hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Credeti ca dupa Adunarea generala din 9 aprilie 2011 se vor inregistra imbunatatiri in activitatea Federatiei Romane de Radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 4-aprilie-2011 si s-a incheiat la 11-aprilie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (23)  

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-04 12:55:32 (ora Romaniei)
  • Imbunatatiri? Nu. Nu cred.Hai sa vedem rezultatele acestei "furtuni".73!
    P.S.Recunosc ca singurul lucru care m-a "deranjat" a fost modul de raspuns la "rusinea" internationala....nu este o noutate, daca privim, marile rezultate "sportive" interne.Eu unul le cunosc din 1970...fiind mai "senior"Hi!Penibila situatie si iesire din "culpa".Ma intreb deja ce inseamna sport....
    Nu cred ca ceva se va schimba, trendul este definit de mult timp.Succes!

  • Postat de Calin la data de 2011-04-04 15:54:19 (ora Romaniei)
  • Atata timp cat Statutul FRR nu permite multe, nimic nu se poate schimba. De acolo consider eu ca trebuie inceput: cu schimbarea statutului!
    Pana nu se schimba acolo .... nu se poate face nimic!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-04-04 17:24:04 (ora Romaniei)
  • Ciprian, uite o propunere de intrebare: Considerati radioamatorismul un sport sau un hobby ? Vorbim si ras-vorbim despre FRR. Parca federatiile tin de zona sportiva. O fi pasiunea asta a noastra intr-adevar sport sau s-a folosit un artificiu prin care sa se capete niste bani de la buget ? Eu as fi formulat si intrebarea de saptamina asta putin diferit: Credeti ca eventuala adoptarea de catre Adunarea generala a Apelului va duce la imbunatatiri in activitatea FRR ?

  • Postat de Safriuc V la data de 2011-04-05 08:13:01 (ora Romaniei)
  • Imbutatiri nu vor fi, dar printre delegati sigur vor fi si oameni responsabili care vor incerca sa sustina cel putin functionarea asa cum e a FRR. Adoptare Apelui de AG a FRR nu are nici o relevanta, ar fi mai degraba un act demagogic, aceasta, neavand sustinerea unor schimbari favorabile radiamatorismului. Daca vreo 200 de radioamator au semnat Apelul, 150 au incercat sa argumenteze inutilitatea acestuia. Cat priveste imbunatatirea formei de asociere, prin modificarea Statutului, sustin in continuare, ca aceasta sa se faca printr-o dezbatere larga. Norme, reguli, oricat de bune, impuse de un idivid sau un colectiv restrans, nu pot creea unitatea, in diversitatea acestei activitati umane. Oare care este scopul separari de sport, a radioamatorismului? Iar cat priveste bani de la buget, este firesc sa fie primiti, suntem si noi platitori de taxe si impozite. Singura problema ar fi modul lor de utilizare.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-04-05 08:26:36 (ora Romaniei)
  • Nmai o modificare a statutului poate produce schimbari radicale. Dar, cum statutul in functiune nu permite modificarea sa decat daca cei ce au acum painea si cutitul sunt dispusi sa o faca, nu ramane alta sansa decat separarea in masa de FRR si infiintarea unei alte organizatii nationale. La inceput nu va avea reprezentativitate, pana ce FRR devenit fara membri activi nu depune mandatul catre alta structura iar de aici decurge marele risc ca incercarea sa esueze. Totul depinde de solidaritatea in randul celor ce vor sa puna umarul la reforma. Dat fiind ca o astfel de incercare nu este ilegala si nici nu duce la pierderi de vieti, nu este nevoie de a se actiona din clandestinitate ci in mod public, dar trebuie ca cineva sa aibe initiativa unui inceput si ramane de vazut cati vor adera efectiv la noua forma de organizare si cat de bine va rezista aceasta la atacurile cu rea intentie. 73!

  • Postat de niculae ion la data de 2011-04-05 18:16:44 (ora Romaniei)
  • Tavi sint de acord cu tine si cu cele prezentate mai sus dar???? Cine sa faca acea schimbare a statutului FRR {Poate acei 150 de pupincuristi care elogiaza meritele CA. FRR }DAca stam si gandim noi depasim 50%din radioamatorii platitori la IARU si sa vedem daca se va schimba ceva??? Sanatate si toate cele bune

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-04-05 19:14:45 (ora Romaniei)
  • TNX YO9CEB! Iata ce propun eu, este in interesul celor activi. O problema o reprezinta schimbul bidirectional de QSL-uri. Hai sa mai ciupim ceva din bugetul nostru propriu si sa platim lunar pe cineva care sa colecteze QSL-urile din tara (le trimitem odata pe luna sau la cateva luni, mai multi odata, bagate toate in plic cu colt taiat sau in colet), sa le sorteze si sa le expedieze in lume ori in tara sau sa expedieze in aceeasi maniera QSL-urile primite. Efortul financiar se reduce daca, mai ales in cluburile de drept privat care exista din banii nostri si nu-si poate impune FRR politica, s-ar lua initiativa de a se grupa toti cei interesati sa trimita in bloc pachetele cu QSL-uri la persoana desemnata si sa primeasca QSL-uri pe adresa clubului sau a unuia din membri. Persoana respectiva va fi anuntata ca QSL-Manager de toti cei ce adera la idee, eventual pot opera schimbari in QRZ.com. La nivel national cred ca se va gasi un doritor de castig bunisor contra unei munci nu foarte grele. Ca lucrurile sa fie perfect legale acest manager va putea functiona ca PF autorizata, daca are firma de prestari servicii ar fi si mai OK, ar plati impozite, ar exista un contract de colaborare (eventual sub forma de abonament). Daca acest lucru va functiona, ar fi o prima separare de FRR, foarte benefica pentru radioamatorii cu adevarat activi, chiar daca sunt numai cateva sute. 73!

  • Postat de niculae ion la data de 2011-04-05 20:45:23 (ora Romaniei)
  • Cu problema QSL-urilor sint intru totu de acord.Problema e ,cum facem? Inainte la srandul Izvor, erea un adevarat radioclub condus de oameni competenti,interesati de-ale radioamatorilor unde te duceai cu drag, unde era un adevarat birou de QSL-uri, unde te adresai la o doamna care era foarte amabila Acele vremuri sau dus si cred ca nu vor mai reveni cit de curind, atita timp CA al FRR NU se interseaza ca lucrurile sa reintre pe fagasul lor, sa lucreze in interesul nostru {nu interese de grup}unde concursurile YO se vor arbitra cistit {nu pe pile} sau interse de {GASCA} Sint vremuri apuse care cred ca vor reveni cindva,Cred ca in momentul de fata sintem pe o curba descendenta {unde se produc radioamatorii pe banda rulanta}nu calitativ ci cantitativ Referitor la QSL-uri eu sint dispus sa platesc acel abonament {orcit ar fi}anual 73 Tavi sanatate si toate cele bune

  • Postat de Mirzan Daniel la data de 2011-04-06 07:33:41 (ora Romaniei)
  • "Cred ca in momentul de fata sintem pe o curba descendenta {unde se produc radioamatorii pe banda rulanta}nu calitativ ci cantitativ "/Mare,mare,mare dreptate aveti!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-04-06 09:15:01 (ora Romaniei)
  • @ QSL-urile noatre de toate zilele. Demarajul in acest sens este destul de facil. Cei ce sunt(em) membri in cluburi private sa punem in discutie problema daca respectivul club are posibilitatea de a presta - contra cost - serviciul de QSL-manager (daca in statut sunt prevazute prestari servicii sau alte activitati cu caracter comercial, daca in club exista persoane dispuse sa presteze acest lucru contra remuneratie dar si cu obligatii contractuale privind calitatea prestatiei, daca statutul clubului permite plata unor angajati folosind fondurile atrase din astfel de activitati) si, unde este posibil acest lucru, sa fie anuntat public, inclusiv la QTC. Urmeaza apoi incheierea de contracte-abonament intre radioamatori sau cluburi si acel QSL-manager. Cred ca in cateva luni cel mult activitatea ar putea incepe sa functioneze. 73!

  • Postat de Adrian Stoicescu (yo5bfj) la data de 2011-04-06 15:47:59 (ora Romaniei)
  • Din experienta asociatiei noastre, expeditia a 1000 QSL-uri(800=EU SI 200=WW)numai catre Asociatiile nationale, costa cam 130-140 lei. Daca va convine am putea discuta si incerca de la Alba Iulia.73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-04-06 16:23:23 (ora Romaniei)
  • @ YO5BFJ. Poate ca nu m-am exprimat eu complet. Nu este vorba de a ne facilita trimiterea de QSL-uri, orice club poate face asta daca are bani, ci de a centraliza aceasta activitate preluand-o de la cat mai multi radioamatori, pentru a crea un serviciu (platit, deci cu raspunderi de ambele parti, cu termene fixate etc) care sa inlocuiasca ce nu face FRR. Cu cat sunt mai multi participanti la acest mod de lucru si costurile vor scadea, tarifele postale nu urmaresc liniar greutatea trimiterii. 73!

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2011-04-06 17:36:42 (ora Romaniei)
  • Discutiile despre organizarea unui birou QSL sunt foarte interesante, dar nu sunt legate de subiectul acestui sondaj. Sugerez continuarea acestora la Forum sau/si la o eventuala viitoare intrebare a saptamanii axata pe acest subiect.

  • Postat de Florian la data de 2011-04-06 22:51:56 (ora Romaniei)
  • "Comentariu postat de Calin YO3HKW la data de 2011-04-04 15:54:19 (ora Romaniei)
    Atata timp cat Statutul FRR nu permite multe, nimic nu se poate schimba. De acolo consider eu ca trebuie inceput: cu schimbarea statutului! Pana nu se schimba acolo .... nu se poate face nimic!"
    ............................................
    Cred ca e cel mai in masura sa stie, a facut parte din CA al FRR.

  • Postat de Mihai (yo3hui) la data de 2011-04-07 00:38:43 (ora Romaniei)
  • Nu am ce sa comentez pe aceasta tema foarte multe...Am spus si o sa mai sustin tot aceasi placa ca....sa terminat cum a inceput! Radioamatorismul a apus repede, si orcum schimbari majore nu se va intampla? Cind ma-m apucat de radioamatorism ideea mea principala nu a fost sa particip neaparat in concursuri,ci poate doar in situati de urgenta si lucruri specifice de genul asta !Dar sa vazut ca nu exzista o sustinere majora in domeniul asta.Eu alceva nu comentez alte aspecte.Nu doresc decit sa prelungesc autorizatia, si o sa raman decit cu o simpla autorizatie. Ne mai auzim poate si alta data !

  • Postat de Vasile la data de 2011-04-07 16:05:29 (ora Romaniei)
  • Am votat cu cei 115 ca nu vor fi imbunatatiri ! Ce rost mai au alte comentarii ? Nu depinde de mine sau de marea majoritate ci de cei care au puterea si au cutitul si painea !73 Vasile !

  • Postat de niculae ion la data de 2011-04-07 20:22:57 (ora Romaniei)
  • Domnilor radioamatorii, uitativa si dumneavoastra,toate organizatiile de radioamatori din jurul nostru au facut reforme ex {LZ,UA,HA,YU etc}la noi {LULU}la noi se merge cum a fost inainte,care e mai tare in gura,care PROMITE mai mult,care minte mai mult, ala iese primu la noi, se fura in concursurile YO se fura in concursurile internationale,nimeni nu ia nici o masura se tace {cainii latra,ursu isi vede de treaba lui}OARE CIT VA MAI MERGE ASA??? Ma astept la acei tineri radioamatori sa ia atitudine, sa faca reforme in activitatea noastra {in acest hoby}Eu voi sustine toate ideiile reformatoare{liberale} Sa vedem ce se va intipla pe data de 9 aprilie,isi vor baga demisia cei din CA al FRR si se vor alege oameni noi,la timpurii noi,sau vom ramane in aceeasi {COMPONENTA} VA UREZ SANATARE SI TOATE CELE BUNE

  • Postat de Cristi la data de 2011-04-09 13:16:28 (ora Romaniei)
  • Ceva bannere cu noutati de la AG? NU de alta dar aduce cu celelalte depana acum...

  • Postat de Mirzan Daniel la data de 2011-04-09 19:50:33 (ora Romaniei)
  • M-ati inteles gresit.Remarca mea se refera DOAR la comentariul citat.

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2011-04-09 22:44:11 (ora Romaniei)
  • Feedback de la sedinta, aici http://www.radioamator.eu/index.php?topic=3890.msg21702;topicseen#msg21702>http://www.radioamator.eu/index.php?topic=3890.msg21702;topicseen#msg21702

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-04-10 00:14:39 (ora Romaniei)
  • Discutii despre Adunarea generala se gasesc la Forum la adresa http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=26&t=270>http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=26&t=270

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2011-04-10 16:42:31 (ora Romaniei)
  • Sedinta s-a terminat. Acum incepem munca. Am fost ales la Comisia de QSL,Diplome, Comncursuri, Clasificari sportive si YO-DX-Club, asa cum am decis acum o saptamana dupa ce am citit toate comentariile legate de nemultumirile multor radioamatori YO. Prima problema pe care o voi rezolva va fi un birou de QSL-uri functional. In prima faza, in maxim 2 saptamani vom muta cartarea pentru distributia QSL-urilor primite si care vor merge in YO la mine la Codlea. Am spatiul necesar si timpul pentru a ma ocupa de acest lucru. Lunar, prin curier rapid GRATUIT voi expedia catre Asociatiile afiliate la FRR coletele cu QSL-uri din YO si strainatate sosite. Problema expedierii QSL-urilor din YO catre strainatate o vom rezolva in urmatoarele 3 luni prin punerea la punct a unei retele de colectare selective (pe tari si continente) fie la o singura adresa YO sau prin colaborare, la mai multe adrese pe districte. Astept propuneri (am preluat o ideie buna de la YO4BKM si alta de la YO5BFJ). Pentru restul, dupa prima sedinta a Consiliului din aceasta luna, functie de hotararile ce se vor lua acolo. Am nevoie de sprijin informational de la cluburile afiliate la FRR (lista la zi cu membrii lor-indicativ, nume si prenume, adrese de e-mail pentru corespondenta cu fiecare club, adrese de expediere prin posta sau curierat)pentru o mai usoara cartare a QSL-urilor primite. Vom cauta si o solutie pentru trimiterea de QSL-uri si la radioamatorii care inca nu sunt afiliati la nici o asociatie (recomandare pentru o asociatie din zona lor). Nu-mi plac pesimistii. Asa ca va cer sa fiti optimisti. Criticati si dati solutii. Le vom analiza impreuna si vom alege cea mai buna varianta. Daca aveti 150 de tari DXCC confirmate, nu ezitati sa ma contactati si sa va inscrieti in YO-DX-CLUB. Va voi trimite modelele de cerere, liste si tot ce va trebuie ca formularistica pentru a face totul cat mai simplu si rapid. Participati cu entuziasm in cat mai multe concursuri YO chair daca stiti ca aveti doar 10-30 de W, dati sansa celor tineri sa se afirme si asfel vom creste calitatea radioamatorismului din Romania. Decat cantitate care nu lucreaza mai bine calitate care face performanta. Asa vom elimina si tendintele unora de fraudare, incercand sa facem totul cat mai frumos si onorabil. Cu stima si prietenie, YO9CUF, Coatu Cezar - Codlea, jud. Brasov. (yo9cuf@yahoo.com)

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2011-04-10 18:29:44 (ora Romaniei)
  • Sper ca acest birou QSL sã se relizeze ºi sã funcþioneze. Trebuie început cu distribuirea în teritoriu ºi abia dupã ce acesta funcþioneazã bine, se poate trece la etapa 2-a. Þi-am trimis un e-mail. 73's

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact