hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Sunteti interesat de participarea intr-un Campionat Republican in moduri de lucru digitale (RTTY, PSK31)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 30-august-2010 si s-a incheiat la 6-septembrie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Ionel la data de 2010-08-30 22:04:40 (ora Romaniei)
  • Cred cã ar fi o mare provocare. Ar fi un lucru foarte interesant. Aici nu mai poþi folosi sute de watti, sau Kw, ºi sã te regãseºti în clasament la categoria QRP. S-ar realiza mult mai uºor condiþiile pentru Diploma ROPA. Un concurs inedit cred cã ar fi interesant o semietapã în PSK o semietapã în HELL, o semietapã în RTTY ºi o semietapã în MFSK(sau OLIVIA ). Sunt simple gâduri, vise ºi dorinþa de a vedea cât mai multe staþii YO în moduri digitale. ªTIU ºi ÎNÞELEG, încã nu avem un campionat naþional, ºi unii se gândesc la.............., CRED cã este un început bun - a apãrut ideea ( gândul, dorinþa, speranþa) de a avea o asemenea competiþie. Sper din suflet cã acest lucru se va întâmpla cât mai curând.
    73 tuturor ºi sãnãtate!
    Cu stimã, YO6DBL - Ionel

  • Postat de Mihai la data de 2010-08-30 23:58:22 (ora Romaniei)
  • Ar fi un dezastru.

  • Postat de Pit la data de 2010-08-31 09:39:29 (ora Romaniei)
  • Exista un concurs PSK31 organizat de cei din Maramures - Baia Mare. Participare slaba cu toate ca este internationala. http://www.radioamator.ro/contest/us/psk31_yo_2005.pdf
    Haide-ti s-o populam si apoi mai vedem.
    Este si unul in RTTY/psk organizat de cei din Craiova -Dolj. Aceeasi participare slaba. http://www.radioamator.ro/contest/us/memorial_savopol_80m.pdf
    Daca cineva doreste poate lucra in aceste concursuri.
    Oare este neaparat necesar sa se acorde un titlu de campion??? La majoritatea marilor concursuri se da numai o diploma! Si ce mandri suntem de ea!
    73
    Pit

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-08-31 18:04:05 (ora Romaniei)
  • Ar fi un concurs preponderent intre masini. Iar operatorul devine tot mai mult un simplu apasator de butoane. Ar fi cam ca in razboiul modern visat de strategii ultratehnicizati: atacatorul sta ascuns undeva intr-un punct de comanda superblindat si butoneaza de la mii de km unde sa cada bombele si pe cine sa distruga, fara sa mai priveasca adversarul in ochi, sa-i simta respiratia sau sa-i auda vorbele. Si cu toate acestea in artele martiale de azi se mentin tehnicile razboaielor primitive: lupte libere, judo, sumo, scrima etc si nu s-a introdus inca trasul cu racheta la distanta. Si asta pentru ca oamenii care se intrec vin in contact direct ca oameni, nu ascunsi in spatele masinilor. Asta nu inseamna ca un astfel de campionat nu se poate organiza. Sugerez insa sa fie ca ramura sportiva distincta, deoarece foloseste in foarte mare masura tehnici cu totul specifice in care rolul operatorului uman este substantial redus. 73 in maniera clasica!

  • Postat de Marin la data de 2010-09-01 14:52:55 (ora Romaniei)
  • Cred cã ar fi o mare provocare. Ar fi un lucru foarte interesant.Am citit comentariile si ma
    duce gandul la FORMULA 1 si aici este concurs
    intre masini dar conteaza pilotul.
    Daca radioamatorul razboinic este mai rapid decat
    soldatul razboinic la butoane atunci castiga razboiul.
    73 tuturor ºi sãnãtate! Cu stimã, YO6OAS - Marin

  • Postat de Cristian Moldovanu la data de 2010-09-01 16:39:25 (ora Romaniei)
  • Depinde de ce inseamna "ramura sportiva distincta". Operarea intr-un concursde rtty are la baza aceleasi conditii ca la unul de cw sau phone: statie, antena, operator odihnit, atentie, rabdare, etc. La sfarsit de tot facem niste diferentieri precum, microfon, bug sau computer. Experienta de peste ocean spune: doua concursuri mari (cqww si cqwpx) cu trei sectiuni separate anual: cw, phone si rtty.
    Participarea redusa la concursurile de digitale pe care le avem se datoreaza (dupa parerea mea, sunt gata sa accept contraargumente)faptului ca se organizeaza in banda de 80m unde antenele acceptabile in concursuri sunt mai rare din motive de dimensiuni si spatiu disponibil (vezi participarea internationala in concursul organizat de colegii din Maramures).
    Ca argument: in editia 2009 a concursului cqwwrtty au participat la monoband 3,5 Mhz doar 64 de statii, la monoband 7 Mhz un numar de 123 de statii iar in 14 Mhz 295 de statii. Analizand si rezultatele celor care lucreaza multiband, vom descoperi multi concurenti care de fapt nu lucreaza si in 80m sau au o antena modesta cu care mai obtin de fapt multiplicatoare.

  • Postat de Cristian Moldovanu la data de 2010-09-01 17:01:22 (ora Romaniei)
  • Dupa principiul, m-am luat cu vorba si am uitat scopul, adica intrebarea in sine.
    Un campionat republican organizat pe principiile traditionale ale FRR cred ca ar avea o participare descurajanta si viata scurta. Ideea mea fixa vine tot de la ce fac altii, cum ar fi din nou, imperialistii de peste ocean. ARRL organizeaza RTTY round up unde participarea este world wide, toate benzile. NCJ organizeaza NA-QP si NA-SPRINT, pe un format simpatic, participare world wide asemenea, primul concurs in benzile 80-40 si 20, al doilea toate benzile. Ambele concursuri sunt destinate in principal statiilor din W, dar la participare gasim si multi din afara USA. Organizarea concursului in cel putin 3 benzi (80-40-20) mareste automat numarul de participanti, declararea lui deschis pentru oricine iti aduce si participanti de afara. Ca un test, daca FRR ar hotara sa organizeze asa ceva cu cateva saptamani inainte de cqwwrtty sau de cqwpxrtty (un concurs de maxim 12 ore), ar constata ca multa lume ar participa pentru ca ar fi un mod de se "incalzi" si a verifica echipamentele pentru campionatul care urmeaza.

  • Postat de Cristi la data de 2010-09-02 08:24:51 (ora Romaniei)
  • Particip destul de frecvent in concursurile interne si internationale de digitale. Cu puteri de 50-60W se realizeaza legaturi foarte interesante. Contrar celor spuse mai sus de cineva, factorul uman are o importanta destul de mare: reglajul aparaturii trebuie minutios efectuat la emisie pentru a nu deranja pe altii iar la receptie pentru a putea copia in cele mai bune conditii cele mai slabe semnale. A nu se uita ca aceste reglaje trebuiesc efectuate in mod continuu in functie de pozitionarea semnalului util pe spectrul audio!
    Apropo de ce spunea dl. Pit mai sus: "La majoritatea marilor concursuri se da numai o diploma!" Din pacate la noi sunt probleme, uneori, in a elibera chiar si acel carton pentru locul I.....

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact