hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti o pagina personala web (sau blog) care sa includa si informatii privitoare la activitatea de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 17-octombrie-2011 si s-a incheiat la 24-octombrie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Vasile la data de 2011-10-18 10:08:04 (ora Romaniei)
  • Salutare tuturor !Nu am si nici nu am timp pt asta !
    Deocamdata ! Dar sper sa-mi fac cat de curand si sa-mi fac si timp in urmatoarele 4 luni !
    73 Vasile !

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-10-18 16:55:36 (ora Romaniei)
  • Mai vechii nostri stramosi spuneau "cogito ergo sum", intr-o singura limba, ca asa ne-a ramas, ca amintire, din trecut. Dar dupa milenii de "cogito" se vede ca ne-am plictisit si ce ne-am zis: hai sa imprastiem cugetarile noastre, adaugand azi si zicala "comunic, deci exist", in toate limbile Pamantului, pentru care musai sa existe instrumente cat mai perfectionate precum radio, skype, sait, blog si vor mai apare, pentru simpla cugetare era suficient numai instrumentul plasat deasupra gatului. Si iata cum aflam de atatea si atatea existente, care comunica atatea si atatea cugetari, sa fie vorba de o existenta superior organizata? Parca mai bine cand doar cugetam si nu intrau in casa, in suflet, in gand, in calculator sau oriunde tot felul de cugatari fara sa bata la usa si tot cu aceeasi pofta gustam vinul, friptura, iubeam femeia, ca de la amiba incoace tot asta facem mai ales cand se intepeneste comunicarea. Din ce in ce mai greu cu existenta, monser!

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2011-10-18 19:49:02 (ora Romaniei)
  • http://arerromania.blogspot.com/
    Este un blog care face legatura intre mine, Asociatia ecologista din care fac parte si radioamatorii din tara si strainatate cu care comunic. Am pus informatii despre ARER, sepre diplome din Romania sau strainatate, popularizarea unor activitati la care particip cu statia de club YO6KNX si acum cu YO800KNX. Sunt multe bloguri interesante in YO sau in lume din care poti afla multe informatii utile pentru un radioamator si nu numai.
    Pe blogspot.com se poate face un blog repede si gratuit. Succes.

  • Postat de Dan la data de 2011-10-18 19:59:14 (ora Romaniei)
  • Detin blogul http://www.buz.ro pe care-l consider un adevarat jurnal al statiei YO3IBW si implicit al operatorului din spatele acestui indicativ. :)
    Cineva spunea,"In zilele noastre daca nu esti prezent pe Internet nu existi!" as modifica zicala "Ca radioamator daca nu esti macar pe QRZ.com, nu existi!". Nu ma mira ca majoritatea celor care au votat chestionarul nu detin o pagina web personala. Multi dintre radioamatori (spre rusinea lor) nu stiu nici macar ce-i acela Internet. Am gasit numeroase cazuri, nu neaparat YO, de statii care la o simpla cautare pe Google a indicativului respectiv, rezultatul era ZERO. 73!

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2011-10-21 10:46:19 (ora Romaniei)
  • Impartasirea experientei, fie ea pozitiva sau negativa, de mare nivel tehnic sau doar mici "giumbuslucuri" radioamatoricesti reprezinta o necesitate pentru atragerea noii generatii. Limitarea radioamatorilor la efectuarea de legaturi radio si la participarea la felurite intreceri nu reprezinta, in sine, o manifestare care este apta sa creasca vizibilitatea in randul celor care stiu ca la distanta se poate comunica doar cu telefonul mobil sau cu YM. Internetul este necesar si refuzul de a-l folosi nu este altceva decat o contrazicere a esentei radioamatorismului care inseamna "experiment" dar si raspandirea informatiei si a cunostintelor. Asta nu inseamna ca tot ce se gaseste pe internet este si OK ci doar ca este o platforma! Sa refuzi internetul este ca si cum ai refuza sa folosesti tranzistorul pentru ca lampa e mai buna sau sa refuzi lampa pentru ca tubul coheror isi facea treaba si el!

  • Postat de Mugurel la data de 2011-10-21 13:10:34 (ora Romaniei)
  • Pentru mine este o placere ca imediat dupa efectuarea unei legaturi sa dau o cautare cu indicativul statiei lucrate. Cu atat mai mare este bucuria daca acea statie are o pagina personala, prin intermediul careia pot afla mai multe despre ea. Impartasirea din experienta celorlalti este motorul care ma face sa accesez paginile altor radioamatori. Nu trec cu vederea nici realizarea paginii pe care o accesez, a continutului tehnic, a imaginilor postate, a graficii folosite, culori... etc, elemente care pot fi utile in realizarea paginii personale. Este adevarat ca hostingul presupune anumite costuri dar exista solutii (enuntate si mai sus) pentru cei care nu au posibilitati si aici ma refer la crearea unui blog. Cine nu si-ar dori sa poata fi cunoscut de corespondenti imediat dupa legatura? Eu vreau, si pentru asta am creat acum cativa ani pagina personala http://www.yo8rhm.com. Sper ca cei care acceseaza acesta pagina sa gaseasca ceva util in ea. 73!

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2011-10-22 15:09:34 (ora Romaniei)
  • Da am o pagina din 2001 , atunci cand conceptul de blog nu exista , nu e teribila dar are suficiente info despre mine .....am postat-o pe host-urile free pe care le-am gasit pe net ..., Asa e Dane , nu esti pe net nu existi ! 73 tuturor !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact