hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti antene pentru unde scurte agatate de copaci?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-noiembrie-2009 si s-a incheiat la 16-noiembrie-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (12)  

  • Postat de mirzan daniel la data de 2009-11-09 11:29:49 (ora Romaniei)
  • am un lw dispus intre apartamentul meu si un copac(batran!)care rezista cu stoicism vantului si incapatinarii vecinilor de a-l taia de acolo(pt o noua parcare,eventual).73s

  • Postat de mihai (yo3hui) la data de 2009-11-09 16:41:03 (ora Romaniei)
  • Sper sa nu ajungem asa? Momentan nu am,si nici nu-mi doresc! Sper ca acest sondaj sa nu faca obiectul vreunui constructor de mansarde? hi.hi

  • Postat de Tony la data de 2009-11-09 18:57:47 (ora Romaniei)
  • Eu,doar in copaci am antene!Din cauza de vecini!Dar,le-am ridicat, cat mai sus in copaci,pentru a le ingreuna accesul la acestea!

  • Postat de Dan la data de 2009-11-10 14:17:59 (ora Romaniei)
  • Solutiile de tip copaci, stalpi de iluminat, sau orice "stalp" de mica inaltime amplasat la nivelul pamantului sunt bune doar in cazul antenelor NVis (pentru trancaneala locala in 80m) sau din nefericire in cazul celor care din cauza rautatii vecinilor nu-si pot amplasa o antena pe cladirea unde locuiesc.
    Cum traficul Nvis nu ma pasioneaza iar momentan (din fericire, si asa sper sa ramana) nu am probleme cu vecinii, antene in copaci nu detin.

    73! si la cat mai multe antene bune!

  • Postat de Florentin la data de 2009-11-11 22:32:31 (ora Romaniei)
  • Eu mi-as dori un copac "sanatos" langa bloc, sa-mi leg o sarma macar pentru trancaneala in 80m, din pacate, cei care sunt, vor fi "sanatosi" cand eu voi fi "ulcele". Constat ca in ultima vreme marea majoritate plangem dupa antene in fercventele mici. La bloc facem tot felul de artificii cu antene scurtate electric, dar care nu dau satisfactie la DX. Am "rezolvat" problema achizitionand o verticala multiband, ma gandeam ca rezolv problema, am rezolvat-o partial, am facut ceva tari in 1,8 si 3,5, dar nu DX, am dat banii de geaba pot spune, asa ca mi-ar trebui un comac sa intaind o sarma, ca oricum mi-am dat seama ca e mai buna decat "pacaliciurile verticale" care se gasesc pe piata .... ma refer la benzile mici.
    73's

  • Postat de Dan la data de 2009-11-12 11:28:32 (ora Romaniei)
  • @Florentin YO9BXC, chiar si antenele verticale ale firmelor de profil sunt scurtate electric. Iti dai seama ca nu se poate compara randamentul fata de o antena full size. La 3.5 Mhz asta ca sa nu mai spun de 1.8Mhz iti poti imagina ce lungime trebuie sa aiba...? My God! La verticale mai este o problema, calitatea "pamantului" ... sa nu mai zic de zgomotul captat de acestea.

    73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2009-11-12 18:48:54 (ora Romaniei)
  • Suntem mai amatori decat amatorii si nu avem sprijinul unei autoritati care sa intervina dupa lege, nu avem nici lege. Sunt de curand membru DARC si am vazut ca acest club acorda asistenta juridica la asa ceva. Ba mai mult "la ei" sunt reglemntari de cum se monteaza antena inclusiv pe automobil (poate afeta circulatia), sau de ce fel de statii sunt permise a se monta pe automobile. De exemplu pe automobilele de dupa 2003, cu motoare electronizate cat incape, nu se mai pot monta decat statii cu simbolul CE, testate sa nu perturbe echipamentul electronic la suta de Watt ce o rdiaza. Cine vrea sa-si monteze o antena acasa incheie un fel de contract intre el si proprietar, asistat de un jurist DARC. 73 de YO4BKM!

  • Postat de rusu ioan la data de 2009-11-12 19:39:34 (ora Romaniei)
  • da am antene legate si de copaci dar si de un stilp metalic in curte ,nu inteleg care ar fi problema poate ma lamureste cineva ?cu multumiri YO2CRW 73

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2009-11-12 21:21:05 (ora Romaniei)
  • In anul 1976 am instalat o antena verticala pentru banda de 80m, intr-un brad din curte. Bradul avea 19m inaltime, asa ca a fost necesar sa-l mai "prelungesc" cu un par, pana la 20m... Conexiunea la vertical era la nivelul solului + 2 contragreutati. Am folosit antena verticala pina in anul 1989. Cand m-am mutat din QTH, conexiunea la partea inferioara ajunsese la aproape 2m deasupa solului...hi crescuse pilonul...

  • Postat de Silviu (yo9hrb) la data de 2009-11-15 14:13:50 (ora Romaniei)
  • Pana acum vreo 2 zile am avut si eu o antena agatata in copacul din fata balconului (din motive de vecini, evident ca nu imi permit o antena pe bloc). Dar, in momentul cand au venit cei de la primarie sa curete copacii, vecinul de deasupra mea si-a adus aminte cat de mult il deranjeaza craca de care mi-am legat eu antena. Asa ca nu mai am antena deloc.
    P.S. Craca respectiva nu ajungea la nivelul balconului lui, se oprea la nivelul meu.

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2009-11-15 16:33:25 (ora Romaniei)
  • DR Silviu, YO9HRB, faci o confuzie grava: cred ca nu ai legat antena de copacul din fata balconului ci capra. Numai asa se explica intamplarea. 73!

  • Postat de Vasile la data de 2010-03-31 14:03:54 (ora Romaniei)
  • In 1986 am avut un DL7AB 2x40m cu alimentare 600 Ohmi,legata de o alimentara si de un colt al blocului de 10 nivele,ce durere de cap,toti locatarii de pe partea mea,arucau diverse in scarita,ce cauta scara de pisica la blocul nostru ?Din cauza acestei antene,s-a ars fierul de calcat al unuia de la etajul 10.Deci:jos cu ea !Am gasit-o purcoi jos,toata munca mea calcata in picioare !Nu m-am lasat,am intins apoi cand am devenit emitator,antena speciala pt DX,cu bratul lung repliat in 2 plopi inalti !N-a rezistat multa vreme,cineva de la scoala elementara unde erau plopii,s-a sesizat ca nu le-am cerut voie sa ma urc in plopii lor si JOS cu ea !Mai tragic,am pierdut un cablu coaxial de 50 Ohmi cu dubla ecranare,cam 50 m ! O adevarata paguba !Tot nu m-am lasat,am turnat sus pe casa liftului o placa de beton 1,5 x 1,5 m in care am *infipt*o teava de 2 1/2 toli,in care se ridica un ansamblu de antene rotative in 14 MHz,2m si o antena in X pt receptii la mare distanta TV.Am prins Yugoslavi,Rusi,Bulgari si Turci.Dar numai sporadic !Nu aveam amplificatoare de antena performante !Tot ce facusem dupa Basoiu,nu era ca lumea !Nici acest ansamblu nu a rezistat,le-am mutat la tara in 1990 !Acest ansamblu,se vedea de la mare distanta,tocmai de la Rafin. Brazi,sau era primul lucru ce sarea in ochi cand veneai de la Brasov cu trenul !Actual nu am antene in copaci,dar tot intind un fir de 80m intre 2 destul de inalti !Asta la tara,in gradina mea !In Ploiesti cunosc destui colegi care nu vor bataie de cap cu vecinii si locatarii de bloc si au intinse fire jalnice intre apartamentul lor si diversi copaci sau alti stalpi de iluminat !Asta e !Cine vrea,ARE !
    73 Vasile

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact