hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum procedati cand primit un QSL "direct", pe adresa postala personala?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-noiembrie-2009 si s-a incheiat la 23-noiembrie-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2009-11-16 12:23:10 (ora Romaniei)
  • Lipseste o intrebare: Cum raspsunzi la un QSL primit direct fara SASE?
    La aceasta intrebare raspunsul meu este: raspund prin biroul QSL. Cum n-avem birou QSL, tot eu fac si pe biroul... Trimit toate la biroul lor national.

  • Postat de Cristi la data de 2009-11-16 18:03:27 (ora Romaniei)
  • Sunt unul dintre cei care nu au primit nici un qsl direct. Nu cu sase, nu cu dolarei, nu am primit direct niciodata. Si am avut ani in care participam in toate concursurile mari, mai ales in cele in cw. Spun asta deoarece ca o parere proprie, rata de confirmare a legaturilor in cw e mai mare ca cea in ssb. Pot spune ca am lucrat si in modurile digitale si in 50mhz. Cu toate acestea ma repet spunand ca nu am primit nici un qsl direct. Si pentru carcotasi, adresa mea directa este pe qrz.com. A fost o intrebare retorica pentru mine, dar m-am impacat cu asta.

  • Postat de mirzan daniel la data de 2009-11-17 11:06:08 (ora Romaniei)
  • din fericire,am primit ceva qsl-uri,direct.Au fost cateva chiar interesante:sv9,yb,yi(pt care m-am bucurat mult,legatura efectuata fiind in perioada in care bagdadul era sub teatrul de operatiuni)vk2,kc9.Nu sunt multe ,dar destule pt un radioamator care a facut multe legaturi comfirmate si cu homemade,hi!73s de yo8rqp

  • Postat de GEORGE la data de 2009-11-17 13:54:59 (ora Romaniei)
  • Saptamana trecuta, am primit de la un radioamator receptor,OH2-1362 un qsl direct,insotit de un IRC.I-am raspuns in aceeasi zi.Va mai pot spune,ca pana prin anii 2000,am expediat numeroase qsl-uri direct fara vreun IRC in plic,si spre surpriza mea,cam 75% mi-au fost confirmate direct!

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2009-11-17 20:26:04 (ora Romaniei)
  • Ani de zile am trimis in loc de dolari sau IRC doar serii complete de timbre postale nestampilate, eventual colite, din tematici variate (sport, arta, natura, arta populara). Am avut 100% confirmarea QSL-ului sau primirea DIPLOMELOR. Era prin anii 1982-1989. Daca e ceva interesant (DX sau Diploma) merita sa dai cativa dolari, euro sau IRC pentru confirmare. Adevaratii vanatori de DX-uri sau de diplome nu se uita la bani. Radioamatorismul doar e un HOBBY!!! Satisfactia confirmarii este imensa (intreaba-i pe cei di YO-DX-CLUB care abia au intrat in top cu 150 de tari confirmate, ultima fiind cea mai asteptata). In ceea ce priveste QSL pentru YO eu le trimit prin posta la radioclubul judetean de care apartine radioamatorul, chiar daca sunt 2 sau 10 QSL-uri pentru tot atatea statii. Doar 1 leu este expedierea, maxim 1,60 lei la 10 bucati.Cezar.

  • Postat de Feri la data de 2009-11-18 14:23:58 (ora Romaniei)
  • Directe nu am primit, nu sunt vreun DX. La cat de putine primesc(=lucrez putin) cele care imi vin via bureau le raspund direct prin posta, sa fie fericiti partenerii de QSO, si eu m-am bucurat primindu-le. Cam 5% din QSO-uri au produs QSL, dar nici eu nu cer. Prefer eQSL din toate punctele de vedere. 73

  • Postat de Eugen Singeorgean la data de 2009-11-20 09:10:38 (ora Romaniei)
  • In ultimii doi ani am trimis DIRECT peste de 200 de QSL cu IRC sau $ si SASE , si am primit in jur de 180.Sa nu va mai povestesc prin ce aventuri am trecut ptr obtinerea IRC in Arad. Zeci de telefoane reclamatii la Bucuresti etc. In prima faza cand am cerut un IRC la posta s-au uitat la mine oficiantele ca la un extraterestru. Pe urma au invatat :)
    Din pacate nici macar direct nu vin toate confirmarile inapoi. Scrisorile se mai pierd alti radioamatori nu iti raspund, altii cer 2 IRC ca de... sunt dx si cautati si profita. Am trimis si 2 plicuri ptr obtinere unui QSL si nici in zi de azi nu am primit raspuns. De birou ce sa mai zic ...Daca stateam in baza lui aveam vreo 15 DXCC confirmate in 3 ani asa direct am reusit sa strang 180 DXCC in aceeasi perioada de timp. Ideea e ca daca vrei Diplome si QSL carduri, direct e cea mai buna metoda dar din pacate si cea mai costisitoare.Eugen.73!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact