hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce anume va atrage cel mai mult in activitatea de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-aprilie-2010 si s-a incheiat la 26-aprilie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de mirzan daniel la data de 2010-04-19 13:56:54 (ora Romaniei)
  • Daca ar fi sa aleg,le-as alege pe toate...Am avut satisfactii si din constructii,din vanare dx,etc.Dar cea mai mare cred ca este iesirea din tiparul obisnuit,al tanarului avid de noi provocari.Radioamatorismul m-a ajutat sa "scap" de ipocrizie,de placeri ieftine,de influente nefaste.Radioamatorismul mi-a amintit ca exista valori neconditionate financiar(asa cum se intampla azi,din pacate),ca exista oameni idealisti care,in pofida vremurilor cenusii,si-au gasit timp si rabdare sa lansaze un apel general...Pt mine radioamatorismul este ca o carte buna care-si amana epilogul,ca o piesa de teatru in care apar noi,si noi figuranti...Eu personal,multumesc tuturor ce fac ca "aceasta sceneta"sa nu se termine niciodata...73s de yo8rqp,Dani,Falticeni.

  • Postat de Niculet Aurel la data de 2010-04-19 14:37:02 (ora Romaniei)
  • Eu le-as alege pe toate,dar de fapt,actionez in primele 3.Fiecare din ele,au specificul ca pot fi placute,uneori periculoase ,daca nu tii cont de niste parametri.Fiecare tine de timp,inclinati si bani.73 NICK

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-04-19 17:33:37 (ora Romaniei)
  • Este greu de ales un singur raspuns dar ... regula este regula iar "vox regula=vox dei", HI! Cred ca de peste 40 de ani acord egala atentie si constructiilor si traficului radio dar, tinand cont ca obiectivul constructiilor era traficul radio cu respectarea regulilor privind stabilitatea, largimea de banda, radiatiile parazite etc am votat in final pentru trafic. Si nici traficul radio ca atare nu se poate separa de constructii, nu bagi de fiecare data mana in buzunar sa cumperi ci mai experimentezi ba o antena, ba un adaptor de antena, ca sa nu mai zic de un PA sau un converter-transverter, deci cele doua activitati sunt destul de interconditionate. Cat priveste concursurile, si aici remarc doua aspecte: unii participa la concursuri pentru a profita de ocazia oferita ca sa lucreze statii noi sau sa indeplineasca anumite conditii pentru diplome, altii participa la concursuri cu ambitia - si cu pregatirea necesara - de a le castiga. Cei al caror beneficiu consta in tari noi sau DX-uri rare in conditii obisnuite de echipare si participare (de ex. mai fac si pauze dictate de alte interese)fac de fapt tot un gen de trafic, dar in conditii impuse suplimentar de regulamentul de concurs. Din aceste considerente si tinand cont de procentul de peste 55% care au ales traficul radio la ora cand scriu prezentul comentariu, ma intreb in continuare de ce radioamatorii romani trebuie sa se numesaca "sportivi"? Oare toti automobilistii amatori sunt sportivi, sau numai cei ce alearga la diferite competitii? La fel, toti ciclistii sunt si sportivi? Exemplele ar putea continua. Cred ca radioamatorism inseamna in primul rand o pasiune careia i te daruiesti in limitele priceperii, bugetului si timpului disponibil iar din masa acestor pasionati se selecteaza prin libera alegere competitorii care, pe drept cuvant, devin pe durata competitiilor, sportivi. Dar mai sunt ei sportivi cand fac trafic obisnuit in afara concursurilor? Mai sunt sportivi alergatorii de raliu cand ruleaza pe sosele in afara competitiilor sau antrenamentelor? "To be or ... radioamator". 73 de YO4BKM!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2010-04-20 11:38:44 (ora Romaniei)
  • Am votat concursurile, dar apoi nu am fost multumit. Realitatea este ca in activitatea de radioamator cel mai mult ma atrage ANTENA. Acest element care transforma energia electrica in energie electromagnetica. Si invers. De altfel, am inceput sa privesc totul prin prisma energiei. Si a randamentelor de transformare dintr-o forma in alta. Se spune ca pana si noi suntem un recipient cu energie vitala. S-a fisurat recipientul, se pierde energia, suntem in pericol. Energia electromagnetica este cunoscuta de curand. Societatea a facut un salt urias inaine datorita ei. MARELE CREATOR ne-a permis accesul la ea. Sunt convins ca mai exista si alte forme de energii. Benefice. Probabil ca trebuie sa fim mai buni ca sa ni se permita accesul la ele ! 73s !

  • Postat de GINEL la data de 2010-04-21 18:12:29 (ora Romaniei)
  • Am votat pentru trafic, multi ani in urma as fi votat poate pentru constructii. In totalitate de acord cu YO4BKM,eu nu ma consider un sportiv ,chiar daca particip(din pacate cam rar)intr-un concurs. I-mi plac,dar un lucru sa fie clar,nu competitia e esenta radioamatorismului,ci dorinta de a comunica cu alti oameni, trecind peste barierele de distanta si limba,cu ajutorul cunostintelor tale de radio, al statiei si al antenei tale, si bineinteles al acestei extraordinare energii de care vorbea YO4SI.
    73! Din MM, GINEL-YO4RYU

  • Postat de mircea la data de 2010-04-21 23:21:15 (ora Romaniei)
  • Sa aduni si sa conectezi, dupa o anumita regula, citeva componente, apoi din ce in ce mai multe, pentru a obtine in final un efect palpabil , semnal radio, amplificarea unui semnal audio, telecomanda unui dispozitiv , etc, creaza o satisfactie pe care , de cele mai multe ori, esti singurul care o intelegi. Nu am avut intotdeauna toate piesele necesare astfel ca, uneori, am dezvoltat totul visind si mi-a ajuns. De cele mai multe ori m-am oprit in momentul obtinerii functionalitati, m-a interesat mai putin carcasa si punerea in vitrina. Voi continua asa sa ma joc, desi sint pensionar de mult , cu piese noi sau mai vechi( ce frumoase si putin zgomotoase erau tuburile!)cit voi putea , cit voi vedea, cit...vom vedea.

  • Postat de Lari la data de 2010-04-23 22:57:02 (ora Romaniei)
  • Activitatea hobby ului nostru este atat de diversa incat putem ,,umple acest camp cu N motive'',dar conform regulamentului va trebui sa ne oprim la un ,,singur vot''.........hi !Prima optiune SPUNE TOTUL.73's,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact