hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce parere aveti despre actualul statut al FRR?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 1-martie-2010 si s-a incheiat la 8-martie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2010-03-01 16:39:30 (ora Romaniei)
  • Pe mine statutul FRR ma lasa rece. Nu ma intereseaza nici intrebarile legate de sedinte, organizare, birocratie. Dar daca tot trebuie ca in locul problemelor concrete, care-l intereseaza pe radioamator, propagare, puteri, antene, expeditii (de concursuri, slava Domnului, am avut parte aici) e musai sa raspundem la intrebari care nu implica pistolul de lipit sau pilonul pe care ridicam antenele, mai degraba ar fi interesant de dezbatut regulamentul dupa care ne desfasuram activitatea. Benzi, puteri, moduri de lucru, avantaje, interdictii, etc, etc. Chestii palpabile, de care se loveste fiecare. FRR, statut, aprobari, alegeri... astea-s pentru "bugetari". Palmasii au alte interese.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2010-03-01 16:42:14 (ora Romaniei)
  • P.S. Discutiile despre statut, comisii si alegeri seamana cu primele pagini din fosta revista Tehnium, alea cu realizari, impliniri, multumiri, pe care nu le citea nici dracu'!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-03-02 22:35:29 (ora Romaniei)
  • Noni unbla "pe gheata subtire"...hi. Este normal ca o federatie care se compune din radiocluburi afiliate sa aiba statut de functionare altfel e - anarhie. Ori ce organism trebuie sa functioneze pa baza de reguli. Regulile se stabilesc cluburile afiliate de comun acord. Am ajuns la "buba"...Aici incepe necesitate filtrarii pragmatice a propunerilor in spiritul de "acord comun" dupa care "mucles", si fie - care trebuie sa accepte cele stabilite. Apoi vrem nu vrem radioamatorii YO trebuie sa fie reprezentate de un organism in lumea asta zbuciumata - altfel ne vor considera un fel de "Haiti" unde nu mai functioneaza nimic in societatea agresata de forta naturii. Poti fi si "lup singuratic" in care caz calci in picioare chiar esenta si idealul de baza al RADIOAMATORISMULUI. Cert este ca statutul are nevoie de revizuire in spiritul secolului XXI dar de comun acord.

  • Postat de Emi la data de 2010-03-03 07:35:01 (ora Romaniei)
  • Care reguli? Cele scrise si neaplicate? Anarhie cred ca este cea mai buna definitie la forma actuala de organizare. Poate exagerez un pic , dar FRR-ul ar trebui sa fie mai drastic la capitolul reguli si modul lor de aplicare.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2010-03-03 16:56:34 (ora Romaniei)
  • Vad ca discutia tinde sa alunece spre tema "ordine sau anarhie". Eu nu sustineam anarhia, absenta structurilor sau apartenenta versus neapartenenta la FRR. Opinia mea era legata de prezenta intrebarilor insipide de aici. Avem nevoie de FRR. Intrebarea de saptamina asta, privitoare la statutul FRR mi se pare plicticoasa.

  • Postat de Vasile la data de 2010-03-03 21:31:47 (ora Romaniei)
  • Acolo unde este randuiala si reguli care se respecta, inteleg ca uni ar dori sa iasa din rand, sa tanjeasca dupa anarihie, dar nu la noi unde normele sunt facute pentru a fi incalcate, e nevoie si de FRR. Doar neputinta noastra de autodisciplina, de analiza, de a ne impune si a respecta reguli ne indeamna spre anarhie.
    Eu am raspuns la intrebare, cu varianta a doua. Intrebarea nu mi se pare "insipida...plicticoasa", poate comentariul meu da.
    Am avut de curand sedinta anuala a radioamatorilor din zona Bistritei,unde am fost accepta ca membru. Prin afilerea clubului YO5KUC la FRR, ma consider si eu parte a familiei de radioamatori din Romania. YO3APG ne-a onorat cu prezenta. Cu ingaduinta dumneavoastra fac doua propuneri(de parca le-ar lua cineva in seama):
    1.Am bucuria sa fiu coleg cu radioamatori cu activitate indelungata, cu titluri sportive omologate, oameni care in alte cluburi sunt onorati cu titluri de "excelenta", "pentru intreaga activitate" sau alte denumiri de acest fel. In statul nostru este un capitol pentru "Presedintele de Onoare" dar nici un criteriu pentru definirea unui "Membru de Onoare" iar acordarea titului, prin vot deschis.
    Votul secret ar si mai indicat si pentru titlurile onorifice.
    2.Pot fi membrii ai FRR, cluburi, organizatii, dar nu si persoane fizice. In aceata idee nu inteleg cum FRR la art.115 propune sactiuni persoanelor fizice. Inteleg corectare acestei probleme prin delegarea "Autoritatii disciplinare" de-a propune structurilor afiliate, sactionarea membrilor considerati vinovati de oarece greseli. As propune ca "Autoritate disciplinare" in urma
    investigatiilor sa poata propune si ANCOM-ului luare masurilor necesare pentru "commbaterea practicii de folosire a substanþelor ºi metodelor interzise în sport..."(art.16,al.5)

  • Postat de NICK la data de 2010-03-05 10:47:08 (ora Romaniei)
  • De ce persoanele fizice,dar care accepta statutul FRR,NU POT FI MEMBRI AI FRR?????.Mai exista un "Gica contra" pe la federatie.Intrebarea asta,s-ar putea sa nu aibe un raspuns?? Dar o rezolvare a problemei.Am votat varianta a doua.73 NICK

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-03-05 21:37:32 (ora Romaniei)
  • Cap VI art 18 este foarte restrictiv. Inteleg ca daca nu esti persoana juridica , respectiv membru al unui club , nu esti membru FRR. 73, yo3gh, Op. Dan

  • Postat de Safriuc la data de 2010-03-06 13:28:44 (ora Romaniei)
  • Federatie, defineste in sinea cuvantului, asocierea de organizati, state autonome, care au un scop comun.
    Nu cred ca prin modificarea acestui mod de organizare (acum, doar asa permite legea)activitate noastra s-ar imbunatati. FRR are unul sau doi salariati, putine cluburi mai sunt cu sedii si conducere, platite de stat. Toate acestea ar fi trebuit sa fie considerate resurse minime de la care numarul membrilor si calitatea
    activitatii lor sa creasca. Dar se pare suntem in fata unui paradox. Fiecare dintre noi putem face cate putin pentru club, fie doar prin inscrierea intr-un club sau organizatie. Multe ar fi de zis, si aici unde nu aude nimeni.
    73! Vasile

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-03-05 12:59:24 (ora Romaniei)
  • La patru postari de acelas text - parerea mea ca cine percepe mai bine problemele unui radioamator de cat clubul si membri acestora mai bine. Daca "offurile" nu se pot rezolva la clubul unde apartii urmatorul pas spre CA al FRR. Mi se pare normal aceasta forma de organizare.

  • Postat de Emi la data de 2010-03-05 13:55:24 (ora Romaniei)
  • Singurul meu repros la adresa FRR este ca se ocupa doar de latura sportiva,cluburi sportive in speta, unde ramane restul? Mai ales ca prin statut "Federaþia Românã de Radioamatorism este singura autorizatã sã organizeze ºi sã controleze activitatea de radioamatorism din România". Cum o face asupra structurilor care nu sunt cluburi sportive , dar tot printr-un statut legal constituit au de a face cu radiomatorismul, dar fara a fi club sportiv nu poti fi membru FRR...
    E o problema din punctul meu de vedere...

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-03-06 19:50:57 (ora Romaniei)
  • Cuvantul federatie are mai multe sensuri . Intr-adevar si cel de asociere de state sau organizatii dar are si sensul de organ de conducere in domeniul sportiv ( sursa DEX on line ), asa cum este FRR. Practic statutul FRR te obliga sa te inscrii intr-ul club ca sa , etc , etc , etc .... 73 , Dan

  • Postat de Lari la data de 2010-03-06 21:11:52 (ora Romaniei)
  • Orice act administrativ este perfectibil,ceea ce rezulta ca si statutul FRR poate fi imbunatatit si adaptat cerintelor actuale.
    Conditie esentiala: sa ,,dam si noi ceva’’ cand socitam ,,acel ceva’’ pe care il vrem ,,pe tava’’(intelegeti ce vreau sa spun).
    Problema este simpla daca ne organizam temeinic si eficace.In rest sunt ,,vorbe ca la Vacanta Mare ‘’........hi !!!
    73’s si cu speranta intr-un viitor mai bun,CARE DEPINDE NUMAI DE NOI. Cu aceeasi consideratie pentru toti colegii radioamatori, Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2010-03-08 00:45:19 (ora Romaniei)
  • Pe saitul FRR, acest statut ar trebui postat mai "la vedere". In acest caz, voturile ar fi fost mai multe si mai in cunostiinta de cauza. Eu nu am votat. Cu scuze...

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact