hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Pe cate benzi ati lucrat expeditia VP8ORK pe insulele South Orkney, care a fost activa in perioada 27.01.2011 - 08.02.2011?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 14-februarie-2011 si s-a incheiat la 21-februarie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de niculae ion la data de 2011-02-14 21:26:21 (ora Romaniei)
  • Am lucrat VP8ORK in banda de 10 mhz unde sint foate bine dotat Hi

  • Postat de ARON la data de 2011-02-15 18:33:33 (ora Romaniei)
  • Din pacate nu am urmarit expeditia.Citind intrebarile puse in peste 5 ani de activare a acestei rubrici,imi pare rau ca am pierdut ocazia,din diferite motive,sa bifez una din variantele propuse. Pentru viitor,poate se mai reiau intrebarile,una veche/una noua,sau in alte combinatii.In acest mod,se va oferi din nou amatorilor posibilitatea exprimarii unui punct de vedere,deoarece trecerea timpului citeodata ,schimba optica asupra evenimentelor,actiunilor.Cu stima ,73!

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-02-20 04:04:56 (ora Romaniei)
  • Pentru cei care au "lucrat", un album al expeditiei: http://www.vp8o.com/vp8pictures.html
    73!

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-02-20 04:07:50 (ora Romaniei)
  • P.S.Observ ca exista obtiunea "0 Banda"...si exista votanti...
    Eu zic ca asta intra in categoria "Nu m-a interesat"...sau gresesc in logica mea?Este orice posibil.
    73!











  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-02-20 04:10:23 (ora Romaniei)
  • P.P.S.Scuze,retractez p.s.-ul, am confundat "O" cu "0" :-))

  • Postat de Florin Cretu la data de 2011-02-20 06:14:45 (ora Romaniei)
  • Interesant sondajul... Daca aparitia unui DX aflat intre cele mai rare 20 de enitati DXCC nu trezeste nici un fel de interes (emotie) in marea majoritate a respondentilor acestui sondaj, ma intreb in ce alt domeniu al radioamatorismului sunt interesati respectivii. Sa fie VP8/O pentru multi dintre ei la fel de usor de lucrat ca si o statie LZ? Sau poate respectivii sunt interesati exclusiv de competitii...si totusi nu, pentru ca marea majoritate a celor cu rezultate notabile in concursuri sunt in lista celor care au lucrat VP8ORK. Sau...poate sunt interesati doar de constructii radio? Greu de crezut! Sau...sa fie oare cei interesati exclusiv de VHF/UHF, Microunde? QRP-isti? Radiogoniometristi, HST-isti impatimiti? Poate sunt... neradioamatori ? Ar fi interesant poate de aflat de la cei care nu au fost interesati in acest DX, in ce alte domenii ale radioamatorismului se regasesc (daca am scapat vreo unul). Ma intreb pur si simplu din dorinta de a intelege... 73!

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2011-02-20 19:14:05 (ora Romaniei)

  • @YO8CRZ: Mi se pare evident ca in radioamatorismul YO exista un grav dezechilibru intre diversele domenii de interes, care a fost indus de dependenta financiara fata de banul public si de interesele de moment ale celor care au judecat utilitatea sau inutilitatea noastra in societate, dar si fata de interesele proprii ale unor persoane. Ele au transferat propriile lor interese asupra unei intregi comunitati. Acest dezechilibru favorizeaza in mod evident in ultimele doua decenii radioamatorismul-sport in defavoarea radioamatorismului-hobby, sau a radioamatorismului-orice-altceva-decat-sport. Proliferarea deja incontrolabila a puzderiei de concursuri locale si internationale si atentia de-a deptul maniacala acordata acestora "de la centru" nu prea mai lasa loc radioamatorului YO sa se ocupe si de domenii la fel de interesante, la fel de valoroase pentru evolutia sa si – daca e sa privim si la ceea ce se intampla pe alte meleaguri – pentru implicarea sa in actiuni de voluntariat in slujba serviciului public, in slujba comunitatii in mijlocul careia traieste. Si chiar daca interesul sau se extinde si la alte domenii decat cele dedicate laturii sportive (antene, propagare, constructii etc.), aceasta se intampla pentru ca in ultima instanta rezultatele sa fie utilizate tot pentru a “lucra in concursuri”. Nu am nimic impotriva acestora, am lucrat eu insumi in numeroase concursuri si am obtinut unele rezultate multumitoare avand in vedere modestia mijloacelor puse la bataie. Accentul exagerat pus pe radioamatorismul-sport in Romania va putea fi echilibrat printr-o atentie echitabila acordata si celorlalte domenii abia atunci cand va inceta dependenta umilitoare fata de subventiile publice si fata de dorinta unor persoane publice de a-si asigura traiul si surse de venit din functiile pe care le detin in radioamatorismul YO.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact