hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti o incapere (camera) exclusiv destinata activitatii de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 17-ianuarie-2011 si s-a incheiat la 24-ianuarie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (17)  

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-01-17 08:48:56 (ora Romaniei)
  • he,he, buna intrebare, asta arata cat de permisiva e "nevasta" :-))

  • Postat de Petrica la data de 2011-01-17 10:00:46 (ora Romaniei)
  • Eu zic ca de fapt intrebarea scoate in relief aspecte privind maestria fiecaruia in a negocia, explica totul, concertat pentru asi asigura mediul propice practicarii radioamatorismului.
    73!

  • Postat de Mirzan Daniel la data de 2011-01-17 10:21:51 (ora Romaniei)
  • Din fericire detin un mic loc unde imi pot desfasura activitatea.Este,de fapt,o debara transformata intr-un "mic paradis".Fiind constructor m-as bucura daca as beneficia de un spatiu mai vast pt piese,montaje,proiecte in lucru.Deocamdata ma multumesc cu ce am,timp sa fie pt definitivarea tuturor ideilor care ma framantasi nu-mi dau somn,hi!73s de YO8RQP!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-01-17 10:34:25 (ora Romaniei)
  • De si uneori dorim sa fim "admirati" in preocuparile noastre "mistice" tindem sa avem un habitat intim - ne tulburat mai ales in concursuri, vanoare DX sau in luptele cu tehnica SMD....hi. Noua me casa am proiectat cu prietenul meu, regretatul YO5AVF - Traian Gales care a fost si ing. constructor si bine inteles cu multa migala si cu "prioritate" a fost proiectat "ham room" - ul unde tin si un "necuvantator" rasa pittbull care vegheaza. Intr-o noapta aveam un QSO cu OZ5CK, se auzea din fundal "vocea" cainelui Karol - pittbullul meu sa venit la microfonu si a continuat "conversatia" cu cainele danez...hi. In exteriorul usei schack - lui meu este o lumina de interdictie "on air" cand sunt in concurs....hi.

  • Postat de Dan la data de 2011-01-17 12:03:29 (ora Romaniei)
  • Intr-un apartament de 2 camere facut pe vremea lu' ceasca, la etajul 6 al acelui bloc, clar nu sunt conditii pentru un shack dedicat si in adevaratul sens al cuvantului. Cine stie, poate pe viitor... la vre-o mosie.. deh, visez si eu. :)

  • Postat de Mirzan Daniel la data de 2011-01-18 06:32:11 (ora Romaniei)
  • Pt Dan YO3IBW:tu spui "apartament facut pe vremea lui ceasca...".In afara de cazurile izolate,cunosti sa se fi construit masiv dupa revolutie?Scuze pt offtopic.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-01-18 11:11:59 (ora Romaniei)
  • Intre amplasamentul la bloc in cel mai bun apartament posibil si amplasamentul in mediul rural in cea mai saracacioasa casa, ultimul este de departe cel mai avantajos, am probat-o personal in peste 20 de ani de incercari cand duceam pe durate diferite echipamentul la tara. De cca 5 ani am mutat toata aparatura, inclusiv scule si componente de lucru la tara (130km), suportand dezavantajul lucrului mai rar. Dar am scapat de milogeala (si certuri) din motive de acoperis, cu vecinii din bloc si din alte blocuri, de amestecul dintre materiale radio si alte dotari casnice precum nevasta, copii, animale, rufarie etc. La tara, in orica magazie (sau se poate ridica una de max. 15-20m.p. in cateva zile din lemn+OSB, important este sa aibe pereti, acoperis, cel putin un godin, o dormeza, cateva rafturi) se poate instala un rai pentru radioamatori, care se tot imbunateste pe parcurs. Mai adug avantajul antenelor foarte degajate, al unei linisti in banda si in mediul inconjurator cum nu se poate simti la oras. Dezavntaje: pentru oraseni acces mai rar la trafic, functie de diastanta si minima conditie a unei parcele proprii, daca nu a unei locuinte. Eu am asteptat 37 de ani de radioamatorism acesata sansa, o spun ca incurajare pentru nerabdatori. 73 and GL!

  • Postat de Dan la data de 2011-01-18 19:33:52 (ora Romaniei)
  • @YO8RQP, sa nu incurcam mere cu pere. Am precizat "apartament facut pe vremea lu' ceasca" pentru a arata dimensiunile colosale ale acestora in care se poate amenaja boiereste un shack. Este o ironie, bineinteles.

  • Postat de Vasile la data de 2011-01-19 13:37:46 (ora Romaniei)
  • Avantajul unui al ll-lea amplsament la tara este indiscutabil !Aici am un hol de 5 m inaltime de cca 3/3 m care este:TOT CE-MI TREBUIE !Aici am amplast un R118 BM3 care in curand...va debita...caldura !
    Deasemeni mai multe TRCV-uri in 2m !
    Nu mai vorbesc de o gradina de cca 2000 mp cu cca 7 antene HAM RADIO !
    Succese tuturor !73s Vasile !
    73s Vasile

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2011-01-19 18:19:35 (ora Romaniei)
  • Am o asemenea incapere de vis in locatia mea alternativa din com. Istria, jud. Constanta. Acolo practicarea radioamatorismului nu este ingradita de banuielile si acuzatiile total nefondate ale vecinilor detinatori de aparatura TV din secolul trecut. Senzatia de a putea lucra liber, chiar si cu liniarul, la orice ora, fara frica de a te trezi cu antena taiata sau cu reclamatii la Centrul de control, politie si primarie (cazul meu) este indescriptibila. In plus, linistea din benzi comparativ cu teribilul smog electronic al marilor orase merita toate eforturile de a ma deplasa acolo in sezonul cald. Dezavantaje: aparatura care trebuie carata incoace si incolo, antena verticala montata si demontata, drumul de 2 x 40 de km.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2011-01-20 13:35:53 (ora Romaniei)
  • Am mari îndoieli cã, chiar toþi cei 104 care au rãspuns DA, au o camerã rezervatã numai pentru radioamatorism.

  • Postat de Cristian Moldovanu la data de 2011-01-20 18:48:27 (ora Romaniei)
  • Am votat DA, desi camaruta este de fapt un spatiu din living (prevazut din proiectul casei) care se separa cu o draperie. Totusi, pentru a aborda si subiectul adiacent aparut, am cerut autorizarea celui de al doilea amplasament, la 40km de Constanta, in satul Viisoara. Sper ca in primavara sa reusesc sa ridic o antena pentru 7 Mhz, banda mea de suflet si concurs in RTTY. La Viisoara nu se mai pune problema de perdeluta, acolo am o camera intreaga care ma asteapta, aceeasi in care am avut statia in anii 1992-1993.

  • Postat de Lari la data de 2011-01-20 22:01:34 (ora Romaniei)
  • Avem coltul nostru,amenajat cu tot ceea ce este util dar si modern unui radioamator in anul 2011,dar din pacate nu o singura incapere,desi apartamentul nu este asa de mic.........hi !!! Daca nu venea criza aceasta prelungita,terminam de instalat antenele la curte la parinti(tot mediul urban) unde vom amenaja o mica baza de concursuri,in prezent astept sa se imbunatateasaca wx ul si starea sanatatii mele.73's pentru toti colegii radiomatori si sa aibe parte de shackuri cat mai incarcate.
    Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Corneliu Conrad la data de 2011-01-21 17:25:50 (ora Romaniei)
  • Am locuit 33 de ani la apartament, unde aveam in dormitor un colt al meu unde faceam si trafic radio, si constructii, si concursuri!!! De 5 ani m-am mutat la Tecchirghiol unde la mansarda mi-am amenajat camera YO4BXX si am mari satisfactii. Le doresc tuturor succes si sanatate. Cornel Conrad YO4BXX

  • Postat de Florentin la data de 2011-01-21 23:02:42 (ora Romaniei)
  • ...eu sunt sef pe balcon ... SEFA se ocupa de celelate 4 camere ...am facut cerere si se pare ca se va aproba mutarea intr-una din ele. hi hi hi

  • Postat de Iulian Grigoriu la data de 2011-01-22 16:07:44 (ora Romaniei)
  • Stima tuturor !. Da, buna intrebare. Pai acum 16 ani aveam statia ( CB ) si sursa, pe biroul unde invatam, mai tarziu am inchis nisa de la hol si m-am bagat acolo cu toate cele ( pistol de lipit, aparat de masura etc ), mai tarziu, dupa o discutie indelungata ( 3 luni ) cu sotia am folosit debaraua, ehe... ce mai spatiu 3m lungime si 1 latime, iar acum tot balconul ( parca m-am mutat din cort in vila ). Da, este un spatiu generos de 5m lungime si 3 latime. Aici am toate jucarelele de la rack ( statie - surse - si tot ce trebuie sa fie in dotarea unui atelier radio si nu numai ). Pai domnilor acestea fiind spuse va urez numai bine si daca-mi permiteti - Stima 71 ! Iulian 26.965 Mhz

  • Postat de Iulian Grigoriu la data de 2011-01-22 16:09:49 (ora Romaniei)
  • Scuzele de rigoare vroiam sa va spun 73 ! Stima

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact