hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce faceti de obicei cu aparatele/accesoriile din dotarea statiei de radioamator care nu mai functioneaza si de care nu mai aveti nevoie?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 23-februarie-2009 si s-a incheiat la 2-martie-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2009-02-23 11:03:56 (ora Romaniei)
  • Ar mai fi o varianta..."fac schimb cu altceva". De fapt in general "tribul" ham - ilor este strangator sub sloganul: poate va fi bun la ceva si nu prea aruncam lucrurile. Cei din generatia mai veche au chiar un fel de cult fata de piesele si aparatura veche din care parca se emana nostalgia dulce-amara de cand au fost si ei tineri. Oare piesele si aparatura actuala de sisteme SMD peste 50 de ani vor crea acest sentiment in tineretul de azi?

  • Postat de Florentin la data de 2009-02-23 15:03:21 (ora Romaniei)
  • Nu arunc nimic, de regula DONEZ, chiar si aparate functionale. Nu oricui, trebuie "sa simt" ca vor fi folosite, nu ca vor fi vandute. "Troace avem cu totii, oare la ce ne folosesc, ne ocupa spatiile de depozitare (debaralele) si cand "ne caram", toate ajung la gunoi din motive de...."ah de cand vreau sa fac curatanie aici"...vezi multe XYL-uri care gandasc asa si care, probabil, au dreptate.
    Asa ca eu DONEZ un lucru care aste functional, dar uzat moral, sau ceva nefunctional care nu mai merita reparat, avand ceva mai performant sa zicem.
    De multe ori nu-mi iese pasenta, am avut o initiativa....de a le face cadou membrilor tineri (elevi) ai radioclubului de pe langa Gr. Sc. Ind. Energetic Campina, YO9KRW, ceva RTP-uri, eu am doua disponibile, ceva amici din zona au "cuplat" la idee, parintii elevilor erau de acord sa suporte costurile cablului de coborire (asta in vederea montarii unui GP 1/4 pe casa), dar ne-am impotmolit la antene.
    De ce toata lumea vrea si cand e cazul sa ne apucam de treaba...
    Asa ca daca aveti ceva de aruncat....lada de "gunoi" este la YO9KRW si poate, prin colaborare redirectionam direc catre utilizator, elevii membrii la YO9KRW, care nu au mult timp sa faca trafic de la club, dar care de acasa ar gasi.
    73's.

  • Postat de kiss vasile la data de 2009-02-24 10:38:32 (ora Romaniei)
  • Sunt de acord si cu Miki si cu Florentin! De multe ori si o simpla "cutiuta"este valoros pentru cei care nu lucreaza in domeniu.Chiar daca recuoerezi de pe cablurile monitoarelor inele de ferite,deja la 4 bucati poti face un BALUN 1:4 ;1:9, etc/100 W.
    Din pacate cunosc indivizii care carau cu roaba la gunoi piese,subansamble si tot ce a primit (cu un camion)in loc sa-l intrebe amatorii daca le foloseste ceva din ele. De fapt si de drept "vorba lui YO5LU" sunt trei categorii de amatorii.
    Si anume :Amatorii operatori, Amatori constructor,
    si amatori bisnitari.
    73' Vasile.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2009-02-24 12:35:50 (ora Romaniei)
  • Vasile hai sa-i numim mai elegant.(Hi!)..radioamatori "oameni de afacere".
    Aia cu bisnitari, suna "al dracului de..." vorba unui fost prim ministru.

  • Postat de Kuchta Petru la data de 2009-02-25 16:29:29 (ora Romaniei)
  • Daca ti se strica ceva la aparatura,deobicei incerci sa o repari ca te numesti radioamator si ai sustinut si un examen daca nu doua in acest domeniu,cu tehnologia asta de virf te poti astepta oricind la o surpriza.Daca totusi te depaseste,o dai deoparte si o ei pe cea analogica care-i mai veche dar care nu te face de rusine.

  • Postat de Csiki Mihail la data de 2009-02-25 21:55:02 (ora Romaniei)
  • Scuze, n - am votat,nu gasesc inca o posibilitate, < dezmembrare,in vederea recuperarii de componente> si cred ca nu sunt singurul,care as fi punctat la aceasta varianta.
    Un aparat defect NU donez,NU vand,consider,ca daca pentru mine nu e bun,nu va fi bun nici pentru altul.Dar nici nu - l arunc,oricum,contine o multime de componente reutilizabile,la alte constructii.Din piesele recuperate,bineinteles, donez,sau vand,dupa caz,cele neutilizabile,dupa o pastrare suficient de indelungata( H I ),intr-o buna zi le arunc....

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2009-02-26 07:25:26 (ora Romaniei)
  • Aproape tot ce am avut si am adunat ( mai mult componente si accesorii, dar si aparatura) functionale sau nu ( pe acestea am pus deobicei eticheta "Defect" sau "Neverificat") am dat cu ocazia tombolelor de la intalnirile radioamatoricesti (Deva, Lugoj, Pecica) si la Cluburile Copiilor de la Hateg si Petrosani ( in special placi cu componente).Chiar regret ca unele intalniri au renuntat la tombole, unde puteam scapa in mod util de lucrurile adunate peste ani, dar pe care nu le-am arunca pentru nimic in lume!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact