hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati participat in Campionatul mondial HF IARU 2010 care s-a desfasurat in weekend-ul 10-11 iulie?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 12-iulie-2010 si s-a incheiat la 19-iulie-2010

Scorul declarat precum si alte comentarii despre acest concurs pot fi raportate in Forum.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-07-13 13:38:02 (ora Romaniei)
  • Multe ar fi de zis aici dar incerc sa fiu cat mai concis. Radioamatorii sund de diferite valori, accentuate si mai mult de specificul de 'amator'. Intr-un fel, ca si fotbalistii, care au insa avantajul a doua categorii: amatori si profesionisti. Dar sa inecrci sa provoci o masa atat de eterogena de (radio)amatori cu problematica unor competitii 'mondiale' este ca si cum ai cere rapoarte de la echipele de fotbal din Patarlagele sau Cocargeaua cu privire la participarea sau selectarea in lotul Campionatului Mondial de fotbal. Cu atat mai mult cu cat noi NU SUNTEM SPORTIVI, oricat s-ar stradui onor FRR sa ne declare sportivi spre beneficiul catorva care faca averi pe seama coruptiei din sport. Noi suntem experimentatori, constructori, promotori ai noului in domeniul telecomunicatiilor, ceea ce ste cu totul altceva, cel putin asa scria pe vremuri in statutul AARUS (Asociatia Amatorilor Romani de Unde Scurte) la infiintare in perioada interbelica, a carui continuator s-a autointitulat FRR chiar din primul articol al statutului sau. Cine vrea sa se amestece cu sportul o poate face, dar sa nu foloseasca acest lucru ca un criteriu de 'dat peste nas' amatorilor (sportivi? experimentatori?) de rand dar patrunsi de adevaratul spirit de radioamator, adica de experimentator. Pe cand un campionat mondial de experimentatori? 73 de YO4BKM!

  • Postat de Francisc Grunberg, YO4PX la data de 2010-07-13 18:19:57 (ora Romaniei)
  • Mi-as permite sa adaug la cele scrise de Tavi, YO4BKM si la care subscriu in totalitate, ca
    in afara de "sportivi" si "experimentatori" mai exista o categorie importanta de radioamatori, printre care ma numar si eu, aceea de radioamatori "pur si simplu", care nici nu (mai) participa in concursuri, nici nu experimenteaza, dar FAC in schimb radioamatorism. De pilda participa la programul DXCC, sau IOTA, sau WAS, sau WAZ, sau stau la taclale cu prieteni din tara si din strainatate. Sau fac legaturi de dragul de a fi activi in benzi. Sau devin specialisti in propagare si intocmesc previziuni. Sau scriu programe de calculator pentru a fi folosite in diverse domenii ale radioamatorismului. Sau scriu si traduc articole despre radioamatorism, pentru alti radioamatori. "In casa Tatalui meu sunt multe lacasuri" se spune in Biblie. Intoleranta si pretentia aroganta a unora, de nimic justificata, ca ceea ce fac ei este unica forma "adevarata" de radioamatorism si toate celelalte modalitati de a-l practica sunt lipsite de valoare este cu totul contrara ham spirit-ului. Adevaratul radioamator este tolerant, el apreciaza meritele altora si cauta sa se desavarseasca in permanenta, sa exploreze noi si noi lacasuri ale pasiunii sale.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-07-13 20:44:21 (ora Romaniei)
  • Este extrem de trist ca in comentariile de pana acum nu se recunoaste ca radioamatorismul de azi este extrem de multilateral in care fie care - sa zicem ham - cauta satisfactii, prietenii, cunostinte - ori ce fac investesc pasiuni prin care se simt si se diferentiaza net superior fata de "sportivii" care urla - injura si se dau in cap reciproc in tribunele sportului impropriu zis "zeu" precum fotbalul. Ca experimentezi montaje - vanezi DX - uri, noi entitati sau stai la taclale, participi la concursuri - faci parte din "tagma" ham - ilor si in interiorul acestei indeletniciri nu ai nici un fel de drept moral sa judeci ca inferior pe altii. Tocmai acest principiu ar trebui sa innobileze pe noi toti. Ca radioamatorismul se poate sau nu considera sport....pai daca lucrez la un montaj sofisticat ori cand o pot pune de o parte, nu exista criza de timp ca si la taclale si intr-o oare care masura si la vanatoare de DX. Insa toate necesita consecventa si ambitie. La concursurile situatia este altfel si nu cred ca trebuie sa descriu ce efort cere un concurs de CW sau SSB de 24 sau mai multe ore in care de fapt in afara de nivelul tehnic de care dispui asumi si anumite frustrari si efort fizic - intelectual in care ai nevoie si de un anumit tonus de sanatate. In spatele clasamentelor (cinstite) sunt eforturi uriase care nu se poate compara cu...oina...hi. Haideti sa ne respectam intre noi ca sa ne respecte si altii.

  • Postat de Septy YO5OWB la data de 2010-07-14 10:20:48 (ora Romaniei)
  • Eu sunt de alta parere, nu ca nu v-as da dreptate, nu ca nu v-as respecta ca persoane, radioamatori; unde ati uitat radioamatorii care deabia asteapta sa participe la cate-un concurs da n-au cu ce. Si n-au cu ce asta inseamna investitii, bani, fiecare concurs la care te deplasezi in portabil inseamna alti bani si multa munca mai ales cand nu ai un stack de la a la z. Oricum noi tindem sa avem de toate sa putem concura ca si altii la toate concursurile.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2010-07-14 12:33:41 (ora Romaniei)
  • YO3CTK se poate odihni in pace ! Se vorbeste despre ionosfera. Despre cum ne protejaza si cum ne ajuta in comunicatiile radio. In concursuri se pot face observatii interesante asupra ei. Cine doreste doar medalii este un nefericit. Ba chiar il poate duce gandul sa faca lucruri necurate. Anul acesta, simultan cu IARU HF s-a desfasurat WRTC. Mondial, nemondial, este un experiment unic in domeniul concursurilor radio. Este una din putinele activitati care, la asa anvergura, incearca sa puna 50 de echpe sa lucreze in conditii cat mai egale. Cu ARBITRU SUPRAVEGHETOR ! Nu stiu daca au ales si ca solul de sub antene sa aiba aceeasi compozitie. Acest WRTC m-a interesat in cel mai inalt grad. Cunoasteti efortul urias pe care trebuie sa-l faca cei care participa pentru a ajunge acolo ? Cunoasteti ce tehnica trebuie sa puna la punct pentru a lucra cu UN SINGUR SEMNAL in eter, dar sa fie prezenti simultan in doua benzi, pentru cresterea eficacitatii ? Este un experiment, iar noi experimentam mereu. Acum am aflat, dupa 47 de ani de concursuri, ca se foloseste un triplexor care permite sa emiti si sa asculti intr-o banda fara sa fi deranjat sau sa deranjezi cealalta banda. La aceeasi masa ! Ca exista un sistem, primul sosit-primul iesit in eter, care nu permite emisia simultana. Sunt la Campulung Muscel. Cu antena W0WO, jumatate in pod, capetele in zig-zag, in exterior. 857D. SD-ul lui EI5DI. SO-LP-CW. 220 qso-uri.Toate benzile. Am cautat statiile din WRTC. Putin cam dezamagit. Nu am lucrat decat 20. Doua in trei benzi si patru in doua benzi. YR0HQ in 5 benzi din 6. Cei din Constanta nu m-au auzit si pace. Ionosfera, bat-o norocul ! Pe 14003 la viteza mare, lucrez un WRTC-ist, care imi spune sa fac qsy pe 21001. Ma duc, si surpriza. Acelas indicativ care lucra in draci. M-a auzit. Am ramas pe receptie. Acesta cerea corespondentilor sa treaca pe 14003 !... Cu VFO-A si cu VFO-B, am monitorizt traficul. Am ramas inmarmurit. Totul mergea struna, in 14, si 21. Pauzele nu deranjau. O delectare. Stiam ca si baietii nostri folosesc acest sistem. Mi-am zis ca daca sunt ei, precis vor fi pe podium ! Dar n-a fost sa fie. Era R32F. Echpa campioana din acest an. Pe ai nostri, R37L, nu i-am lucrat. In 7 era pailap pe ei si nu am razbit. Si ca si in 2006, mor de necaz ! Am reusit sa expediez logul in cele 6 ore regulamentare. Mi s-a confirmat primirea in cateva secunde. Felicitari lui Andy si Tibi ! Sunt in prima jumatate a clasamentului. Cu o medie de peste 120 legaturi pe ora. Datorita lor, in clasament sunt prezente trei litere: ROM ! Ii asteptam cu drag acasa, sa ne povesteasca. Despre "Serile in imprejurimile Moscovei". Care mi-au incantat copilaria. Cand parintii mei plangeau !...73s !

  • Postat de Safriuc la data de 2010-07-14 13:38:48 (ora Romaniei)
  • Nu am lucrat, si nu ma bucura faptul ca fac parte din majoritate, dintre cei ce au raspuns la aceasta intrebare. Ca FRR vrea ca sa impuna radioamatorismul ca sport, ca Tavi scrie cu litere mari "NU SUNTEM SPORTIVI", eu mai degraba as spune ca nu avem federatie. Si fara putina competitie multe activitati ar deveni banala. Nu radioamatorismul, HI! Intr-o prezentare mai largita, pledoaria lui Mircea ar fiu un articol citit cu mult interes.

  • Postat de Daroczi Carol la data de 2010-07-16 19:09:27 (ora Romaniei)
  • Am citit toate commentariile de pe pagina.Dupa cum a zis RABIN-ul,intro gluma :ai dreptate Strul si tu ai dreptate Itic.Toate parerile contin un sambure de adevar.Cel mai mult imi place ce a scris Mircea.Parca ne-am fi inteles.Eu am procedat la fel ca si D-lui.Se pare ca am avut mai mult noroc.Din cele 50 de indicative, am reusit sa intalnesc 47.La urma am aflat ca au fost numai 48 in concurs."M-am inecat la mal",am scapat un indicativ care a lucrat mai mult SSB.Am reusit ,totusi,80 de puncte.Mult putin, atit am facut.Am intalnit si indicativele reprezentantilor nostri,lucru ce am aflat doar a doua zi,dupa publicarea rezultatelor.Felicitari Andi si Tibi v-ati batut vitejeste!Ma bucur ca am reusit sa adaug si eu cateva puncte la scorul obtinut de voi.Va doresc sanatate ,spor la tot ce faceti si....la mai mare!Am facut si cateva QSO-uri (ce am auzit la Timisoara) cu satiile HQ din YO.In rest numai 166 de QSO-uri in concurs.
    73! Carol/yo2gl Conditii de lucru:FT897D (100W),antene loop pe 80M,20M,15M,dipol pe 40M si 160M , GP pe10M (toate acordate in banda de telegrafie ,nu necesita adaptor de antena),program N1MM ,interfata contruita de mine si CAT .

  • Postat de Titi la data de 2010-07-17 00:22:58 (ora Romaniei)
  • Desi am votat "nehotarat"am lucrat si anul acesta,in aceleasi conditii ca anul trecut(mai putin varsta,+73 fata de + 72,hi!):SSB only, 60 W,verticala ECO-AVT3/10,15 si 20m,si un inv.V improvizat pe 40m.Rezultat:263 QSO's(59 in 40m,158 in 20,24 in 15 si 9 in 10 m,613p.x92 multi=56.936p.Am lucrat 30 statii HQ si 23 st.WRTC(negativ R37L).Cu YR0HQ nu am putut lucra decat in 40m,in 20m nu m-a auzit,iar in 10 si 15 m nu am auzit-o.Poate la anul voi avea antene mai bune.73 la toata lumea!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact