hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Obisnuiti pe timpul concediilor (vacantelor) de vara sa luati cu dv. aparatura de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 17-iunie-2013 si s-a incheiat la 24-iunie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de andrei la data de 2013-06-19 14:21:40 (ora Romaniei)
  • Doar echipament vhf,chiar si cand nu sunt in concediu
    73!Andrei

  • Postat de Gabi la data de 2013-06-19 17:55:30 (ora Romaniei)
  • Astazi am ajuns cu rulota in zona mamaia-navodari. Am luat cu mine o undita de 8m din fibra de sticla, un trepied foto extensibil precum si urmatorul echipamet homemade: xcvr ssb bitx pe 14mhz, antena monoband endfeed cu microtuner si swr-metru cu led, antena verticala triple leg.

  • Postat de NICK la data de 2013-06-21 22:40:59 (ora Romaniei)
  • O intrebare si doua raspunsuri : unul sa dea frumos la redactie si unul franc, clar ,de lup batran.Cred ca e cam putin. Nu prea sunt la obiect sau sunt potrivnice sensului solicitat de redactie( vorbesc de al doilea-desi foarte corect). Adica ,daca tot fac ceva sa fac ceva serios.EU , cand plec in concediu imi iau :
    - in buzunarul stang Motorola de 2 m;
    - in buzunarul drept IC-ul de 432;
    - pe sapca VHS-ul de 1296 cu antena directiva fixata pe sapca.
    Am auditie polifonica si emisie trifonica. Mai am timp sa reglez din pupitrul de comanda (ce-l tin agatat de gat cu o curea ) canalele si benzile.Mai am timp sa gandesc si ce intrebare savanta va urma in saptamana viitoare. Ma framant............
    Oare , din noianul de probleme, ce framanta lumea radioamatoriceasca , nu se gasesc si intrebari care sa fie cu adevarat INTREBAREA SAPTAMANII ? sau cum e intrebarea asa este redactia.Am mai fost sters(ca nu as fi la obiect, dar aici, cu certitudine sunt ,foarte la obiect) si sper ca MADAM COMUNITATEA CENZURA SA NU MA MAI RADIEZE. cU MULTUMIRI CELOR CE VOR """APUCA""" SA CITEASCA ACESTE GANDURI CINSTITE, DORITE SPRE BINELE NOSTRU. Cu stima cititorule din partea lui nick-yo9agn.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-06-21 23:40:24 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9AGN, din partea redactiei. Va multumim pentru comentariu si ne pare rau ca intrebarea acestei saptamani nu s-a ridicat la standardele dv. Va precizam ca aceasta intrebare a fost preluata de pe pagina cu sondaje a ARRL din aceasta luna. Credem ca ar fi interesant de comparat raspunsurile radioamatorilor americani si romani. Va asteptam cu sugestii pentru alte subiecte la Intrebarea saptamanii la editiile viitoare. Dupa cum vi s-a mai explicat, acestea pot fi trimise pe adresa email a webmasterului sau pot fi facute public la Forum, plasandu-se in topicul special destinat.

    Cu respect,

    Redactia

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-06-22 00:30:14 (ora Romaniei)
  • Sunt in "vacanta mare". Vara mergem cu nepoatele la Campulung Muscel la cuscri. Am rezolvat problema HF-VHF cu un FT-857 si un alimentator de PC cu micile modificari ca sa fie 12V cel stabil. Inainte de asta dusesem acolo vechile mele cutii pline cu lampi. Nu m-au multumit. Si nici corespondentii nu erau in extaz ca lucrez cu HM. Desi modulatia era foarte buna. Imi imaginez ca pentru tinerii care pleaca isotiti de familie, XYL, QRPP-ei este mai dificil sa faca radio. Familia primeaza. Iar cei tineri si singuri in concediu, au altele de facut ! Hi !

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2013-06-22 20:35:49 (ora Romaniei)
  • Pe masina un IC7000 cu LDG Z100 pentru HF 14-50 MHz. Backpack-ul cu IC-703 pentru tropa tropa pe ici pe colo.

  • Postat de NICK la data de 2013-06-23 09:37:20 (ora Romaniei)
  • PETRU REDACTIE::(alias Ciprian ).
    M-am ferit de stilul atacului la persoana sau persiflant. Se scrie ca nu sunt admise. Inteleg bine STANDARDELE si altele . Primesc scuzele,daca sunt corecte si cinstite. Nu vreau polemica,dar nu accept sa fiu ""LUAT DE LA STANDARDE INALTE"". Imi place stilul pamfletar si iubesc pamfletul .... dar unde-i este locul. Deci: am postat aici ceva referitor la problema de aici. Nu plec in alta parte cu problemele de aici. Ca intrebarea REDACTIEI si a WEBMESHTERULUI este de foarte slaba calitativ, neimportanta, nemobilizatoare si fara interes si priza la publicul cititor e vina WEBMESHTERULUI (cred ca e un corespondent f elegant in romaneste fara prea multe englezisme ).Ref ca aceasta intrebare ca e luata dei ARRL nu mi se pare o garantie a calitatii. Probabil ca si la ei a fost un bluf.Nu tot ce e american ( pe vremuri se zicea capitalist ) e si bun. Noi sa luam ce au bun ( si Slava Domnului ca au ). Nu concep, nu pot crede , ca o persoana(indiferent de functie -webmaster- sau secretari de redactie) este polivalent cultivata sa poata CENZURA IN ORICE DOMENIU PE ORICINE !!!!Toti avem limite (si e bine sa ni le cunoastem si sa le respectam). Reintru in concursul digital ukrainean, ca as avea mai multe de precizat. Aici gasesc materialul pe care-l critic, aici il critic. Nu il gasesc la Bucuresti (sau Buzau) si-l critic la W.dc. Cu respect pentru toti cei ce consuma un minut sa citeasca aici , nick-yo9agn.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact