hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In ce masura considerati ca sunt improspatate informatiile din callbook-ul YO de la Radioamator.ro?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 20-aprilie-2009 si s-a incheiat la 27-aprilie-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (9)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2009-04-20 10:45:16 (ora Romaniei)
  • Am votat la "mijloc" pe considerente de ex.: indicative ca - YO5PJ - YO5AVF - YO5AFJ - YO5TR - YO5AAA - YO5LP si inca multe sunt ori SK ori inactivitati de zeci de ani si ne prelungirea autorizatiilor. Sunt sigur ca la nivel YO sunt nenumarate exemple in acest sens. Sigur ca cluburile din teritorii ar trebui sa se ocupa de semnalarea acestor indicative dar nici FRR nu are o preocupare mai hotarata in acest sens. As aminti gestul absolut nobil al radioamatorilor din Izrael care au creat si ingrijesc un cimitir simbolic cu radioamatori SK. Pesemne ca reciproc nu ne respectam pe aici - colo nici in viata nici in SK. E trist.

  • Postat de Titi la data de 2009-04-22 15:20:42 (ora Romaniei)
  • Subscriu la comentariul lui Miki.Trebuie sa fie evidentiati clar cei SK,eventual si cei care isi intrerup activitatea pentru o perioada (nu isi prelungesc autorizatia).

  • Postat de Elvis la data de 2009-04-22 15:58:25 (ora Romaniei)
  • O alta "ciudatenie" sau "eroare de soft" ar fi urmatoarea:am studiat radioamatorii pe judete,pe lista cu radioamatorii din Mehedinti sunt multi lipsa pe care daca ii cauti "individual" sunt inscrisi in baza de date de pe "radioamator.ro" , sa auzim de bine 73'Elvis.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2009-04-22 19:15:04 (ora Romaniei)
  • Va multumesc pentru comentarii si sugestii. Fara ajutorul dv. datele din Call Book nu ar fi niciodata actualizate. Daca aveti informatiile despre radioamatori care au facut SK si inca figureaza in Call Book ca fiind activi, va rog sa ma instiintati. Singura sursa oficiala de informatii este lista pusa la dispozitie periodic de ANC, insa aceasta contine mai mult date de autorizare si mai putin informatii de interes ham radio.

    Pentru Elvis - daca imi trimiteti cateva indicative din MH pe care nu le regasiti, o sa fiu in masura sa determin daca este o problema soft, sau indicativele lipsesc din alte motive.

    Inca o data, va rog sa-mi trimiteti pe adresa de webmaster orice observatii sau informatii lipsa/neactualizate.

  • Postat de Coatu Cezar la data de 2009-04-23 12:42:31 (ora Romaniei)
  • Eu caut in revista noastra Radiocomunicatii si Radioamatorism tot ce e legat de radioamatorii care au decedat si sunt SK , ca un omagiu pentru ei, ma rog pentru ei si ii bifez cu negru in Call Book. Si noi am pierdut multi membrii la ARER si voi actualiza lista lor in curand. Dar ei vor ramane pentru totdeauna in memoria noastra si ar fi recomandabil ca acele indicative ce au apartinut unor radioamatori sa nu mai fie realocate, pentru a nu se creia confuzii. Iar cei care sunt noi si nu se regasesc inca la Call Book YO, le recomand sa trimita toate datele la Ciprian in N2 si vor fi astfel actualizate listele YO.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2009-04-23 20:22:03 (ora Romaniei)
  • Nu ma indoiesc ca Ciprian daca se "inhama" la evidente va si face - dar....oare este datoria lui? Oare nu noi in YO rechte FRR (ca doar CA se compune din 22 de membri) ar avea obligatia macar morala sa o faca in colaborare cu noi totii? In MM a fost foarte activ si un promotor al UUS de la inceputuri YO5UW - Nita - iar noi in memoria lui am infiintat radiuclubul YO5KUW ca acum sa apara un indicatic relativ "nou" YO2UW. Credeti - ne ca ori ce QSO cu acest indicativ ne creaza un sentiment straniu.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2009-04-24 08:26:20 (ora Romaniei)
  • In urma sincronizarii cu informatiile puse la dispozitie de ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii), in callbook-ul de la Radioamator.ro au fost introduse 65 noi indicative autorizate.

  • Postat de JIM la data de 2009-04-26 10:23:14 (ora Romaniei)
  • Luind in calcul situatia din judetul nostru pot afirma ca cifra de 7000 si ceva de indicative e departe de adevar, cifra reala poate fi undeva la jumatate,
    De exemplu: YO6AJF, YO6BTJ, YO6CYX FIGUREAZA SI CU YO6OUK , YO60XH, YO6BWA sunt din pacate SK; Unii plecati si de peste 20 de ani din YO:YO6BTH,
    YO6DJG, YO6BAO, YO6OEA, YO6OMK.
    Dupa decesul lui Tibi YO6BWA intrega familie s-a lasat de radioamatorism:YO6OMZ,YO6OMJ,YO6PRM.
    O serie de indicative nu au activat niciodata
    sau nu si-au reinoit
    licentele;YO6AYZ,YO6DJH,YO6QAC,YO6QCL,YO6OOX,YO6OOY
    Statiile de club dupa 1990 si-au incetat activitatea : YO6KBA, YO6KBR,YO6KER,YO6KKK.
    Datele de mai sus se refera in special la cei din Medias , in Sibiu mai sunt situatii similare
    dar nu am avut pe cine sa intreb. .
    73 yo6aji

  • Postat de Gabi (yo5oku) la data de 2022-06-13 15:05:03 (ora Romaniei)
  • Ar fi interesant de ținut evidenta indicativelor SK cu nume, oraș, ca și un cimitir virtual , poate și o poză în amintirea lor!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact