hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Daca ar fi sa dati un calificativ general, care sa includa organizarea, participarea si arbitrarea Campionatului national de telefonie pe unde scurte din aceasta toamna, care ar fi acesta?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 26-noiembrie-2012 si s-a incheiat la 3-decembrie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (18)  

  • Postat de robert la data de 2012-11-26 21:16:00 (ora Romaniei)
  • Vot negativ , nu e bine , asta e rezultatul vanarii greselilor .

  • Postat de Vasile la data de 2012-11-27 10:32:12 (ora Romaniei)
  • Deasemeni vot negativ si la anul NU MAI PARTICIP !
    Este o mare bataie de joc !
    73 Vasile !

  • Postat de Ovidiu la data de 2012-11-27 15:06:23 (ora Romaniei)
  • Am mers cu verde, dar la anul particip!
    Îmi place regulamentul de concurs!
    În ceea ce priveşte arbitrajul .... la un anumit moment pe hamradio.ro erau 2 regulamente diferite! De asemenea cererea unor anumite ... dovezi după terminarea concursului nu mi se pare OK! Nu ştiu cum s-a descurcat YO4BKM!
    De asemenea nu ştiu de ce şi-a cerut scuze YO9HG! Avea perfectă dreptate!
    Sper ca până la CW să se clarifice problemele1
    73 Ovidiu - YO2DFA

  • Postat de robert la data de 2012-11-27 21:26:31 (ora Romaniei)
  • Eu doream ca organizatorii sa vina cu o imbunatatire legata de robot si sa ne spuna ca pe viitor acel robot poate sa verifice daca ai anul,ziua,ora si alte date necesare validarii logului primite ok , ca toate problemele de aici au plecat . Dar ei sunt inexistenti , nu-si cer scuze ca nu au de ce doar noi am gresit dar nici nu-si sustin ideile legate de o arbitrare conform regulamentului . Si in regulament trebuie sa existe departajare la seniori in high power si low power.

  • Postat de Stolnicu Petrica la data de 2012-11-28 12:27:56 (ora Romaniei)
  • Buna ziua tuturor!
    Nu pot sa nu constat cum numarul votantilor este mai mare decat cel al participantilor in campionatul la care face referire sondajul, participanti care in cunostinta de cauza ar putea sa isi dea cu parerea. Un alt sondaj tendentios, marca radioamator.ro! In curand or sa voteze si cei decedati ca sa dea bine la procente! Hi!
    73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2012-11-28 18:04:19 (ora Romaniei)
  • Un raspuns pentru YO9RIJ. Tematica sondajului mi-a fost sugerata recent chiar de unul din participantii in concursul la care face referire intrebarea. Nu trebuie sa fiti surprins ca exista mai multe opinii decat au fost participanti, fiecare este liber sa-si exprime parerea, daca doreste. Eu de pilda, nu am participat, dar sunt interesat de concursuri si am urmarit indeaproape modul cum a fost organizat, promovat si arbitrat, asa ca am votat in deplina cunostinta de cauza. Nici dv. nu ati fost participant, dar cred ca aveti o opinie, sunteti liber sa o exprimati. Un sondaj ar fi fost tendentios daca ar fi sugerat in vreun fel unul din raspunsuri la intrebare, daca ar fi fost lipsit de obiectivitate sau daca ar fi fost partinitor. De pilda o intrebare tendentioasa ar fi fost "Credeti ca acest concurs a fost prost organizat? Da/Nu". Intrebarea saptamanii din aceasta pagina este justificata de evidenta preocupare a comunitatii de radioamatori YO despre soarta acestui Campionat national, dovada fiind nenumaratele comentarii pro si contra de pe forum, de pe listele de discutie yodx si radioamator de la Yahoogroups, precum si din discutiile aprinse din banda de 80 de metri. Va invit sa justificati de ce credeti ca acest sondaj este tendentios si de asemenea sa indicati si celelate sondaje care in opinia dv. au fost tendentioase, caci din comentariul pe care l-ati facut rezulta ca sunt mai multe. 73s de Ciprian N2YO

  • Postat de Sandy (yo3nd) la data de 2012-11-28 22:12:59 (ora Romaniei)
  • Constat,din nou,agresivitatea si lipsa de "ham spirit" a lui YO9RIJ !Nici nu ma mai surprinde,inca n-a inteles ca nu conteaza cati sunt nemultumiti !!!
    Chiar daca ar fi fost unul singur trebuia sa aiba alt comportament fata de acesta.Noi intram in concursuri de placere,nu sa ne enervam,sa fim jigniti sau apostrofati de indivizi impertinenti sau obraznici.Se spune ca iti dai seama de valoarea unui om mai ales atunci cand ii dai o functie sau ajunge sa aiba multi bani.Cred ca ne-am lamurit total acum.
    Referitor la numarul mai mic de participanti in campionat decat al celor ce au postat...pai o sa fie si mai mic la editia viitoare daca va ramane aceiasi echipa de arbitrii si mai ales daca vor avea aceiasi atitudine de superioritate fata de concurenti.Ati reusit sa distrugeti frumusetea participarii in campionatul nostru!Regret lipsa lui DL5MHR si a lui YO9HG in arbitrarea acestui campionat.Cat priveste "marca " acestui sait,YO9RIJ incearca sa-i jigneasca pe toti cei care il folosesc.Nu-mi vine sa cred ca se poate ajunge pana aici,e o rusine.Iata cine sunt cei care cred ca isi pot permite orice odata ajunsi sa decida in FRR.

  • Postat de robert la data de 2012-11-28 22:24:56 (ora Romaniei)
  • Eu nu ma pot abtine sa nu raspund si sa transmit un mesaj de atentionare legat de numarul de participanti in scadere ,ceea ce trebuiau sa urmareasca organizatorii si sa ia anumite masuri absolut necesare rezolvarii acestei probleme , nu iritind si mai mult pe cei ce participa.
    Legat de numarul de participanti in CN US SSB pe ultimii 4 ani este asa 2009 - 142 , 2010 - 117 , 2011 - 124 si 2012 - 89 .
    Numarul de nemultumiti vine si din randul participantilor de acum ceva ani si lipsei lor acum .

  • Postat de Stefan la data de 2012-11-29 10:21:01 (ora Romaniei)
  • Vot negativ. Prima justificare este lipsa categoriei de putere (HI/LOW POWER) prezenta la orice concurs care se respecta. A doua este lipsa multiplicatorilor lucru care duce la numar mare de legaturi fara a conta pe cine si ce lucrezi. In editiile cu multiplicatori eram mult mai concentrat la a alerga dupa multiplicatori decat sa fac un numar mare de legaturi lucru ce m-a ajutat sa obtin un loc 2 la echipe alaturi de yo7lfv. A fost mult mai antrenant si incitant sa alerg dupa multiplicatori asa cum fac de altfel si in concursurile mari (CQ WW, WPX, IARU etc.). A treia justificare si nu cea din urma este impertinenta si rautatea de care au dat dovada cei din comisia de arbitraj. De mentionat un citat: "Concluzia mea este ca "toti dorim sa facem ordine in activitatea FRR dar sa nu inceapa cu mine"!". De aici puteti trage fiecare concluziile. 73 - Stefan YO7MGG

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2012-11-29 21:10:25 (ora Romaniei)
  • Pentru Ciprian. Am spus ca este tendentios pentru ca persoana care a sugerat acest sondaj nu i-au ajuns cele 30 minute alocate fiecarei etape din campionat si a folosit timpul din etapele urmatoare facand QSO-uri pentru etapele ce au trecut deja. Apoi aceiasi persoana a terfelit cateva prevederi ale regulamentului campionatului depunand o contestatie la care a avut pretentia ca echipa de arbitrii sa ii dea curs. Si acum se intreaba multi dintre concurenti cum o fi reusit sa faca cate 5-6 QSO-uri/minut in conditiile noilor preveder din regulament. Evident ca a fost descalificat. Cine a lucrat in concurs poate sa confirme. Cine este doar interesat de concursuri poate sa se lase inselat de parerea cui tipa mai tare, cand de fapt realitatea este cu totul alta! Dar daca asa se poarta de ce sa nu facem si noi la fel! In general "hotul striga hotii" este o vorba la romani. Hi!
    In alta ordine de idei profit de spatiul pus la dispozitie si urez tuturor romanilor mai ales celor de peste mari si tari un sincer LA MULTI ANI! 73!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2012-11-29 23:57:11 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9RIJ. Un sondaj nu este tendentios atunci cand este sugerat de un cititor, v-am explicat in comentariul meu anterior ce inseamna "tendentios" si v-am dat un exemplu. La Forum, la comentariile ocazionate de intrebarea saptamanii din 15 octombrie pe tema regulamentului la Campionatul national, pe grupurile de discutie yodx si radioamator de la Yahoogroups, in banda de 80 de metri s-au purtat dezbateri ample despre acest concurs, atitudinea fiind de cele mai multe ori critica. Poate cand o sa aveti putin timp o sa parcurgeti comentariile de la forum pe tematicile http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=947">"Noi culmi ale absurdului" si http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=964">"Rezultate provizorii CN US telefonie-o gluma proasta?". Asadar prezenta actualului sondaj este pe deplin justificata. Rezultatele ar trebui sa va dea de gandit, mai ales ca pe functia pe care o ocupati ati fost ales de reprezentanti ai radioamatorilor YO. In alta ordine de idei, participantul care mi-a facut sugestia pentru acest sondaj nu este cel pe care l-ati identificat dv., el nu a depus nicio contestatie.

  • Postat de Stolnicu Petrica la data de 2012-11-30 08:09:43 (ora Romaniei)
  • Daca radioamatorul care a sugerat sondajul nu este cel care a depus contestatia, imi cer scuze! Cat despre regulament, stiu ca are neajunsuri, neajunsuri pe care le-am identificat pe timpul desfasurarii campionatului si a procesului de arbitrare, neajunsuri pe care le-am trisis spre informare sefului comisiei de US, care avea in plan sa le repare la editia urmatoare, dar asta necesita timp si intelegere nu apostrofari! Orice corectura facuta acum pentru colegii (cred ca vreo 3-4) care au gresit ar aduce desconsiderarea celorlalti 86-87 de participanti! Cine isi asuma responsabilitatea si cine le explica acestora din urma ca chiar daca si-au dat silinta sa fie corecti au gresit pentru ca oricum toti trebuie sa castige! Comisia de arbitrii desemnati pentru CN US SSB nu isi asuma aceasta responsabilitate! Cu parere de rau dar asta e situatia si asa vedem lucrurile! 73!

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2012-11-30 17:10:52 (ora Romaniei)
  • Vot negativ ! FRR nu ma reprezinta ... Statutul si regulamentele lasa f mult de dorit , la fel si conducerea. 55!

  • Postat de Vasile la data de 2012-12-02 16:05:53 (ora Romaniei)
  • Domnule Stolnicu Petrica YO9IRJ !Eu am sugerat acest sondaj deoarece am fost profund nemultumit de desconsiderarea DVS ca ARBITRU pt participanti! Nu am vrut sa depun contestatie....ptca nu avea rost !Sa va fie clar,nu voi mai participa la anul si sper ca vor fi cat mai multi in situatia mea !73 Vasile.

  • Postat de Ovidiu la data de 2012-12-02 17:56:54 (ora Romaniei)
  • VOT NEGATIV !
    Nu am participat anul acesta si nu am sa mai particip vreodata cata vreme nu se va schimba regulamentul de participare, si aici ma refer la conditia de a fi membru al unei asociatii afiliata la FRR.

  • Postat de Safriuc V la data de 2012-12-02 19:28:48 (ora Romaniei)
  • Negând evidenţa, perseverând într-o cauză pierdută, denotă o rea voinţă, o consecvenţă în a distruge, o personalitate limitată, conceptul de ham spirit inexistent. Vot negativ domnule Stolnicu Petrica YO9RIJ.

  • Postat de CHIS MIHAI-DANUT la data de 2012-12-03 14:50:06 (ora Romaniei)
  • Se pare ca mai multi sunt...Impotriva! Pentru ca din 8 x20 =160 QSOuri mi-au fost verificate doar 80 (poate si eu am gresit ca am trimis 2 Attach-uri separate).
    Asa ca ma gindesc foarte serios daca sa particip sau nu la CU US CW din anul viitor!
    Sa fim sanatosi ...si SARBATORI FERICITE! 73s Dan yo5das

  • Postat de Vasile la data de 2013-01-12 05:25:26 (ora Romaniei)
  • Ma asteptam la niste scuze din partea lui YO9RIJ pt concurentii care au fost trecuti la log control !Sperante desarte !Bine macar ca si-a dat demisia ! 73 Vasile !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact