hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de frecvent va demontati aparatele pentru a face curatenie in spatiul in care faceti radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 18-august-2008 si s-a incheiat la 25-august-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-08-19 13:17:29 (ora Romaniei)
  • Sondaj innedit....hi. Pana acum la mine aparatura anual a fost demontat - mutat si iar remontat anual de cel putin 3 sau 4 ori.Ultima data la IARU...E o corvoada adevarata. Munca multa si uneori sufera si aparatura. A fost placut sa privesc aparatura montata la IARU (vezi foto la yodx group) dar - vai cand trebuie toate demontate - transportate si iar remontate...Din copilarie....bucurie mare cand a venit in targ circul apoi cand incepeau demontarile stateam gura casca ceata de copii cu suparare in ochi...hi - dar cu speranta ca la anu...iar vin.
    73 de Miki

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2008-08-20 00:51:05 (ora Romaniei)
  • Cred ca recomandabila este demontarea si montarea in aceeasi zi, asta demonstreaa dexteritatea operatorului si tine loc de "aide memoire" in km de fire intinse sub birou.

  • Postat de Viorel la data de 20-08-08 la data de 2008-08-20 18:53:39 (ora Romaniei)
  • fiind ukavist trebuie sa demontez si sa montez aparatura din dotare de mai multe ori pe an si avind in vedere ca este pentru urmasi hi,trebuie sa am grija ca sa se vinda bine ,hi,73

  • Postat de Andy la data de 2008-08-20 21:18:54 (ora Romaniei)
  • Buna ! Eu la inceput am facut prapad pe aici, le demontam la 2-3 saptamani, adevarul ca erau si mai putine aparate, nu le gaseam pozitia perfecta ca sa ajung si la statie comod si la computer si la toate celelalte pentru ca ham-shack-ul meu este intr-un balcon de interior inchis, deci spatiul este cam modest, insa e dedicat acestei activitati. Acum, am gasit de ceva vreme o formula satisfacatoare si nu le mai demontez decat pentru praf, la aprox 2 luni, depinde si de timp pentru ca dureaza. Imi place sa stiu ca e curat si e o anumita ordine, deoarece se mai strag cu timpul si hartii si lucruri inutile, care ori trebuiesc aruncate, ori reordonate. Oricum, daca e curat e mai placut si mai frumos. Asta e clar. Zice vorba : cum e buda, asa-i si omul HI! Si un lucru dovedit, curatenea si ordinea din jur inseamna sanatate fizica si mentala. 73 si sa ne auzim cu bine !

  • Postat de REMUS (yo2cnh) la data de 2008-08-21 12:41:41 (ora Romaniei)
  • Salut pai cind lucram cu homemade nu era o problema totul era in permanenta schimbare acuma vorba lui Andy imi place sa sti ca e curat si este o anumita ordine, hi! scuze Andy pentru preluare ba mai mult se face si cate o revizie mufe conexiuni conectori slabiti si de ce nu praful groaza de praf prctic lucrez intrun loc curat si ordonat asa ca le demontez ori de cate ori mi-se pune pata hi!73's de yo2cnh.3157

  • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2008-08-21 22:33:44 (ora Romaniei)
  • Grea decizie...
    La sculele industriale e cam riscant sa le montezi demontezi...
    Pe de alta parte la fumatori se aduna gudron pe cablaje mai repede, la nefumatori praf... si strica modul corect de functionare al echipamentului...
    Cred ca intretinerea tine de doua elemente:
    a) temperament: fiintele bine organizate stiu ca pe data de ... vor curata echipamentul, ceilalti o vor face cand nu va mai functiona normal
    b) abilitati tehnice: cai care le au o pot face cand vor, ceilalti cand gasesc persoana calificata (ceea ce e cateodata este cam greu).
    Parerea mea personala este ca ceea ce merge trebuie lasat sa mearga in continuare, daca apar probleme trebuie intervenit... ar fi pacat ca un echipament care mergea inaite de a fi curatat de praf s nu mai mearga dupa...
    P.S Cu putin noroc, aplicand principii vechi din lumea araba (desteptul invata din experienta latuia, prostul nici din a lui - parafrazat=noi oamenii normali invatam din greselile proprii) putem defini pentru o locatie data perioada optima de revizie, perioadele fixe au aparut de la firme care trebuie sa aiba o forma birocratica de control/cheltuire a banilor - nu de alta dar multi cunoastem responsabilitatea angajatilor fata de bunurile puse la dispozitia lor.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2008-08-23 18:55:58 (ora Romaniei)
  • Nu le demontez special. Am procurat un aspirator de mici dimensiuni. Accesez toate cotloanele. Si cu laveta de praf si cu acea "coada de vulpe" speciala ce retine praful. Oricum, praful nu este obsesia mea. Ci a xyl-ului ! La servici aveam registre in care se notau aceste actiuni. Am avut un inginer sef pe care nu-l interesau aceste registre. El se urca pe un scaun si dadea cu degetul la intamplare pe cate unul din dulapurile cu aparatura. Si spunea: "Da, se vede ca faceti intretinere!" Au fost si cazuri cand a spus: "N-ati mai umblat cam demult pe aici!..."

  • Postat de MIHAI (yo3hui) la data de 2008-08-24 07:51:20 (ora Romaniei)
  • DA,ACEST sondaj nu prea ma interesat, sa scriu foarte multe la capitolul curatenie,orcum curatenia se face obligatoriu avind in vedere ca cei care folosesc aparatura de radioamatori acestea au din fabricatie culare si daca atrag foarte mult praf, atunci se vad si urmarile.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact