hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Pentru buna desfasurare a activitatilor si serviciilor ce ar trebui sa le faca FRR radioamatorilor romani ce cotizatie anuala ati fi dispus sa platiti?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 8-martie-2010 si s-a incheiat la 15-martie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (46)  

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2010-03-08 10:50:17 (ora Romaniei)
  • Toata lumea la votare ar da o suma echivalenta cu....dar in realitate nu cred ca se inghesuie lumea la dat bani ptr.federatie.Povesti frumoase...Multi povestitori in YO.

  • Postat de Marius la data de 2010-03-08 10:55:22 (ora Romaniei)
  • Fara bani nu se poate face nimic,indiferent de cita bunavointa exista.Am votat 10 euro.Nu e mult ,dar vorba unora:strop cu strop s-a facut si oceanul!
    In cazul altor federatii neolimpice,ex.ciclism, speologie se plateste cite o cotizatie anuala de catre fiecare club afiliat.In schimbul acestor bani,federatiile respective trimit informari lunare,faciliteaza acesul la un pret preferential la diferite locatii pentru cazare,organizeaza cursuri de initiere, premiaza diferite concursuri,etc.Daca ar fi vorba de o cotizatie din partea cluburilor,ar trebui sa fie aceeasi suma fixa pentru oricare club si in jur de 30-40 euro pe an. Parerea mea!
    73 si s-auzim numai de bine!

  • Postat de Cristian TOSU la data de 2010-03-08 10:57:49 (ora Romaniei)
  • Cred ca toti membrii trebuie sa plateasca o cotizatie anuala la clubul in care este membru iar o parte din aceasta suma sa fie transferata in contul FRR . Problema este ce se va face cu acesti bani , cum vor fi folositi ei in interesul radioamatorilor ? In stilul in care este condusa FRR in momentul actual in mod cert banii vor fi folositi pentru orice mai putin in folosul radioamatorilor din Romania si a dezvoltarii si promovarii radioamatorismului in aceasta tara . Intr-unul dintre comentariile aparute pe site la o intrebare anterioara , un radioamator punea o intrebare : Unde au ajuns echipamentele provenite prin transfer fara plata de la diverse institutii ale statului ? In mod cert actualul secretat general al FRR va raspunde ca aceste echipamente au fost transferate catre cluburile departamentale , conform legii . Sunt curios daca va avea curajul sa ne spuna catre care cluburi . Si daca au fost transferate catre cluburile departamentale atunci de ce FRR a emis facturi si a incasat bani pentru aceste echipamente ? Ne poate spune cineva cum au fost cheltuiti acesti bani ? Anul trecut a circulat un raport de audit financiar efectuat de catre un expert autorizat in care se facea referire la situatia financiara a FRR si a modului jalnic in care a fost gestionata aceasta . Totul s-a trecut sub tacere si s-a musamalizat . Poate ne poate explica secretarul general al FRR de ce mai toate transferurile fara plata de echipamente s-au facut , in proportie de cel putin 95 % , catre C.S.T.A. Bucuresti si Clubul Sportiv " Ceahlaul " Piatra Neamt ? Sunt foarte multi radioamatori in tara care for sa faca ceva pentru a sprijini activitatea de radioamatorism dar nu au acces la aparatura transferata deoarece aceasta este gestionata si dirijata in mod preferential de catre acea " gasca conservatoare " la care se facea referire intr-un comentariu anterior . Actuala conducere a FRR sprijina , in mod cert , orice numai activitatea radioamatorilor din Romania nu . Depinde de noi ca acest CA sa dispara la adunarea generala care se apropie si sa fie ales altul care sa conduca FRR intr-un mod benefic , in sprijinul radioamatorismului si promovarea spiritului de sportivitate in randul radioamatorilor din Romania .
    Sunt multe de spus dar deocamdata ma opresc aici . Cu siguranta vom discuta pe aceste teme la adunarea generala care se apropie .
    Pana atunci ... TOATE CELE BUNE TUTUROR RADIOAMATORILOR YO , SI NU NUMAI ... !

    73`s de YO8CT - Cristian TOSU

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-03-08 11:03:52 (ora Romaniei)
  • Un chestionar foarte inspirat, felicitari! Desi asocierea pe criterii profesionale, culturale, sportive sau de alta natura are multe avantaje si a fost dezvoltata de oameni din cele mai vechi timpuri, ma surprinde si nu inteleg numarul mare care nu sustin acest lucru. Spun asta deoarece din momentul aderarii la o structura asociativa, aceasta trebuie intretinuta si dezvoltata de membrii sai, asa cum o familie prospera prin efortul comun al apartinatorilor si nu din pomeni. Cred ca este vorba, in cazul nostru, de altceva, anume ca FRR nu este reprezentativa pentru foarte multi. Daca intrebarea ar fi fost de genul "Daca ar fi sa va asociati intr-o structura care sa va reprezinte interesele, ce cotizatie anuala ati fi dispusi sa platiti?" poate ca altul era acum scorul. Din perioada interbelica a functionat la noi AARUS care avea preocupari pur radioamatoricesti si nici un fel de tangenta cu sportul. Iar FRR face din startul statutului sau eroarea fundamentala de a se considera continuatoarea AARUS dar punand accentul integral pe sport, inclusiv prin conditia ca nu se pot afila la ea decat radiocluburile declarate cluburi sportive. Iar sportul, se stie, este foarte strans impletit cu aranjamentele si coruptia, ceea ce arunca un con de umbra pe orice se apropie de el. Iar alternativa la FRR, ma refer la SRR, nu o vad inca activa. Dar iata cum o alta asociatie nationala, DARC, percepe o cotizatie de max. 66 Eur pe an (mai putin ca la SRR) care include abonamentul la CQDL (60 Eur) si are o schema de personal foarte stufoasa plus o excelenta baza materiala iar statutul sau nu are nici o tangenta cu sportul. Poate ca mai schimbam cate ceva si la noi. 73 de YO4BKM!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2010-03-08 11:28:28 (ora Romaniei)
  • Ptr.d-nul Cristian Tosu YO8CT;Acuzatiile aduse de d-voastra sunt grave si trebuie sustinute cu argumente si documente clare.Pana veniti cu documente clare, care sa tina in picioare cele afirmate de d-voastra sunt doar povesti, care poate se vor trece in'AMINTIRI DIN COPILARIE'.

  • Postat de Ovidiu la data de 2010-03-08 12:28:57 (ora Romaniei)
  • Am votat 10 Euro, cam atat platim noi la CSM Reºiþa. Suma aceasta nu ajunge la FRR, ci este folosita de club! Dar cum FRR este suma cluburilor, consider ca am cotizat la FRR!
    Totusi o intrebare: Cat plateste Banel Nicoliþã la FRF (sau la clubul Steaua)! Doar ºi FRR este o federaþie la fel ca FRF (sau aproape la fel, mã rog, HI!!!!)

  • Postat de Safriuc la data de 2010-03-08 14:56:22 (ora Romaniei)
  • Am votat "mai mult de 20...". Cineva poate spune de ce nu donez acum acesti bani. Acum FRR are in statut intretinere unei pagini WEB(cap.V, art.17, alin.m) dar intrebarile sunt puse de Ciprian, raspundem cativa in speranta ca cineva va tine cont de aceste opinii. Orice serviciu trebuie platit. Acum propunem niste preturi pentru servicii care nu se cunosc. Activitatea de radioamatorism poate fi scoasa din ramurile sportive, CA poate fi schimbat sau desfintat, dar ce punem in loc?
    Doar in forma actuala avem o minima finantare de la stat, doar asa se poate redirectiona acel 2% din impozit (care, la un salariu mediu e mai mare de 10euro), revolutionam tot sistemul de conducere, dar oare mai avem timp sa evoluam?
    Vrem sa fie ca in DL sau aiurea, dar putinul care il avem il risipim nu il multiplicam. Sper ca cei care au onoare de-a participa la adunarea generala, vor sti din timp ordinea de zi vor face propuneri utile ca in fiecare an sa se simta o evolutie.
    Dreptul de-a alege si a fi ales este asigurat de Constituti Romaniei, in statutul FRR nu se admite depunera propriei candidaturi(cap.VIII, art.54).
    Cu oameni care nu se angajeza singuri si asteapta sa fie mereu rugati, propusi si laudati, nu se face mare lucru.
    73! Vasile

  • Postat de Francisc Grunberg, YO4PX la data de 2010-03-08 19:16:23 (ora Romaniei)
  • Comentariu la comentariul d-lui Cristian Tosu YO8CT si la raspunsul d-lui Lucian Damian YO8SSB: lipsa de transparenta a FRR in privinta felului in care sunt administrate sumele provenite din bani publici si din alte surse sunt cele care genereaza presupuneri mai mult sau mai putin justificate. Eu cred ca inainte ca radioamatorilor sa li se ceara documente care sa dovedeasca eventuale incorectitudini in manuirea banilor FRR ar trebui sa fie aceea care ar fi obligata sa ne prezinte un bilant anual detailat. Am vazut publicat pe saitul FRR un singur bilant acum doi ani, (unul singur in 20 de ani!), si acela incomplet, pentru ca nu detaila defalcat pe capitole cheltuielile si incasarile. Inainte de acest bilant si ulterior nu am mai vazut nimic. Acest raport financiar a fost cerut de mine, printre alte critici aduse FRR, in articolul meu “2008 – un an de rascruce?”, republicat acum pe blogul meu http://yo4px.blogspot.com/2010/01/2008-un-de-rascruce.html Niciuna dintre doleantele exprimate in acel articol nu a fost solutionata, l-as putea intitula acum la fel de bine “2010 – un an de rascruce?”, cu aceleasi sanse de (ne)solutionare ca acum doi ani. Am cerut personal diverse informatii legate de administrarea banilor d-lui V.Ciobanita, dar nici la aceasta intrebare si nici la alte multe intrebari nu am reusit sa obtin raspunsuri. FRR este grav deficitara si la capitolul “Relatii cu publicul”. Sunt acestea povesti si “se vor trece in Amintiri din copilarie”? Cred ca mai degraba isi au locul in opera lui Caragiale. Pentru a raspunde intrebarii sondajului: as fi dispus sa platesc orice suma rezonabila pentru a beneficia de pachetele de servicii de care beneficiaza radioamatorii din alte tari, dar nu as avea incredere sa trimit NICI UN BAN actualului FRR, pentru ca nu am siguranta ca banii mei vor fi folositi in mod corect. – 73 de YO4PX

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2010-03-08 21:25:30 (ora Romaniei)
  • Urmaresc parerile.Peste tot in lume se plateste.In Franta este in jur de 50 €.Constat insa numai critici , propuneri, ceva..........?
    Personal, Dl.Ciobanita, consider ca s-a implicat.Acum, atacurile probabil au o baza pe care eu nu o inteleg.Personal nu ma pot pronunta.Dar, sa arunce cu pietre numai cel ce nu a gresit!Cred ca un pic mai multa analiza ar fi necesara.Abordarea in "forta" niciodata nu duce la rezultate.........
    Succes tuturor celor interesati.
    73!

  • Postat de Lari la data de 2010-03-08 21:32:51 (ora Romaniei)
  • Am votat ,,10 euro’’.Respect opiniile tuturor colegilor radioamatori,chiar daca nu sunt de acord cu unele dintre ele.In ultimii ani eu si xyl am incercat prin contributia noastra modesta sa trimtem ,,acel 2 %’’catre federatie,stiind ca oricum ,,TATUCUL STAT’’ ii va inchiti in organele sale infometate....................hi.Intr-o societate care se vrea capitalista nimic nu se face fara bani.In acest sens, stiind ca exista o comisie de cenzori,FRR nu dispune de fonduri asa mari,ce se pot face domniile lor cu ,,asa pungulita de banuti’’ ??? Nu mare lucru.Este totusi un sondaj de opinie si sa il luam ca atare.Cu stima, Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Safriuc la data de 2010-03-08 23:30:10 (ora Romaniei)
  • Urmaresc acest sait, fac comentari, desi s-a intamplat sa fiu si cenzurat, observ animatia creeata cand e vorba despre FRR, dar unde sunt rezultatele, care ar trebuie sa fie cel putin pe masura pasiunii depusa in comentarii. Incepand din acest an sunt si eu membru unui club afiliat FFR. Asa ca va rog, daca considerati necesar, sa solicitam administratorului acestui sait, care ne suporta cu mlta ingaduinta, infiintarea unei rubrici de durata (6...8 luni), cu propuneri de amendare a statutului. Sunt dispus sa sintetizez periodic propunerile de modificare a articolelor existente, de integrare in noi articole a principiilor necuprinse in aculul staut si supunerea lui in continuare in discutie, pana la o forma bruta la finalul termenului propus. Poate impreuna o sa reusim. Cu respect Vasile 73!

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2010-03-09 09:29:09 (ora Romaniei)
  • @YO5PEZ.Idee inspirata si zic constructiva!Succes daca o astfel de rubrica va aparea.
    73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2010-03-09 10:21:19 (ora Romaniei)
  • Subscriu si eu la propunerea lui YO5PEZ. Numai ca, citind statutul FRR, se observa ca modificarea lui se face in niste conditii practic imposibil de indeplinit. Cineva a avut grija de a permanentiza un lucru fara sa se gandeasca la faptul ca schimbarile sunt necesare, benefice si aducatoare de progres chiar si pentru el (sau ei), deci ar trebui sa fie mai usor de facut. 73!

  • Postat de Emi la data de 2010-03-09 15:59:14 (ora Romaniei)
  • Acum ceva timp propuneam introducerea unei taxe de 1 LEU/ luna pentru toti radioamatorii afiliati la FRR si am fost condamnat ?:) Acum se vorbeste de 10 EUR/an!!! Nu cred ca se va aplica vreodata :). Cum am sustinut si prima data, o taxa , chiar si simbolica la 1 leu ar fi foarte bine venita, macar pentru a avea o evidenta clara asupra membrilor cluburilor si indirect al FRR-ului. Noi platim la club 10 ron/luna si chiar si asa sunt putini. Sustin ideea unei taxe si a unei administrati mai "de mana forte" din partea FRR. S-a facut mai sus o analogie cu fotbalul : a se vedea si amenzile si suspendarile de acolo in caz de indisciplina.

  • Postat de pro cristian tosu la data de 2010-03-09 23:13:07 (ora Romaniei)
  • PT YO8SSB:LUCIANE,SE STRANGE LATUL!73!

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2010-03-10 09:10:31 (ora Romaniei)
  • Acum depinde ptr. cine se strange si latul,multumesc tuturora care sunt neradioamatori si trag de capatul funiei....Este indicat cand se posteaza un comentariu,un anunt,sa treceti si indicativul sau va este rusine cu el???73!

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2010-03-10 16:02:29 (ora Romaniei)
  • Intradevar ,cristian tosu Neradioamator.
    Amice Neradioamator,daca esti pro cristian tosu,macar ai respectul sa-i scrii corect numele.Cu majuscule.

  • Postat de Romeo la data de 2010-03-10 21:05:52 (ora Romaniei)
  • Intrebarea ar fi trebuit pusa sub un articol intreg avand drept obiect care s-ar dori sa fie serviciile pe care sa le ofere FRR radioamatorilor pe linga ceea ce ofera in momentul de fata, ce ar implica asta: cheltuieli materiale, de personal, etc. si ce s-ar intampla cu cei care nu vor sa plateasca nici-o taxa.
    FRR isi desfasoara activitatea dupa un statut care este asa cum este; daca nu era acesta, nu mai exista nici FRR. YO3JW si YO8WW au incercat de vreo doua ori modernizarea statutului si s-au lovit de lipsa de interes. Cluburile pot modifica statutul prin reprezentantii lor in Adunarea Generala, nu radioamatorii in mod direct. Puneti la treaba sefii de cluburi, reprezentantii in AG si veti avea satisfactie.
    Am considerat mereu ca un birou QSL national cu activitati complete ar fi foarte necesar pentru ca asta facem marea majoritate: trafic radio si schimb de QSL. Dupa ce am discutat in anii trecuti cu cativa reprezentanti concluzia a fost ca marile cluburi au deja "aranjate" treburile la nivel local si nu vor sa schimbe situatia. Restul ...ne descurcam cum putem. Asta face ca lucrurile sa ramana neschimbate.
    Deci daca vreti schimbari trageti-va de mineca reprezentantii si puneti-i la treaba, dar ganditi-va sa oferiti si solutii la solicitarile voastre! Asa ies ideile bune la suprafata. Si mai ales ganditi-va ce faceti voi pentru FRR-ul NOSTRU! Altfel toate cele scrise aici raman la fel de anoste ca si discutiile interminabile care sunt acum la televiziuni si care nu ne-au adus nimic bun pina acum, ramanand ca niste file intr-un dosar prafuit. 73 ! Romeo, YO4RST

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2010-03-11 07:26:06 (ora Romaniei)
  • Desi nu sunt unul dintre cei cu dare de mana, as da cu bucurie si 40 de euro pe an pentru un FRR cu care sa ne mandrim. Dar hai sa o luam si mai pe indelete - noi (YO HD DX) suntem un club mic, avem doar vreo 35 de membri, cotizatia este aceiasi de la infiintare ( 24 lei/an). Cati credeti ca o platesc ? Vreo 20 din cei 35! (Am avut caz in care un radioamator - anul asta, dupa mai multe atentionari l-am radiat din evidente- care, desi este un om cu bani, nu a platit niciodata cotizatia de membru, desi altfel s-a"legat" de unele activitati ale clubului care ii conveneau!).
    Deci, zic eu, oricat s-ar stabili cotizatia catre Federatie ( individual si prin cluburi)marea majoritate vor fi cei care nu vor plati nimic, doar se vor plange si vor cere avantaje!. Indiferent ca ne place sau nu, trebuie sa fim convinsi ca fara bani activitatea niciunei structuri nu poate functiona multa vreme numai prin "elan muncitoresc". Noi, pe langa faptul ca avem INCA doua sedii fara sa platim chirie ( cati se mai pot lauda cu asa ceva?) si cativa sponsori constanti care nu ne dau niciodata bani dar ne ajuta altfel ( masina, benzina, materiale , ajutor la activitatile de protocol, tiparituri,timbre, telefon, internet ) singura noastra sursa reala de venituri este acel dumnezeiesc 2%. Dar si pentru a obtine acesti bani trebuie sa te zbati!
    Marea problema a proastei functionari a FRR este Statutul, care culmea-culmilor, are nevoie de proceduri speciale de modificare, cand partidele isi schimba statutele in preziua adunarilor, fara hotarari judecatoresti si alte acte! (bineinteles ca ele se perfecteaza, dar mai "pe urma")!
    Poate unii isi amintesc de initiativa YO HD DX referitoare la birourile QSL districtuale ( doar "incoming") pentru operativitatea distribuirii QSL-urilor sosite la FRR catre radioamatorii din judete. Ne-am oferit sa facem acest lucru gratuit pentru districtul 2. Rezultatul? Orgolii! "De ce voi? De ce nu e bine asa cum e? De ce sa nu folosim "carausii" , care oricum merg "din cand in cand" la Bucuresti?" Astia suntem ( nu numai in radioamatorism) si ne meritam soarta!

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2010-03-11 09:40:44 (ora Romaniei)
  • Adrian, YO2BPZ, ai tintit foarte bine. Se vede usor cine se lupta sa faca ceva si cu ce se confrunta. Orgoliile si interesele ne tot fac sa omoram capra vecinului in loc sa ne gandim ca, daca ramane in viata, ne da si noua o cana de lapte cand avem nevoie. In alta ordine de idei, dupa ani buni fara sediu acum YO4KAK are un sediu ce ar putea fi de invidiat, dar cu pretul (mare pentru multi) unei cotizatii anuale marisoare (eu unul consider ca, daca vrei sa faci ceva, sunt necesare sacrificii), al lui 2% si ceva donatii. Cat priveste relatia cu FRR, cel mai bine este sa ne bazam pe propriile forte, pomana nu da nimeni in lumea asta. FRR ar trebui sa faca altceva pentru radioamatori si nu trebuie decat sa ne aruncam ochii si peste gardul vecinilor (cei carora le merge mai bine ca noua). 73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2010-03-11 09:51:13 (ora Romaniei)
  • Ca replica pentru 'pro cristian tosu Neradioamator' revin cu o completare. Nu ar fi mai bine ca unii, in loc de oameni, sa devina alt soi de animale? Iata si motivarea: 'Straine sunt de cainii ciobanesti/ Muscatul pe la spate, guduratul/ Facutul sluj, taratul, tremuratul/ Si multe alte pacate omenesti".

  • Postat de Francisc Grunberg, YO4PX la data de 2010-03-11 14:15:43 (ora Romaniei)
  • (Trebuie sa mentionez ca "nu sunt radioamator" pentru ca nu figurez in baza de date a acestui sait.) Punerea pe roate a unui birou de QSL-uri bidirectional este o veche doleanta a radioamatorilor YO, dat fiind ca FRR este singura asociatie nationala europeana cu mii de radioamatori care nu dispune de un asemenea birou, si asta de peste 20 de ani. S-au facut numeroase propuneri pentru realizarea acestui deziderat, eu insumi am propus ca persoanele salariate ale FRR sa presteze aceasta activitate, in cadrul sarcinilor si orelor lor de serviciu. Am lucrat cinci ani in perioada studentiei ca voluntar in biroul de QSL-uri al Radioclubului Central (pe vremea lui YO3PI si YO3YZ) si stiu ca doua-trei persoane in cateva ore pe saptamana pot face fata obligatiilor, mai ales daca pot fi atrasi la treaba si elevi sau studenti dornici sa dea o mana de ajutor. Propunerea mea a fost primita cu totala indiferenta, ba chiar a fost luata in deradere («cine este acest 4PX sa ne dea noua treaba???”), la fel ca si propunerile altora. In situatia de pauperitate actuala vad ca se flutura ideea realizarii unui astfel de birou, care dintr-o data pare mai fezabila decat in ultimii 20 de ani. Cred ca celor interesati de un trafic de QSL-uri bidirectional ar putea sa li se perceapa o suma de bani fixa sau in raport direct cu numarul de QSL-uri primite si/sau expediate. Asa se procedeaza de pilda in Anglia. Aceasta taxa nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu eventuala cotizatie individuala catre FRR, care a devenit si ea dintr-o data de actualitate, in pofida faptului ca deocamdata o persoana individuala nu poate apartine direct FRR-ului. Ca prin minune, acum pare posibila si schimbarea statutului in acest scop, desi acest lucru s-a cerut de ani de zile fara nici un rezultat, invocandu-se ca “Legea sportului si statutul nu permit, etc.” Cotizatiile de apartenenta la un club afiliat la FRR trebuie platite cluburilor locale, pentru a intretine in primul rand activitatea acestora. Nu cred ca suficient de multi radioamatori vor fi dispusi sa plateasca o taxa la clubul local si o alta taxa la FRR. - 73 de YO4PX

  • Postat de Emi la data de 2010-03-11 17:56:15 (ora Romaniei)
  • Radiomatorii nu vor trebui sa plateasca 2 taxe, doar una catre club, iar cluburile, proportional cu numarul de membrii vor cotiza catre FRR. Sefii de cluburi nu trebuie sa aiba performanate sportive deosebite, ei trebuie sa fie buni maageri si sa fie direct interesati in buna administrare a cluburilor pe care le reprezinta. La ora actuala a fi sef de club este mai mult o chestiune onorifica si care nu te obliga la foarte multe. FRR-ul face ce poate in conditiile actuale, dar decat 7000 de radioamatori "in acte" si cluburi fara activitate, mai bine o administratie de mana forte din partea FRR, si o structura sanatoasa in teritoriu cu cluburi si radioamatori activi si implicati. Probabil ca va fi un recul si ar ramane maxim vreo 2000, dar dupa 4-5 ani vom avea un radioamatorism mult mai sanatos. Ca vor fi multi care vor protesta si nu vor plati, sunt convins, dar respectivii nu au decat sa activeze individual, sa primeasca si sa trimita qsl-urile direct, revista sa fi editata doar pentru membri, qsl-uri printate la preturi preferentiale si alte avantaje colective. Din YO inca nu i s-a intorc nimanui un QSL cu stampila NOT MEMBER poate incepe sa fie cazul....

  • Postat de Emi la data de 2010-03-11 18:00:55 (ora Romaniei)
  • Revin cu niste clarificari: Cand spuneam ca "Sefii de cluburi nu trebuie sa aiba performanate sportive deosebite, ei trebuie sa fie buni manageri si sa fie direct interesati in buna administrare a cluburilor pe care le reprezinta. La ora actuala a fi sef de club este mai mult o chestiune onorifica si care nu te obliga la foarte multe", nu ma gandeam ca sefii de cluburi ar trebui retribuiti, ci doar responsabilizati si cand e cazul trasi la raspundere si penalizati.

  • Postat de Francisc Grunberg, YO4PX la data de 2010-03-11 20:13:37 (ora Romaniei)
  • "Din YO inca nu i s-a intors nimanui un QSL cu stampila NOT MEMBER", pentru ca in general din YO prin intermediul biroului de QSL-uri al FRR radioamatorii din strainatate nu prea au primit QSL-uri (nici QSL-uri proprii returnate, nici pe cele ale corespondentilor YO), dat fiind ca biroul de QSL-uri FRR, dupa cum se stie, este unidirectional. "Poate incepe sa fie cazul"? Pai sigur ca e cazul, era chiar mai demult cazul. Pana si stampilarea QSL-urilor care urmeaza a fi returnate, impachetarea si expedierea lor este o munca pe care cineva va trebui sa si-o asume si care costa bani. Nimeni nu poate pretinde servicii gratuite, dar cei remunerati pentru a fi in serviciul radioamatorilor - din bani publici sau din viitoarele cotizatii - trebuie sa fie dispusi sa le presteze.

  • Postat de Emi la data de 2010-03-12 11:22:22 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca trebuie amestecata treba cu biroul QSL cu sporttul. Moementan banii primiti de FRR, se face pentru radioamatorism ca SPORT, iar biroul de QSL nu prea are de-a face cu sportul. Pentru birou QSL taxe separate. Sunt convins ca aceleasi metode acceptate la nivel local la ora actuala pentru trimitearea de QSL-uri pot fi aplicate si la nivel national. Cum acum se poate plati la club pentru trimiterea lor se va putea plati si la FRR. Daca uni se asteapata ca FRR-ul sa faca pe gratis treaba asta... sa mai astepte.

  • Postat de FORIN GANCIU la data de 2010-03-12 11:51:49 (ora Romaniei)
  • Propunerea mea este ca elevi studenti si PENSIONARI SA FIE SCUTITI DE ACEASTA PLATA, daca nu atunci sa plateasca jumatate din suma ce se va stbili.

  • Postat de Romeo la data de 2010-03-12 13:53:03 (ora Romaniei)
  • Scutirea de taxe si prestarea de servicii inseamna ca altcineva trebuie sa acopere cheltuielile... adica alti radioamatori sau sponsori. Cat priveste comparatia cu DARC, in DL sunt 40-50 de mii de radioamatori din cate stiu eu, iar la noi sunt numai 4000 de indicative autorizate, din care cred ca mai putin de jumatate sunt activi. Trebuie sa fim constienti de situatie si de posibilitatile noastre. 73

  • Postat de Emi la data de 2010-03-12 16:49:03 (ora Romaniei)
  • Sa nu fim rai, dar nici nu s-a aplicat taxa si cauta scutiri.... Totodata la un calcul simpu 10 EUR/AN este app 3,3 RON pe luna, adica 10 bani pe zi. Cred ca daca elevul se uita bine pe drum cand merge catre scoala , gaseste banii astia si pe jos. Exagerez putin, dar nu vad oportune scutirile pe categorii de varsta (gen pensionar, elev), sunt unii care au mai multi bani decat cei care lucreaza. Eventual se poate prevedea ceva pt cazuri speciale (bolnavi sau veniturisub o anumita suma) nicidecum generalizat. Dar cum spuneam , nici nu s-a aplicat taxa si noi vorbim de scutiri. Hai sa le facem pe rand.

  • Postat de Gicã la data de 2010-03-12 18:23:41 (ora Romaniei)
  • OK plãtim 20-30 euro pe an. ªi ce ne oferã FRR pentru aceastã cotizaþie? O revistã pe care o plãteam ºi pînã acum, o emisiune de QTC sãptãmînal, QSL-uri trimise o datã pe an din mînã în mînã (cu pierderile de rigoare) ºi altceva?

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2010-03-12 19:09:26 (ora Romaniei)
  • ok gika neradioamator.inteleg ca tu, esti dispus sa platesti.ce propui???

  • Postat de Gicã la data de 2010-03-12 19:24:17 (ora Romaniei)
  • Eu sunt Gicã neradioamator. În consecinþã aºtept ca cei cu experienþã, inclusiv YO9CHO, sã propunã.
    Eu ca viitor plãtitor întreb ce primesc în schimb.


  • Postat de Emi la data de 2010-03-12 20:03:34 (ora Romaniei)
  • Pentru Nea Gica: e mai greu de explicat ce primesti sau nu pentru acei bani unui neradioamator. Ia examenu`, ia un indicativ, familiarizeaza-te cu acest hobby si dupa o sa incerc sa-ti explic.

  • Postat de Gica la data de 2010-03-12 20:36:26 (ora Romaniei)
  • Eu Gicã neradioamator, am luat ºi examenu' ºi aºtept ºi indicativu' Io zic sã-mi explici de acu'. Sã ºtiu dacã mã înscriu la FRR sau la DARC.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-03-12 20:42:26 (ora Romaniei)
  • Cum ramane cu cei care nu fac parte din cluburi , deci nu sunt afiliati nici la FRR . Platesc ? '73 , Dan

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2010-03-12 20:43:05 (ora Romaniei)
  • Ptr. Gica Netadioamator,te rog sa il contactezi pe d-nul Cristi Tosu Y08CT,un mare clasic in viata si te initiaza el in tot ceia ce tine de FRR si de petitii!

  • Postat de Emi la data de 2010-03-12 21:00:06 (ora Romaniei)
  • Pt Gica: inscriete in DARC, va fi o mare pierdere pentru noi, dar ne vom impaca cu soarta. Pentru DAN YO3GH: Cei care nu fac parte din cluburi nu trebuie sa plateasca nimic in opinia mea, dar nu vor mai putea beneficia nici de biroul de qsl , chiar asa unidirectional cum este el, nici de acces la revista, si in plus FRR-ul va trebui sa dezvolte pentru membrii sai o serie de servicii preferentiale (cum au mai existat exemple) cazare la pret preferential, componente prin FRR, cost mic la imprimare de QSL-uri , la trimitere etc. servicii disponibile si pentru ne-membrii (daca ma pot exprima asa), dar la un alt pret. Apartenenta la un club trebuie sa aduca avantaje, nu doar obligatii.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-03-12 21:38:46 (ora Romaniei)
  • Observatii corecte Emi. Am fost inscris la radioclubul municipal dar dupa ce am vazut arbitrajul unui concurs din YO am fost dezamagit si de atunci nu mai particip in concursuri si nu am mai trecut pe la radioclub ... apoi nu am mai platit cotizatia si cand am revenit sa o platesc nu am mai gasit cutia ptr QSL-uri , lucru care mi-a definitivat hotararea .... . Eu nu am inteles intrebarea : cotizatia este catre FRR ? Deci sunt trei plati pentru un radioamator ? ANCOM , radioclub si FRR ? Sau intrebarea se refera la cotizatia pe care o platesc catre un radioclub care face parte din FRR ? Exista si cluburi de radioamatori care nu sunt afiliate la FRR ? '73

  • Postat de Emi la data de 2010-03-12 21:53:19 (ora Romaniei)
  • O sa raspund pe rand: da, exista si cluburi care nu apartin de FRR, care este o federatie sportiva. Sunt cluburi care nu au luat CIS (certificat de identitate sportiva) si care nu se pot afilia la FRR, dar pot colaboreaza cu acesta. Apoi ca si bani: ANCOM-ul nu mai percepe taxe, FRR-ul la fel nu va percepe taxe. Ar trebui sa fie o singura taxa catre clubul in care esti inscris, din care o cota parte sa plece catre FRR. Proportiile si cuantumul e discutabil. Problema actuala este ca FRR si cluburile se finanteza care si de unde apuca, ne-existand o politica coerenta. In privinta concursurilor YO, depinde ce urmaresti cu ele. Daca doresti sa concurezi pentru o diploma, nu merita sa boicotezi toate concursurile YO, fiecare concurs are organizatorul lui, si nu toti sunt incorecti; daca o faci numai ca sa poti sa-ti testezi conditiile de lucru, antene etc, atunci nici nu conteaza locul ocupat. Si daca nu te simti bine intr-un club... asta e , sunt atatea, in unul din ele sunt convins ca se va ridica la nivelul cerintelor tale.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-03-12 22:00:31 (ora Romaniei)
  • Hi, hi ! Nu sunt pretentios , ma adaptez la orice club dar .... Asa este , ANCOM nu mai precepe taxe deocamdata , in conditiile actuale nu se stie hi !( desi are din ce trai , hi! ) . Conditiile de lucru le testez mult mai bine in legaturi individuale decat in concursuri , acolo nu este timp de teste , hi ! Acolo lumea concureaza ptr puncte si diplome .... am peste 25 de ani de emisie si f multi de receptie si mi-am format o parere. Multumesc pentru raspuns si bafta tututor, 73 Dan

  • Postat de Safriuc la data de 2010-03-12 22:07:29 (ora Romaniei)
  • Daca s-ar fi citit cu atentia necesara unei actualizari a statutului, sigur se pot observa numeroase anacronisme cu starea de fapt si cu atat mai mult cu ce ar fi util in viitor. Cateva exemple:
    -Adunarea geneala se convoaca la minim 30 de zile cu ordinea de zi stabilita (Art.44 ), dar numele candidatilor, in cazul alegerilor, il cunoaste doar secretaul general cu 5 zile inainte(Art.56);
    -Sa se solicite federatiei aprobare pentru participarea la orice actiune internationala. Oare trebuie aprobare pentru participare la concursuri, altele decat cele romanesti?;
    -Asociaþiile judeþene de radioamatorism asigurã traficul de QSL-uri(Art.103). Oare asa o fi?;
    -Membrii Consiliului de Administraþie alesi sunt automat demisi de Statut (Art.65), daca nu mai indeplinesc "conditile care au stat la baza alegerii lor". Oare nu votul a stat la baza alegerii?;
    -In era comunicatiilor, in Consiliul de Administraþie al unei federatii in care principala activitate se bazeaza pe comunicatii, nu poate lua decizi decat daca sunt jumatate plus unu prezenti intr-o sala (Art.66). Votul prin corespondenþã, teleconferinta, sunt interzise, poate e nevoie de amprentare, scanare de retina... hi;
    -Art.14 va rog sa-l cititi dumneavoastra, si toate celelante.
    Multumesc lui YO9CHO si YO4BKM, multi vor comenta, dar putini si hotarati vor reusi.
    Cu respect, Vasile 73!

  • Postat de Mihai la data de 2010-03-13 00:38:38 (ora Romaniei)
  • Propun sa ne multzumim cu soarta!
    Iata ca apar Radiocluburi pe langa Radioclubul judetzean cu dotari mai moderne, cu oameni cu realizari mai grozave, cu performantze in constructzii, intreceri sportive shi care, uneori, depashesc performantzele cluburilor judetzene. De ce ? Ei cum de au performantze mai bune ? Pentru ca sunt lasatzi de cineva? Sau poate ca sunt mai insufletzitzi? Mai pasionatzi ?
    Mai dedicatzi? Mi se pare de foarte bun simtz o intrebare a cuiva care porneshte in viatza de radioamator cu o intrebare indreptatzita! Cat primesc pentru cat dau ? Practic shi la obiect!
    Pentru ca un radioclub privat ii poate oferi probabil mai mult la aceeashi cheltuiala! Pentru ca ar trebui sa primeasca mai mult decat sfatul sa adune de pe jos suma necesara !!!!!
    Hai sa ii sprijinim pe cei tineri cu intrebarile lor pertinente! Multe blog-uri sau site-uri straine contzin invitatzii la donatzii! Daca am putea verifica anume cat (valoric shi numar de contribuabili) din salarii intra in cluburi din partea membrilor salariatzi unii ar putea spune ca shi-au platit cotizatzia de membru prin aceshti 2%. Desigur, discutzia poate continua pentru ca ne putem exprima deschis in acest forum shi nu numai dar e interesant sa vedem ce se va intampla in bine! Va urez succes! 73, Mihai Prima intrebare putea sa sune astfel: Putetzi macar echivalentul a 10 euro pe an sa platitzi FRR?

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2010-03-13 01:32:23 (ora Romaniei)
  • Un strigat de ajutor ni se lanseaza in dreapta paginii. Sunt convins ca, judecand dupa numarul de votanti la acest sondaj, prietenul nostru va trece cu bine (financiar vorbind) de situatia grea in care se afla. Sa fim sanatosi !

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2010-03-13 07:19:31 (ora Romaniei)
  • Pentru Mircea YO4SI si toti ceilalti: Spre bucuria mea, cativa membri ai YOHDDX au raspuns prompt la strigatul de ajutor din dreapta paginii, si speram ca vom auzi din nou vocea lui Aurel in banda (chiar daca va trebui sa ne obisnuim cu o noua modulatie). Regret mult ca trebuie sa dau acest raspuns, deoarece orice fapta buna facuta si apoi trambitata isi pierde imediat din valoara ei initiala. Dar, ma bucur mult ca stirile de pe banda dreapta a paginii nu accepta si comentarii: va puteti inchipui cati se vor fi gasit sa comenteze si acest "Apel general"! In rest, nimic de zis!

  • Postat de Emi la data de 2010-03-13 07:44:54 (ora Romaniei)
  • pentru Mihai YO7BPC : Sunt membru a unui club de drept privat unde cotizatia este 10 ron/luna si de foarte multe ori supliementam in mod benevol aceasta suma pentru buna activitate a clubului. Normal ca este un efort pentru toti, dar asa avem un club cu toate dotarile, cu birou de QSL bidirectional, care organizeaza 2 simpozione pe an pe propria cheltuiala si 2 concursuri. Dar toate astea se fac cu contributia tuturor membrilor si cu bani. Ideea cu adunatul banilor de pe jos, era mai mult pentru cei care cauta scutiri, dorind sa arat ca suma nu este semenificativa. Daca s-a inteles altceva imi pare rau. Ceea ce cred eu , e ca ceea ce se intampla la nivel local prin cluburile de drept privat , unde treaba merge, se poate face si la nivel national, pentru ca ora exacta inca se da de la Bucuresti, si pana nu vom avea o reprezentare puternica care se ne apere interesele in fata statului, si colaborarea cu alte institutii. EX: Incercam la nivel zonal sa primim acceptul celor de Cosmote de a monta repetoare in anumite locatii ale lor. Proiectul a fost facut, primit bine de ce de la nivel local si trimis spre aprobare la Bucuresti si.... asteptam de 5 luni un raspuns. Daca esti curios de activitatea noastra gasesti informatii aici: http://www.yo2kqt.ro.

  • Postat de Mihai la data de 2010-03-13 15:16:30 (ora Romaniei)
  • Pentru Emil, YO2LSP: Multzumesc pentru raspuns! Am votat la minim "macar 10 Euro/an" (echivalent) dar de departe suma nu este clar neindestulatoare. Desigur, pe parcursul anului alte shi alte cheltuieli trebuie facute shi pot fi acoperite. Efortul financiar intr-un club privat e, sa zicem, mai mare dar se vad rezultatele la concret nu dosite prin rapoarte de cenzori, comitzii shi comitzii. Care mai de care mai incurca lume. E nevoie sa se schimbe mentalitatea shi sa patrunda spiritul noilor vremuri in care efortul trebuie facut transparent, la unison din partea tuturor cu rezultate palpabile, concrete. La nivel judetzean shi mai ales natzional lucrurile se incurca de nu se poate. Sunt o gramada de posibilitatzi, se pot cere - face donatzii de care n-ar trebuie sa ne fie rushine, munca voluntara, sponsorizari din partea societatzilor comerciale unde gasim patroni radioamatori samd. Totul e sa se gaseasca acel dram de disponibilitate pe care incepatorii il ashteapta de la oficiali, de la cei cu state in domeniu. Felicitari pentru frumosul site cat shi pentru contzinut! La mai mare! 73, Mihai, YO7BPC

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact