 cicluri contractuale ale FRR privind calendarul competitional cu MTS. "La multi ani 2014", Dan-Liviu YO3JX. P.S. cu cei din Bucuresti si imprejurimi vorbim joi, ca in fiecare joi in ultimile 6 luni, dupaamiaza la clubul Cora-x-ray, dupa orele 17. Subiect: organizare deplasare la targul international din Germania, in vara.

  • Postat de Francisc (Fery) Grunberg la data de 2014-01-08 16:17:29 (ora Romaniei)
  • Nu as fi dorit sa particip la aceasta polemica, dar am urmarit-o cu interes. Insa numele meu a fost pomenit de mai multe ori, de aceea ma vad nevoit sa intervin si sa confirm din experienta pe propria piele ca ceea ce ne lipseste pentru a obtine o reforma a radioamatorismului YO este in primul rand solidaritatea. De aceasta carenta a noastra profita cei care se doresc eternizati in functiile ocupate, unii dintre ei chiar de decenii. Insa la cele spuse de Joska YO5AVN trebuie sa vin cu o corectie: petitia despre care se vorbeste este de fapt «Apelul catre delegati» (http://www.radioamator.ro/apel2011/">http://www.radioamator.ro/apel2011/), lansat inaintea Adunarii generale din martie 2011, iar printre initiatorii ei au fost cooptati colegi cunoscuti pentru activitatea lor merituoasa. http://www.radioamator.ro/apel2011/lista-semnatarilor.pdf">Semnat de 193 de radioamatori apartinand tuturor categoriilor sociale, printre care medici, doctori in stiinte, masteranzi, juristi, militari cu grad inalt, ingineri, profesori universitari, dar si elevi si studenti, Apelul a fost total ignorat de delegatii la Adunarea generala, destinatarii documentului – mai mult, chiar a fost ridiculizat de un delegat. Si nu s-a gasit nici macar unul singur dintre cei prezenti sa se ridice si sa apere Apelul pe care l-a semnat si sa-l sustina si verbal in fata Adunarii. Asa ca cei care acum se arata nemultumiti si scriu comentarii revoltate ar trebui sa faca un bilant al celor trei ani care se vor implini in primavara si sa numere de cate ori si in cel fel au actionat pentru a schimba cu ceva starea de lucruri. Unde puteau s-o faca? Pai, democratic, in sedintele lor de club, la intruniri, in Adunarile generale, prin scrisori inchise sau deschise adresate celor pe care acum ii considera raspunzatori de starea in care a ajuns radioamatorismul YO. Numeroase dintre articolele mele critice la adresa functionarii FRR si a celor alesi si numiti s-o conduca (unul dintre ei chiar remunerat din bani publici, dupa ce a functionat timp de decenii ca harnic delator al Securitatii, vezi http://yo4px.blogspot.ro/2011/06/penultimul-raspuns-la-c.html">http://yo4px.blogspot.ro/2011/06/penultimul-raspuns-la-c.html) au servit acestui scop. Am adresat si scrisori, petitii, apeluri si proteste membrilor CA si presedintelui FRR, dar si d-lui secretar de stat Tomescu, si doamnei presedinte al ANTS. Va pot asigura ca nimeni dintre acestia nu e catusi de putin interesat de ceea ce se scrie pe forumuri, nici de scrisorile care li se trimit, nici de reprosurile care li se adreseaza. Iar dintre membrii aripii «reformatoare» a CA care au pornit cu gandul sa aduca mult asteptata schimbare unii au dat bir cu fugitii, in loc sa stea in functii, sa-si asume criticile care li se adresau pentru prestatia lor si sa militeze pentru realizarea reformei la care s-au angajat in cadrul asociaiei noastre nationale, in vreme ce ceilalti s-au complacut in mici revolte si comploturi confidentiale impotriva conducerii pe care in particular o catalogheaza ca fiind autoritarista si incompetenta - marunte gesturi a caror utilitate a fost si va ramane egala cu zero.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-01-08 22:32:14 (ora Romaniei)
  • Toto YO7FT scrie: "...in anul 2013 au fost rezultate remarcabile pe plan international,cat si National...". Remarc limbajul de lemn, vorbe fara nimic concret. Faptul ca inertia ne impinge intr-un sens sau altul este, probabil, ceva remarcabil. Si in continuare: "...Statul nu subventioneaza decat activitatile sportive si deloc pe cele pasionale". A auzit domnia-sa de activitati de utilitate publica? Nu stiu ca sportul sa fi patruns intr-o astfel de categorie, asa ca singura autoritate nationala in domeniu, numita FRR, care coordoneaza intreaga activitate a radioamatorilor (conform statut) fiind de tip sportiv, devine o piedica in dobandirea statutului de utilitate publica a oricarei asocieri de radioamatori din YO care nu are alta autoritate nationala care sa-i reprezinte. In privinta reformei, cei ce au avut de a face cu teoria sistemelor sub orice forma (sisteme automate, sisteme sociale, filosofice etc) stiu ca niciun sistem nu se poate reforma din interiorul sau, este unul din principiile de baza. In interior poate doar sa creasca entropia (o masura a gradului de dezorganizare) care duce in final la o distrugere numita pana, accident, explozie, revolutie, depinde de natura si complexitatea sistemului. Odata consumata entropia in urma distrugerii sistemului, noul sistem ce se va construi va fi foarte stabil pana ce se acumuleaza iar entropie etc. Acesta a fost motorul evolutiei in tot Universul. Pe aceste premise reformarea trebuie facuta din afara FRR, prin infiintarea unei alte autoritati, incercari au fost si vor mai fi, numai ca esueaza in fata unei probleme simple si concrete: ce vor sa faca si in ce mod? Cu precizari detaliate. Si fara prea multe moase. Sigur va supravietui cea care este cel mai bine adaptata la interesul general, pe care va trebui sa-l cunoasca in amanunt. Asa s-a intamplat si cu lumea vie, a supravietuit cel care a fost mai bine adaptat la mediu si de la ameba s-a ajuns la om.72!

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-01-09 13:13:21 (ora Romaniei)
  • Asa este, DR OM Tavi (yo4bkm)!Nimeni nu a intrebat de surse de finantare sau venituri si cheltuieli.
    Ceea ce exaspereaza este (i-mi este rusine ca trebuie s-o spun) indolenta acestor indivizi ! Nu se poate ca, niste hami de referinta in yo sa puna intrebari, iar, ei, alesi sa se foloseasca de sintagma (inca odata i-mi cer scuze)ciinii latra, caravana trece ! I-mi este rusine de nerusinarea lor ! 73 ! de yo8cln

  • Postat de Niculet Aurel la data de 2014-01-09 17:19:15 (ora Romaniei)
  • Cu toate ca nu fac parte,din asociati afiliati la FRR,am votat ultima varianta.Stiu eu de ce???.Cred, ca intrebarea are un motiv ascuns(subtil).Ce parere aveti???.

  • Postat de Dani la data de 2014-01-09 18:41:07 (ora Romaniei)
  • Nu stiu de ce ,dar atunci cand activitatea pe acest site lancezeste se propaga brusc un subiect de maxim interes,un perete in care cu totii putem arunca cu pietre si(eventual)sa mai aruncam un ochi spre reclamele promovate in urma unui contract.Domnilor,cel care a subliniat si evidentiat solutia iesirii din acest perpetuu impas este YO4PX:SOLIDARITATE.Voi,cei care tot postati pe aici,va faceti auziti in traficul de zi cu zi,singura carte de vizita a unui radioamator care se respecta? Ce se intampla intre noi este ceva de neconceput.Este asa ca si cum am fi luati de un val si nu ne mai putem opri.Iarasi fac apel la SOLIDARITATE.A observat cineva ca a (re)devenit QRV YO8AKA?Astea nu se observa.Sunt frecvente,in schimb,injuriile si apelativele de orice fel in banda.Cei care mai postati aici ati aruncat un ochi si pe elforum.ro sau pe radioamator.eu?Stiti ca exista alternative pt orice?Chiar si pt o federatie...

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2014-01-09 19:13:55 (ora Romaniei)
  • "Voi,cei care tot postati pe aici,va faceti auziti in traficul de zi cu zi,singura carte de vizita a unui radioamator care se respecta?"Da, Dani yo8rqf sint prezent in trafic aproape zilnic... ier am stat in 10 gHZ (gigaherti) atit cit a fost luna vizibila... m-ai auzit cumva ?... Eu am facut apel la bun simt... daca intelegi ce inseamna asta... 73! de yo8cln

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-01-09 22:16:26 (ora Romaniei)
  • YO8RQP, am peste 45 de ani de cand sunt autorizat ca radioamator, am lucrat zeci de mii de QSO-uri, putine in comparatie cu altii, am castigat concursuri si diplome, poate nu cat altii, am construit zeci de statii de radio, poate nu ca multi altii si imi dai verdictul ca, daca nu ma auzi in banda, inseamna ca nu lucrez? Spune mai clar ca trebuie sa semnem condica in logul tau in "traficul de zi cu zi" cum te-ai exprimat, ca sa fim solidari. Dar cei ce lucreaza luni de zile la aparatura ce o migalesc prin forte proprii, deci nu au cu ce semna "zi cu zi" in logul tau, nu sunt radioamatori? Cata experienta de radioamator aveai cand 193 dintre noi au semnat apelul de care vorbeste YO4PX? Eu am fost chiar printre ccei 16 care au initiat apelul, si afirmi ca nici eu, nici cei 193 nu am fost solidari? Dar noi suntem niste pigmei in fata intelepciunii ce o arati si, cu putinul pe care-l cunoastem din legi si legislatie (chiar daca avem si juristi printre noi, nimeni nu este atotstiutor), nu am gasit alternativa viabila la o federatie. Afirmi cu generozitate ca exista alternative pentru orice. Chiar si pentru boala, moarte, batranete care ating si pe radioamatori? Nu am nevoie de alternative la acestea din urma, dar fii convins ca daca vei rezolva problema cu fereratia eu, cel putin, te voi ruga mult prea umil sa binevoiesti a ma primi si pe mine in randul ei. Dar grabeste-te, ca sunt trecut de mult de jumatatea sutei.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2014-01-10 07:26:22 (ora Romaniei)
  • "Voi,cei care tot postati pe aici,va faceti auziti in traficul de zi cu zi,singura carte de vizita a unui radioamator care se respecta?"

    A gargargarisii , este singura Carte de Vizita a unui RADIO-AMATOR YO? Subtire definitie a zilelor actuale....!Cred ca este numai o neinspirata definitie.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU la data de 2014-01-10 11:20:14 (ora Romaniei)
  • Azi, 10 ianuarie ora locala 11 la intrebarea saptamanii cu privire la activitatea FRR pe 2013 se consemneaza 152 voturi ca nesatisfacatoare, 33 satisfacatoare (oare din ce punct de vedere?) si 17 bine, 13 foarte bine, desigur ale celor interesati. Au postat 16 radioamatori din care unul oarecum "pro" cativa neutri si restul foarte critici. Dar ce e uimitor este de fapt exacerbarea orgoliilor si polemicile individuale, fara legatura cu subiectul in dezbatere. Asta arata ca de fapt radioamatorii YO nu au nevoie de organizare la nivel national si asta e trist. Nicio luare de pozitie din partea cluburilor membre FRR, nicio reactie (cu exceptia YO7FT) a membrilor CA FRR si in special a celor platiti si din bani publici ca sa nu ii mai pomenesc pe impostorii mincinosi. In concluzie, vorba unui celebru autor dramatic, MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC.
    Tipic, avem ce meritam. Sau cum am citit intr-o scriere ce de fapt apartine lui Vasile Ciobanita, "am trait cu Speranta 43 ani" (citat din Liviu Macoveanu, YO3RD). Rusine CA FRR!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-01-10 15:36:43 (ora Romaniei)
  • Pe langa cele 31 de comentarii scrise si cu contributia mea, mai adaug unul, ca tot avem de a face cu supranumerar. De fapt, este o completare. Acelasi celebru autor nu neaparat dramatic, William Shakespeare, a scris vreo 16 comedii din care a fost pomenita comedia romantica "Much Ado About Nothing - Mult zgomot pentru nimic". Adaug, in acelasi context radioamatoricesc YO, comedia melancolica "As You Like It - Cum va place". Si daca tot s-au descoperit legaturile marelui Will cu radioamatorismul romanesc, mai potrivite actualei stari par a fi comediile "Measure for Measure - Masura pentru masura" in care mila, justitia, politia sunt puse in relatie cu orgoliile si modestia sau "The Tempest - Furtuna", cu duci, printi si uzurpatori. Asa ca, "Nihil novi sub sole" si "Nought lay down, nought take up - Din nimic, nimic răsare".

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2014-01-11 02:36:37 (ora Romaniei)
  • "Mult zgomot pentru nimic"-foarte corect Tavi, de cativa ani apare regulat...

  • Postat de Lingvay Iosif la data de 2014-01-11 16:09:57 (ora Romaniei)
  • Vad ca "aplaudacii" au adunat toate "fortele" (neamuri, cunostinte, vecini etc.) si astfel au reusit sa adune aproape ....6(sase)% din voturi! Halal succes - "rezultate remarcabile" ar zice yo7ft! Ceea ce este interesant, e ca nici unul NU are sange in aparat si nu se identifica, nu motiveaza optiunea! Oare de ce?? Pe de alta parte ma intreb unde au fost acesti aplaudaci multumiti si foarte multumiti atunci can s-a desfasurat CN UUS sau CN US??? Atat numarul de participanti de la aceste concursuri cat si performantele atise au scazut drastic!! De asta sunt atat de multumiti? Poate de altceva ... cine stie? Ar cam fi cazul sa precizeze in ce consta "multumerea" lor! 73&GL Joska YO5AVN

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2014-01-11 16:21:59 (ora Romaniei)
  • YO3FU-DORMI????

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU la data de 2014-01-11 17:18:58 (ora Romaniei)
  • Aaa.. Ooo. Nuuu! Somnul este benefic celor ce se pregatesc pentru o noua zi de munca, de cel putin 8 ore! E vorba de "experimentul tip Ariel Sharon din ultimii 8 ani, sa-mi fie iertata comparatia, acela a fost un mare Om, "al nostru" ..azi nu-l vedem ca... nu e! Plecarea acestui sedat permanent ar rezolva totul, o stie si YO3IRC ceilalti din CA dar cum a fost si este duhul rau al dosarelor, frica (nejustificata) provoaca incremenirea. Lasa-ne Ghita, dute-n la portita!.

  • Postat de Geo la data de 2014-01-11 18:44:25 (ora Romaniei)
  • Care C.A.al FRR?

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2014-01-12 21:21:39 (ora Romaniei)
  • "As fi dormit pe treptele scarii Ministerului, pana as fi obtinut pentru FRR un sediu ca sa pot avea si antene pentru YO3KAA. Noroc cu Andy 3AC si cu Sendy la Palatul copiilor. Puturosi, niste puutuurosi !!" Asa mi-a spus odata Radu Bratu, YO4HW. Controversatul Radu Bratu. Era si el nemultumit de activitatea FRR. S-o odihni Radu in pace ? Ca dupa acest sondaj si acum este la fel. Dar exista o vorba : "Oricat de buna sau de rea ar fi o situatie, ea se va schimba !" Am o intrebare : Stie cineva daca exista cumva adresa oldhamradio.ro ? As vrea sa mai citesc cate ceva de acolo. Mircea = yo4si.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact