hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce clasa de autorizare aveti?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-mai-2011 si s-a incheiat la 9-mai-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (20)  

  • Postat de George la data de 2011-05-03 22:37:51 (ora Romaniei)
  • Destul de ciudat, dupa mintea mea. Piramida cred ca ar trebui sa aiba la baza clasele II si III.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-05-04 08:34:53 (ora Romaniei)
  • @YO9HSW. Sunt mai multe ciudatenii. Am remarcat si eu - ca toata lumea dealtfel - piramida inversata dar si lunga asteptare pana la primul comentariu. Nu vad decat doua explicatii: ori saitul este vizitat cu precadere de cei vechi si avansati, cea ce mi se pare putin probabil intr-o zona unde tinerii sunt mai atrasi decat batranii (este vorba de forumuri pe internet) ori ca votul nu este dat corect. Un rezultat obiectiv ar fi fost daca s-ar fi votat cu indicativul si ar fi existat o baza de date care sa contina si clasa de autorizare. 73!

  • Postat de Marian la data de 2011-05-04 09:57:45 (ora Romaniei)
  • Poate ar trebui sa comentam cat de usor se acorda in ultima perioada Autorizatiile si ce examene banale se sustin.Imi aduc aminte cand ptr a participa la examen clasa 1 trebuia sa ai 2 recomandari de la radioamatori cu experienta,sa poti justifica un nr de legaturi.Era obligatorie proba de transmitere si receptie Morse iar la specialitate iti trebuiau cunostinte oarecum avansate de electronica si telecomunicatii.
    Probele sunt tot mai sumare iar norocul completarii unei grile poate sa surada si la prostanaci.Vad ca FRR cere ca rezultate de la cluburi si anual un numar de cativa autorizati.
    Asta imi aduce aminte de Planul de amenzi sau Dosare penale solicitate politistilor candva dupa ceea ce s-a numit Revolutie.Deci concluzia mea este...Autorizari pe banda rulanta!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-05-04 10:44:39 (ora Romaniei)
  • Marian a pus degetul pe rana. Nici eu nu sunt de acord cu benzile rulante gen..."raportam partidului....etc.." Cu cat obtii ceva mult ravnit mai greu cu atat mai mult pretuiesti. Selectia de calitate asigura de fapt acea motivatia launtrica pentru a obtine ceva prin efort si nu gratis. La urma urmei nu cantitatea conteaza ci calitatea.

  • Postat de Elvis la data de 2011-05-04 13:24:00 (ora Romaniei)
  • Exista multi radioamatori cu clasa 3 sau 3R care dupa ce au primit indicativ au avut activitate sumara sau deloc,nu au prea operat o statie...acestia nu acceseaza site-urile sau altceva dedicat ham-radio, deci sunt pierduti de noi.Cei care mai sunt interesati de radioamatorism mai citesc pe unde mai este o sesiune de examene isi fac timp si se duc la examene ,priviti la Deva la ultimul examen citi au dau examene si pentru ce clase...

  • Postat de kiss vasile la data de 2011-05-04 13:41:49 (ora Romaniei)
  • Majoritatea varstnicilor au si o clasa superioara deja, o pensie decenta, timp berechet, asa ca se mai uita si la internet. Tineretul nu are TIMP .
    73'

  • Postat de ion la data de 2011-05-04 19:30:18 (ora Romaniei)
  • Pentru Marian,YO9FMP.Ai perfecta dreptate,referitor la ce ai scris.Radioamatori in ziua de azi se fac pe banda rulanta,cantitativ nu calitativ iar, marea majoritate trec examenele?? cum le trec.Referitor la sondaj nu cred ca este relevant,cred ca ar fi cazul sa se puna intrebarii de ce ne doare pe noi, despre QSL-uri ,despre organizarea cluburilor,despre alte probleme arzatoare {la ordinea zilei}prableme care sint de actualitate si ce va fi maine. 73 si la reauzire

  • Postat de Cristi la data de 2011-05-04 23:03:16 (ora Romaniei)
  • La ora la care postez acest mesaj sondajul arata 15 radioamatori de clasa a III-a R, din 200 radioamatori. Asta inseamna aproximativ 8% copii sau tineri sub 18 ani. E interesant ca sunt totusi atrasi e radioamatorism si siteurile dedicate (sondaje) atatia tineri.

  • Postat de Cornel la data de 2011-05-05 00:34:47 (ora Romaniei)
  • Callbook-ul ANCOM din ianuarie 2011 contine 4976 indicative. Multi decedati. FRR nu isi duce pana la capat misiunea de cioclu, in sensul ca nu informeaza si ANCOM despre ,,iesirile naturale din sistem" a membrilor sai pentru a face radierile necesare.
    Listarea indicativelor in callbook este facuta in ordine alfabetica. Ca urmare, cu unele exceptii in prima parte apar indicativele in ordinea autorizarii, primele 1000 de indicative au fost atribuite pana in anii '80, si pana aici se confirma rezultatele sondajului, predominand indicativele de clasa I si II. Concluzia este ca ,,Vechea garda" conduce in privinta activitatii si interesului pentru acest hobby. Cat despre indicativele de clasa a III-a care reprezinta majoritatea masei de radioamatori si in special tineretul, sondajul indica ceea ce stie toata lumea. Generatia formata in ultimii 20 de ani prin stradania FRR si ANCOM care au usurat conditiile de obtinere a autorizatiilor (examenul CW,stagiul ca receptor, trafic obligatoriu in banda,clasificari sportive, etc.) cu efecte care sa vad astazi.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Tica la data de 2011-05-05 11:38:11 (ora Romaniei)
  • Acest sondaj nu-si are rostul in era calculatoarelor cu un clic la ANCOM ar trebui sa aflam toate aceste date care nu sunt date clasificate. Cine vrea sa fie radioamator este hobby-ul sau moftul fiecaruia pe uni ii tine o viata pe alti pana obtin autorizatia si ar fi bine ca cei care posteza aici sa arate ca au (7 ani de acasa)73!

  • Postat de ion la data de 2011-05-05 16:44:16 (ora Romaniei)
  • La ce te referi TICA {la cei 7 ani de acasa}, lamurestema si pe mine?? 73

  • Postat de Cornel la data de 2011-05-05 20:46:03 (ora Romaniei)
  • Cautand prin callbook-ul ANCOM am gasit multe statii cu autorizatii eliberate in perioada 1960-2005, care inteleg ca nu si-au preschimbat autorizatiile in anul 2006 deci nu au ce cauta in lista, si foarte interesant, unii din acestia au facut comentarii la acest sondaj.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de dan la data de 2011-05-05 20:47:56 (ora Romaniei)
  • domnule administrator aveti posibilitatea de a verifica adevarul in acest caz ,puteti afisa o lista cu cei care mint(daca e cazul) afisind indicativul,cred ca e relevant si pentru alte sondaje,fiti transant,nu cred ca ve-ti pierde clienti

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-05-05 21:36:48 (ora Romaniei)
  • Ar fi interesant de urmarit si comparat rezultatul aceluiasi sondaj http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=11>acum 6 ani.

  • Postat de Adam Grecu la data de 2011-05-06 15:36:08 (ora Romaniei)
  • Statisticile sunt statistici. Iata ca deja ne-am pus in miscare rotitele. De ce sunt mai multi radioamatori de clasa superioara? Daca Ciprian punea si varsta, atunci era clar. Pe undeva este ceva adevar in legatura cu obtinerea certificatelor, dar in fond pe cine deranjeaza, spuneati ca radioamatorismul este hoby, nu? Apoi, ”talpa ostii” o formeaza veteranii, ca drept dovada. Pe vreme cand noi dadeam examene, apoi erau examene, asa ca nu va luati de cei cu clasa I ca-s veritabili. Mi-aduc aminte ca pentru clasa a III-a, la Iasi (1972-1973) s-a dat examen cu comisie de la Bucuresti in frunte cu dl. Nicolescu... Ehehei sa vezi examen frate (cand eu am dat ex. de clasa a III-a, domnisoara YO4AYL - pe-atunci incerca trecere la clasa a II-a - si chiar a luat examenul, poate si-aduce aminte, sa va povesteasca).
    Pana la urma toate sunt trecatoare si nu il inteleg de fel pe dl. Cornel. Dumnealui nu-i place nimic, totul la dansul este pentru-contra, indiferent ce s-ar povesti pe-aici, dar poate-i mai bine ca cei mai tineri au ce invata de la noi... 73 de YO8BIG, Adam.

  • Postat de grigor la data de 2011-05-06 19:06:18 (ora Romaniei)
  • CE CONTEAZA CUM SUNT PUSE.73

  • Postat de teo la data de 2011-05-08 13:47:07 (ora Romaniei)
  • -este evident de ce clasa 1 este mare
    -trist este ca zona tanara clasa 3 este nesemnificativa
    -adica viitoarea generatie de radioamtori este aproape nula
    -este normala situatia?
    -sau dupa noi potopul

  • Postat de George la data de 2011-05-08 18:17:49 (ora Romaniei)
  • Nu este deloc evident de ce clasa I are o pondere atat de mare. In acest segment ar trebui sa se gaseasca doar radioamatorii reprezentativi ca nivel de cunostinte. Ce simti cand mergi la un "elmer" si la intrebari de radiotehnica privitoare la hobby constati ca respectivul posesor al claei I este sub nivelul tau de novice/incepator? Eu sunt pentru un examen "la sange" pentru solicitantii clasei I de autorizare. Pentru amatorii de trafic clasele II si III ofera acces in toate benzile si modurile de lucru cu puteri suficiente. Trebuie sa avem valori dar ele trebuie sa fie veritabile. Daca pentru cea mai inalta clasa de autorizare trebuie sa ai doctorat in radiocomunicatii, atunci doar cei cu doctorat sa acceada la ea.

  • Postat de Cristi la data de 2011-05-08 20:20:29 (ora Romaniei)
  • Inainte de aparitia echipamentelor "de fabrica" pentru accederea la clasa I, solicitantul trebuia printre altele sa trimita spre aprobare schema finalului pe care vroia sa-l construiasca si apoi in baza unui acord sa se apuce de constructie. In urma verificarii tehnice a finalului se acorda clasa I. Asta acu vreo 30 si de ani.

  • Postat de Chiorean Gheorghe la data de 2017-12-17 08:05:09 (ora Romaniei)
  • Desi in varsta ,am reluat dupa o lunga pauza acest placut hobby in acest an .Din diferite motive personale in cursul ultimelor 6 luni activez in SUA ,QTH-Chicago. Dupa fiecare QSO am analizat folosind QRZ.com cu cine am “vorbit” ,varsta, clasa de autorizare etc. Vreau sa va spun ca peste 80% dintre parteneri erau din aceiasi categorie de varsta cu mine(cca 70 ani).Cred ca in Romania este la fel. Deci relevant este sa se analizeze cati radioamatori activeaza efectiv si pe categorii de varsta. Unde ne aflam si unde vom ajunge in urmatorii ani. Cred ca rezultatul ne va dezamagi profund. Si totusi mi se pare normal: alte generatii ,alte hobby-uri, iPad , iPhone, etc. Device-uri cumparate de gata .Tranceivere ultra performante cumparate de gata, keyer facute de gata, chiar si antena se cumpara. Unde-i satisfactia? Zero sau aproape de zero. 73! si sa fiti sanatosi. Apropo, zilnic aud si lucrez in banda cu vecinii unguri ,romanasii nostri deloc. SK

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact