hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: La cate concursuri internationale de radioamatori participati de obicei in fiecare an?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 29-aprilie-2013 si s-a incheiat la 6-mai-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (13)  

  • Postat de CEZAR la data de 2013-04-29 17:45:24 (ora Romaniei)
  • De la inceput, din 1981, cand am fost autorizat, am invatat de la cativa radioamatori veterani din BU ca daca lucrezi in concursuri (atat interne, cat si internationale) ai mai multe sanse de a primi QSL-URI de la concurenti si apoi sa le folosesti pentru a obtine diverse diplome. Un WPX sau WW, un REF, UBA sau pe vremuri CQ-MIR, te ajutau sa faci in maxim 1 an DXCC-ul. Si azi lucrez cu drag in concursuri, nu neaparat ca sa castig, cat mai ales pentru legaturi noi cu statii YO sau DX. ACUM, A FACE IN CIRCA 8 ORE PESTE 400 DE LEGATURI ESTE CEVA NORMAL, existand o multitudine de operatori ce lucreaza in concurs.Un P41, PJ4,VE, JA, HK, K, VE, ZL, 3V8 SAU CN2 le faci fara mare asteptare in concurs.
    Pe de alta parte, participarea la un concurs YO este de cele mai multe ori pentru mine un semn de apreciere a muncii organizatorului si a eforturilor lui materiale, financiare si organizatorice. Rar mai sar cate un concurs doar daca sunt plecat la o lucrare de serviciu in alta localitate sau sunt bolnav si nu pot lucra. Felicit pe toti cei care inca mai organizaeaza concursuri. CEZAR-YO6CUF (YP20ARER)

  • Postat de Vasile la data de 2013-04-29 17:58:50 (ora Romaniei)
  • Din 1988 pana in 1999 nu scapam niciun concurs international !Acum nu mai particip decat la cateva si din pacate cred ca nu voi participa la YO DX din motive de...lehamite !
    73 Vasile !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2013-04-29 18:28:35 (ora Romaniei)
  • "Cu sau fara lehamite" la YODX statiile YO sant cautate, asa ca eu in general fac acest contest pentru radioclub al carui membru sunt. In rest anual in media particip la 7 - 9 conteste mai de anvergura, internationale. In conteste interne foarte rar. Nu fac conteste nici pentru o noua entitate sau QSL, o fac de placere si pentru mine ca o provocare ca sa depasesc rezultatele proprii anterioare. Din anii 63 nu am cumparat nici-o diploma cu bani, cele ce am (si destul de multe) am castigat pe bune. Este un sentiment placut de camaraderie cand in timpul contestelor ne mai salutam pe nume. Ar fi frumos ca si contestmani - i din YO sa posteze la 3830 "claimed scores" asa cum fac multi din toata lumea, indiferent de scorul atins.

  • Postat de NICK la data de 2013-05-01 13:44:43 (ora Romaniei)
  • Lucrez cu placere in concursurile (nu cotesturile) internationale.Pacat ca ma cam ""lasa "" conditia fizica. Lucrez numai modurile digitale .Nu pentru entitati noi, nu pentru locul unu ci din spiritul de concurs. Am 3 ani de lucru,(GIGIMOD), peste 120 entitati DXCC peste 90 DIPLOME INTERNATIONALE VERIFICABILE PE INTERNET ( nu entitati ""lucrate declarativ"" ca daca e asa eu am 44444 de entitati . Nu credeti ? Verificati !! Deci trebuie lucrat la regulamentul YODX CLUB. Nebunul declara, dar fraierul nu verifica si crede !!(se vede spiritul meu razboinic si aci HI )Miki, ma ingrozeste afirmatia ca YO SUNT F CAUTATI . Oare Hamii YO sunt asa rari ?? suntem bananieri din Insulele Papagalos ??Eu, qso-urile digitale le inchei cu salutari din ROMANIA si se posteaza drapelul romanesc. Miki, hai sa nu ne stropim pantofi la calcaie numai de dragul de a fi citit si a fi crezut mai important ca altii(care sunt ROMANI chiar daca nu fac parte din LUMEA BUNA A CLUBURILOR SAU A FRR( vazusi bre ce ne facu CA al FRR ??!!???!! ))Sa fim modesti, sa fim ...Ma uit la buzoieni..neaparat in top DX Club(membri ai CA al FRR) dar aici mai sunt altii care au dublul tarilor confirmate, numarul Diplomelor internationale si lucreaza cu placere si modestie .....(vezi YO9GSB-Dan)...... Va salut cu drag, NICK-YO9AGN

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2013-05-01 15:11:14 (ora Romaniei)
  • Nu e nimic "GROAZNIC" ca la YODX international contest indicativele YO sunt cautate - doar sunt multiplicatori. Sau nu? In rest e OK. Acum cam de 8 ani am scris o fabula in revista noastra care infiera stralucirile false a unori curcani cu penele de pauni. (remarca vs. de "modestie") Se pare ca a fost fara rost din cauza curcanilor....hi. 73 de yo5ajr

  • Postat de NICK la data de 2013-05-01 17:32:41 (ora Romaniei)
  • Draga fiule, te admir ca ai scris o fabula. Atat ? !!Recunosc faptul ca nu am retinut ca FABULEZI !!Modestie, da ! Dar nu vorbeam de mine ci de un f bun amic din Buzau. Despre mine::SUNT IN PRIMII 5O YO LA NR DE DIPLOME STRAINE IN DIGIMOD( PESTE 93 SI TREBUIE SA FAC CERERI PENTRU MACAR 25-30). yO5OO ARE EVIDENTA.aPROPO: CA SCRII FABULE , E MINUNAT, DAR CA FABULEZI, DOARE. eU SCRIU EPIGRAME SI USTURA AL DRACULUI. MAI DA SFOARA-N TARA PRIN BANDA > aSA CA ..... NU POT FACE HI... CAND MA DOARE TRUFIA FABULARDULUI NU A FABULISTULUI. ZIC OF,OF.. 73 DE OFURI DE LA NICK

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2013-05-01 21:29:42 (ora Romaniei)
  • O observatie usor off topic care sper sa nu genereze alte comentarii. Miki YO5AJR face distinctie intre diplomele "cu bani", deci pe care trebuie sa le platesti ca sa le obtii, si celelalte gratuite, care sunt castigate "pe bune", sugerand ca diplomele platite se obtin prin simpla trimitere de bani, fara un alt efort radioamatoricesc. Eu nu sunt colectionar de diplome de radioamatori, dar din cunostintele mele in general emitentul solicita contravaloarea diplomelor pentru a isi putea acoperi cheltuielile ocazionate de tiparire, expeditie s.a.m.d., aceste diplome fiind in multe situatii mai aratoase din punct de vedere estetic decat cele care se expediaza gratuit. Acest lucru nu insemana insa ca diplomele "cu bani" au conditii de obtinere facile. In mod similar obtinerea confirmarii unor legaturi DX necesita uneori IRC-uri sau bancnote verzi, cu toate acestea QSL-ul este obtinut "pe bune".

  • Postat de George la data de 2013-05-02 12:48:46 (ora Romaniei)
  • http://www.contestrank.com/
    Informatii,clasamente despre participantii la competitii internationale dupa anul 2000,se gasesc la adresa de mai sus.73&GL tuturor contestmanilor!
    George/YO4AAC

  • Postat de NICK la data de 2013-05-02 14:32:03 (ora Romaniei)
  • Multumesc George !! Felicitari pentru participarea in concursuri ! Intotdeauna ati fost cu multe locuri in fata mea! V-am transmis (si prin diversi amici) felicitarile mele. Va invidiez, desi nu sunt invidios.Daca amicul cu care "" ma contrez "" era in locul dumitale, ma faceam mic. Asaaaa...

  • Postat de Vasile la data de 2013-05-03 18:22:01 (ora Romaniei)
  • Mai Miki YO5AJR !De ce trebuie sa rastalmacesti tu cuvintele mele ?La fel ai comentat la alta intrebare....cu uiatarea telegrafiei...ca este ca mersul pe bicicleta !Eu cred ca tu esti o capacitate de om ! Nu se poate compara cu tine oricine ! Ca sa-ti fac in necaz...voi participa si anul acesta in YO DX ! Multumit ?
    73 Vasile !

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-05-04 13:16:00 (ora Romaniei)
  • Intrebarea este bine pusa : daca participam, nu daca (virgula hi), concuram. Cei care concureaza sunt putini. Iar ei au musai nevoie de cei care participa. Pentru a concura nu este deloc usor. Facilitatea oferita de lucrul pe calculator cu programe dedicate, cu posibilitatea de scoatere si expediere rapida a logului de concurs, ma face sa fiu mereu prezent. Si este asa de bine ca anunta Ciprian concursurile saptamanii ! Benzile sunt mai animate in zilele de concurs, decat in altele. Este foarte mult radio in aceste concursuri. Propagarea este un miracol. Poti vedea cum iti merge antena, cum e propagarea, ba chiar cum mai "functionezi" tu insuti. Iar despre YO DX HF ? Noi nu suntem P5, noi suntem YO ! Avem libertatea de a alege. 73s ! Mircea = yo4si

  • Postat de Lari la data de 2013-05-05 12:49:46 (ora Romaniei)
  • Am intarziat pentru a posta aceste randuri pentru a verifica logul,in anul 2012 mi-am pus ,,semnatura’’ prin participarea in 8 concursuri internationale(la unele am expediat log pentru participare,la altele log control).Ca si pe alti colegi ma incanta atmosfera acestor concursuri,avand avantajul expedierii logului electronic,este un mijloc de delectare si testare a RIG ului si capacitatilor fiecaruia.Succes la toti colegii hami in concursuri si in activitatea acestui hobby.Am un respect deosebit pentru cei care au rezistenta fizica si realizeaza punctaje deosebite in marile concursuri.Permiteti-mi sa va urez in aceasta zi Sfanta: CRISTOS A INVIAT.Cu sinceritate,LARI,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Adrian Junc la data de 2013-05-06 12:25:17 (ora Romaniei)
  • Lucrez aproape in toate contesturile internationale daca imi permite timpul si sunt la Qth-ul propriu... cele mari de 2 ani incoace de cind sint mai activ nu le-am scapat pe nici unul,se vad si rezultatele . Cele mai multe Qsl-uri dupa cum zicea si Cezar de aici vin.73's de YO5OBA Paste Fericit !Hristos a Inviat!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact