hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum apreciati interesul dumneavoastra pentru concursurile romanesti de radioamatori in ultimii 3 ani?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 25-martie-2013 si s-a incheiat la 1-aprilie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (12)  

  • Postat de Vasile la data de 2013-03-26 03:23:44 (ora Romaniei)
  • Ultimele 2 pozitii sunt concludente !
    As dori ca macar in campionatul national de SSB si CW sa fie participarea mai buna ! Dar din pacate se pare ca nu se doreste decat o participare mica cu "sportivi ",nu amatori...dupa cum scria de curand "onorabilul" YO9RIJ !
    73 Vasile !

  • Postat de Stolnicu Petrica la data de 2013-03-26 14:29:14 (ora Romaniei)
  • Onorabilul YO9RIJ stie sa faca diferenta dintre sport si hobby. Dumneavoastra cand veti sesiza aspectul????
    Pana atunci va aduc la cunostinta ca FRR este in subordinea ANST (Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret). Faptul ca FRR nu face nici SPORT nici nu are grija de TINERET (vezi media de varsta a radioamatorilor din YO) este o alta poveste.
    Propuneti ca ANST sa se redenumeasca ANHT (Autoritatea Naţională pentru HOBBY şi Tineret) pentru a va simti bine. Atunci va voi sustine fara nici cea mai mica retinere. Pana atunci ar fi bine sa revedeti legislatia sub care FRR isi desfasoara activitatea si apoi sa aruncati cu noroi. 73! de YO9RIJ

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2013-03-26 15:21:28 (ora Romaniei)
  • Nu am inteles de ce onorabil trebuia pus intre ghilimele !? Mai departe nu avem ce comenta ! La CN de US CW se pare ca au fost undeva la 50 de statii !
    Normal ar fi fost ca, arbitrii sa ne fi informat(chiar sub forma de fabula), care este situatia logurilor primite !(timpul a expirat de mult) 73! de yo8cln

  • Postat de ion la data de 2013-03-26 18:42:27 (ora Romaniei)
  • Domnilor radioamatorii,in loc sa gasiti o solutie de a se participa cit mai multii in concursurile noastre ,va contrati tot timpul,ba e alba ba e neagra,VENITI FRATILOR CU SOLUTI ,pentru a trece din aceasta criza.Intodeauna se vede gunoiul din ochiul altuia dar parul din ochiul nostru nu se vede.De criticat sintem cei mai buni,dar solutii lulu{vedeti politica romineasca}.Sper ca cei tineri sa aiba ceva de invatat din aceste contre(specific radioamatorismului romanesc}si sa le dea de gindit.Cu stima YO9CEB.

  • Postat de Vasile la data de 2013-03-27 10:51:30 (ora Romaniei)
  • Eu particip de placere in concursurile nationale si internationale !Faptul ca la CNUS in SSB si CW sunt din ce in ce mai putini participanti,ar trebui sa puna pe ganduri conducerea FRR.Dar nu se vede pana acum nicio preocupare pt atragerea a cat mai multi participanti...sportivi sau hobby-isti !Tinerii ce pot face?Se iau si ei dupa cei care au participat si au inghitit mizerii din partea unor arbitrii care s-au crezut ....imbatabili si batuti in cuie pe scaunele lor !
    73 Vasile !

  • Postat de CEZAR la data de 2013-03-27 19:56:54 (ora Romaniei)
  • Participarea in concursuri YO sau straine este un mod de activitate dinamica, avand astfel posibilitatea de a face legaturi repede si sigur cu multe statii noi sau DX. Lucrand in concursurile YO dam posibilitatea celor mai tineri sa faca legaturi radio si sa concureze pentru un loc fruntas. Anul acesta am un indicativ special prin care, chiar daca este greu de transmis in concurs ( 8 caractere), da puncte si multiplicator celor ce ma lucreaza. Nu am pretentii la locuri fruntase, dar ca la olimpiada : Participarea conteaza. Iar participarea la unele concursuri organizate de diferite judete sau organizatii este un gest de fair-play pentru organizator, care in conditiile grele de acum, inca mai organizeaza concursul, ofera dipolome si trofee. O analiza atenta a listei participantilor la concursurile YO ne arata ca circa 50% sau chiar mai multi sunt membrii ARER pe care i-am rugat sa lucreze pentru a da puncte si litere pentru diplomele ARER. Fiecare judet se mobilizeaza atunci cand este vorba de un concurs organizat de ei (vezi "Cupa Campina", "Memorial YO9WL", "Cupa jandarmeriei", "Cupa Teleorman", "Cupa OTCR", ETC.).
    Va invit la Trofeul Carpati 2013, luni, 1 aprilie.

  • Postat de Costi la data de 2013-03-28 21:07:52 (ora Romaniei)
  • In ultimii 3 ani? De ce NUMAI in ultimii 3 ani? Se stie ca in concursuri YO, in special, participa "rechinii" si incepatorii, si prea putini cei cu vechime, care au inteles "marsaviile" la un anumit nivel: legaturi fantoma, intelegeri, etc. Si, sa fim seriosi, miza de cele mai multe ori e doi bani. Sa fiu iertat dar sa astepti un an-doi rezultatul competitiei, e un act de rabdare...Adica o totala lipsa de respect fata de concurenti. NB. Prea sunt banale regulamentele unor concursuri. Adica pot participa si pionierii si maestrii pe acelasi palier!

  • Postat de Liviu la data de 2013-03-28 21:25:59 (ora Romaniei)
  • traiasca si infloreasca telefonia mobila si internetul !!!

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU la data de 2013-03-29 18:47:37 (ora Romaniei)
  • Federatia Romana de Radioamatorism potrivit Statutului sau este inscrisa in registrul Asociatiilor si Fundatiilor ca entitate nationala neguvernamentala de drept privat de utilitate publica, nu este subordonata A.N.S.T. (Guvern).
    Dar pentru ca este recunoscuta "de utilitate publica" este in evidenta A.N.S.T. in vederea incheierii contractelor anuale de finantare a calendarului sportiv negociat. Libertatea controlului guvernamental e limitata de prevederile contractuale, altfel cei de la A.N.S.T. ar fi impus demult ordinea!

  • Postat de Vasile la data de 2013-03-31 16:10:41 (ora Romaniei)
  • Inseamna ca YO9RIJ habar nu are,dar se da mare...!
    Bine ca si-a dat odata demisia....poate mai urmeaza inca odata,bine prevede YO9HG !Poate coboara pe pamant ! HI ! 73 Vasile !

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2013-03-31 18:45:51 (ora Romaniei)
  • YO9FEH, va doresc impreuna cu cei care ati adus radioamatorismul in starea actuala, Mult succes in campionatele nationale de US, in care cei ca dumneata intra doar sa incurce pe unii si pe altii, ca deh! lucreaza de placere! Tot de placere astept sa mergeti si la campionatele de HST!(au loc recent!) Oare de ce nu o faceti? Ca doar tot de placere ati achizitionat recent doua decodoare CW! Hi!
    Sincer va spun ca habar nu aveti de fenomen impreuna cu YO3JX./ Sa ma iertati de exprimarea dura si directa dar asta e realitatea. Va urez la cat mai multe super medalii si titluri fara acoperire!

  • Postat de Vasile la data de 2013-04-02 05:00:23 (ora Romaniei)
  • YO9RIJ,imi pare bine ca particip numai ca sa incurc pe unii si pe altii !Deci o participare intrun campionat national din partea unui hobist...este din pctul dumitale de vedere ...o pierdere de vreme ?Cred ca esti dus cu pluta !
    Te macina tare toate comentariile care te-au scos din pepeni ! Sper sa dormi linistit !73 Vasile !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact