hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce parere aveti despre numarul de concursuri romanesti de unde scurte si ultrascurte inscrise in calendarul competitional 2005?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 30-mai-2005 si s-a incheiat la 5-iunie-2005

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2005-05-31 18:46:27 (ora Romaniei)
  • Sunt prea multe concursuri "trase la indigo". Ar trebui mai multa gandire in compunerea regulamentelor. Diversitatea le face mai atractive. GL.

  • Postat de Carol la data de 2005-05-31 22:36:25 (ora Romaniei)
  • De acord cu Vasile!
    De asemenea ora de incepere,vara ,este total gresita!(Poate numai pentru Timisoara!)Nu se deschide propagarea!
    Referitor la regulamente:daca se transmite ca nr.de control ceva semnificativ(ani de la autorizare,virsta,etc.)sa nu se foloseasca metoda-STAFETA-,pentru ca informatia isi pierde sensul.
    In concursurile importante sa fie un barem de QSO-uri,sub care concurentul nu intra in clasament si nici QSO-urile facute nu se iau in considerare,nici ca LOG de control.
    73 yo2gl carol

  • Postat de Pit la data de 2005-06-01 18:27:38 (ora Romaniei)
  • Parerea mea este ca asa cum in muzica cu 7 note, cum la scriere cu 26 litere se obtin "n" variante aproape infinite si la concursuri respectand prevederea ca se da RST + 3 cifre sau litere + judet se pot crea variante diverse. Cele trei cifre pot fi seriale incepand de la 001, constant sau tip stafeta. Oricum Regulamentul de radiocomunicatii prevede transmiterea controlului intre statiile participante la o radiolegatura. Faptul ca sunt sau nu regulamente diverse nu va creste numarul de participanti, ci din contra va face sa fie incurcaturi privind un regulament sau altul. Si asa sunt de parere ca inaintea oricarui concurs in care se doreste a se lucra sa se caute regulamentul acestuia si a se reciti. Pot aparea modificari de la an la an sau chiar neasteptate... Un lucru care ar trebui sa se mai spuna prin regulamente este acela ca trimiterea fiselor face parte din concurs....
    Dupa mine nu diversificarea regulamentelor va aduce ceva bun, ci cresterea numarului de participanti. Cineva va trebui sa ne ia locul, daca nu, pentru cine vor mai fi concursuri...cum ar fi sa fie 5-10 statii din fiecare judet. Nu-i asa ca visez frumos!
    73
    Pit

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2005-06-02 10:58:52 (ora Romaniei)
  • Nu stiu daca avem un numar excesiv de concursuri interne, dar m-as multumi si cu un numar mai mic, cu conditia sa existe participare consistenta. Cel putin in unde scurte, nu cred ca putem califica un concurs ca fiind reusit, daca are media mai mica de 2 QSO/minut in fiecare etapa.
    In ceea ce priveste regulamentele, in mod sigur diversitatea face concursurile mai atractive. Tocmai prin prevederile diferite continute de regulamente, fiecare concurs ar trebui sa fie o noua provocare pentru participanti. Bineinteles ca abordarea va fi diferita: intr-un fel pregatesc stragegia unui concurs in care exista multiplicator (de exemplu judetul) si altfel lucrez intr-un concurs de tip Sprint (ex Cupa Carasului). Intr-un fel lucrez in Concursul Bucuresti (in care puterea maxima este “uniformizata” la 100 W) si altfel lucrez in Cupa Municipiului Campina, unde se pune accent pe atragerea de operatori noi. Chiar si modul de formare si transmitere a numarului de control poate schimba maniera de operare.
    Problema principala ramane in a atrage participanti, iar aici cred ca asociatiile fac foarte putin. 73 su success in multele sau putinele concursuri in care veti participa! Alex-YO9HP

  • Postat de marian la data de 2005-06-04 06:32:35 (ora Romaniei)
  • concursurile yo sunt bine gindite,nu au durate mari de timp,nu ocupa sambata-duminica si zile/nopti intregi cum suntconcursurile altor tari.din cauza azsta nu mai gasesti banda libera ptr. trafic normal...
    73 marian

  • Postat de Ovidiu la data de 2005-06-04 13:57:30 (ora Romaniei)
  • De acord cu Carol, YO2GL, vara ora de incepere nu este bine aleasa, si ar fi ideal daca nu s-ar tine cont de legaturile efectuate de cei ce nu realizeaza un anumit barem, impus dinainte (ar disparea acei multiplicatori ce apar pentru ... anumite statii). Ma refer in special la Campiopnatele Nationale!
    Daca nu ma insel la concursurile de RGA se aplica aceasta prevedere, sau poate ma insel, se aplica cu ceva timp in urma (HI!)

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact