hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum apreciati activitatea clubului sau asociatiei de radioamatori la care sunteti membru?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-aprilie-2013 si s-a incheiat la 22-aprilie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (15)  

  • Postat de Mirzan Daniel la data de 2013-04-16 15:42:03 (ora Romaniei)
  • Sunt afiliat la YO8KGA,Suceava.Realizarile acestui radioclub in ultimii 4-5 ani sunt notorii,prezentate pe larg pe internet.Din pacate,contributia mea personala,la ce s-a realizat aici ,este nula.Stiu ca vor fi multi carcotasi dar (re)afirm ca radioamatorismul romanesc ar fi avut o alta turnura in viziunea lui YO8OW.Am avut multe discutii cu acest ham(telefonic,in banda)si stiu ce si-a dorit.Stigmatul dat de un asa-zis radioamator(care nici macar nu este sucevean),prin fraudarea unui contest international,a fost purtat de Adrian in tot mandatul sau.Si o intreaga echipa meritorie,oameni care au o singura vina;au facut parte din acea echipa.De ce am vorbit de YO8OW in acest topic?Pt ca a fost sufletul radioclubului sucevean,a fost chintesenta activitatii ham-radio in Bucovina.Pt mine,indicative deosebite sunt YO8SKY(tnx pt qsl-uri),YO8NR(stiti dvs pt ce va multumesc,hi!).73s!

  • Postat de Vasile la data de 2013-04-18 12:15:59 (ora Romaniei)
  • M-as fi mirat sa nu fie laudat YO8KGA si Adrian !
    Eu nu eram in tara cand am aflat ca QTC-ul se tine ...aiurea in tramvai in YO8 !Daca se tinea de la Brasov,din mijlocul tarii...era mai usor de inteles !Si atunci ca si acum primeaza...ciolanul !Referitor la intrebarea de acum,am votat la SLABA !Daca cineva ma interpeleaza,pot aduce argumente !73 Vasile !

  • Postat de Popovici Gabriel la data de 2013-04-18 18:28:23 (ora Romaniei)
  • Am votat nu sunt membru!
    Este tristul adevar...cu toate ca imi doresc sa fac parte dintr-un club unde sa am cu cine vorbi si impartasi din acest frumos hobby.
    Pacat ca viata si lupta pentru supravietuire ne ocupa prea mult timp si nu ne da voie sa ne dedicam mai mult timp pentru aceasta frumoasa activitate.73!
    ps:cand reusim intr-un tarziu sa scapam de la job(dupa ora 18,30 in general) se inchide clubul!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2013-04-18 18:39:46 (ora Romaniei)
  • Fac parte din clubul YO4KAK, club de drept privat, infiintat si mentinut (sediu contra chirie, aparatura de ultima generatie, plata utilitati etc) numai de membrii sai. Intalniri bisaptamanale, de multe ori sediul este foarte aglomerat. Se asigura expedierea QSL-urilor inclusiv in strainatate. Clubul organizeaza Cupa Brailei si Cupa Minoritatilor. Se remarca printr-o valoroasa activitate voluntara YO4AH, YO4SCY, YO4GNJ, YO4AAC. Iar Braila este unul dintre judetele cele mai lovite de criza (a pierdut practic toata industria, resurse financiare sunt foarte reduse), taxa de membru al clubului destul de piperata si, cu toate acestea existam si functionam onorabil fara sa intindem mana la bugetul tarii. In acest context ma intreb, si intreb, cate cluburi departamentale mai exista si, daca mai exista, in ce (mai) consta activitatea lor? O lista postata pe forum ar fi bine venita. 72! Tavi.

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2013-04-18 20:23:04 (ora Romaniei)
  • In Suceava nu este tranvai... dar... Vai de mama noastra... 73! de yo8cln

  • Postat de Vasile la data de 2013-04-19 05:53:26 (ora Romaniei)
  • @YO8CLN
    Nu vad de ce te plangi !Poate se va face si tramvai pe acolo !Rdclubul este puternic,rezultate meritorii...dar nu a fost in carti....sa fiti buricul radioamatorismului !
    73 vasile !

  • Postat de Cristi la data de 2013-04-19 08:24:36 (ora Romaniei)
  • Vasile, intrebarea era strict la relatiile individului cu clubul din care face parte. Pentru orice activitate trebuie sa fie doritori. Din cate s-a zis in AG (vezi inregistrarile) nu a vrut nimeni altcineva sa il editeze/transmita. Cel putin din cate s-a zis cu greu a reusit domnul Neacsu sa ii convinga pe 3FRI si 3GOD sa faca acest lucru de la 3KPA. Din cate am vazut in callbook sunteti din Ploiesti. Acolo exista un club puternic (sau cel putin asa stiu eu) despre care asteptam vesti. Mi-a placut comentariu domnului Tavi care pe scurt a punctat activitatea clubului din care face parte. Cum am mai spus imi doresc ca noua echipa din conducerea FRR sa faca cel putin cat celelalte dar dupa cum a decurs AG... Toate cele bune.

  • Postat de Tina la data de 2013-04-19 14:42:46 (ora Romaniei)
  • La Radioclubul Municipal se duce o activitate destul de frumoasa cu foarte multi voluntari. Aici se vede dorinta de a ajuta si cum cred ca deja se stie fac voluntariat de peste 22 ani de cind Domnul Misu YO3PI a plecat dintre noi. Pentru transmiterea QTC`ului la YO3KPA m-am oferit voluntar tot din dorinta de a ajuta si nu ca am fost cu greu convinsa. Strabat aproximativ 35km de la Tancabesti, din nord in sud Bucurestiul doar pentru a citii cele cateva articole si pentru a informa radioamatorii ce nu dispun de internet. Nu doresc laude, ci doar sa vad ca totusi ceva se misca. Tuturor ne este dor de Vasile YO3APG, si ii simtim lipsa dar cred ca este timpul sa invatam sa ne descurcam si singuri.Decat sa ne plangem singuri de mila, mai bine am pune mana sa construim ceva frumos, sa dam cate o mana de ajutor si sigur viata ar fi mult mai frumoasa.Hai sa zambim si sa mergem cu inima deschisa la cluburi sa vedem ce este de facut. Daca noi nu ne ajutam...atunci , cine? 73/88 cu drag

  • Postat de Florin Dinca la data de 2013-04-19 17:10:21 (ora Romaniei)
  • Domnule Cristi,YO8DHD,nu stiu ce inregistrari invocati,de la ce AG-uri,poate din alti ani,poate trunchiate;eu am fost prezent la AG din 2013,nu vorbesc despre "inregistrari". DEZINFORMATI pe cei care nu au fost la AG (ca si dvoastra) dar care probabil nu se bat cu caramida in piept ca "ar detine inregistrari".Daca stiti mai multe,va rog puneti la dispozitie asa-zisele inregistrari. DEZINFORMATI.Domnul Neacsu nu a "reusit cu greu sa ne convinga" ci NE-AM OFERIT NOI...Nu stiu daca stiti,dnul Ciobanita a transmis QTC-ul multi ani de la YO3KPA.Si ceea ce face dna Tina, care parcurge cam 70 de km printr-un trafic foarte aglomerat,fara sa contorizeze consumul de benzina,timpul pe care il investeste,faptul ca vine de la serviciu sau pleaca in fuga direct la job...Si daca tot atrageti atentia ca "intrebarea era strict la relatiile individului cu clubul din care face parte", poate ar fi cazul sa discutati si dvoastra doar despre subiectul saptamanii,nu sa ridicati in slavi o persoana.

  • Postat de Cristi la data de 2013-04-19 17:15:22 (ora Romaniei)
  • Ok imi cer scuze public pentru aceasta afirmatie. Nu s-a vrut nici o dezinformare, inregistrarea AG este pe acest site si din inregistrare eu asa am inteles. Inca o data imi cer scuze daca am inteles gresit si am dezinformat. Si daca nu ma insel cred ca am fost printre singurii care v-am aparat aici pe forum cand toti va criticau felul de a transmite qtc-ul. Nu vreau sa ridic pe nimeni in slavi.

  • Postat de Florin Dinca la data de 2013-04-19 17:19:52 (ora Romaniei)
  • revin cu scuzele de rigoare pt YO8DHD.Remarca cu devierea de la subiectul saptamanii este adresata lui YO8RQP

  • Postat de Geo la data de 2013-04-20 04:52:02 (ora Romaniei)
  • Da ! YO8RQP,cat adevar graiesti,ce pierdere uriasa ca nu mai rasare soarele de la Suceeava,mutarea activitatii FRR acolo este cel mai bine evidentiata prin pierderea reviste! In rest,pt.ca a facut de tot r.....ul intreaga comunitate hamradio din yo prin jocul murdar,dat in vileag de foruri internationale,mister YO8OW,da,merita ridicat in slavi ! Poate o statuie,ceva?
    Ma ofer sa contribui !
    Dar nici usturoi nu a mancat nici gura nu-i pute ! Ramane doar sa-l aplaudam.Bravos!(vezi congresul recent al PDSR! Condamnatul Adrian,eliberat conditionat aplaudat) Halal natiune,ne meritam soarta!
    Cat priveste relatia radioamatorilor din Oradea cu clubul (oare mai exista) eu unul o caracterizez ca fiind "foarte buna" din moment ce lipseste cu desavarsire! Multumiri lui Vasile,ai facut o treaba excelenta distrugand ce mai ramasese!.In rest,toate cele bune tuturor!.73,Geo,yo5 ovm.

  • Postat de Mirzan Daniel la data de 2013-04-20 11:42:28 (ora Romaniei)
  • Constat cu surprindere ca postarea mea a starnit oarece reactii.Cred ca am fost inteles gresit.Ce am scris in postul anterior nu s-a dorit a fi un elogiu adus unui radioamator local.Este punctul meu de vedere vis-a-vis de activitatea sa in mentinerea in viata a unui radioclub judetean,prin implicarea sa directa.Contributia sa personala la bunul mers al activitatii ham-radio la nivel de federatie in perioada cat a asigurat interimatul,mie mi se pare buna,in conditiile date.@9Feh,Dl.Vasile:la Suceava nu sunt tramvaie,dar,credeti-ma,pe cuvant,oamenii sunt mai smeriti si mai cu bun simt.@5ovm:Intelepciunea este o calitate umana care nu se regaseste in mesaje injurioase si de o calitate gramaticala indoielnica.
    Revenind,apropo de tema in discutie.In Falticeni mai exista doi radioamatori.Subsemnatul si onorabilul dl.Nelu,YO8BDT.La nici douazeci de km distanta este qrv si Viorel,yo8sci,un ham inimos,cu initiativa.Din pacate,yo8bnb,s-a retras la alte activitati,ce tin de apicultura.Deci,putem spune ca tinem steagul sus,mai putin pe forumuri sau pe mesaje private.
    Al dvs.Daniel,yo8rqp.
    P.S.Pt cei care arunca in permanenta cu noroi dar nu vin cu ceva concret in revitalizarea radioamatorismului romanesc,va recomand un pelerinaj la manastirile bucovinene in perioada sarbatorilor pascale.Poate ne si putem intalni pt a ne convinge ca aparentele forumistice inseala.Cu respect.

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2013-04-20 14:14:25 (ora Romaniei)
  • Pentru YO8RQP. Daniel sunt 100% de acord cu cele expuse de dumneata exceptand un singur lucru care nu este
    adevarat. Radioclubul de care faceti vorbire nu este radioclub judetean. Este radioclubul CSTA Suceava-deci un club
    departamental al MST. In judetul SV nu exista nici radioclub judetean si nici asociatie judeteana de
    radioamatorism. In judet exista 2 radiocluburi afiliate FRR - respectiv YO8KGA al CSTA (15-20 membri activi) si
    YO8KOV-Radioclubul Rural V. Moldovitei (1 singur membru activ), precum si 8 radiocluburi neafiliate care apartin de
    diverse asociatii, fundatii, clubul copiilor sau universitate. Intr-adevar o parte din membrii acestor radiocluburi
    sunt inscrisi si la Radioclubul CSTA pentru a putea participa in clasamentul concursurilor organizate de FRR. De
    exemplu legatura celor de la YO8KRR sau YO8KUU cu radioclubul de la CSTA este una de simpla colaborare si nu una de
    subordonare cum ar fi in cazul unui radioclub judetean. Nu exista un act legal intre persoanele juridice detinatoare a radiocluburilor in cauza. In rest perfect de acord cu tot ce ai spus dumneata.
    Inclusiv despre Bucovina ... cu toate ca nu-mi pot opri un zambet cand imi amintesc ce a spus marele Iorga despre
    acest colt de rai. 73'

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2013-04-21 11:00:23 (ora Romaniei)
  • Trebuie stabilite citeva chestii:
    -Nu yo8ow s-a dus in yo3 si s-a instalat singur SG interimar, ci, banuiesc ca a fost chemat si numit!
    Chit ca la CSTA Sv a lasat un gol care trebuie acoperit.
    -La CA de la Frasin s-a hotarit ca, revista incepind cu nr.4 sa fie facuta in yo3. Desi yo8ow si cu Alin yo8svv au facut revistele 4,5 si 6,nici dupa 9 luni revistele din yo3 nu apar!
    -Ca va facut de rusine (yo8ow) pe plan mondial!? (pe dvs. personal?)Cred ca i-l confundati cu altcineva (poate yo8ww).Dar ma rog tot wiskey, numai ca de 2 ori! Va reamintesc ca yo8ow a condus echipa nationala de hscw care a luat locul 3 la CM din Elvetia ! Cind ne faceti si dvs. "de rusine" cu o performanta asemanatoare?
    Inchei cu o vorba a regretatului yo3apg: vai de mama noastra! Bunul simt nu ma lasa sa scriu altfel, desi ar fi trebuit! 73! de yo8cln

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact