hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul mondial HF IARU in urmatorul weekend (13-14 iulie 2013)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 8-iulie-2013 si s-a incheiat la 15-iulie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de CEZAR la data de 2013-07-08 18:22:13 (ora Romaniei)
  • Voi lucra si in acest an in concurs , dar cu un indicativ special comemorativ. Stiu ca este greu sa-l transmiti in concurs (am lucrat si in WPX cu el), dar mai sunt zeci de astfel de statii care nu urmaresc sa castige puncte , ci sa dea puncte si sa se faca cunoscute in banda (G100RSGB, E720IARU, PH600NYK, ETC). E o ocazie buna sa lucrezi in 160 m si 10 m multe statii pe care altfel trebuie sa le astepti zile intregi pana dadeai de ele. Daca fac iar minim 75 multiplicatori si peste 250 de legaturi valabile, voi primi iar diploma lor de la IARU HF Contest.Cea de la FRR nu am primit-o inca, desi am indeplinit conditiile de a lucra cu YR0HQ (160m, 80m, 40m,20m).
    Astept cat mai multi radioamatori romani sa lucreze in aceasta competitie. 73! Cezar din Codlea.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-07-08 18:54:32 (ora Romaniei)
  • In acest an participarea ARRL in concurs va fi organizata de Potomac Valley Radio Club (PVRC). Statiile amplasate in statul Maryland (districtul 3) vor fi coordonate de Frank W3LPL si vor opera sub indicativul NU1AW/3, iar cele din statul Virginia (districtul 4) vor fi coordonate de Steve NR4M sub indicativul W1AW/4. Eu voi lucra de la W1AW/4 in banda de 40 de metri CW.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-07-13 22:50:33 (ora Romaniei)
  • Anul trecut YO3ND era in vizita la N2YO. Au hotarat sa mearga la NR4M sa lucreze de acolo in IARU. Eu eram mutat in noua locatie de cateva zile. Nu aveam antena de US. Asa de tare m-a stimulat aceasta veste ca am legat o sarma de 20 metri de la etajul cinci la un arbust in fata blocului si am reusit sa fac 291 de qso-ri din 10 la 160 metri. Propagarea nu a fost buna. Ca si astazi. Pana acum am facut 89 de legaturi. Banda de 21 nu a mai adus pe inserat america de nord. Mi-a placut expresia organizatorului : participam si de amuzament... Este o alta optica. Foarte relaxanta.
    73s ! Mircea = yo4si

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-07-14 19:28:35 (ora Romaniei)
  • Am reusit 255 qso-uri. In toate benzile. M-am culcat la doua si jumatate, iar americanii nu se auzeau in 7. Noroc ca am mers la baie la sase si ceva. Zic : hai sa vad daca se aude america de nord in 7. Se auzeau americani! Am filat banda si am dat de Ciprian. Nu am mai pornit PC-ul. L-am chemat la mana. A insistat sa ma scoata din zgomot. Si... bucurie mare. M-a auzit ! A pierdut secunde pretioase sa ma salute pe nume... Am mai lucrat un american si m-ama culcat la loc. Somnul este indispensabil pentru buna functionare a sistemului imunitar. Target atins: legaturi in toate benzile, YR0HQ in 14;7;3,5 si 1,8 si W1AW/4 in 7. Am bifat IARU si anul acesta. 73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Calin la data de 2013-07-14 19:42:31 (ora Romaniei)
  • Anul acesta am trimis pe cele 2 grupuri oferta mea de voluntariat ca operator SSB (nu mai am decat o antena verticala care nu merge grozav) dar nu am primit niciun raspuns! Totul a fost etans, strict secret! Nu s-au stiut frecvente, operatori ....

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2013-07-14 23:12:29 (ora Romaniei)
  • Ma intristeaza pozitia lui Calin si in gand ma trimite la strofele postate de Tavi cu cei 10 radioamatori. Nu a fost nimic secret, doar trebuia sa ei legatura cu Adrian (yo3apj) pe care inteleg in organizarea echipelor HQ. "Natiunea" de radioamatori YO la ora actuala este devastat de dezbinare, carcotasii de prost gust apar in toate colturile contribuind din plin la demoralizarea generala. A venit timpul sa ne gandim serios la polarizarea critica a radioamatorismului Roman, carcotasii cu carcotasi iar cei care tin cu adevarat la acest hobby nobil sa drege relationarea lor ca prieteni adevarati, indiferent ca sunt din districtul 8 - 7 3 etc. Multumesc pe aceasta cale celor care au cautat echipele HQ. ca de ex. YO3FFF sau YO4SI si altii, putini la numar. Eu am fost la 160m CW.
    73 de Miki

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact