hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti o statie FM portabila (handy) pentru unde ultrascurte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-iunie-2013 si s-a incheiat la 10-iunie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de ionut la data de 2013-06-03 21:36:19 (ora Romaniei)
  • da si o port intodeauna dupa mine telefonul il mai uit dar statia radio niciodata

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-06-04 23:20:58 (ora Romaniei)
  • S-ar putea sa fiu un caz unic. Handy-ul meu sta alimentat tot timpul !! Sunt fericitul posesor al unui VX-8G YAESU. "Jucaria" aceasta este o minunatie. Are GPS si TNC incorporat si tot ce-i trebuie sa emita trame in APRS. Pentru ca am aparut eu cu asa ceva, Claudiu a facut ce a facut si a dat drumul unui IGate - YO4FYQ-10, care receptioneaza tramele de la mine si le baga in reteaua APRS de pe internet. Iar pentru ca YO4FYQ-10 este mereu alimentat, tin si eu conectat permanent VX8-ul meu... Sa vedeti aventura ami departe : Poimaine plecam la Bucuresti, iar vineri la 7 dimineata vom pleca pentru 9 zile in Bretania, via Paris ! Cred ca voi fi singurul turist care va dori mai mult sa vada ce Igaturi si Digipeatere au pe acolo, decat frumusetile Frantei. Daca aveti timp, urmariti-ma pe APRS.fi, eu fiind YO4SI-7. Va doresc sa traiti si dumneavoastra cat mai curand emotiile mele. 73s, Mircea = yo4si.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2013-06-05 10:12:02 (ora Romaniei)
  • @YO4SI:
    Draga Mircea, bucura-te de ce vei vedea in Bretania, nu ocoli scoicile cu cartofi prajiti (sunt cele mai bune din lume).Uita traficul radio ca e zero.
    73!

  • Postat de Alin la data de 2013-06-06 12:15:52 (ora Romaniei)
  • Draga Mircea, distractie si relaxare placuta, te vom urmarii pe internet si de la Mangalia.

    Am renuntat pentru o perioada la portabila insa nu ma pot despartii de ea.Acum activez in drumurile mele ca MM(motociclist mobil HI). Jucaria este un icom IC-2E montat pe kawasaki EN500 cu audio si mic in casca. Momentan 5W ...dar in proiect introducerea si unui final de 40W.
    73!

  • Postat de Cristian la data de 2013-06-06 22:35:17 (ora Romaniei)
  • Ma bucur de placerea de a avea cel putin 3 asemenea statii din care una cu valoare sentimentala (am luat-o imediat dupa revolutie si echivalentul unui salariu-Standard C 528 dual band),iar cea de-a doua din W -TH F6A,care ma ajuta sa ascult pe drum 2M dar si CB(225),insa e tot timpul alimentata gata pentru orice situatie de urgenta sau de plecare imediata in M/P.Chiar saptamana trecuta am avut-o in HA/OK,OM,SP in masina tot timpul cuplata.Dupa mine orice ham ar trebui sa o aiba la indemana,oricand,oriunde.Nu se stie cand poti fi ajutat sau poti ajuta cu ceva.73 si succese in M/P!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-06-09 20:10:36 (ora Romaniei)
  • Am ajuns cu bine. Cu handy in autocar nu m-a auzit nimeni. Dar prin Paris da. Apoi cu antena de la LCCOM pe masina gazdelor este ok. Am fost pe plaja Omaha. Am luat nisip de pe plaja peste bomboanele cu eucalipt recomandate de un distins prieten. Totul e super !! Va muultumesc pentru atentie !

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-06-12 00:43:01 (ora Romaniei)
  • In aceasta parte a Bretaniei nu prea sunt digipeatere. Dar cand am venit, pe data de 8 iunie, ca printr-un miracol, chiar in fatza casei prietenilor nostri am fost auzit. IGate F5PHW ! Am tot umblat, dar semnalele APRS sunt slabe, le aud, dar nu sunt auzit. Astazi am fost la St-Malo. Nu eram auzit de niciunde. Am luat handy-ul cu mine cu antena proprie. Am urcat pe un loc inalt, ziduri cu promenada cu priveliste spre ocean. M-am catarat cat mai sus, stateam ca statuia libertatii cu handy in mana, doar doar voi fi auzit pe undeva. Se auzeau si cativa englezi. Si, la un moment dat, minune ! Am fost auzit. Eram foarte curios daca m-a luat un englez sau o statie din Franta, pentru ca in acelas minut aparea un francez si un englez. Acasa am vazut performanta. Daca aveti timp puteti verifica si dumneavoastra. Daca nu era packetul acesta receptionat, excursia era ratata pentru mine. Din cand in cand ma ciupesc, sa ma conving ca ce traiesc nu e vis. Ma gandesc mereu si la d-voastra, toti prietenii mei de acasa. 73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-06-13 01:08:15 (ora Romaniei)
  • Astazi am fost la Le Mont-Saint-Michel. V-am spus ca ma tot ciupesc sa ma conving ca e realitate. Semnalele de APRS slabe. Digipeaterele sunt relativ departe. La ducere nici-o trama nu mi-a fost receptionata, antena fiind pe masina. Am aplicat aceeasi metoda. Am luat handy in mana si am urcat cat mai sus. Si am gasit ! Un loc unde mi-au fost receptionate vreo trei trame. La intoarcere am intrat din nou la St.Malo. La fel, cu handy in mana am urcat din nou in locul acela inalt unde, pe un vant napraznic am fost auzit. Aici "acasa", am vazut traseul, parca am zburat peste mare, si am vazut si pozele de pe google map. Vremea nu este prea buna. Se spune ca in Bretania este vreme frumoasa de cateva ori pe zi ! Adica mai iese si soarele... Sa vedem maine propagarea tropo. Va saluta cu drag, Mircea = yo4si.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-06-14 01:43:54 (ora Romaniei)
  • Am luat-o spre Rennes. Eram tare dezamagit. Nu auzeam confirmarea ca sunt auzit de careva in APRS. Se auzeau ceva semnale dar foarte slabe. Mi-a placut ca Robert, YO4GSI, mi-a inteles dorinta de a lasa o urma ca am trecut pe acolo. Am mai avut si dezamagirea ca in tot orasul, nu se putea manca nimic nicaieri intre orele 14.00- 19.00. Am plecat, si Robert a facut un ocol spre zone care pareau inalte, pentru a putea fi auzit. Si, bucurie mare, la un moment dat, am auzit trama de raspuns, indicativul meu afisat, dar indicativul celui care m-a preluat nu a putut fi decodat, fiind in zgomot. Dar acasa surpriza !! Privind harta, am vazut ca fusesem auzit si postat pe harta de vreo 20 de ori de F5ZZC-4 ! Probabil ca are puterea mica de nu i-am auzit raspunsul. Propagarea s-a imbunatatit si in zona locatiei noastre am fost auzit (cu antena pe masina) ca de obicei de F5ZCA-3 care m-a trimis la F5PHW-3. Cu toata dezamagirea ca mi s-a parut nu sunt auzit in Rennes, si ca la ei nu se poate manca intre 14 si 19, a fost si astazi o zi grozava si m-am ciupit de mai multe ori sa ma conving ca nu visez. 73s de yo4si.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-06-15 01:26:04 (ora Romaniei)
  • Astazi a fost o zi splendida ! Am fost spre nord, in varful peninsulei unde ne aflam. Am vizitat Cap Frehel si Fort La Latte. Am urcat sus in turnul de observatie al fortului. Eram curios cum va apare poza de pe aprs google map. Nu a aparut splendida imagine care se vedea de acolo. Am fost auzit cu usurinta de cei doi, F5ZCA-3 care m-a trimis la F5PHW-3. Desi sunt departe, din acea zona m-au auzit cand eram in portiuni de drum mai inalte. Poimaine, duminica seara , plecam spre casa. Aud ca sunt greve si traficul aerian este perturbat. Sper ca totul sa fie Ok. 73s !

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-06-16 01:40:36 (ora Romaniei)
  • Nu mai stiu care zi a fost mai frumoasa. Zona este extraordinara. Dar semnalele APRS care se aud sunt foarte slabe. Dupa cum se vede pe harta, distantele sunt mari. Trafic vocal nici nu am incercat. Eram curios de activitatea APRS in care sunt incepator. Incet, incet, incep sa pricep cum e cu aprs-ul acesta. Aceleasi statii ZCA-3 si PHW-3, m-au slujit cu credinta, dar numai cand ma aflam in locuri inalte. Maine plecam spre casa. Ora de plecare de la Beauvais s-a decalat. In aceasta excursie mi-am dat seama de importanta prezentei digipeaterelor si IGatelor care sa acopere eficace teritoriul. Sunt gata sa particip financiar la repunerea in functiune a lui YO3KSR-2 din Bucegi. Imi cer scuze pentru off-topic. Sa fim sanatosi, sa ne reauzim in YO. Mircea = yo4si.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact