hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti vreo clasificare sportiva acordata de Federatia Romana de Radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 25-ianuarie-2009 si s-a incheiat la 2-februarie-2009

Regulamentul de clasificare sportiva al Federatie Romane de Radioamatorism se gaseste la aceasta adresa.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de TIRON EMMANUEL la data de 2009-01-27 14:56:43 (ora Romaniei)
  • sunt radioamator de clasa a3-a restrans si imi place ceea ce fac. Is pasionat de sportul asta. Mi-ar placea sa practice mai multa lume sportul asta.

  • Postat de Octavian-Tavy Dragomirescu la data de 2009-01-28 02:52:21 (ora Romaniei)
  • Domnu' Ciprian,
    Prin lansarea acestei 'topici', riscați izbucnirea unui nou scandal.In graficul postat la începutul sondajului de opinie, 3 radioamatori se declarã deținãtori ai titlului de MAESTRU INTERNAȚIONAL AL SPORTULUI, iar 16(șaisprezece) de MAESTRU AL SPORTULUI. In evidențele FRR,cf. Hamradio.ro, existã 9 MAEȘTRI INTERNAȚIONALI și numai 5(!?!) MAEȘTRI. Care-i realitatea?. O zi bunã, Tavy, YO5-4012/YO5RE, fost(!?!) MAESTRU AL SPORTUIUI

  • Postat de Octavian-Tavy Dragomirescu la data de 2009-01-28 03:39:04 (ora Romaniei)
  • Scuze, revin cu corecturi:
    1. În loc de MAESTRU INTERNAȚIONAL AL SPORTULUI se va citi MAESTRU EMERIT AL SPORTULUI. E greșeala mea. Pe vremuri, parcã, titlul se numea MAESTRU INTERNAȚIONAL( al sportului).
    2.La salutul de încheiere, se va citi:...../YO5RE, fost(!?!) MAESTRU AL SPORTULUI.Deh, cataracta, bat-o vina!. Acelaș.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2009-01-28 09:00:24 (ora Romaniei)
  • Maestrii ai sportului sunt multi, dar saitul FRR
    este facut dupa ureche.

  • Postat de eventual la data de 2009-01-28 09:12:54 (ora Romaniei)
  • Indeplinesc conditii pentru categoria I, as fi interesat , asa , de amorul artei, dar procedura este greoaie (vezi cazul YO5BTZ ).Daca noul responsabil cu problema ar da un semnal clar, urmat de actiune la nivel CA FRR si nu tergiversari la nesfarsit ,poate.

  • Postat de Mihai la data de 2009-01-30 17:21:28 (ora Romaniei)
  • Din pacate, clasificarile sportive nu se "acorda" de catre FRR. Asta ar insemna ca federatia se se preocupe de sportivii sai, minimal sa inregistreze rezultatele in concursuri. Si pe urma sa faca formele necesare. De fapt, cei interesati trebuie sa dea serios din coate daca vor sa fie bagati in seama de federatie, care are alte probleme mai importante. Am ca exemplu situatia echipierilor de la YR7M care au indeplinita norma de maestru de ani de zile, dar cum nimeni nu pare sa bage de seama nici noi nu am mai fost in vreun fel interesati sa ne facem remarcati de federatie. E oarecum ironic tinind cont ca de fapt singurul obstacol in calea reformarii administrarii radioamatorismului in tara noastra este tocmai aspectul "sportiv" al activitatii. 73!

  • Postat de Sorin la data de 2009-01-31 10:25:31 (ora Romaniei)
  • Eu am indeplinit conditiile de Maestru al Sportului in 1993 si in decembrie am trimis la FRR documentele necesare. Vasile, YO3APJ, mi-a spus ca au fost aprobate in sedinta lunara si vor fi depuse la Minister. Mai trebuia totusi ceva completat, lucru pe care l-am facut urgent.

    Apoi in 1994 am intrat intr-o perioada a carierei mele in care am avut raspunderi si am muncit foarte mult. M-am interesat de citeva ori de soarta documentelor si apoi incetul cu incetul, prins cu probleme mai mari, am uitat de ele. In principal eu ma consider vinovat ca nu am pus suficienta presiune pe cei de la FRR.

    In 2005 am reluat insa problema, hotarit sa finalizez demersul. Pentru inceput am trimis doua E-mailuri pe adresa de pe yahoo a lui YO4DCF, responsabil de aceasta activitate la FRR.
    Insa, ( DA, ati ghicit ! ) nu am primit nici un raspuns. Am avut apoi o discutie cu YO3JW in urma careia am refacut toate documentele si le-am trimis la FRR. Apoi l-am stresat pozitv pe Vasile pina s-a rezolvat ( dupa alte luni si luni ) in 2006 problema.

    Am primit carnetul la Tirgu-Jiu si l-am citit cu mindrie. Cu aceasta ocazie am observat ca, carturarii de la A.N.S. NU au completat nimic la rubricile "Conform ordinului nr. " si " Emis la ". Doua din cele cinci rubrici care trebuie completate pe un astfel de carnet !!!

    In urma cu citiva ani a sosit la Radioclub, in corespondenta, si carnetul de Maestru al Sportului al prietenului meu YO7CGS. Bucuros, m-am dus personal la el acasa sa-l inminez. Cind l-a vazut, acesta a spus textual "....ce chestie domnule, uitasem complet de el ! Pacat ca acum nu ma mai intereseaza..." Si l-a aruncat intr-un sertar. Trist, foarte trist !

    Si, daca imi aduc bine aminte, YO7LCB a primit carnetul tot dupa doi,trei ani.

    Comentariile sint de prisos, cred. Aceasta activitate nu este urmarita si nu intereseaza pe nimeni.

  • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2009-01-31 22:13:59 (ora Romaniei)
  • Am votat, nu am si nu ma intereseaza. OARE DE CE ? credeti ce vreti, cand ma prindeti intrebati-ma am sa vin cu explicatii si promit sa dau raspunsuri pertinente. 73 si sa auzim de bine yo2cnh.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2009-02-01 13:39:52 (ora Romaniei)
  • Din anul 1957 am devenit radioamator apoi in anni 60 cu indicativ de TX. Regretatul YO5NU fara sa cer acest lucru mi a facut toate formele sa obtin titlu in anii 70 dar eu nu am dorit. Nu ma intereseaza titlurile. Nu demult am vizitat pe George YO2BB din Timisoara si am vazut diplomele si atestarile de marca ca: Honor roll etc. si m-am mirat de statutul lui actual de uitat si chiar marginalizat. (Marturisesc ca chiar aceasta stare m-a determinat sa "ademenesc" in echipa HQ in 2008) Sunt multi in YO in aceasta situatie suparator de imoral care ar trebui sa ne dea de gandit. O notorietate pozitiva obtinuta cu multa munca ar trebui sa se bucure de mai mult respect in Tara Ta. 73 de Miki

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2009-02-01 14:29:03 (ora Romaniei)
  • Buna observatia lui YO5AJR! Ma intreb de ce nimeni nu a reusit sa atraga o televiziune cu acoperire nationala care sa prezinte acest hobby , subiecte sunt enorm de multe.Radioamatorismul , pe langa posibilitatea de deschidere a tinerilor catre o cariera stiintifica sau tehnica(exista suficiente cazuri in trecut si chiar prezent), ofera de asemeni accesul catre cunoastere prin descoperire treptata.
    Printre manele, fitze, sex si alte importuri de joasa calitate, tinerii ar putea vedea si o alta fateta a vietii lor viitoare.
    Radioamatorismul de performanta (fie ca este vorba de concursuri, constructii, publicatii, asistenta sociala in caz de catastrofa, etc.) poate, in constiinta celor tineri schimba calea lucrurilor intr-un sens pozitiv.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2009-02-01 23:06:20 (ora Romaniei)
  • E de mirare ca nu se acorda o mai mare importanta acestui aspect al pasiunii noastre. Daca se spune ca e si sport, atunci sport sa fie si sa atragem tinerii si cu acest fel de a pune problema. Tinerii au un spirit competitional mai dezvoltat decat cei mai in varsta. Vor constata ca spre deosebire de alte sporturi conditiile nu sunt egale ? Ca arbitri doar la sfarsit verifica logurile ? Ca ionosfera iti joaca feste ? Poate vor accepta aceste aspecte, vor veni si vor face tot ce depinde de ei pentru performanta. Dar va fi imperios necesar sa constate ca li se raspunde cu promptitudine si cu entuziasm. Personal sunt in posesia unui carnet de clasificare sportiva in radioamatorism. Scrie acolo ca am dreptul de acces la toate bazele si competitiile sportive in sportul respectiv... Dar sa stiti ca am constatat ca are un efect extraordinar de favorabil asupra celor care ma privesc sceptic, cu banuieli asupra sanatatii mele mintale, vazindu-ma mai mereu pe casa cu fel de fel de sarme. Scara mea are 40 de apartamente. Cand am fost intrebat am spus frumos: "Stiti?... E radioamatorism. E considerat sport. Sport tehnico-aplicativ. Are si clasificari sportive. Ca orice sport. Iar eu sunt Maestru al Sportului, de multi ani!" Am constatat ca suspiciunea dispare imediat si ca sunt privit ca un om normal. Incercati si dumneavoastra! 73s !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact