hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Obisnuiti sa participati in Campionatul national de radiotelefonie pe unde scurte al Romaniei organizat de Federatia Romana de Radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 30-septembrie-2013 si s-a incheiat la 7-octombrie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (24)  

  • Postat de Stefan la data de 2013-10-01 09:22:50 (ora Romaniei)
  • Imi doresc ca si in acest an sa particip la CN US SSB in ciuda problemelor de sanatate precum si a vremii proaste care nu imi permite sa schimb antena pentru 80M. Sper sa ne auzim in concurs. Multa bafta tuturor! 73 Stefan - YO7MGG

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2013-10-02 08:59:17 (ora Romaniei)
  • Ingrijorator, dezarmant, de necrezut ! Dar, numai pt. noi, pt. conducerea FRR, este indiferent daca participati sau nu ! La fel ca si neaparitia revistei de 1,5 ani ( oare care a fost substratul luarii revistei de la Suceava la Bucuresti, rezultatul este vizibil: disparitia revistei),sincope la functionarea site-ului FRR, la aparitia clasamentelor, samd... 73! de yo8cln

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2013-10-02 10:14:40 (ora Romaniei)
  • Unde se găseşte regulamentul? Ştie cineva în ce zi şi la ce oră începe, cu ce putere, câte etape sunt, ce control se schimbă, unde se expediază logurile? Au fost desemnaţi arbitrii conform regulamentelor? Eu nu am găsit aceste date, ştie cineva unde se află? Este posibil să fie cunoscute numai de campionii de anul acesta? 73!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2013-10-02 11:52:18 (ora Romaniei)
  • Campionatul national de radiotelefonie pe unde scurte al Romaniei organizat de Federatia Romana de Radioamatorism a ajuns o mare rusine, o mare bataie de joc! La fel ca si FRR!!!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2013-10-02 13:01:41 (ora Romaniei)
  • YO3KAA-FRR: se pare ca din lipsa de fonduri nici macar nu mai are autorizatia valabila! Prelungirea autorizatiei din cate stiu eu este gratis! Se pot folosii bani din abonamentele platite de catre radioamatori pentru revista, scuze banii sunt plecati pe "apa sambetei"!

  • Postat de ion la data de 2013-10-02 17:32:26 (ora Romaniei)
  • Candva,eream nelipsit din acest concurs organizat de FRR si i-mi facea o mare placere,dar acuma sincer sa fiu nu ma mai intereseaza.Atata timp cit in fruntea acestei federati sint alesi oameni care nu au avut nici in clin si mineca cu radioamatorismul si ne conduc destinele(in radioamatorism)m-am lasat pagubas.Atita timp cit nu vor dispare acesti PROFITORI si nadoriti in rindul nostru ,SINTEM PE CALE DE DISPARITIE.Sa de domnu sa se trezeasca cei care au contribuit la faima radioamatorismului romanesc.DOAMNE AJUTA.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2013-10-02 18:46:41 (ora Romaniei)
  • Chiar acum ascult QTC transmis de YO3GOD care citeşte regulamentul la CN US SSB. A citit inclusiv precizarea "... Arbitraj: Arbitrii se desemnează de către CA la propunerea comisiei de specialitate cu cel puțin 45 de zile înaintea primei etape și se publică. Arbitrii .... ". Unde s-a publicat această listă? Am cercetat hamradio.ro al FRR si la "Arbitri" gasesc numai regulament arbitru. La "Comunicate" gasesc numai postarea din 31.07.2013 cu convocarea CA pe 9 aug, fara ordine de zi (se arata ca va fi postata "mâine", dar unde?) iar ultimul proces verbal al CA din FRR apare cel din 06.04.2013 fără legătură cu arbitrii. Intre timp, am observat cum în câteva ore au apărut o serie de completări şi modificări pe hamradio.ro. Nu pot afirma că arbitrii nu s-ar fi desemnat, dar orice postare-publicare a lor de acum încolo duce la desfăşurarea campionatului în condiţii neregulamentare. 73!

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2013-10-02 19:49:23 (ora Romaniei)
  • Nepriceperea, orgoliul, frica de a recunoaste ca sunt depasiti de vremuri si posibilitatea de pierde titluri efemere au distrus seriozitate care incepuse sa prinda contur in comisia de arbitraj. Nu am fost cel mai bun si nici nu voi fi cel mai bun presedinte de comisie, dar acum acum inteleg ce anume a dorit sa spuna vicepresedintele FRR, YO9XC, cu "sa fim mai umani"! Insemna de fapt sa facem regulamente, dar sa nu le aplicam!!! Sa mimam performanta! Una sa spunem alta sa facem, sau mai bine sa nu facem!!Hi! Realizez acum ca incurcam mult cu corectitudinea pe acesti domni care doar doreau fraudarea campionatelor. Este pacat, de radioamatorii care fac eforturi considerabile pentru a participa, in speranta ca eforturile lor vor fi evaluate corect. O speranta desarta, avand in vedere cele ce se imtampla!!!
    Astept cu nerabdare rezultatele, lovite de nulitate, de la CN US RTTY 2013, o alta gogomanie anuntata cu mandrie unica ca o mare realizare de vicepresedintele FRR, YO9XC. Oare cat trebuie sa mai suportam aceasta situatie?? Cu ce am gresit de suntem pedepsiti cu asemenea nulitati? Cu tristete 73!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2013-10-02 21:16:44 (ora Romaniei)
  • YO3FU-dormi?

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-10-02 21:22:59 (ora Romaniei)
  • Declinul in participarea si importanta data campionatelor nationale pe unde scurte in ultimii ani a fost clar vizibil, dar lovitura de gratie a fost data anul trecut cu inlocuirea regulamentului cu cel actual si cu "seriozitatea care incepuse sa prinda contur in comisia de arbitraj". Subiectul s-a dezbatut intens, nu mai sunt necesare clarificari si alte analize. Regretabil este ca desi FRR a avut ocazia timp de aproape un an sa incerce reabilitarea acestor campionate, nu a facut-o inca.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2013-10-02 22:40:23 (ora Romaniei)
  • Ciprian, ce stii de lucrul cu doua emitatoare pe banda, de liste cu indicative de lucrat preferential, de "cine trebuie sa iasa campion anul acesta", de loguri preparate anticipat, de KW folositi ilegal din oras pentru a descuraja potentialii operatori mai buni sa participe in campionat, etc? Probabi tot atat cat stii despre ce inseamna corectitudine! Stiu ca radiomatorii YO nu mai vor sa participe la "circul" orchestrat de conducerea FRR, tocmai din cauza acestor motive. Reabilitarea sigur a venit (adica nu a venit) din partea celor care au sarit ca arsi cand am aplicat regulamentul pentru a reduce fraudele. S-a considerat de catre conducerea FRR ca am gresit (asa cum sa postat pe site in scrisoarea deschisa a lui 9XC), am plecat prin demisie fara sa ma gandesc, lasand timpul sa arate cine a gresit! Probabil, Ciprian imi vei spune ca eu nu am lasat FRR sa se reabiliteze! Hi! Fara ranchiura! Sanatate! 73!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-10-02 23:32:35 (ora Romaniei)
  • Domnule Stolnicu, va asigur ca despre corectitudine stiu mai multe decat va inchipuiti dumneavoastra, dar este un fapt de netagaduit ca la scaderea participarii la campionatele nationale o contributie importanta a avut si "corectitudinea" cu care a fost condus arbitrajul. Din pacate demisiile cauzate de concursul de acum un an nu fost suficiente pentru indreptarea situatiei, deoarece conducerea FRR nu a actionat pentru corectarea problemelor, asa incat popularitatea concursurilor ramane neschimbata, asa cum o arata si participarea in campionatul national de telegrafie, RTTY si rezultatele acestui sondaj. Din ce ar rezulta ca as spune eu ca dumneavoastra nu ati lasat FRR sa se reabiliteze? Aportul dumneavoastra la declinul campionatelor nationale s-a incheiat o data cu demisia din Consiliul de administratie.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2013-10-03 00:56:12 (ora Romaniei)
  • Deduc dupa cum spuneti, domnule Ciprian!
    Daca nu aplicam regulamentul era o mai mare participare! Deci un Campionat National fara un regulament aplicat este cheia succesului de a participa cu sanse egale si a deveni campion! Multumesc! Hi! Daca acest campionat era atat de solid, implementat pe baze reale, inainte de marele declin, de ce anul acesta nu si-a revenit ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? As putea sa va spun doar ca am avut curajul si bunul simt sa arat cat de deficitar era aplicat regulamentul la acest campionat in care o multime de participanti transpirau onest in timp ce domni "sportivi pana in maduva oaselor", culegeau laurii indiferent de conditii! Eu as spune altceva. Haideti sa nu ne mai furam caciula, singuri! Daca doriti puteti avea ultimul cuvant domnule Ciprian, dar va asigur ca nu cunoasteti mai bine situatia decat cel care a fost in interior. Poate de pe mergine se vede altfel! Nu mai revin! 73 si o seara placuta!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-10-03 06:09:18 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9RIJ: Eu nu am spus ca maniera de arbitrare ar fi fost singura care a contribuit la acest declin. Noul regulament este si el necorespunzator. La acestea se adauga slaba popularizare a campionatelor facuta de conducerea FRR, neintereventia radioamatorilor YO care intr-adevar se pricep concursuri si la organizarea acestora, si nu in ultimul rand pasivitatea noastra a tuturor fata de felul in care este organizat si condus radioamatorismul in Romania.

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2013-10-03 14:59:37 (ora Romaniei)
  • Corect ! Trebuia aplicat regulamentul, dar, nu schimbat !Am votat "niciodata", desi, yo8krr a participat tot timpul, chiar cu rezultate notabile, pina anul trecut cind, a inceput "balacareala". De atunci am decis sa nu participam la nicio activitete care are tangenta cu actuala frr. 73! de yo8cln

  • Postat de ion la data de 2013-10-03 17:17:27 (ora Romaniei)
  • Ce facem domnilor!,ce solutii gasim ca s-a schimbam ceva,regalamentul si acei naveniti din fruntea FRR care nu aduc decit deservici acestui hobi al nostru. Haideti prin comun acord sa scapam de iei si s-a fie alesi in FRR numai radioamatori competenti.Ma mira faptul ca yo9xc se complace in aceasta MOCIRLA numita FRR,ma mira ca nu este in stare sa ia nici o masura constructiva,ci numai joaca cum i se dicteaza ,ordinul se executa nu se discuta.Ovidiu am marii sperante la tine,TE ROG NU MA DEZAMAGI, ia masuri urgente ca altfel ne ducem de ripa.Cum s-a ales praful de invatamintul romanesc asa se va alege si de radioamatorismul romanesc.Pacat pentru ca ajunsesem sus si eream foarte apreciati,acuma s-a inceput sa fiim ignorati si cam ne luati in seama.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2013-10-03 17:47:08 (ora Romaniei)
  • Am citit schimburile de replici de mai sus şi cred că trebuie să lămuresc unele aspecte, ca unul ce a fost foarte aproape de CN US 2012. Mulţi ştiu că am făcut softuri de arbitrare electronică la multe concursuri. La Cupa Brăilei din 2009 trimit la FRR atât rezultatele cât şi un pachet demonstrativ cu softul meu care editează inclusiv copii ale tuturor logurilor cu evidenţierea erorilor de preluare prin comparare cu înscrisul de la partener, astfel încât oricine poate verifica motivele depunctărilor. Răposatul YO3APG a fost pur şi simplu "vrăjit", mi-a spus cineva din CA care a participat la şedinţa în care am fost desemnat în echipa care va arbitra CN US din 2009. Fără să fiu măcar întrebat, am aflat de la altcineva care a ascultat QTC-ul în care se făcea anunţul! Peste câteva luni, înainte de campionat, tot la QTC se transmite că nu voi mai fi, ci voi da ajutor pe ici pe colo. Tot fără să fiu întrebat. Am aflat asta din nişte mesaje trimise de amici de starea de "agonie şi extaz" cum se intitula un e-mail. Am declinat "onorurle" acordate. În 2012 YO9RIJ îmi propune să fac softul de arbitrare la CN US 2012 conform noului regulament aprobat în CA al FRR din aprilie 2012 (atunci era bun!). L-am făcut, edita clasamente, copii ale logurilor cu arătarea erorilor şi a modului cum apare respectiva legătură la partener şi, în plus, depista o serie de cazuri de fraudă, inclusiv cele cu grup de staţii (real sau virtual) care fac legături valabile numai între ele şi cu cei plasaţi pe primele 3 locuri iar cu ceilalţi legături nevalabile (eronate). Am făcut un pachet demonstativ care la Camp. de creaţie tehnică 2012 de la Iaşi a fost premiat. Softul a fost omologat pentru CN US 2012 in sedinta CA al FRR ţinută la Buzău (YO9KXC) înainte de campionat. Tot la Buzău se stabileşte să se facă arbitrare publică cu ocazia simpozionului din nov. 2012. Echipa de arbitri a fost desemnată din timp, conform regulamentului. Numai că au început derapajele. În oct. 2012 YO9XC (coleg de club cu YO9RIJ) trimite din străinătate o scrisoare deschisă către CA al FRR (??) în care se întreabă când a fost omologat softul de arbitrare!!! Trimite apoi invitaţie la simpozion din programul căreia lipseşte arbitrarea publică. Mă duc şi eu la simpozion şi, înainte de începerea lui, cineva modifică programul şi apare arbitrarea publică. Arbitrii au introdus în calculatorul clubului logurile, eu am introdus softul şi după mai puţin de 2 minute au apărut rezultatele pe videoproiector. Omologarea lor se lăsa însă aşteptată, ba a mai apărut şi o "şopârlă". Un arbitru, care în 2009 mă sfătuia că la arbitrarea unui campionat trebuie date la refăcut logurile ce ar putea ocupa locurile fruntaşe (motivare: este păcat ca din erori de preluare la oră, control sau zonă să piardă puncte un concurent valoros) contestă softul meu pe motiv că nu respectă regulamentul. Cineva (??) postase în sept 2012 pe saitul FRR un alt regulament, dar nevalabil ca fiind emis cu mai puţin de 45 de zile înainte de concurs, autorul contestaţiei se convinge şi-şi cere scuze. Cât priveşte arbitrii (eu nu am fost arbitru, nu am făcut decât să le pun la dispoziţie un instrument, adică un soft omologat pe care să-l folosească, aşa cum un arbitru de atletism foloseşte un cronometru făcut de specialişti şi omologat), au hotărâ ca erorile de orice fel din loguri să nu fie corectate (nici regulamentul nu permitea aşa ceva), tocmai pentru a nu crea tentaţia de a îndrepta anumite loguri considerate "valoroase" la erorile de preluare, deci erori penalizabile. Pe acest motiv s-a aplicat "toleranţă zero" la corectare loguri. Se ştia că la multe competiţii străine logurile cu erori sunt trimise spre refacere (prevederea este cuprinsă în regulamentele respective), dar sunt erori de sintaxă, erori de format sau altele, nu erori de preluare la care datele nu se confirmă la partener. Mai mult, conform regulamentului, arbitrii au supravegheat banda şi au exclus din concurs pe cei ce au comis abateri (putere, depăşirea timpului). Am avut ocazia să constat că activitatea celor ce au organizat CN US 2012 a fost guvernată de o intenţie corectă, în sensul eliminării oricărei tentative de fraudă, numai că a fost şi o mare greşeală tactică: s-au manifestat prea impetuos în raport cu cutumele existente şi, bazat pe acest lucru, au fost prea dur criticaţi în loc de a li se acorda măcar prezumţia bunei credinţe pe durata câtorva competiţii necesare pentru a se verifica o idee. Iar acum, cu o echipă de arbitri necunoscută cu minim 45 de zile înainte, actualul campionat mai este legal? Regulamentul descalifică pe oricine încalcă regulamentul, descalifică deci şi pe organizatorii de anul acesta? Regulamentul este acelaşi ca anul trecut, nu se prevede refacerea logurilor, se garantează acest lucru? 73!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2013-10-03 18:21:38 (ora Romaniei)
  • A venit iarna...Cei de la F.R.R au intrat in barlog, hiberneaza...pana la primavara liniste si pace! YO3FU-DORMI???

  • Postat de ion la data de 2013-10-03 20:25:26 (ora Romaniei)
  • Da de ce v-a ambalati atit,care mai de care cu regulamente si post regulamente,cu ce v-a deranjat vechiul regulament,ce v-a nemultumit la el s-au vreti neaparat sa iesiti in fata cu ceva nou ,nu vedeti. ca stricati totu.Care mai de care cu justificari, cu fel si fel de inventii,acestea fiind pe pielea noastra a radioamatorilor.De ce nu este participare la campionat!V-ati intrbat oare ,pentru ca vine Fane si Relu si modifica regulamentu,cum viseaza noaptea ,iar noi trebuie sa ne comformam,iar CA aproba din inconstienta(incapacitate,s-au p......) totu ,prostimea se supune si incep comentariile.Si asa mai de parte pina se alege prafu HIHI.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2013-10-04 12:46:46 (ora Romaniei)
  • Din comentariile postate curg sentimentele de nemultumire fata de actuala conducere al FRR, unicul reprezentant al radioamatorismului Roman si fata de IARU. Lipsurile si greselile se acumuleaza dar se pare ca FRR - lui nu-i pasa. Unde este elita radioamatoismului Roman? Nu credeti ca in conformitate cu actualul Statut FRR daca 2/3 din membri (cluburile) afiliati o hotaresc, se pot face o adunara extraordinara unde ar mai fi o posibilitate de redresare a radioamatorismului? FRR cu buna stiinta distruge ori ce posibilitate de comunicare organizata neglijand chiar si site - ul propriu. Ultima speranta de buna comunicare ar mai fi acest site sutinut de inimosul Ciprian. Chiar nu am putea aici organiza un "Referendum" pentru a ne organiza impotriva maladiei de nepasare al FRR? Trezit-va cu totii voi cu buna credinta! 73 yo5ajr

  • Postat de NICK la data de 2013-10-04 13:17:35 (ora Romaniei)
  • LUI YO5AJR-Miki :
    Draaga Miki , nu mai sunt carcotas de serviciu ci sunt de acord cu dumneata . Eu lansez o lozinca ceva mai mobilizatoare : Treziti-va cu totii,voi ce mai ganditi radioamatoriceste si vedeti ca brambureala din ffr este voit-creata si mentinuta si ca acest calamBur Ducea ne ducea de rapa... pe noi dar si pe VOI !
    Cu stima yo9agn-nick/4 Octombrie anul de gratie 2013.

  • Postat de NICK la data de 2013-10-04 13:21:54 (ora Romaniei)
  • Scuze pentru dactilografiere !!!!! Am vrut sa scriu
    .......ca acest calamBur Ducea .. la rapa. pe noi si pe voi. S[er ca se accepta ... errata

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2013-10-04 14:49:15 (ora Romaniei)
  • YO3FU-nu iti este rusine cand ridici salariu de la F.R.R , cand stii ca nu faci nimic????? Te plimbi si atat, copiii la telegrafie au cerut bani de la sponsori si tu.....! Este timpul sa ne lasi, sa te retragi cat esti in plina glorie!
    Din partea mea si nu numai ai un mare vot negativ!!! Presedintele federatiei este si el intr-o mare HIBERNARE!!!! YO3FU-DORMI????

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2013-10-04 17:14:22 (ora Romaniei)
  • YO5AJR, Miki, vreau sa-ti trimit un mesaj pe adresa ce o ai pe radioamator.ro si se intoarce inapoi. Daca ai alta adresa si esti de acord, comunica-mi-o pe oricare din adresele mele aflate pe radioamator.ro. 73! Tavi

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact