hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul international pe unde scurte al Romaniei YO DX HF, care se va desfasura in perioada 30-31 august?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 25-august-2008 si s-a incheiat la 1-septembrie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de Calin la data de 2008-08-25 11:44:57 (ora Romaniei)
  • Sper sa pot lucra cu indicativ special, chiar daca o sa fiu la Check Log. Daca anul viitor nu apar modificari ale regulamentului, renunt la participare si sponsorizare. Probabil ca sunt si altii dornici sa sponsorizeze si trebuie sa monopolizez eu locul de sponsor principal! 73 si ..la mai bine! Succes in concurs

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-08-25 14:27:18 (ora Romaniei)
  • INTERESANT! Vicepresedintele Fedratiei Romane de Radioamatorism, amenintza ca daca nu se face cum vrea el si inca 3-4, nu mai participa la Campionatul International de US al Romaniei!
    Dar daca noi ceilalti, care nu suntem de acord cu acele modificari de regulament, spunem la fel?
    Atunci cine mai participa la acest campionat?

  • Postat de Calin la data de 2008-08-25 14:53:55 (ora Romaniei)
  • Vicepresedinte FRR sau simplu membru al unui club asociat FRR am dreptul sa-mi spun opinia! Cum tot eu dispun ce si cum fac cu banii mei. Mi se pare normal. Cui nu-i place ce vreau eu sa fac, e o problema pur personala. Aici nu e vorba de amenintare, ci doar de o constatare! Am convingerea ca si altii gandesc ca mine. Diferenta este ca eu mi-am expus punctul de vedere. Ma intereseaza progresul, noutatea, schimbarea in bine!Dvs si ceilalti puteti face ce doriti: sa participati sau nu sau constatati ca, in ciuda acestui regulament va fi mai multa liniste in benzile de concurs. Eu sper ca YODX HF sa nu devina Holyland Contest unde abia am gasit participanti din tara organizatoare!!
    Dar vorba veche spune: fiecare pasare, pre limba ei piere! Cum speranta moare ultima, eu tot sper ca din inertia in care merge FRR se schimba cat de repede viteza si ... ajungem si noi acolo unde credem ca ne este locul. Pana nu punem osul la treaba si capul la contributie, sansele raman mici.
    Ptr informarea Dvs, functia de vicepresedinte nu are mare insemnatate ptr FRR, deci nu faceti ce fac eu si chiar nu luati in seama tot ce fac eu!
    Citind unul din clasicii in viata, fac parte din "incaltatii" buni la IARU si "ne-buni" la YODX HF!
    Daca "treaba" merge la fel de bine si anul viitor, sunt sanse mari sa las patriotismul ieftin si invechit la o parte si sa nu mai intru in YR0HQ! Ca tot avem multe locatii, multi operatori si bani multi investiti de FRR in aceasta directie!
    Daca nu ma insel, mai sunt si altii care au dat de inteles ca ... anul viitor e posibil sa nu mai fie in echipa! Ce vor face ceilalti? Vor participa Dansii??
    La Campionat ar fi bine sa participe cat mai multi radioamatori YO (indiferent de tipul de indicativ) ptr ca sa apara un efect in lumea hamradio. Daca sunt multi YO si managerul de concurs (Ovidiu - YO2DFA)a invitat multi straini, atunci o sa fie animatie si scopul international al concursului va fi atins!
    Ref la scopul national al concursului, aceasta este alta treaba! Ptr a nu dezamagi pe multa lume, incercati sa priviti clasamentul de anul trecut. O sa intelegeti de ce nu sunt importante ptr intern indicativele speciale!
    Mai vorbim pe tema asta, ca inca nu a trecut timpul! Chiar si dupa concurs, cand in timp destul de scurt se vor afisa rezultatele!
    73 si sanatate! Calin YO3HKW

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-08-25 15:46:32 (ora Romaniei)
  • Presedintele si Vicepresedintele FRR sunt persoane oficiale deci nu pot face orice fel de declaratzii. Orice opinie exprimata trebuie mai intii gandita. Membrii de rand pot declara orice. Cat priveste banii, sunt de aceiasi parere.

  • Postat de David Moldovan la data de 2008-08-26 00:30:20 (ora Romaniei)
  • Acuma avem o banda de 160m larga de 190KHz. Ar trebui ca YO DX HF sa se desfasoare si pe aceasta banda. Eu nu amenint. Daca am timp si chef particip, daca nu, nu! Am votat "DA". Ca telegrafist convins ma simt obligat sa particip macar pe o banda. CW4EVER!

  • Postat de Catalin la data de 2008-08-26 11:37:54 (ora Romaniei)
  • Concursul se numeste YO DX HF. Cate statii / operatori " YO DX - C member " participa la aceasta actiune ?...prea putine, caci nu-i interteseaza asa ceva ! Cred ca acestia ar trebui de fapt, sa fie primii care tin steagul sus, dar ei au alte planuri. Membrii YO DX - C , ar trebui sa aiba " obligatia " sa fie exemplu de participare, cel putin periodic - chestiune care ar trebui inclusa in regulametul YO DX - C. se poate altfel ?

  • Postat de Pit, YO3JW la data de 2008-08-26 18:30:04 (ora Romaniei)
  • SCOPURILE CLUBULUI YO DX
    2.3. Popularizarea peste hotare a activitatii radioamatorilor din Romania prin:
    a) Intensificarea traficului si diversificarea modurilor de lucru in benzile de frecvente ale serviciului de amator din Romania;
    b) Participarea la competitiile internationale organizate de catre FRR sau de catre asociatiile de radioamatori din strainatate;
    c) Conferirea diplomelor YO DX CLUB;
    Prevederi exista in acest sens. Motivarea participarii e .........
    73, Pit

  • Postat de Jim Muntean Ioan la data de 2008-08-27 12:30:30 (ora Romaniei)
  • Daca un vicepresedinte al FRR afirma ca nu mai
    participa , daca nu se intampla nu stiu ce . ., MAI BINE ISI DEPUNE DEMISIA DE ONOARE din forul, unde nu stiu cu ce ocupa ! E VORBA DE YO3HKW !

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2008-08-28 07:18:54 (ora Romaniei)
  • Iata ca la "prima iesire in lume" vicepresedintele FRR ( cum o fi ajuns vicepresedinte, eu stiu ca isi depusese candidatura pentru presedinte ?!?) este atacat destul de vehement. S- aflat oare ca YO3HKW este o voce disonanta in "corul" FRR? Nu stiu. dar cert este ca se incearca deja reducerea lui la tacere! Nu ii cunosc chiar pe toti membrii CA al FRR, dar din cate stiu eu, Calin este cel mai tanar membru al acestuia. Sa fie oare tineretea un dezavantaj in si asa destul de imbatranita "breasla" a radioamatorilor?
    Referitor la concurs ( dar mai putin la intrebarea concreta referitoare la participare ), consider de un anacronism bizar hotararea CA din 2004 referitoare la indicativele speciale ( atunci pentru ce au mai fost luate?) si am convingerea ca in prima sedinta a sa, actualul CA va remedia aceasta bizarerie. Ar fi un semn ca TOTUSI se schimba ceva!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2008-08-28 23:01:19 (ora Romaniei)
  • Este Ziua Romaniei in Unde Scurte. Adica YO DX HF Contest ! Poate fi spus mai frumos ? Cu multi ani in urma am hotarat sa nu lipsesc de la nicio editie. Voi participa. Dar nu pot concura. A concura inseamna sa aspiri la podium. Trebuiesc indeplinite multe criterii. Cea mai grea fiind aceea de a rezista 24 de ore cu castile pe urechi ! Succes celor puternici si bine pregatiti ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Vasile Nicola la data de 2008-08-29 19:05:21 (ora Romaniei)
  • Bine zis Mircea! Salutare si cat mai multe QSO-uri, nu neaparat pentru castig, 73 la toti Vasile

  • Postat de Antal la data de 2008-08-30 06:40:56 (ora Romaniei)
  • Frumoase cuvintele lui Mircea, YO4SI.


    Comentariul meu pe acest subiect l-am postat la articolul "http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=510">Campionatul international pe unde scurte al Romaniei YO DX HF", nu are sens sa-l repet inca odata si aici.

  • Postat de Ovidiu la data de 2008-08-31 15:58:15 (ora Romaniei)
  • Revin si aici cu rugamintea adresata tuturor participantilor la YO DX Contest:
    La comentarii va rog sa specificati daca sunteti de acord cu acceptarea indicativelor speciale pentru statiile YO in acest concurs!
    Intentionez (in calitate de presedinte al comisiei de US din CA) ca pentru editia 2009 sa "legalizez" aceste indicative! Totul depinde de dumneavoastra!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2008-08-31 17:18:21 (ora Romaniei)
  • Pentru Antal = YO2MBA: Cuvintele frumoase sunt ale lui Alex = YO9HP ! Excelenta analiza expusa la articolul respectiv ! DXCC ENTITIES LIST: YO - YR ....EU-20 .....Romania. Oare de ce ANRCTI-ul a trecut la trei litere cu YO si nu a ramas la doua litere cu YP si YR ? Ar fi fost mai putine discutii acum. Cred ca a existat teama ca vom fi sute de mii de radioamatori ! Iulica, actualul VE2AWW, spunea: "Cand sunt cu castile pe urechi intr-un concurs, parca stau calare pe globul pamantesc, uit de toate !" 73 !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact