hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati participat la Simpozionul national al radioamatorilor desfasurat la Drobeta Turnu Severin in perioada 13-15 august? Comentariile despre acest eveniment sunt binevenite.
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-august-2010 si s-a incheiat la 22-august-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (13)  

  • Postat de Lari la data de 2010-08-16 21:41:08 (ora Romaniei)
  • Nu imi permit decat sa aduc la cunostiinta in fata factorilor de decizie a FRR,avand in vedere faptul ca in Romania WX ul se ,,desertifica'' si luna august este canicula ar fi indicat ca aceasta actiune de interes national sa fie programata intre 1 si 15 septembrie.In 2007 a fost programata in septembrie si a fost un WX ,,mai acceptabil''.MA FELICIT CA NU MI-AM PURTAT FAMILIA PE UN ASEMENEA TIMP IN ULTIMII DOI ANI CAND COLEGII CARE AU PARTICIPAT LA SIMPO AU SUFERIT ENORM DIN CAUZA CALDURII.Ramane un subiect deschis, nu neaparat pentru mine CI PENTRU BINELE GENERAL in atentia colegilor radioamatori si a factorilor de decizie pentru stabilirea datei unei asemenea activitati.Cu o aleasa consideratie pentru toti colegii hami,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Marinica la data de 2010-08-17 06:23:46 (ora Romaniei)
  • Scurt si la obiect: SIMPO YO 2010 a fost Turbomecanica de Mehedinti :-(

  • Postat de Marin la data de 2010-08-17 12:46:53 (ora Romaniei)
  • Marinica, tizule - la voi se pune " Turbomecanica " cand de fapt Targul YO3 in ultimii 3-4 ani, NU s-a tinut niciodata acolo...voi nu stiti nici unde l-ati facut , dar va spun eu : in curte la COMOTI - pe trotuar...o mica diferenta in MH - Au fost mese pt. toata lumea, banci si acoperis deasupra capului, pe cand la " Turbomecanica " voastra, nimic din toate astea...iar Simpzionul YO este si altceva , nu doar talcioc - altfel, inseamna ca Nu ai vazut nimic... Organizeaza matale unul mai bun, ca nu ne suparam deloc !

  • Postat de Cornel la data de 2010-08-17 14:22:45 (ora Romaniei)
  • Referitor la comentariile anterioare ... Nu cred ca putem face o comparatie cu "Targul de la Turbomecanica" din mai multe motive unele exprimate in comentariul anterior. Cand facem aprecieri la modul cum a fost organizat un simpozion cred ca trebuie sa avem in vedere si "forta organizatorilor" (nr. de membri, activitatea acestora, putere economica, implicare ...). La Severin a fost o mana de oameni care s-au straduit sa se descurce onorabil si au reusit. Ca era loc de mai bine este adevarat dar asta a fost la toate simpozioanele. Cine nu vede nimic bun, ... vorba predecesorului, sa organizeze el un simpozion "perfect" sau macar mai bun decat cele care s-au organizat pana acum. Nu spun mai multe, bune sau rele, pentru ca sunt legat sentimental de aceasta zona si pot fi interpretate gresit cuvintele mele, intr-un sens sau altul. Referitor la data organizarii simpozioanelor nu vom reusi niciodata sa impacam pe toata lumea si mereu vor fi "carcotasi" - sa ma ierte Lari - remarca este la modul general. Imi amintesc cu ceva timp in urma, cand se organizau simpozioanele la inceputul lui septembrie, ca multi nu erau de acord cu aceasta perioada invocand ca este inainte de inceperea anului scolar si ca familiile cheltuiesc multi bani cu pregatirile copiilor pentru noul an scolar, ca s-a terminat perioada de concedii si nu mai sunt bani sau ca s-a inceput activitatea si nu mai pot sa-si ia concedii sau invoiri ca ... Da aceea s-a ajuns la luna august fiind luna de concedii ... Pana la urma cine vrea sa participe vine neconditionat, ceilalti gasesc pretexte !!! 73 - Cornel

  • Postat de Dana Mihaela Creanga la data de 2010-08-17 22:18:00 (ora Romaniei)
  • Mi-am planificat participarea la acest simpozion de ceva vreme si cu un oarecare efort am reusit sa ajungem la Drobeta Turnu Severin. Am incercat sa trecem peste micile disconforturi aparute si sa ne bucuram de timpul petrecut alaturi de ceilalti radioamatori prezenti. Pe acea mana de oameni din Severin care s-au ocupat de organizare nu pot decit sa-i felicit pentru tot efortul depus. Au fost foarte curajosi si s-au inarmat cu multa rabdare si intelegere fata de toate pretentiile si solicitarile venite din partea participantilor. Intotdeauna vor exista pareri pro si contra la o asemenea actiune si din punctul meu de vedere aceste pareri sunt cam subiective. Dar chiar daca am "suferit" din cauza caldurii (pe care n-au comandat-o organizatori, cu siguranta!!!) noi ne-am simtit bine.Parerea mea este ca orice participare la o asemenea manifestare trebuie sa fie insotita de putina intelegere, toleranta si comportament in limitele sportivitatii, de care ar trebui sa dam dovada cu totii! In numele amicilor alaturi de care am petrecut frumos in aceste zile, le multumesc organizatorilor pentru efortul facut!

  • Postat de Lucian la data de 2010-08-18 17:50:52 (ora Romaniei)
  • Daca nu as tine cont de drumul obositor de la Galati pina la Severin, chiar parcurs cu oprire de o zi si la dus si la intoarcere in Tirgu Ocna, pot sa afirm ca simpozionul de anul acesta a fost unul reusit.Organizatorii si-au dat silinta ca totul sa fie bine, cred ca nu este vina lor pentru micile probleme aparute. Cateva filmari,20 la numar,realizate cu un aparat foto digital, rezolutie destul de mica, se pot vedea la :
    http://www.youtube.com/user/yo4rec
    Vizionare placuta, si la revedere in 2011 la Simpo YO - Baia Sprie.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2010-08-18 17:52:46 (ora Romaniei)
  • De departe,felicitari organizatorilor,care in aceste conditii dificile pentru toti, au reusit, cel putin din pozele prezentate de Nini, o decenta si placuta intalnire radioamatoriceasca.
    73!

  • Postat de Dan la data de 2010-08-19 11:12:58 (ora Romaniei)
  • Am fost la cateva asemenea evenimente. Trebuie sa recunosc ca unele speach-uri au fost destul de interesante dar cand vine vorba de talcioc (ce urat suna)aka targul de vechituri si alte troace, sincer ma cam lasa rece. Astept sa vad in YO un eveniment de calibru' mare la care sa vina reprezentanti ale marilor companii producatoare de echipamente HamRadio, sa vedem si noi demonstratii ale sculelor de ultima generatie, sa putem atinge si noi sa zicem un FT DX 9000 sau macar FT5000-ul recent aparut. Pana atunci, prefer sa-mi gasesc alte indeletniciri mai productive.
    73!

  • Postat de Cristi la data de 2010-08-21 05:46:34 (ora Romaniei)
  • Toate simpozioanele sant o reusita, frumusetea sta in ochi privitorului!! Trebuie vazut intai efortul facut de cei angajati in aceste actiuni si apoi comentarii .. mai ales negative!! Pentru Dan - YO3IBW, Dane daca nu-ti plac targurile nu te duce omule nu scrie de troace, multi vin cu asemenea vechituri nu ca ar avea nevoie de bani ci doar de poiezia si farmecul lor.. Crezi ca Olteanu Cornel, Feri YO5OED, Fane YO8RCW vin sa vanda ca nu au bani.. Nu Dane.. si ca sa vezi scule de care visezi mergi la firme consacrate sau eventual construiese tu o statie sau altceva sa rupa gura...talciocarilor!!! Asta ar fi indeletnicire productiva.. hii!! Succes la simpozioane si talciocuri!!
    73

  • Postat de Dan la data de 2010-08-21 09:10:02 (ora Romaniei)
  • Cristi, omule. Nu am spus ca "fiarele" acelea sunt vandute musai din cauza nevoilor financiare. Pentru acea categorie de radioamatori constructori pot fi importante dar pentru mine mare parte din ceea ce am vazut, din punctul meu de vedere sunt troace (parere persoanala).
    Cristi, la un simpozion radioamatoricesc mi se pare o oportunitate buna de a oferi curiosilor posibilitatea de a butona niste scule de top. Sa nu mai zic ca pofta vine mancand, daca nu gusti nu sti ce-i bun si evident nu vei cumpara, deci este o oportunitate de a creste vanzarile si pentru firmele respective.
    Apreciez efortul celor care le-au organizat dar pe viitor ma astept la ceva mai mult, cel putin pe aspectul acesta, de show-room. 73

  • Postat de MARIAN - la data de 2010-08-21 11:38:24 (ora Romaniei)
  • Salut voios de radioamator ! Am votat cu totii la acest sondaj de opinie inainte / dupa simpozion, drept de vot are toata lumea si comentarii la fel, insa continuarea intrebarii din titlul prezentului sondaj zice asa : " Comentariile despre ACEST eveniment sunt binevenite. " - adica trebuie sa ne limitam exact la subiect, respectiv comentarii pot lasa doar cei care au fost prezenti la aceasta manifestare, firesc Nu ?! alte comentari colaterale si justificari, cred ca sunt inutile si nu fac obiectul acestui sondaj. M-am deplasat sambata dimineata, locuind in judet vecin - un avantaj de aceasta data. A existat doar o mica modificare de locatie - nedatorata organizatorilor - dar planul B, derivat din A, pus in aplicare foarte bine ! Am fost indrumati corespunzator si indrumati / " receptionati " foarte bine !. Am fost placut surprins sa constat organizarea foarte buna, inclusiv a targului radioamatoricesc - care nu semana comparativ cu nimic altceva, mese si banci pt. toti expozantii, un acoperis de fibra policarbonata - albastra - semitransparenta, fiind explicatia pt. care am capatat cu totii aceeasi culoare...hi...hi...! pe langa obiectele din talcioc - foarte bine expuse - a fost prezent un stand YAESU, cu produse recente, cu statii foarte bune si pret pe masura - pe care le-am butonat, pipait si cantarit...doar atat...din pacate nu a mai avut succesul si vanzarile din 2009 - de la Simpo YO - Targu Jiu...deh, acum este criza si clienti ...pauza...daca potentiali clienti nu se gasesc, o firma producatoare - de renume, nu se va deplasa niciodata pe teritoriul nostru, cam astea ar fi privind targul radioamatoricesc...Altfel, despre meteo, de la mama natura - a fost foarte cald, precum in toata tara, dar nimeni nu s-a plans, de la mic ( adolescenti ) la mare ( 75 ani sau mai mult ) - toti au suportat foarte bine - fara vreun eveniment ( lesin, etc ) chiar daca ne-am deplasat spre Orsova cu 4 autobuze moderne, toate cu geamuri mari, luminoase si colorate - efectul de sera fiind pronuntat, insa Voia Buna si Buna Dispozitie ( Obligatorie ) au fost mai Puternice - a se vedea pozele efectuate de subsemnatul ( si-n autobuz, precum si pe vapor ). Croaziera a fost Superba - " A Meritat toti Banii " - am beneficiat de briza defileului Dunarii - de colegi placuti cu totii, am fost 100 de pasageri la bord. Colegii Organizatori, Ne-au Rasfatat ! Am constatat cu placere, printre noi radioamatorii si alti pasageri - turisti obisnuiti - din Constanta, ne-am conversat, interesati au aflat cu placere de la mine, cine suntem - am facut lobby, deh...i-am indrumat, cine stie...macar s-a mai vazut / auzit despre noi ( am primit binoclu de la ei - pt. peisajele departate ) Deplasarea la acest Simpo YO, au fost facuta de radioamatori si din locuri mult mai indepartate de aceasta locatie, YO4, YO8, Budapesta - HA, etc. unii chiar cu probleme locomotorii de deplasare...deci, daca Poti si Vrei - Reusesti ! ...Imi Exprim deosebita Admiratie si Recunostiinta, fata de colegii radioamatori - nu nominalizez pe nimeni - toti, in egala masura ne-au inconjurat cu caldura umana, au comunicat excelent, ne-au indrumat corespunzator, de la sosire pana la plecare. Au depus eforturi foarte mari, sa surmonteze criza economica, au fost ajutati doar de Sotiile lor Admirabile - din toate punctele de vedere - ajutor fara de care nu se poate...BRAVO Tuturor ! Personal, cred ca este mai usor sa organizezi o petrecere de nunta, decat un Simpozion YO ! sigur, Simpo YO 2010 Drobeta Turnu Severin, a fost o reusit...multe ar mai fi de spus, doar regretul ca timpul este prea scurt, sa cuprinzi totul. Simpozioanele noastre cuprind mai multe activitati, Campionatul de Creatie Tehnica, Referate, Targ, Etc. - trebuie participat din timp, sa le poti cuprinde pe toate...la plecare am vizitat frumosul muzeu al Regiunii Portilor de Fier, merita vazut, doar in adolescenta il vizitasem - in urma cu 40 ani - excursie scolara - am regasit in acvariu - rapitorul - Somn - era in acelasi loc, neschimbat...! Am Cunoscut Locuri si Oameni...A Meritat - Va Multumim Deosebit ! Vizionare placuta : http://www.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Drobeta-Turnu%20Severin%202010%20setul%203/index.html

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2010-08-22 14:57:32 (ora Romaniei)
  • Zicea Cristi, YO8CT (si avea mare dreptate!):"Toate simpozioanele sant o reusita, frumusetea sta in ochi privitorului!" (al participantului, as spune eu). Avem pana acum doua reactii diametral opuse, referitoare la acest Simpo( speram sa le putem publica pe ama ndoua in YO/HD Antena). Dar, dincolo de satisfactii sau insatisfactii personale sau de grup, cred ca trebuie apreciat efortul extraordinar al organizatorilor acestor manifestari ( am facut in luna mai o nunta cam cu acelasi numar de participanti, am facut si multe simpozioane -usoare, fara cazare si masa-) si ii dau perfecta dreptate celui care spunea ca o nunta este mai usor de facut decat un Simpozion national! Si ii mai dau dreptate celui care aprecia gestul de curaj al radioamatorilor mehedinteni de a organiza un simpozion dupa unul "etalon", cel de la Targu Jiu. Este bine sa ne prezentam aici parerile si opiniile, chiar daca ele nu sunt intotdeauna de lauda pentru organizatori, dar sa o facem in scopul eliminarii repetarii acelorasi greseli la simpozioanele urmatoare. Ca simpozionul fiind "national" si ca FRR ar trebui sa fie princpalul organizator este clar. Dar, cand oare se va intampla acest lucru? Iertat sa-mi fie defetismul dar eu cred ca niciodata (cel putin nu in viitorul apropiat). Desi nu am participat ( din motive strict obiective) felicit din inima actul de curaj, dar si realizarea lui Simpo YO 2010!

  • Postat de Marius-Nicolae Toader la data de 2011-08-13 22:09:27 (ora Romaniei)
  • Am participat cu mare placere si a fost o organizare foarte buna !
    Singura problema a constituit-o canicula...

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact