hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce fel de antena (antene) folositi? Antenele statiilor portabile FM pe unde ultrascurte (handy) nu se iau in considerare.
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 10-noiembrie-2008 si s-a incheiat la 17-noiembrie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2008-11-10 12:00:40 (ora Romaniei)
  • Printre expresiile "celebre" folosite de radioamatori exista si : AUTOCONSTRUIT (vezi : "am un transceiver autoconstruit draga prietene".
    De aici, se trage concluzia ca respectivul transceiver S-A CONSTRUIT SINGUR....!Acelasi lucru se intampla si cu o antena AUTOCONSTRUITA.
    Ii felicit pe toti cei ce le-a crescut o antena peste noapte pe acoperis.Norocosi domnilor, norocosi!

  • Postat de Elvis la data de 2008-11-10 13:08:06 (ora Romaniei)
  • Pentru UUS folosesc un dual-band ,exclusiv de fabrica.In US desi antena este tot de fabrica,pentru siguranta si linistea mea a trebuit sa mai iau citeva masuri de siguranta,accesorii care in final au ajuns cit pretul antenei...Antena este un dipol 2x20m cu un adaptor pt 50ohmi,coborire pe RG 213.Greutatea acestui cablu mi-a cam dat de lucru,nu am vrut ca la un vint mai puternic, sa se opreasca in geamurile vecinilor.Desi documentatie se gaseste din plin pt antene cind te apuci sa stringi materiale t-i se taie pofta, asa cumperi una de fabrica mai adaugi ceva la ea si esti "meserias-specialist" , 73 si spor la antene!

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2008-11-10 17:36:09 (ora Romaniei)
  • Pe uus un Swan construit acum 20 ani, pe scurte o piramida multiband, bineinteles si aceasta autoconstruita. Pe langa astea mai rezoneaza "pasiv" un 14AWQ de la HG si un G5RV de la Diamond in debara asteptandu-si randul HI!

  • Postat de teo yo8ciy la data de 2008-11-10 20:06:53 (ora Romaniei)
  • referitor la "autoconstruit" cred ca mai bine scrii "home made"-construit acasa(nu la fabrica)

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2008-11-10 21:04:08 (ora Romaniei)
  • "AUTO" este un prefix care inseamna si "de la sine", dar si "prin mijloace proprii", deci intelesul celei cea de-a doua optiuni este cel intentionat.

    Din pacate arena dezbaterilor ocazionate de intrebarea saptamanii tinde sa fie folosita de discutii care au mai putin legatura cu subiectul propus. Tot astfel s-a intamplat si la intrebarea saptamanii trecute. Sugerez celor care sunt ingrijorati de limba romana si soarta ei sa dezbata aspectele lingvistice in alta parte, de pilda pe forum. Daca se constata greseli gramaticale in subiectul propus sau erori de natura sa altereze intelesul intrebarii sau al optiunilor la dispozitie, va rog sa contactati webmasterul la adresa webmaster@radioamator.ro pentru o rapida corectare.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2008-11-10 21:22:27 (ora Romaniei)
  • Ciprian, preferi o saptamina fara comentarii sau cu comentarii aride, cum s-a mai intimplat, din pacate ? Eu n-as sugera celor care au si altceva de spus in in afara subiectului sa-si tina gura. Cred ca tocmai prezenta dezbaterile ne aduna. Si fac rubrica mai interesanta.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2008-11-10 23:54:10 (ora Romaniei)
  • Daca un sondaj starneste comentarii putine, inseamna ca nu a fost interesant si prin numarul mic de comentarii el este astfel penalizat. Dintotdeauna participantii la dezbateri au fost rugati: "Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente". Eu nu am sugerat ca "cei care au si altceva de spus in afara subiectului sa-si tina gura". Ei pot dezbate noile teme de discutie in alta parte, sau pot eventual sugera noi teme pentru sondajul saptamanal, dupa caz.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2008-11-11 17:21:41 (ora Romaniei)
  • Ciprian, ai dreptate, poate nu e aici locul discutiilor. Totusi, pe mine modelul de "forum" de pe site-ul asta nu ma atrage deloc. Probabil nici pe altii, de-aia se discuta mai mult aici, cumva "off topic". Nu vad nimic rau in asta, dimpotriva, eu as sprijini postarea de opinii acolo unde lumea se simte bine sa le posteze. "Pasaportarea" in alta parte echivaleaza cu "tinutul gurii". In principiu nu, practic, insa... P.S. Poti sa-mi stergi linistit postarile pe care le consideri neavenite. Nici o suparare. Mie imi pica bine sa spun aici ce ma doare (vorba vine).

  • Postat de Marius la data de 2008-11-11 19:56:44 (ora Romaniei)
  • Am votat "de ambele feluri",in HF utilizez un dipol 2x20m "home made", si un yagi cu 4elemente in 28Mhz,iar in VHF/UHF un yagi de la HG ptr 50mhzcu 4 elemente,un gp 5/8 lambda home made ptr 2m FM si yagi-uri de diferite lungimi(nr de elemente) ptr 144 si 432 SSB.
    73 si la reauzire!!!

  • Postat de Rusu Ioan (ionica) la data de 2008-11-12 22:01:35 (ora Romaniei)
  • stimati colegi de hobi (am imprumutat cuvcintele lui nenea Panti)in zuia de azi se pot cumpara atit echipamente de radioamator cit si antene personal sint adeptul antenelor construite in casa ,am avantajul ca stau la casa si dispun siu de spatiu penru unde scurte folosesc antene zepelin ,zic antene pentru ca fiecare banda are antena ei pe 80 si 40 cite un zepelin pentru 28un qoad in probe iar pe ultrascurte FM un triostar un yagi cu 9 elemeti dupa DL6WU pe un pilon in curtemai sint omega dublu dipol 6 elementi yagisi altelecare nu le folosesc cum e un F9FT toate construite in casa in concluzie ce face ori cine cu o antena executata de industrie fac si eu cu aceste antene diferenta e ca alea costa o caciula de bani iar cele construite incasa au un pret acesibil unui amator cu venuituri mai mici avind acelas scop va doresc bafta atit la constructi radioamatoricesti cit si la cumparaturi cu stima YO2CRW Ionica Bocsa CS

  • Postat de mihai la data de 2008-11-13 23:44:10 (ora Romaniei)
  • Pentru US in 3.5/7 folosesc un delta loop orizontal intins pe 2 blocuri de locuinte,home made.
    Pentru 10/14/18/21/24/28 folosesc un dublu dipol rotativ ,fixat pe directia N/V ,de productie industriala ECO Antene.In UUS ,momentan ,un vertical L/4, home made ,la nivelul balconului.
    73 si la buna reauzire

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact