hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul international de unde scurte multiband al Romaniei YO DX HF, care se va desfasura in perioada 29-20 august?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 24-august-2009 si s-a incheiat la 31-august-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (12)  

  • Postat de Calin la data de 2009-08-24 23:10:09 (ora Romaniei)
  • @N2YO: Cred ca ar fi interesant de intrebat de ce nu participa la concurs cei care au dat raspuns negativ si de ce sunt nehotarati cei cu raspuns incert! Regulamentul e schimbat suficient de mult ca sa ..... nu mai exite multe comentarii ... sponsori s-au gasit ptr toate categoriile ... promovare la diverse niveluri si catre diverse organizatii s-a facut ... deci ce ar mai lipsi ca hamradio YO sa participe la concurs?
    Eu cred ca e interesant de aflat si as propune, prin mail direct, unele raspunsuri ....

  • Postat de Dan la data de 2009-08-25 10:46:11 (ora Romaniei)
  • Eu am votat printre cei nehotarati din doua simple motive, primul ar fi problema timpului alocat iar al doilea motiv lipsa antenelor si a altor echipamente pentru un asemenea eveniment... Daca timpul imi va permite, probabil voi incerca cateva strigari. 73 si spor la concurs!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2009-08-25 10:49:05 (ora Romaniei)
  • Motivele de neparticipare pot fi de o paleta extrem de larga. In afara de cei "consacrati" in conteste participa multi in forma "pasiva" - adica asculta doar desfasurarea - din aceasta categorie cu timpul vor fi in totdeauna care in viitor vor participa. Ideal ar fi ca motivatia principala de participare sa tinteasca de catre fie care obtinerea unui loc in fruntea clasamentului - acest lucru fiind "sarea" in motivatia principala creand un climat adevarat de concuranta sportiva. In cei 50 de ani eu nici o data nu am participat pe motivatia "doar sa fac prezenta" - am dat totul din mine cu pasiune dar cu conditiile de care dispuneam si dupa conteste in totdeauna am ramas cu o lista lunga de remedieri si imbunatatiri pentru viitor. Consider constructiv aceasta atitudine fara de care nu ar fi progres. Nu cred ca exista radioamatori care ajung la perfectiune - in totdeauna avem foarte mult de perfectionat....hi. Acei dintre noi care sunt pasionati de constructii si technica pura nu pot fi condamnati de nici un fel daca nu participa - dar ce am face fara ei? Noi toti avem nevoie unul de altul! In acest context insa este adevarat ca este nevoie si de "piloti de incercare" care omologheaza realizarile constructorilor in timp si conditii reale de confruntari. Succes tuturor.

  • Postat de Calin la data de 2009-08-25 22:17:14 (ora Romaniei)
  • @YO5AJR: Si eu m-am gandit tot la imbunatatiri. Daca sunt si alte motive pentru care radioamatorii YO nu participa si mai putem schimba ceva spre a-i ajuta/incuraja ... incercam sa rezolvam. Evident exista si oameni care, desi doresc, stiu sigur ca nu pot nici macar asculta: serviciu, obligatii familiale (inclusiv concediul programat etc). Vor fi situatii in care .. nu se poate face nimic. Eu sper sa fie cat mai multi romani QRV, sa fie cat mai multe statii YO pe DX cluster si ... pile-up la greu! Adrenalina .... si bafta sa aveti, ca timp frumos am inteles ca o sa fie! Doamne ajuta!

  • Postat de Tony la data de 2009-08-26 09:06:59 (ora Romaniei)
  • Eu nu lucrez in concursuri pentru ca nu am rabdare,totusi m-as incumeta sa particip daca vecinii mei m-ar lasa sa pun o amarata de antena...Un radioamator fara antena este ca si chirurgul fara bisturiu...Bafta !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2009-08-26 13:26:11 (ora Romaniei)
  • :))) Cand citesc randurile lui Calin automat a aparut in imaginatia mea un taran d,al nostru care scuipa in palma lui batatorita inainte de a apuca coasa sa coseasca 100 ha. de iarba - in 24 de ore....hi.
    Dupa cum vad benzile superioare nu prea sunt "productive" si atunci cum ramane cu legendarele StepIr-s? In totdeauna putem invoca ceva care nu merge....unii au piedici aproape insurmontabile dar in totdeauna functioneaza si factori independente de noi - din acest pdv. si eu ma subscriu la ultima fraza al lui YO3HKW - Calin....- Doamne ajuta.

  • Postat de George la data de 2009-08-26 16:48:47 (ora Romaniei)
  • Ma bufneste rasul,pentru amicul care nu lucreaza in concurs deoarece nu are rabdare!
    Poate nu a stiut cand a devenit radioamator, ca acest hoby cere timp,rabdare,sacrificii...
    Dar daca poate,si are cu ce,poate face cateva qso-uri!

  • Postat de Ilie Matra la data de 2009-08-26 22:47:56 (ora Romaniei)
  • Am auzit in diferitele concursuri in care am lucrat, de preferinta in telegrafie, pe linga statiile de virf fel si fel de semnale: Si slabe, si cu fuga de frecventa, si cu viteza redusa de manipulare si cu priceper mai putina in trafic dar la toti am vazut dorinta de a fi in banda, de a face legaturi in concursul tarii lor. Ma intreb: Oare de ce, cind cei care ne onoreaza luind parte la concursul YO cu speranta sa lucreze cit mai multe statii din YO,ne mai punem probleme? Ca nu e antena performanta, ca nu avem cine stie ce statie de virf, ca nu putem lucra tot concursul si alte pretexte nu motive serioase. Va urez fiecaruia sa faceti cite QSO-uri puteti si va ajuta dotarea: 10, 100 1000, sau mai multe. Doar unul va fi primul, ceilalti PARTICIPAM!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2009-08-27 01:26:37 (ora Romaniei)
  • Brusc ne-am hotarat sa mergem din nou la Campulung in Arges. Timpul e scurt. Imediat voi urca in pod sa repun in functie W0WO. Sunt convins ca parerea cuscrului meu despre mine este deja formata: alerg dupa cai verzi pe pereti. Am sa incerc sa-i explic faptul ca toti oamenii din lume care intind sarme ca mine, sambata si duminica privesc spre ROMANIA. HAI ROMANIA !! Sa le aratam ca existam! Sper sa apar si anul acesta pe lista celor vii ! 73 de 4si.

  • Postat de Nick la data de 2009-08-28 12:41:14 (ora Romaniei)
  • Mircea,mi-ai luat vorbele din gura.Cam asa crede tata despre mine.De,fiecare cu hobby-ul lui.La cei 77 de ani,ce poti sa-i mai ceri.DACA propagarea e buna,sper sa obtin punctaj bun.BAFTA IN CONCURS. 73 Nick

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2009-08-30 15:03:24 (ora Romaniei)
  • GATA! A fost un concurs frumos! Desi am participat putin, mi s-a parut ca au fost multe statii, atat YO cat si straine!

  • Postat de vasile la data de 2009-08-30 22:58:47 (ora Romaniei)
  • Din motive urgente familiare nu puteam participa integral in concurs. Speram sa prind totusi cel putin o ora. Nu a fost asa. Anulari si intarzieri de trenuri mi-au spulberat orice speranta. Sper ca in 2010 sa reusesc sa particip integral. Ma bucur ca au fost multe statii YO. 73 Vasile

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact