hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum credeti ca este interesul radioamatorilor YO in participarea in concursurile romanesti?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 23-martie-2009 si s-a incheiat la 30-martie-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de Coatu Cezar la data de 2009-03-23 22:08:31 (ora Romaniei)
  • Din ce in ce mai putini radioamatori lucreaza in concursurile YO, unele judete sunt ca si inexistente. Trebuie sa reactivam traficul local mai intai, apoi pe cel judetean si dupa aceasta putem spune de o buna participare si la concursuri YO. Daca e necesar, pentru radioamatorii care nu au statii si antene, sa-i luam la radioclub si sa lucreze de acolo, in portabil, numai ca sa fie prezenti cat mai multi din fiecare judet. Exemplul pozitiv de la YO9KVV si RCM Campina sper sa fie bun pentru cei din tara.

  • Postat de Lovas Ferenc la data de 2009-03-24 00:06:26 (ora Romaniei)
  • In concursuri sunt cam tot aceiasi radioamatori.
    Cui ii place spirirtul competitiei se avinta sa participe cui nu..........asta e.Nu suntem toti la fel.

    BAfta in Contest!


  • Postat de Kuchta Petru la data de 2009-03-24 00:46:27 (ora Romaniei)
  • Una din cauzele neparticiparii statiilor YO in concursurile interne este si faptul ca tinerii radioamatori nu cunosc telegrafia.Un concurs romannesc fara telegrafie se cheama jumatate de concurs.Deasemeni un radioamator fara cunostinte de CW e ca un un om cu un handicap care il va urmari toata viata.Pentru ca,concursurile YO sa aiba o participare mai mare,organizatorii ar trebui sa se gindeasca si la o stimulare mai mare.Nu este de ajuns un colt de hirtie(care se cheama diploma),mai trebuiesc citeva premii care pot fi si in aparatura radio sau de alta natura.Avind in vedere ca un concurent i-si pierde din timpul lui liber cca 2-3 ore,mai si consuma curent electric,deasemeni intocmirea si expedierea fiselor de concurs.De aceea cred ca o stimulare macar pentru primii zece clasati ar fi binevenita. 73' Petrica YO8CDQ Iasi

  • Postat de Tony la data de 2009-03-24 12:07:00 (ora Romaniei)
  • Nu prea am rabdare sa lucrez in concursuri...dar... cel ma important factor este acela ca nu sunt lasat de vecini sa imi montez o antena decenta pe terasa blocului...Poate daca as avea o antena buna m-as incumeta la concursuri...dar asa...mai mult as pierde timpul...fara o antena buna degeaba stai cu "sculele" pe masa...

  • Postat de Delta04 la data de 2009-03-24 19:16:57 (ora Romaniei)
  • Asa cum scrie si mai sus, momentan NU SUNT RADIOAMATOR dar am posibilitatea de a asculta in conditii foarte bune benzile de scurte. Ce pot spune, DX-urile sunt moartea mea, Discutiile locale cu profil tehnic(chiar daca au o tenta de limbaj lemnos) mi se par foarte interesante, concursurile sunt efectiv plictisitoare. Nu-mi plac absolut deloc si nu cred ca voi participa vreodata... '73!

  • Postat de George la data de 2009-03-25 13:41:26 (ora Romaniei)
  • Eu cred ca irosim multa energie din pricina unui fel de patriotism local (poate nu e cel mai bun termen, hi). Spre exemplu cluburile din districtul 2 organizeaza "n" concursuri. Aproape avem saptamana si concursul in HF. N-ar fi mai bine sa fie un singur congurs, de ex. Cupa Banatului, organizat de toate cluburile din zona? Intreb, nu dau cu parul. 73!

  • Postat de George la data de 2009-03-25 13:50:53 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca esenta unui concurs consta doar in dorinta de a castiga sau in spiritul de competitivitate. Participand la un concurs ajuti la formarea si perfectionarea operatorilor de top. Participand la un concurs reprezinti clubul la care esti afiliat si judetul in care locuiesti. Esti, deasemenea, un exemplu pentru operatorii recent autorizati - ii poti ajuta in trafic si-i poti indruma. Primul concurs la care am participat dupa autorizare a fost Cupa Carasului, nu mi-am propus clasarea pe podium, nici macar nu m-am gandit la vreun obiectiv anume, pur si si simplu am participat pentru placerea de a face trafic si a arata ca exist.

  • Postat de Nick la data de 2009-03-25 15:30:04 (ora Romaniei)
  • Nu particip la concursuri romanesti,doar pentru un loc in fruntea clasamentului.Nu prea ma intereseaza,la urma e un hobby.Ce ai spune de un concurs cu 3 stati YO,loc. 1;loc.2;loc.3,si gata????.Nu destule concursuri,dam in viata de zi cu zi.Nu cred ca toata viata,o sa o tinem numai in concursuri.Concursul radio, e ca Maratonul,chiar de esti ultimul,inseamna ca ai participat.Asta e o parere,dar nu olteneasca???.73 Nick

  • Postat de marius la data de 2009-03-25 23:09:23 (ora Romaniei)
  • Cit timp va exista "discriminarea"cu punctaj dublu sau triplu ptr. legaturile in CW si nu se va face clasament separat ptr acestea numarul participantilor va scadea continuu.Biologicul isi spune cuvintul!
    Cei mai proaspat autorizati nu mai au nevoie de Cw ptr a accesa HF-ul si de aceea nici nu prea cunosc telegrafie,iar daca, chiar vor sa lucreze intr-un concurs,pornesc cu un mare handicap,de multe ori renuntind la concurs.Vezi nr de participanti la campionatul national 3,5 ed-2008
    cw 95;ssb 126!
    Daca organizatorii de concursuri ar face un clasament separat ptr statiile ce opereaza numai in ssb,sint 99% sigur ca numarul participantilor va creste!
    73 si s-auzim numai de bine!

  • Postat de Cristi la data de 2009-03-26 00:13:24 (ora Romaniei)
  • Oare numai biologicul a dus la scaderea numarului de participanti sau scandalurile gen "hotul, prindeti hotul" a facut ca numai cei dotati care nu-i incurca pe altii sa participe? De ce radioamatorii cu dotari medii sa participe ca sa-i incurce neintentionat pe cei cu pretentii la titluri, un an fiind acuzati de o tabara, alt an de alta tabara fiindca zizania multiplicator nu a fost scoasa din regulament?

  • Postat de Eduard Banariu la data de 2009-03-26 22:03:56 (ora Romaniei)
  • Personal cred ca concursurile natiomale (in special cele organizate de cluburi) sunt foarte utile pentru incepatori, si consider ca le sunt destinate. Ce duce la scaderea numarului de participanti? Cred ca zilele si orele nepotrivite la care sunt programate, si uneori disputele si orgoliile seniorilor.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2009-03-30 01:45:32 (ora Romaniei)
  • Este cea mai buna ocazie de a verifica de cum iti merge ansamblul statie-antena. Chiar cu acele controale vesnic 59 sau 599, iti dai seama imediat daca iti merge sau nu iti merge. E cea mai buna ocazie de a te verifica pe tine insuti: puterea de a te concentra in conditiile grele din banda sau qra-ul propriu (Hi). Iar aceste concursuri scurte YO iti dau posibilitatea sa le incepi si sa le si termini. Eu unul ma concentrez si uit de toate. Cu gandul alerg pe meleagurile pe unde candva am calatorit. Si intalnesc prieteni. E drept, cam mereu aceiasi !... Locul ocupat ? Nu conteaza: sunt pe lista celor vii ! 73 !

  • Postat de Costel la data de 2009-03-30 09:24:57 (ora Romaniei)
  • pt. participare mai numeroasa a celor tineri propun ca concursurile sa aibe etape separate de ssb si cw cu clasamentele adequate modului de lucru si categoriei. Daca mai sunt si premii treaba e ok...

  • Postat de Dan la data de 2009-04-14 08:48:03 (ora Romaniei)
  • In scadere din cauza de albitraje incorecte

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact