hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce anume v-ar determina mai mult sa frecventati un radioclub?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 23-ianuarie-2012 si s-a incheiat la 30-ianuarie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de Kiss V. la data de 2012-01-23 15:38:10 (ora Romaniei)
  • Am votat la punctul 5 (alt motiv). Dupa destramatea A.V.S.A.P.-u lui am ramas la diferite "cluburii" asa zise sportive. Uni au ramas la Planorism, altii la Tir, altii la Carting, etc. Fiecare "CLUB" avea cate un instructor (unu mai simpatic ca celalalt). Cel mai simpatic a fost de la RADIO, cel putin pentru mine.Mai mult si cei care am ramas erau "OAMENI" simpatici.In cadrul U.C.F.S. in 1970 Ianuarie eram 32 de persoane, total receptorii - emitatori-receptorii si simplii simpatizantii dar activi.Erau "OAMENI"de treaba,indiferent de categorie sociala.Era vremurii cand stiam despre fiecare ce poate face. Constructiile era pe primul plan,iar cei cu ureche muzicala ciulea urechile la telegrafie.Era Radioamatorii adevarati , fara interese materiale, cu o cotizatie lunara de 0,50 lei/luna.,si mergeam din placere sa mai mai citim cate un articol din strainetate.Acum avem de toate,numai "PLACEREA"s-a micsirat. 73/88 Vasile

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2012-01-23 15:50:58 (ora Romaniei)
  • In 1957 eram la cursurile teoretice aviatia sportiva. Deplasandu-ma pe coridorul palatul culturii in Targu Mures spre sala de curs, auzeam niste semnale CW curioase - deschideam usa si.....si acum raspunsul: "Pentru doi ochi albastrii" ..... care invata CW.

  • Postat de Mircea Dreve la data de 2012-01-23 20:05:39 (ora Romaniei)
  • Oamenii sfiintesc locul...in Bucuresti s-a infiintat un radioclub privat,care are oameni faini si care are in program si inplicarea in proiecte in beneficiul radioamatorilor si a copiilor din scoli care vor sa imbratiseze aceasta pasiune.

  • Postat de Cornel la data de 2012-01-23 20:17:06 (ora Romaniei)
  • Am votat altele. Principalul motiv (omis din sondaj) pentru care radioamatorii activi merg la club este pentru a preda si ridica QSL-uri. Majoritatea intra la club intreaba despre corespondenta si ies. Mai vin unii pentru povesti. Mai depinde si de oferta clubului. Multe cluburi nu au conditii pentru socializare. Exista in schimb birturile din zona. Restul sunt povesti.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de David Moldovan la data de 2012-01-23 22:01:17 (ora Romaniei)
  • Am votat ALT MOTIV.
    Eram elev la liceu cand am descoperit ca exista radioamatori. Vroiam sa am si eu autorizatie de radioamator si asta nu se putea numai daca eram membru al radioclubului judetean. Sa fiu membru al radioclubului judetean nu se putea numai daca urmam un curs de initiere in radioamatorism. Am colindat Radioclubul judetean Cluj vreo doi sau trei ani unde seful radioclubului imi spunea: "?n anul acesta scolar nu organizam curs de initiere deoarece urmeaza sa ne mutam la alt sediu ca aici ne demoleaza" sau "nu avem suficienti cursanti". Si uite asa am ajuns in anul cinci la liceu (industrial energetic). Un consatean si prieten al meu, Nutiu Iuliu, care lucra la fabrica Unirea m-a informat in toamna anului 1972 ca Radioclubul Unirea Cluj organizeaza curs de initiere in radioamatorism. M-a introdus in fabrica si m-a prezentat lui YO5LH (Mago Francisc) directorul cursului si professor de radiotelegrafie in cod Morse. Ne-am inscris amandoi dar prietenul meu a abandonat nu mai stiu din ce motive. In iunie 1973 am dat un examen la Radioclubul judetean Cluj dupa care am fost acceptat sa fiu membru de radioclub si tot atunci am primit autorizatia de radioamator de receptie (datata 15 iunie 1973) cu indicativul YO5-3614/CJ. Am fost coleg de curs cu Radu Mosteanu (YO5BPE).
    Acum sunt membru de radioclub din cauza QSL-urilor. 73! de YO5BTZ

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2012-01-24 20:39:37 (ora Romaniei)
  • Am votat pentru a 4-a pozitie deoarece consider ca un radioaclub este format din membrii care se implica in proiecte radioamatoricesti. La radioclubul YO6KNX ne-am implicat in construirea de antene pentru trafic in US si UUS, in expeditii YOFF, lucrul de la cetati si castele, varfuri SOTA, acum incercam si ZOO Parcuri. Participarea la cat mai multe concursuri YO ne-a ajutat sa obtinem confirmari de la peste 500 de radioamatori romani si sa ne folosim de aceste QSL-uri pentru a obtine diplome.
    In 2011 am lucrat cu indicativul YO800KNX peste 1300 de QSO-uri cu circa 500 de indicative YO si peste 150 din ele au fost in 145 MHz. Cred ca se poate face ceva daca exista vointa si voluntariat.

  • Postat de Lari la data de 2012-01-24 22:21:20 (ora Romaniei)
  • Toti antevorbitorii mei au expus ceea ce simt si ce considera domniile lor ca are semnificatie cuvantul CLUB pentru radioamatori.
    Sunt insa cluburi si cluburi.Unele cu activitati intense si sprijinite de membrii lor,altele la nivelul de supravietuire iar acel CEVA care ne atragea in trecut a disparut,vinovata fiind societatea in care traim in ultimii 22 de ani, de cand incercam sa ne regasim identitatea in toate domeniile de activitate,nu numai in hobbyul nostru.
    Din pacate nu mai intalnim atmosfera din urma cu multi ani,totul se reduce la ceea ce sintetic si concis scrie mai sus YO6MT.
    Nostalgia este buna numai in anumite conditii,eu am frecventat pentru prima data un club la varsta de 17 ani in anul 1977 iar in anul urmator am devenit membru legitimat pentru urmatorii 33 de ani,cand din pacate am urmat TRENDUL societatii care ne acapareaza in spiritul ei gregar,singularizandu-ma si retragandu-ma in shackul meu fara apartenenta la vreun club.
    Va trebui sa ajungem la un consens candva..........
    Pana atunci, fiecare este liber sa adere sau sa ramana in sfera activitatii acestui hobby si nu in cea sportiva cum uneori se incerca sa ne induca ERONAT autoritatea din domeniul respectiv.
    Ca si in alte imprejurari,NU doresc sa intru in polemica cu niciun coleg radiomator.
    73?s,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Marian la data de 2012-01-25 15:58:07 (ora Romaniei)
  • Socializare?Asta se face la carciuma sau pe messenger,fireste!...Informatii tehnice?La carciuma sau pe Google...Comert?Sunt rubrici de vanzare-cumparare pe site-uri de profil...Altele?DA!!!
    Multi considera frecventarea unui club,drept o pierdere de timp-dovada fiind lipsa de rezultate in concursurile zis sportive.Altii evita clubul,ptr ca acolo se cer bani ptr chirii,reparatii,curent electric,reparatii,etc.Multi prefera radioamatorismul la domiciliu,cand au timp liber si conditii tehnice sa isi ridice o antena sau posibilitati de a-si cumpara o scula.Clubul radio este ceva pe cale de disparitie-atata vreme cat nu are sponsori si membri cu bani.Radiocluburile nu mai reprezinta acea atractie ca acum 25-30 ani sau mai bine.Radioul este inlocuit in mare parte de moduri de lucru digitale,se lucreaza pe echolink sau internet,telegrafia este pe cale de disparitie,iar receptoarele radio au fost inlocuite de tehnica SDR.Am votat ALTELE...

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2012-01-26 13:40:15 (ora Romaniei)
  • "privesc" iarasi "afara". Acolo dilema a fost rezolvata in sensul ca ceea ce noi stim drept "club" pleaca de la ideea de "obiectiv" comun. Astfel, sunt cluburi care se ocupa de intretinerea repetoarelor, cluburi implicate in comunicatii de urgenta, cluburi care se ocupa de QRP sau activitati in natura. Acolo, radioamatorii nu sunt nevoiti sa devina membri ai unul "club" pentru a beneficia de avantajele de a fi membru in organizatia/asociatia nationala - unde cotizeaza distinct pentru asa ceva - ci se asociaza in cluburi cand au un interes comun. Asadar, apartenenta la o asociatie/asociere este determinata de coincidenta intre obiectivele acesteia si interesul direct al radioamatorului combinate cu libertatea de alegere si asociere.

  • Postat de Marius Alexandru la data de 2012-01-27 12:26:24 (ora Romaniei)
  • In opinia mea "socializarea" este optiunea ce le include implicit si pe celelate... Dealtfel aceasta este adevarata problema a comunitatii radiomatorilor YO, dezbinarea membrilor sai pe criterii de "vechime in bransa" si colaborare cu fostele structuri ale securitatii, HF Vs VHF/UHF/SHF, CW Vs SSB si digitale, folosirea de echipamente de top Vs homebrewed... etc. Unde altundeva ai putea gasi mai usor informatii tehnice decat de la colegii "mai mari", care au studiat si experimentat practic intr'un domeniu sau altul? Unde altundeva ai putea gasi informatii mai exacte despre aparatura sau componente radio decat la colegii din orasul/districtul tau sau la cunostintele acestora din alte orase/districte/tari? Si cum altfel te'ai putea implica mai "direct" in proiecte de care sa beneficieze toata comunitatea radioamatorilor YO decat prin asocierea cu un grup de oameni cu initiativa, pe care sa'i cunosti personal si cu care sa poti discuta direct, fata in fata? Nu in ultimul rand, unde altundeva s'ar putea realiza mai bine toate cele de mai sus ... decat la un radioclub?

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact