hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Credeti ca veti participa in acest an in Campionatul International de Unde Scurte al Romaniei YO DX (27-28 august)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-august-2005 si s-a incheiat la 13-august-2005

Regulamentul poate fi consultat la aceasta adresa: http://www.radioamator.ro/contest/us/yodxhf_regulament_2005.pdf

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (15)  

  • Postat de gheorghe andrei radulescu la data de 2005-08-08 13:27:58 (ora Romaniei)
  • nu pot participa la un concurs care are doua regulamente, un text pentru vorbitorii de limba engleza si alt text pentru vorbitorii de limba romina.

  • Postat de Put, yo3jw la data de 2005-08-08 19:38:54 (ora Romaniei)
  • Pentru cei care cunosc limba engleza este chiar un supliciu. Sa nu poti participi din cauza ca un text se adreseaza celor de limba romana, deci cei din YO, iar altul in engleza pentru cei din afara YO, care oricum sunt in clasamente diferite.
    Eu am o vorba: daca vrei poti... daca nu, inseamna ca nu te intereseaza si gasesti ca vulpea motive ca sunt acrii...
    Scuze, dar motivatia mi se pare asa de copilareasca....poate de aia mi se spune ca prea le zic direct si rautacios. Asa o fi?
    73
    Pit

  • Postat de Florin la data de 2005-08-09 11:37:21 (ora Romaniei)
  • OK Pit. Pentru unii pare dur dar merita. Am o propunere. Sa traducem regulamentul in mai mmulte limbi; franceza, germana... etc. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Am observat ca numarul de participanti e direct proportional cu propaganda. Fiind cel mai mare concurs al Romaniei cred ca ar trebui sa ne implicam toti( cei activi).
    Personal imi iau raspunderea pentru propaganda in LU. Sunt curios cati or sa participe 73

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2005-08-09 14:34:10 (ora Romaniei)
  • Nu e direct si rautacios, ci sfatos si agramat, sorry!

  • Postat de Pit, yo3jw la data de 2005-08-09 16:17:43 (ora Romaniei)
  • Feri recunosc. Nu am stat bine niciodata cu gramatica limbii romane. Sorry! Altii stau bine!
    Bravo lor. Depinde ce vrei sa intelegi. Florin are dreptate. Poate reusesti sa traduci in germana si fransceza sa o trimitem la Ciprian pentru a le introduce pe site si apoi ceva tam-tam pentru a trimite oamenii sa citeasca. Poate vor fi mai multi. Tine Feri? Regulamentul pentru statiile din afara YO este la: http://www.hamradio.ro/contests/yodx_eng.pdf

  • Postat de Francisc Grunberg, YO4PX la data de 2005-08-09 17:09:16 (ora Romaniei)
  • De fapt nu este vorba numai de gramatica, Pit, ci de dorinta ta nestavilita de a da sfaturi tuturor, oricand, in orice problema, HI!
    Dar, vorbind serios, nu cred ca este necesara nici o traducere in alte limbi, limba engleza este suficienta. Orice concurent care doreste sa participe va intelege regulamentul in limba engleza si va putea lucra. Problema consta in faptul ca daca participantii straini sunt putini, aceasta denota ca YO DX Contest nu prezinta interes pentru ei. Orice concurent doreste sa aiba cu cine lucra, nu sa caute cu lupa in benzi statiile tarii organizatoare. In 2004 au fost 96 de statii YO in YO-DX-contest, in 2003 doar 78! (fara a mai socoti statiile QRP). Odata in anii '90 am vazut o lista cu 30 de statii YO participante! Este un numar ridicol de mic. Consulta clasamentele de la HA DX Contest, OK DX Contest, LZ DX Contest si imi vei da dreptate. Cauzele acestei situatii ar trebui sa constituie o tema de meditatie pentru FRR, institutia organizatoare, dar si pentru tine, draga Pit. Daca atitudinea fata de radioamatorii YO este aceea pe care o manifesti in raspunsul jenant dat pe Forum lui YO8RCP in 8 august la subiectul "Romania mai are nevoie de locul 2 in lume?", nu trebuie sa ne miram ca lumea nu iese cu mic, cu mare la concurs din atasament patriotic fata de cei de sus. Inainte de a-ti da drumul la tastatura ar trebui sa te gandesti ca nu esti o persoana privata, esti un oficial FRR si ca cititorii te asimileaza cu aceasta institutie. Si s-ar putea ca intr-o buna zi indemnul tau ironic ca cei carora nu le place ceva sa-si faca o federatie separata s-ar putea sa fie ascultat.

  • Postat de Tot eu la data de 2005-08-09 17:19:23 (ora Romaniei)
  • Erata: raspunsul dat lui YO8CRP este datat 2 august, scuze!

  • Postat de Pit, yo3jw la data de 2005-08-09 17:43:53 (ora Romaniei)
  • Si crezi ca ar fi rau! Putina concurenta nu ar strica... Locul II este locul doi si este un rezultat excelent. Problema ridicata era insa de natura financiara ce nu depinde de FRR. Aici vad ca nu esti la rezonanta sau ai filtrul decalat.
    Cat priveste participarea, daca ea se trage tot la coordonate financiare, asta inseamna ca FRR trebuie sa plateasca participanti in concurs?
    FRR a facut posibil ca titlurile ce se vor acorda sa conteze in clasamentele oficiale ale ANS. Dupa cate stiu, in YO3 premierile se fac de la clubul de care apartine sportivul. Unii vor beneficia totusi de ceva. Daca obtin rezultate...iar pentru a obtine un rezultat trebuie sa participi. Scorul 36 la 29 este dupa mine cam mic daca compar cu votanti de la alte teme. Multi trec, vad, si pleaca mai departe.

  • Postat de Sarca Alexa la data de 2005-08-09 21:03:30 (ora Romaniei)
  • Eu as participa dar autorizatia de clasa a IV-a inca nu-mi da dreptul.

  • Postat de gheorghe andrei radulescu la data de 2005-08-10 08:03:05 (ora Romaniei)
  • draga pit,si anul acesta ca si anul trecut nu ai vrut sa percepi corect ceea ce am spus sau scris eu. si atunci si acum eu am sesizat inconsecventa formala intre cele doua texe. traducerea unui text trebuie sa fie oglinda fidela a originalului si nu o traducere libera despre subiectul din original,cu omisiuni sau adaugiri sau chiar pareri personale ale traducatorului, indiferent de subiectul tratat.ESTE VORBA DESPRE RESPECTUL FATA DE HIRTIA SCRISA. si a propos de hirtia scrisa,regulamentul concursului de ukw spune ca acesta se desfasoara in al treilea week-end din august si de fapt el are loc in al doilea !!! comentariile va apartin. 73,andrei,yo4aup.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2005-08-10 12:00:51 (ora Romaniei)
  • In calitate de traducator profesionist confirm cu entuziasm precizarile colegului YO4AUP privind calitatile obligatorii ale unei traduceri corecte, nici eu nu le-as fi putut enunta mai bine. As adauga la ele necesarul respect fata de propriul text, pus pe hartie sau pe ecran, precum si respectul fata de cititor, care nu trebuie tratat cu aroganta.

  • Postat de Pit, yo3jw la data de 2005-08-11 07:53:40 (ora Romaniei)
  • Domnilor, dece nu veniti cu traducerea asa cum considerati ca este corect. Cred ca nimeni nu se va supara daca faceti acest gest voluntar!

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2005-08-11 13:54:17 (ora Romaniei)
  • Draga Pit, te rog intreaba-l pe Secretarul General despre gesturile mele voluntare. In rest, s-auzim de bine!

  • Postat de Pit, yo3jw la data de 2005-08-12 07:44:23 (ora Romaniei)
  • Draga Feri, nimeni nu-ti contesta gesturile tale voluntare dealungul vremii. Aici era vorba de cele discutate in randurile anterioare. Nu eu am ridicat mingea la fileu!
    ................................................
    Observ acum ca cei care nu vor participa in YO DX Contest excede pe cei care declara ca vor lucra. Cu exceptia unui singur coleg, care avand clasa a IV-a la autorizatie, nu am gasit motivatii coerente pentru a nu participa. Mai sunt doua saptamani. Poate se mai rezolva cate ceva si se va putea participa. In Campionatul IARU s-au raportat peste 1400 QSO-uri cu YR0HQ de la statii YO. E adevarat, in 6 benzi, dar tot depaseste cifra de 200 statii. Iarasi dau sfaturi!

  • Postat de Ovodiu Orza la data de 2005-08-18 13:24:02 (ora Romaniei)
  • Da, dr OM Pit, dati sfaturi, dar de data aceasta sunt corecte, pacat ca ele se subinteleg, ar trebui spuse pe sleau!
    In IARU, au fost peste 200 YO pentru ca s-a promis diploma respectiva! Pacat ca nu toti au trimis LOG-ul de concurs, dar asta e o alta poveste!
    In YO DX, daca ar exista ... motivatia (sa folosesc un termen din fotbal), ar creste si aici numarul participantilor! Am avut cu mai mult timp in urma o ... propunere, cu un tricou cu sigla YO DX Club, sa spunem pentru YO care au cel putin 300 QSO si pentru strainii ce au cel putin 30 judete diferite lucrate! Dar nu am gasit solutia materiala! Avand in vedere succesul care l-au avut la Concursul Bucuresti tricourile cu sigla A.S. Filaret, probabil acelasi sponsor si-ar putea permite si vre-o 50 (cred ca nu vor fi necesare mai multe) tricouri cu sigla YO DX Club, sau a FRR, ma rog, nu sunt inca sigur cine este organizatorul concursului, mai ales ca in regulament sunt promise si premii oferite de sponsori! Am mai spus de tricoul promis de ARI la concursul lor si care greu de tot se poate obtine, dar foarte multi participa si incearca!
    Imi cer scuze daca va gandeati la alte sfaturi, dar eu asta l-am inteles printre randuri (HI!)
    73 Ovidiu

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact