hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul mondial HF IARU in urmatorul weekend (14-15 iulie)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-iulie-2012 si s-a incheiat la 16-iulie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu la data de 2012-07-09 17:50:45 (ora Romaniei)
  • Foarte buna si actuala intrebarea acestei saptamani. Am fost unul din cei 5 ce pana in acest moment am bifat afirmativ participarea la compionatul IARU cu eqipa YR0HQ, chiar doresc din toata inima sa sprijin sectia de telegraf a competitorilor romani. Intamplarea face ca am participat la sedinta de strategie a staff-ului YR0HQ la Ploiesti sambata pe 30 iunie, nu era nimic planificat in ce ma priveste. Stiind insa ca s-a facut din timp apel pentru locatii, set-up-uri performante si nu in cele din urma operatori, am fost incantat sa aud ca ar fi nevoie de un amplificator liniar de putere. Intamplator am mostenit un ampli cu 2 x RE 400 C (tetrode cehesti gen 4-400A) in mod indirect de la Radu YO4HW si mai mult, in memoria sa, l-am definitivat tehnic. Mi-am zis ca e o buna ocazie sa-l ofer echipei de 40m CW din locatia Daia (Giurgiu) d-lui Rabinca Dan, YO9FNP. De fata cu tot staff-ul, dl Dan a fost incantat, ceea ce a facut sa ma ofer si ca operator de CW, stiind ca exista o anume "penurie" de operatori, ca YO8SS, YO8OW, TO8TTT, YO8TOH au interdictie timp de 5 ani de a participa la competitiile IARU datorita unor nereguli neclarificate nici pana acum intamplate in 2010. Dl. Rabinca m-a inclus pe pozitia a 3-a pe tabloul YP0HQ si am fost convins ca voi lucra pentru succesul echipei nationale a F.R.R. Spre uimirea mea insa, joi, dupa QTC primesc un e-mail din partea d-lui Dan prin care imi spune ca echipa "traditionala" de la Daia e completa si ca "un al patrulea operator ar fi totusi prea mult" Eu stiind ca am fost nr 3 cronologic vorbind si ca regulamentul concursului nu limiteaza numarul operatorilor dintr-o locatie (la SSB sunt si 6!) am fost tentat sa cred ca cineva a influentat "suspendarea" (e la moda), imi cer scuze inca o data daca am gresit, pacatuind cu gandul la unul din cei enumerati mai sus.
    Probabil voi urma indicatia lui YO9FNP de a lucra de la YO3KPA, SSB, daca dansul ma include pe lista.
    Al dumneavoastra coleg radioamator, Dan-Liviu Voiculescu, YO3JX.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2012-07-09 21:28:22 (ora Romaniei)
  • Eu nu eram hotarat sa lucrez in concurs, dar avand in vedere ca Sandu YO3ND imi face o vizita exact in preajma concursului, am decis sa mergem impreuna in locatia NR4M si sa tragem tare. Din pacate singura categorie "multi" in care o putem intra este "Multi-Single", deci amplasamentul de concurs nu va putea fi folosit la adevarata valoare. Regula celor 10 minute va tempera si mai mult ritmul, caci nu se poate sari de pe o banda/mod pe alta pentru un nou multiplicator, din nefericire. 73s de Ciprian N2YO

  • Postat de LARI la data de 2012-07-13 18:48:49 (ora Romaniei)
  • Da,voi lucra in concurs si anul trecut am lucrat.
    Ma deranjeaza caldura de afara,nu mai suport nici aerul conditionat,singurele impedimente care pot scurta timpul alocat participarii la acest concurs.Succes tuturor colegilo hami din YO si din afara.Cu aceleasi sentimente de prietenie,LARI,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Bob la data de 2012-07-15 06:32:55 (ora Romaniei)
  • Desi am avut oarece pornire sa lucrez, nu am facut-o.Mi se pare cel mai anost concurs din cele mari, sa le zic asa.Participare modesta, doar statii cunoscute,sau mai bine zis comune, mai nimic nou sau exotic,hi!Bun numa' daca urmaresti sa ai toate zonele itu lucrate....,nu e cazul.Bine ca tine doar 24 de ore. Aveam impresia asta de anul trecut, mi s-a confirmat si acum.Astept cu interes toamna pentru concursuri, ba chiar yodx :-)!

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu la data de 2012-07-15 08:29:11 (ora Romaniei)
  • Am urmarit emisiunile YR0HQ, i-am ascultat in toate benzile de concurs. Semnale curate, puternice, operatori (si operatoare!) ce lucreaza admirabil. Din pacate in 160m nu s-au acordat sarmele mele dar in rest am lucrat "cu ai nostri". Propagare constanta in benzile inferioare dar deschideri consistente si in cele superioare. Mai aveti timp sa lucrati, succes!
    Dan-Liviu, YO3JX.

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2012-07-15 12:35:30 (ora Romaniei)
  • Paralelipipedul verde s-a confirmat ! Putine statii yo, vorba aia, poate la anul !
    73! de yo8cln

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2012-07-15 15:29:03 (ora Romaniei)
  • Ne-am mutat. Cu 24 de ore inaintea concursului nu aveam nici-o antena. Am cerut vacanta la xyl de trei zile. M-a ajutat si am intins o sarma de 20 metri inclinata de la etajul cinci la un arbust . Dandana cu acordul. Contragreutati acordate, prin camera, pe sub pat. Targetul era sa lucrez NR4M. Nu stiu daca cei doi, oameni cu mii de ore de concurs au preferat concursul in locul discutiilor despre ale noastre... Am facut 291 de legaturi. In toate benzile ! Chiar si in 160 metri am reusit sa acordez firul si i-am lucrat pe ai nostri. Da. O fi campionat mondial, dar participarea este modesta. La un moment dat, in 7 erau doar statii HQ. Dar a fost frumos. Sunt multumit. 73 de yo4si !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact