hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care credeti ca va fi situatia generala a radioamatorismului in Romania in cursul anului 2011?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 30-ianuarie-2011 si s-a incheiat la 7-februarie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (13)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-01-31 09:10:32 (ora Romaniei)
  • As vi votat pentru a treia varianta bazandu-ma pe lipsa unor transformari vizibile la structurile de varf in ultimii ani. Dar, cum societatea este un sistem cu timp lung de reactie, sunt convins ca abia incepand cu anul acesta evenimentele neplacute de anul trecut isi vor face simtite efectele si de aceea am votat pentru varianta a doua. Dar sunt convins ca va fi si mai bine, depinde numai de noi. 73!

  • Postat de Costi la data de 2011-01-31 09:18:14 (ora Romaniei)
  • In acest hobby numit radioamatorism nu poti avea pretentia ca ai invatat totul. Contine o multime de piese puzzle a carei imagine de ansamblu, nu se completeaza niciodata.
    Noii veniti, invata, cei invatati, invata...Apoi noile progrese tehnologice, obliga.
    Prin urmare radioamatorismul romanesc se va dezvolta. Ramane de vazut daca conducerea noastra va tine pasul cu...vremea!

  • Postat de Adrian Zait la data de 2011-01-31 13:20:38 (ora Romaniei)
  • Daca vom schimba pe cei care ar trebui sa ne reprezinte situatia ar putea timid sa se imbunatateasca.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-01-31 13:37:32 (ora Romaniei)
  • Am votat cu "albastri". Deci cu pesimistii - de fapt pesimistul adevarat ar spune ca poate fi si mai rau...hi. Ce asteptam de fapt cand cu mici exceptii Secretarul Gen. face cam singur aproape totul (cel putin in teritoriu asta se percepe ca de fie care data cand am vizita in capitala am gasit obosit cu limba scoasa de alergaturi) Ce asteptam daca chiar Presedintele tuturor radioamatorilor YO nu raspunde la solicitarile de intervievari....probabil nu ne considera demni da a cobora la nivelul nostru....ba nici macar nu vine cu o justificare pentru "scarba prezidentiala" a Domniei sale. Este adevarat ca nu primeste nimic pecuniar dar oare comunitatea nostra asa cum este de radioamatori YO chiar este fara valoare? Ignoranta Sa ne jigneste! Domnilor cu tacerea mormantala - sa nu uitati ca "vox populi - vox Dei" iar daca ati luat in brate ultimul strigat al "impuscatului"..."nuamai in fata marii adunarii nationale"....sa nu uitati ca a fost executat....hi.
    Sa auziti BINE...! 73 de yo5ajr

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-01-31 16:43:22 (ora Romaniei)
  • Am votat la "rosu", desi sincer nu inteleg cum vine treaba. Radioamatorismul este, poate paradoxal, un hobby mai degraba personal, cel putin pentru mine, hobby pe care, pe de alta parte, nu il poti practica de unul singur, fara corespondenti. Ce sa insemne dezvoltarea sau regresul radioamatorismului pe parcursul unui an ? Nu cred ca pot avea loc acceleratii mari, pozitive sau negative, daca luam de buna intrebarea, la nivel de tara. Cind am citit intrebarea m-am gindit mai degraba la ce am de gind eu sa fac sau nu pe parcursul anului. De unde sa stiu ce vor face altii, ca sa imi pot da cu parerea pentru viitor ? Nu m-am gindit nici o clipa ca altcineva poate fi responsabil pentru activitatea sau lipsa mea de activitate pe anul abia inceput. Secretar, presedinte, organizatie, etc ? Bune si la locul lor organismele reprezentative, dar poate cineva influenta cheful omului de a lipi sirme, de a invirti variabilul sau de a obosi in concursuri ? Om vedea la sfirsitul anului, atunci ar fi binevenita intrebarea "care a fost situatia...fata de cea a anului 2010" ? Ce va face fiecare pe parcursul anului vom vedea, nu putem sti de pe acum...

  • Postat de Marius la data de 2011-01-31 17:52:46 (ora Romaniei)
  • Un exemplu al situatiei este chiar neparticiparea la interviu a presedintelui FRR.

  • Postat de eugen la data de 2011-02-01 00:12:01 (ora Romaniei)
  • Vai mama noastra.

  • Postat de Florin la data de 2011-02-02 16:42:57 (ora Romaniei)
  • http://www.youtube.com/watch?v=8AoM_ZbSDzU

  • Postat de Costi la data de 2011-02-02 21:57:08 (ora Romaniei)
  • Florin, ai gresit putin pagina. Observ ca ai http://yo9gjx.blogspot.com/ bine organizat pe tema hobiului nostru. Crezi ca v. Socaciu e radioamator? "Cantec pentru mama lor", da e in SSB!
    Roaga adm sa-ti arunce comentariul la Recycle bin.

  • Postat de Mihai (yo3hui) la data de 2011-02-03 00:45:07 (ora Romaniei)
  • Se va termina exact cum a inceput.No coment.

  • Postat de Marius Alexandru la data de 2011-02-03 17:37:58 (ora Romaniei)
  • Greu de raspuns la o intreabare care vizeaza situatia "generala" a radioamatorismului YO. Daca ne referim la activitatea FRR cred ca in cursul anului 2011 vom avea parte de aceeasi lipsa de comunicare si transparenta ca si de pana acum. Se pare ca in toate forurile de conducere din YO se aplica zicala (adaptata): "la vremuri noi... TOT NOI!". Si la nivelul radioamatorului de rand cred ca situatia va ramane neschimbata sau chiar se va inrautati, datorita problemelor economice multi nu'si vor permite investitii noi sau chiar vor mai vinde din echipamentele vechi pentru a mai acoperi din gaurile din bugetul familiei. Personal nu pot contribui la influentarea mersului treburilor din radioamatorismul YO decat prin a contribui cu inca un indicativ YO prezent in eter. Pentru a putea fi mai mult timp activ voi incerca achizitionarea unui transceiver HF portabil iar pentru imbunatatirea calitatii semnalelor intentionez sa incerc instalarea unei antene mai performante. Cand apele se vor mai limpezi iar atmosfera din cadrul cumunitatii radioamatorilor YO se va mai destinde, poate voi incerca sa particip si la cateva concursuri, cu siguranta insa nu anul acesta. Sa speram (ca atata ne'a mai ramas) ca viitorul nu va fi atat de sumbru pe cat pare... 73! Marius YO4HGX

  • Postat de Florin la data de 2011-02-03 20:29:11 (ora Romaniei)
  • Intrebare: Care credeti ca va fi situatia generala a radioamatorismului in Romania in cursul anului 2011?
    -- nu face referire strict la activitatea individuala.
    Restul tine de organizare, capacitatea de a initia si sustine proiecte comune, coordonarea unor actiuni comune care sa aiba si finalitate etc.
    Flexibilitate si transparenta la varf in primul rand pentru ca realizarile individuale sunt doar "Fapt Divers" ce e de durata si importanta pentru toti sunt realizari de grup, de regula ale organizatiei.
    Asa ca n-am gresit pagina, e pacat ca uitam atat de repede:
    - http://www.youtube.com/watch?v=nDj4ypkIiCg&feature=related
    - http://ro.wikipedia.org/wiki/Proclama%C8%9Bia_de_la_Timi%C8%99oara#Punctul_8

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-02-04 08:49:58 (ora Romaniei)
  • Pe timpuri era o vorba care descria lipsurile unor marfuri pe piata: cand e sare nu-i malai etc... Cred ca vom pati si noi cam la fel, pe o foarte lunga perioada de timp. Sa nu uitam ca, daca radioamatorismul dar si situatia economica se vor imbunatati in cativa ani, iesim deja din ciclul de maxim solar si va trebui sa mai asteptam ceva vreme pana la urmatoarele conditii favorabile de propagare, daca nu cumva apare alta criza atunci. Poate ca nu ar fi rau ca managementul activitatii de radioamator sa aranjeze scandalurile sau alte situatii dificile din domaniul nostru in anii de minim solar, ca sa nu ramanem fara activitate in acele momente.73!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact