hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care din programele romanesti pentru concursuri de radioamatori le folositi cu precadere?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-noiembrie-2010 si s-a incheiat la 22-noiembrie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (9)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-11-15 19:47:34 (ora Romaniei)
  • Mai trebuia o varianta de raspuns: programe rezlizate de utilizator, eu folosesc asa ceva. Personal am realizat si un program de arbitrare care, in afara de depistarea erorilor si calcularea punctelor conform regulamentului de concurs, expediaza fiecarui concurent o copie a logului in care se arata, legatura cu legatura, ce fel de erori apar astfel incat fiecare sa-si poata analiza erorile ce la-a comis si, ca proba martor, la legaturile cu date ce difera de ale corespondentului (ora, numar de control, zona sau locator) se inscrie si legatura cu pricina de la corespondent, eliminand din start contestatiile. Cei ce au participat la Cupa Brailei si au trimis loguri in format electronic au vazut acest lucru. Dar, pentru a fi 100% obiectiv ar trebui ca fiecare concurent sa-si faca propriul log electronic, raspunderea fata de concurs se extinde pana la inclusiv completarea si transmiterea logului. Am avut si situatii neplacute cand logul in format electronic a fost facut de altcineva care a preluat logul de pe hartie si, cand a gresit la tastarea datelor, raspunderea nu a mai revenit conurentului ci, in mod cu totul nedrept, altor persoane. Si asta deoarece nu reusim sa intelegem ca un loc in clasament inseamna participare totala iar regulamentele de concurs ar trebui sa contina obligativitatea logului electronic, al carui format sa fie clar prezedntat in regulamentul fiecarui concurs. Nu am vazut la niciun concurs YO dandu-se un model de format de log electronic ci precizari de genul "luati legatura cu ...", ceea consider a fi destul de nepotrivit. Incepand cu editia 2011 a Cupei Brailei va fi impus si modelul de log, punandu-se la dispozitie si programul pentru scrierea lui, program ce poate fi folosit fie on-line fie off-line in raport cu concursul. Eu am primit pana la 14 variante de log in format electronic de tip Cabrillo si a trebuit sa tot perfectionez programul de calculator ca sa le poata citi pe toate, diferentele fiind si in header dar si in rubricile continutului. 73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-11-15 20:12:01 (ora Romaniei)
  • @ YO4BKM: Citez: "Nu am vãzut la nici-un concurs YO...model de log electronic...etc". Ba se poate vedea. La concursul TAC (Decembrie) organizat de PRO-CW-CLUB este specificat ce fel de log poate fi folosit, Cabrillo, de la "UCX-LOG" sau "LM-4". Iar din acest an se adaugã "AATest" ºi "YO9SW"...
    73's.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-11-15 20:12:53 (ora Romaniei)
  • corectie: ...YO9HSW.

  • Postat de Berni la data de 2010-11-16 08:31:11 (ora Romaniei)
  • De acord cu Tavi, lipseste varianta programe realizate de utilizator. Folosesc un program homemade precum si N1MM. 73.

  • Postat de Vasile la data de 2010-11-16 12:02:18 (ora Romaniei)
  • Folosesc cabrillio autor YO9HG deoarece este "gazar"de-ai nostri...! HI !In plus este si HAIOS...!73 Vasile

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-11-16 12:43:13 (ora Romaniei)
  • @YO6EX: M-am exprimat corect si intru totul adevarat, am spus "nu am vazut", nu ca nu exista, ceea este cu totul altceva. Nu urmaresc toate concursurile, mai ales ca la tara, unde am statia, nu am (inca) acces la internet, dar sunt destule concursuri si destul de importante care nu precizeaza formatul de log. De exemplu, la recentul maraton "Drumul vinului" nu am depistat de ce am fost depunctat, am respectat intocmai regulamentul (nu am avut duble in aceeasi zi, am lucrat statia YP9VIN) dar nu am avut niciun model de log si ma tem ca in formatul trimis de mine a fost ceva ce nu a corespuns pretentiei arbitrilor. Exclud ideea lipsei logurilor din partea celor care au dat puncte, daca ar fi asa ar trebui sanctionati pentru deserviciile ce le-au facut sau, cel putin facut public acest lucru. Poate YO9HG vine cu ceva precizari, ar fi necesare si de fair-play ca atunci cand penalizezi pe cineva sa-i arati si din ce motiv, la Cupa Brailei softul meu arata clar in ce a constat fiecare greseala. 73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-11-16 18:03:31 (ora Romaniei)
  • In zilele noastre chinuite de un prezent cu multe nevoi si lipsuri un 286 sau 386 nu e o achizitie problema - unii si arunca la gunoi. Apoi daca lucrezi dintr-un mediu "virgin" fara net iar nu e problema pentru ca dupa concurs logul o poti salva pe stick - CD sau "cenusareasa" discheta de pe care o poti trimite de la cineva care are net. Problema este ca in multitudine de softuri este cel mai bun cu care te ai obisnuit. Eu prin generozitatea regretatului YO4HW Radu am inceput cu CT incercand multe softuri iar azi indragesc UcxLog cu care m-am obisnuit fiind destul de "prietenos". Problema este sa VREI. Eu urasc PC - ul care deja a creat o dependenta omenirii dar fara ele din pacate nu se poate....hi.

  • Postat de George la data de 2010-11-19 14:59:28 (ora Romaniei)
  • Le-am incercat cu succes pe toate.Cred ca realizatorii lor merita aprecierile noastre.73,George

  • Postat de Virgil la data de 2010-11-20 20:05:55 (ora Romaniei)
  • Folosesc cu precadere MixW(R)si softul creat de George,YO9HSW.Marea majoritate a concursurilor solicita log electronic asa ca trebuie sa ne adaptam.Depinde de posibilitatile fiecaruia.Importanta este participarea.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact