hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul international de unde scurte multiband al Romaniei YO DX HF, care se va desfasura in perioada 24-25 august 2013?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-august-2013 si s-a incheiat la 26-august-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (19)  

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-08-20 17:21:02 (ora Romaniei)
  • Aceasta pagina a avut o problema tehnica si timp de 2-3 zile nu s-au putut posta comentarii. Situatia s-a remediat acum cateva minute. Imi cer scuze pentru cei care au incercat sa posteze comentarii, dar nu au reusit.

  • Postat de Vasile la data de 2013-08-20 17:46:45 (ora Romaniei)
  • Cam putini doritori de participare in YO-DX-HF Contest! Parca anul trecut eram mai multi. Chiar daca nu suntem de acord cu conducerea FRR, nu cred ca ar trebui sa avem o atitudine de acest fel fata de o activitate care ne reprezinta pe noi radioamatorii in lume si nu neaparat FRR-ul. Este pacat fata de participarea internationala in crestere de pana acum, si de munca celor cativa prieteni care se ocupa de organizarea acestui concurs. Sper ca participarea sa fie mai buna decat se profileaza.Cu cele mai bune urari pentru toti, Vasile

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-08-20 19:40:47 (ora Romaniei)
  • Pe cei care au raspuns "nu" sau care sunt inca indecisi ii rog sa se mai gandeasca o data si inteleaga ca prin participarea lor la acest concurs pot contribui la prestigiul radioamatorismului romanesc. Penalizand activitatea conducerii FRR (sau lipsa ei) prin neparticiparea in YO DX HF Contest se aduce un prejudiciu de imagine pe care radioamatorismul YO nu-l merita. Eu am exprimat intotdeauna public nemultumirile pe care le-am avut si le am fata de conducerea FRR, dar atunci cand a fost vorba de singurul concurs international de unde scurte al Romaniei, m-am implicat in organizare si am participat in fiecare an fie din Statele Unite, ca N2YO, fie din Romania de la YO3KPA, asa cum s-a intamplat in anul 2006. Numarul concurentilor din strainatate este in continua crestere, ceea ce arata faptul ca YO DX HF este un concurs cu un regulament atractiv si este bine organizat. Sper ca si in acest an sa fie activitate din toate judetele tarii, asa cum a fost la editia 2012. Obiectivul meu personal in acest an este sa depasesc 1300 legaturi si sa lucrez toate judetele. Voi participa la categoria Single Operator Mixed High Power.

  • Postat de Mihai (yo3hui) la data de 2013-08-20 20:15:51 (ora Romaniei)
  • Nu voi participa.Administratorul blocului de un an de zile ma ma ameninta sa demontez antena de pe bloc.Si eu cu toata incapatanarea ii spun ca nu voi da jos antena.Momentan nu mai am statie de HF.Doar pe masina a mai ramas.Astai Romania.Cine ne apara si noua drepturile??

  • Postat de Viorel la data de 2013-08-20 20:44:23 (ora Romaniei)
  • Atat cat o sa am timp-desii e weekend eu sunt de serviciu-o sa particip.
    Nu urmaresc "First Place" ci doar sa fiu prezent in concursul nostru international de HF...indiferent de cine il "patroneaza".
    Succes tuturor celor care participa in concurs si sper ca se ne auzim Ciprian,73!!!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2013-08-20 21:11:51 (ora Romaniei)
  • Felicitari Ciprian pentru implicare si atitudinea ta pozitiva fata de YO DX HF CONTEST!Cei care conduc acum Federatia Romana de Radioamatorism sunt total depasiti de situatie si cred ca cel mai indicat ar fi se retraga acum cat sunt inca in glorie! Sunt o rusine si nu ne reprezinta! Nu sunt in stare sa tina o Revista, nu avem birou de Qsl-uri, nu stiu sa promoveze concursurile interne, totul este intr-o mare deriva! Lipsa totala de transparenta, comunicarea cu membrii federatiei inexistenta! Imi pare rau ca m-am abatut de la subiect, dar de ce sa sufere un concurs atat de frumos si promovat pe vremuri pentru o mana de oameni care nu au nici o treaba cu radioamatorismul Yo?

  • Postat de silviu (yo9hrb) la data de 2013-08-20 22:23:10 (ora Romaniei)
  • Cu toate ca am votat "nu sunt hotarat" (desi nu hotararea imi lipseste, ci timpul), in masura posibilitatilor voi participa. Macar pentru 20...30 de legaturi.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2013-08-20 22:43:37 (ora Romaniei)
  • Ca la CN UUS se pare ca si YODX HF va fi boicotat in semn de contestare la adresa FRR. De fapt conducerea FRR care in ultima vreme doarme un somn adanc si bolnav, fara vise. FRR exista prin suma radiocluburilor afiliate, daca vrem (vreti) schimbare e nevoie de hotararea a 2/4 din suma radiocluburilor daca am avea comunicare si sincronizarea gandurilor pozitive. Neparticiparea nu e o masura sa schimbe ceva doar va arunca inca o umbra, o imagine negativa pentru
    radioamatorismul din Romania. Ergo...participati.
    73 de yo5ajr

  • Postat de Petrica STOLNICU la data de 2013-08-20 23:02:03 (ora Romaniei)
  • Sunt in totalitate deacord cu majoritatea parerilor nu am mare lucru de completat ci doar ca YODX HF CONTEST nu reprezinta FRR ci reprezinta YO. Concursul se numeste YODX nu FRRDX(Bine ca nu se cheama asa!! Hi!)
    Chiar daca nu voi putea participa, am considerat ca este de datoria mea sa aduc un mic ajutor pentru YODX HF Contest! Detalii gasiti aici:
    http://radioclubulromaniei.ro/log4om/
    73 de YO9RIJ

  • Postat de Bob la data de 2013-08-21 06:40:04 (ora Romaniei)
  • Ca si in ultimii doi ani, voi participa la concurs la categoria SO-AB-SSB-HP,si o fac cu placere chiar!Mi-a fost foarte util in 2011, a fost primul concurs in care am facut eu apel,pentru ca mi se parea normal sa se auda cit mai multe statii YO si de atunci am descoperit ce placut e sa faci apel, nu numai in concurs ci si in afara lui, constatind cu uimire ca, prin anumite benzi, statiile YO sint chiar cautate!Nu mai zic de surprizele pe care le ai uneori de la capatul celalalt al qso-ului...Prea putin ma intereseaza cine organizeaza concursul, asa cum au spus si ceilalti, mi se pare o chestie de respect fata de tine insuti pe de o parte si fata de radioamatorismul YO pe de alta parte sa incerci sa faci macar citeva legaturi in concurs.Nu spune nimeni sa stai 24 de ore, dar scopul principal este de a te relaxa la statie, si ,fata de alte concursuri in care benzile sint foarte aglomerate si e dificil, acum e mai liber si e mai placut.E neplacut pentru o statie straina dar si pentru noi, sa caute in banda judete-multiplicatori si sa nu gaseasca...Asta-mi aminteste de Concursul Bucuresti in care scopul era sa lucrezi cit mai multe statii din B si cred ca au fost 5 statii YO3 de toate...Nici macar cite una de sector:-)So,pregatiti antenele, statiile si succes!73 de YO8RNI

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2013-08-21 10:04:59 (ora Romaniei)
  • Din păcate, până la sfârşitul lunii sunt prins cu probleme medicale în Brăila iar aparatura este la cca 150km, la ţară. Nu ar fi fost greu de cărat un TS 130 S dacă, aşa cum arată YO3HUI şi cum ştiu şi alţii, aş putea avea antenă pe bloc. Numai că nu administratorul de imobil este de vină ci colocatarii care nu îşi dau acordul şi nimeni nu poate trece peste ei, aşa sunt legile, administratorul este un angajat care execută hotărâri luate de alţii. Până acum 2 luni XYL-ul a fost mai bine de 10 ani administrator în blocul unde domiciliez şi nu a putut instala pe bloc nici măcar un repetor (care aducea bani din chirie) deoarece nu au fost TOŢI de acord. Absurdul a mers până acolo încât au refuzat aplsarea unui banner pe un perete fără ferestre (tot contra chirie încasată de asocoaţia de proprietari)deoarece ... lămpile care îl luminau noaptea ardeau tencuiala blocului, contestaţie făcută de un judecător (!!!) care se împotriveşte şi la antene etc. Poate voi da o mână de ajutor la club. 73!

  • Postat de Mugurel la data de 2013-08-22 09:49:11 (ora Romaniei)
  • Voi participa la categoria SO SB (10m) LP, dintr-o locatie diferita de cea de acasa, unde nu mai am antene de US tot din cauza unui vecin de la et.4 care s-a plans ca il iradiez cu antena mea si nu poate face copii!!!...:)). Poate ii dam o mana de ajutor si-l scoatem din incurcatura... Voluntari?

  • Postat de Berni la data de 2013-08-22 11:40:07 (ora Romaniei)
  • Pentru cei care au o a doua locatie cu acces la internet dar vor sa opereze din QTH-ul de baza exista posibilitatea interconectarii prin internet. Vezi spre ex. pagina http://www.remoterig.com
    73

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2013-08-22 11:57:28 (ora Romaniei)
  • Interesant cu remote control! Dar... o astfel de configuratie: IC 756 PRO III, ACOM 1000, antene 4 SQ 80m, 4 SQ 40m, AV 2, inv V, JP 2000 se poate adapta usor la o astfel de optiune ? Eu zic ca nu...dar idei sint multe! Mny tnx,73! de yo8cln

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-08-23 13:07:04 (ora Romaniei)
  • Am rasfoit brosurile cu rezultatele YODXHF din anii "70. YO3KAA era mereu prezent, cu rezultate excelente. Am cautat in clasamentele din ultimii ani. YO3KAA nu mai este prezent de multi ani. De cand au intrat buldozerele pe Dr. Staicovici nu s-a mai putut organiza o locatie cu statie functionala. "CASA RADIO" a fost un anunt la care am tresarit, dar care a ramas un vis frumos. Am cautat pe sait. In YO3 nici nu mai apar YO3KAA si YO3KBN. Daca tastez YO3KAA sau YO3KBN apare ca sunt indicative apartinand FRR dar nu se specifica faptul ca sunt indicative autorizate de ANCOM ca la toti ceilalti. Dar am si o veste buna. In statiunea Jupiter este un YO2, care a venit cu tot ce-i trebuie ca sa participe in YODXHF. Deci inca mai avem iubitori de radio. Iar eu ma rog sa mai apar inca o data pe lista celor vii. Sunt sigur ca voi oferi fiecarui participant contactat o clipa de bucurie. 73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Dinca Costin la data de 2013-08-23 23:36:10 (ora Romaniei)
  • Am votat,, nu sunt hotarat,,. Citind regulamentul concursului si postarile de mai sus se vede ca din an in an romania activeaza mai putin in concursuri chiar si cele interne, este si normal ti se acorda zero puncte daca lucrezi o statie romania-romania practic esti obligat sa lucrezi numai statii din afara tarii; cum sa mai fi motivat sa lucrezi cand nu ti se acorda macar 1 punct (frumoasa promovare pentru concursurile interne).Momentan nu pot activa decat in banda de 10, sper totusi sa fie propagare si concursul sa atraga statii cat mai indepartate.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-08-24 00:45:30 (ora Romaniei)
  • Draga Costin. Daca organizam o petrecere si invitam straini din afara familiei noastre, parca nu ar fi prea frumos sa vorbim noi intre noi si sa neglijam invitatii. Iar concursuri interne YO sunt o multime. Si le gasesc chiar interesante. Propagarea YO-YO nu este deloc simpla. Ionosfera este foarte ciudata in ultimul timp. Hai sa vedem cum va fi propagarea in 10 metri in acest YODXHF. Succes ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Gabi la data de 2013-08-25 15:25:50 (ora Romaniei)
  • Am participat si anul acesta...check log.
    Astazi, cand s-a deschis propagarea spre SA in 15m au aparut si statii din PY. Acestea lucrau insa in "CVA DX contest" si s-au creat confuzii intre participantii la cele doua concursuri. Se chema "CQ contest" si abia cand se ajungea la exchange control isi dadeau seama ca nu lucreaza in acelasi concurs.


  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-08-26 00:12:02 (ora Romaniei)
  • Anul trecut eram la Campulung Muscel. FT-857 si antena jumatate in pod. A fost primul an in care am facut pentru prima data si qso-uri in SSB. Si m-am trecut la categoria SO-ALL-MIXT-HP. Observasem ca in anul anterior nu se acordase titlul la Seniori, ca nu fusesera 10 participanti. M-am gandit ca era pacat de efortul depus de catre cei care doreau rezultat bun. In acest an am folosit doar TS-450SAT. Pentru confortul comutarilor intre benzi. La fel, am facut si cateva legaturi in SSB si ma voi trece la HIGH. Ma opreste cineva ? L-am intalnit pe Ciprian in 21, 14 si 7 mhz. Si m-am bucurat. Pe vijeliosul LX7I l-am scapat in 14. In 28 am facut 53 legaturi. In total 551 . Incredibil !! Am mancat si am dormit normal. Nu ma mai intereseaza competitia. Spiritul competitiv este pe lista riscurilor de accident cardio-vascular... 73s ! Mircea = yo4si.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact